Įkraunama...
Įkraunama...

Prednisolon

QUOTE(SaulyteL @ 2006 04 14, 11:08)
Kai pirkdavau Prednisolon, man vaistinėj visada sakydavo, kad reikia vartoti kalcį. Nes vartojan šį vaistą, kalcis kažkaip dingsta ir organizmo, ar jo organizmas negali pasisavinti iš produktų.
Dėl to tau gali skaudėti sanarius................ blink.gif



Prednisolonas nutraukinejamas palaipsniui, kad nebutu ryshkios abstinencijos. Jei Per staigus nutraukimas, arba tiesiog nesusitaiko organizmas su netektim, tai buna zhiaurus lauzhimai, gali atsirast ir gripo pozhymiai, skaudet sanariai, krest shaltis.... Esu gerus, instrukcijos skaityt neteko, bet shalutiniai poveikiai visada buna kokie nors. Dar kartais pasitaiko saldumo jausmas pastovus, man toks buvo, tai maniau, kad ishprotesiu, kai 1.5 men viskas tik saldu be galo buvo mad.gif O apetito tai tikrai nepagerino, vistiek su shaukshtu aplink artimieji turejo vaikshtinet ir maldaut. Bet veidas tikrai apvalokas buvo;)
Jis slopina imuniteto reakcijas, todel naudojamas sunkioms alerginems reakcijoms slopint. Jei ligos susije su imuniteto sutrikimais, stoka, tada irgi buna skiriamas, dar stipriems uzhdegimams slopint.
Kojos tint gali del inkstu sutrikimu kokiu, arba shirdies, gal butent nuo kokio kalio trukumo?
Atsakyti
QUOTE(Hedera @ 2006 05 03, 09:20)
Teko ir man pora karų smūgines dozes gerti. Paskutinis buvo 24 tabletės per dieną ir tokio džiaugsmo 10 dienų. Po to kol "išėjau" iš jo tai dar 2 dėžutes išgėriau. Kiek žinau tai po jo vartojimo reikėtų kalio pagerti. Aš dėžutę kalio chlorido išgėriau, nes prednizolonas kalį iš organizmo išvaro. Šalutinis poveikis tai tikrai baisokas. Bet ką darysi tenka kentėt. Kol gėriau "arkliškas" dozes tai jaučiausi tikrai prastai, bet kai jos gerokai sumažėjo, tai energija liejosi per kraštus, nuotaika buvo artima euforijai.

Prednizolonas išvaro kalį ar kalci? Man atrodo, kad kalcį.
O dėl nuotaikos tai jo. Aš maniau kad man šiaip čia gera nuotaika. Bet jau tokia gera, kaip kokios žolės parūkęs. lotuliukas.gif Visus draugus linksminau, o taip noras visus pralinksminti, kažkaip labai pačiam linksma. O kartais tai tikrai labai euforiškai pasijusdavau, kaip 9 danguj, viskas plaukia, o pats šokinėji iki padebesių. Dabar jau geriu po 4 tabletes, tai kažkaip nebe taip. O dar turbūt ir tai, kad jau 500 tablečių sugėriau. Sako vėliau jie nebe taip veiksmingai veikia, tik pradžioje pats veiksmas. Jau ir nebe toks ištinęs, jau galima ir į veidrodį pažiūrėti.
Dar pradžioje jaučiau kokią tai atrakciją, keistai sau pats atodau, linksma. Gal dar ir nuo to nuotaikos pagerėjimo nelabai kreipiau dėmesį, o vėliau jau pradėjo erzinti tas išsipūtęs pilvas, vos ilindau i džinsus, ir žandai hihihi.gif

