As vartoju seritida , tik diska, vartojau ji ir per abu nestumus

Savijauta nestumo metu buvo labai labai gera, todel doze vaistu buvo minimali. Bet kiek as snekejau su daktare ( mano daktare manau tikrai nebloga, tik nevisada turi laiko viska paaiskinti, bet kai laukiausi, tai skirdavo laiko visad daugiau , jei tik kokie klusimai ar kas) , tai sake, kad galima naudoti ir dedesne doze, tarkim jei butu paumejimas, nes situ vaistu istikruju beveik nepapuola i krauja, o jei kiek papuls , tai kudikeliui jie nepakenks, o stai dazni ir stiprus dusuliu priepoliai kudikeliui pavojingesni . Beje lankiausi ir astmatiku mokykleleje Santariskiu klinikuose. Tai labai daug gero sake apie seretida, ypac gire diskus, nes jeigu pvz. aerozoliniai vaistai ipurskius "skrenda" i plaucius i maza dalis ju papuola i skarndi , na nes daleles "skraido ", tai ikvepus is disko visi vaistuki papuola tiesiai i plaucius. Todel jie kol kas yra geriausi. Na bet kas liecia greitaveikiancius , cia kalbu apie save, tai jei labai staigiai atsiranda man dusulys as purskiu aerozolini ventolina arba salbutemoli, dar purskiau combiventa. Kiek man patare, nestumo metu geriau vartoti salbutemoli ( as zinau , kad ventolinas tai tas pats vaistas , tik salbutemolis baltoje pakuoteje , o ventolinas melynoje , bet vistiek jie skiriasi) , nes jis silpnesnis, o ventolinas stipresnis. Dar karta pasikartosiu, genetikas man rode knyga, pasakojo, kad buvo atliekmi tyrimai butent su ventolinu , jo poveikiu nescioms, tai tik pagal teorija , na ju rasiau,gali suaugti du kudikio pirstukai, nors praktikoje tokio dar nebuvo.
Dabar maitinu dar dukrele krutimi, tai irgi vartoju seretida ir ventolina pagal poreiki.
Jei jus Vilnieties ar netoli Vilniaus gyvenat, tai paprasykit savo ginekologiu , kad parasytu jums siuntimus pas genetika, pasakykit, kad jaudinates ir t.t. Manau tikrai bus ramiau jums

As buvau Santariskese pas genetika , neatsimenu vardo, bet pavarde Utkus lyg, tai

gydytojas, man labai patiko. Aisku padare ten ne tik del astmos, bet ir del visokiu kitu ligu, del apsigimimu tyrimus (na jei jau ten papuoli, tai priziuri visu 100%) , cia krauja eme, veliau ten pat nusiuncia pas gydytoja gentike-echoskopotoja

apie 20 nestumo savaite , ji viska apziuri, kiekviena organa, kiekviena pirstuka suskaiciuoja

Beje as , kai laukiausi trecio vaikelio, tai neejau pa genetika, o paprasciausiai be siuntimo uzsiregistravau santariskese pas genetike - echosk. , sumokejau apie 70 Lt ( nes be siuntimo) ir ejau pas ja 2 kartus echoskopijai. As pati labai norejau, nes bendroj poliklinikoj apziuri, paiuri, suraso ka joms reikia, nori, arba jei geresne daktare, tai paaiskins, papasakos ka nors, nenori , tai nesako

, kitos mamos ejo i privacius kabinetus del echo, o as nuejau ten

Tai pirma karta apziurejo, viska susake, surase, smulkiai papasakojo, nuotrauku visa kruva pridare, viska aprode

, nu tiek emociju, lyti nustato sakyciau 100% tikslumu, bet pasakysiu kaip visi

, 99 % tikslumu. O po menesio eini pakartotinai tam, kad daktare dar karta apziuretu kaip vystosi vaikelis, ar proporcingai auga ir t.t. Aisku yra tokiu ligu, kurias pamato tik gimus vaikeliui, nu bet cia jau ne apie astma kalba.
Prirasiau

tai kruva, atsiprasau uz klaidas, jei ka

Tikiuosi nors kazkam kazkiek pagelbejau ar nuraminau