Bet svarbiausia, kad taip skaniai viską valgydavau, kaip niekada gyvenime biggrin.gif , Praeina valanda po pietu ir jau kaip skanu būtų kokia pica suvalgyti ax.gif . Po valandos vėl tas pats, tik jau kokių cepelinų ax.gif essen.gif biggrin.gif Visai įdomu gerti prednizoloną. Bet juk ne dėl linksmumo jis. Širdis labai kala, tai gal antras po tinimo bjaurus šalutinis poveikis. Na dar kai kojos ištino tai buvo labai riesta. Vaikšiojau kaip meška, vos pasivilkau.
Atsakyti
QUOTE(Davidoff @ 2006 06 08, 21:18)
Prednizolonas išvaro kalį ar kalci? Man atrodo, kad kalcį.
O dėl nuotaikos tai jo. Aš maniau kad man šiaip čia gera nuotaika. Bet jau tokia gera, kaip kokios žolės parūkęs. lotuliukas.gif  Visus draugus linksminau, o taip noras visus pralinksminti, kažkaip labai pačiam linksma. O kartais tai tikrai labai euforiškai pasijusdavau, kaip 9 danguj, viskas plaukia, o pats šokinėji iki padebesių. Dabar jau geriu po 4 tabletes, tai kažkaip nebe taip. O dar turbūt ir tai, kad jau 500 tablečių sugėriau. Sako vėliau jie nebe taip veiksmingai veikia, tik pradžioje pats veiksmas. Jau ir nebe toks ištinęs, jau galima ir į veidrodį pažiūrėti.
Dar pradžioje jaučiau kokią tai atrakciją, keistai sau pats atodau, linksma. Gal dar ir nuo to nuotaikos pagerėjimo nelabai kreipiau dėmesį, o vėliau jau pradėjo erzinti tas išsipūtęs pilvas, vos ilindau i džinsus, ir žandai hihihi.gif

Bet svarbiausia, kad taip skaniai viską valgydavau, kaip niekada gyvenime  biggrin.gif , Praeina valanda po pietu ir jau kaip skanu būtų kokia pica suvalgyti  ax.gif . Po valandos vėl tas pats, tik jau kokių cepelinų  ax.gif  essen.gif  biggrin.gif  Visai įdomu gerti prednizoloną. Bet juk ne dėl linksmumo jis. Širdis labai kala, tai gal antras po tinimo bjaurus šalutinis poveikis. Na dar kai kojos ištino tai buvo labai riesta. Vaikšiojau kaip meška, vos pasivilkau.


Čia citata iš anotacijos:
ĮSPĖJIMAI. Ilgai vartojant prednizolono, daugiau kalio išsiskiria iš organizmo, organizme kaupiasi natris, išryškėja edemos.
Hipokalemijos profilaktikai per parą rekomenduojama gerti po 1-2 g kalio
druskos (kalio chlorido, kalio citrato).

Aš gėriau kalio chlorido teblets. Manau galima pabandyti Nonsalt papildą širdžiai pastiprinti (jo sudėtyje kalis ir magnis). Aš dar gėriau ranitidiną, kad rėmuo nekankintų. Nemažai informacijos apie vaistus galima rasti vaistai.lt
Manęs ko gero irgi laukia dar vienas smūginis prednisolono periodas. Ooooiiiiiii kaip nenoriu cray.gif cray.gif
Atsakyti
man taip pat teko ilga laiko tarpa gerti si nuoda.. o dar blogiau kad ne vien sita bet dar ir metotrexat'a. tai gaudavosi dviguba nuodu doze vienu metu. siuo metu lyga siek tiek pagerejusi, tai valausi organizma nuo sitos bjaurasties.. visgi nera labai malonu daugiau nei 10 metu kiekviena miela diena ryti sita slikstyne.. o dar ir visi salutiniai poveikiai.. ypac nutukimas.. sanariu skausmai.. lauku slinkimas.. o kad kalci salina tai tikra tiesa, nes nors ir gerdavau papildomai, valgydavau kilogramais daug dziovintu vaisiu, visi dantys "kaip susaudyti" budavo.. daug laiko teko praleisti odontologo kedeje.. beje, gal galit pasidalinti prie kokiu ligu gerdavot jita vaista? gal rasiu ir savo ligos bendraminsiu.. as sergu Juveniliniu Dermatomiozitu, cia man rodos vilkligės liga sesuo..
Atsakyti
sveikutės.norėčiau paklaust,ar kas nors gėrėt prednizaloną dėl akių.gydytojas man siūlo gert,nes sergu skydliaukės hiperfunkcija,o be to ta "bjaurybė" pažeidė mano akis(jos truputį išvirto ir yra patinusios).sako,kad šis vaistas gal padėtų.bet reikia gerti didelėmis dozėmis gulint ligoninėje prižiūrint gydytojams.bet užtikrinti ar tikrai padės jis nenori.o šis vaistas toks baisus.tai gal geriau vaikščioti išvirtusiomis akimis verysad.gif verysad.gif verysad.gif pavartojus šį vaistą gal iš vis tapsiu ligone. schmoll.gif atsiliepkit,gal kuriai padėjo šis vaistas susigrąžint normalias akis. rolleyes.gif
Atsakyti
Moterys kurioms teko ta bjaurasti gerti labai didelemis gal pasidalysite patirtimi. Man irgi siulo toki gydymo buda, sako jei labai noriu galiu ir ambulatoriskai jei tik patems orgaznizmas labai didele kitu pakankamai sudetingu ligu rizika jauciuosiu pakankamai gerai(darbui netrugdo riboja tik fizini aktyvuma) man ne mirties ir gyvybes klausimas(antraip nesvarstyciau sustoresiu ir velniop kad tik gyventi ir dirbti galeciau) rezultatu irgi nezada pasimetusi visiskai.
Atsakyti
aš kaip tik dabar geriu Prednizoloną,dozė dar nedidelė -6tab. per dieną,dar liepė getri kalio chloridą,nes prednizolonas kalį iš organizmo išvaro blink.gif Geriu jį jau apie 2metus pilvas baisiausiai išsipūtęs,žandai tokie,kad atrodo lyg kiekvieną dieną bandeles valgyčiau verysad.gif buvau nustojus geti,tai nors į žmogų buvau panaši,o dabar visa ištinus vaikštau verysad.gif Daugiau nieko blogo kol kas nejaučiu,bet prašysiu savo daktarės,kad kokių kitų vaistų man išrašytu,nes man jis nepadeda,jokio pagerėjimo,vienu žodžiu stovim vietoje verysad.gif
Atsakyti
As neseniai gulejau ligoninej ir daktarai man vel pskyre gerti prednizolona, o viena sesele ir to skyriaus pasnibzdejo kad geriau gerti Medroli, atseit jis tas pats prednizolonas tik geriau ekologiskai isvalytas, del to pasireiskia maziau salutiniu poveikiu, o kaina mazai tesiskiria. pasitarkit su gydytojais gal jums sitas vaistas daug geriau tiks, ir maziau jausis svorio prieaugis 4u.gif
Atsakyti
Dėl medrol tai teisingai, bent jau man mažiau žandus pučia ir sako, mažiau skrandį ėda. Vartoju ši hormoną nuo 1992 m., su kelių mėnesių pertaukom. Šiuo metu esu gavusi 1 g. ( 1 prednizolono tabletė - 5 mg., 1 medrolio tabl. - 4 mg.pačios pasiskaičiuokit....). Skrandis veikia, žandai beveik vietoj, esu "menkos mitybos", kaip gydytojai sako, t.y. į kūną neina. Apetitas normalus, nei žvėriškas, nei labai mažas. Gal tik nuotaikos pasvyruoja, bet gi moteriškėm taip jau būna... Taip kad nėra šis hormonas toks baisus, kaip apie jį rašo. Dėl pripratimo - teisingai, jei nuima kokią tabletę, prasideda "lomkės", bet kentėti galima. Dėl provincijos gydytojų - nesutinku, nebent provincija vadinsime visą Lietuvą. Užsienyje šis vaistas, bent jau prie mano ligos - irgi pagrindinis.
Atsakyti
QUOTE(DaliaS @ 2007 08 16, 10:21)
Dėl medrol tai teisingai, bent jau man mažiau žandus pučia ir sako, mažiau skrandį ėda.  Vartoju ši hormoną nuo 1992 m., su kelių mėnesių pertaukom. Šiuo metu esu gavusi 1 g. ( 1 prednizolono tabletė - 5 mg., 1 medrolio tabl. - 4 mg.pačios pasiskaičiuokit....). Skrandis veikia, žandai beveik vietoj, esu "menkos mitybos", kaip gydytojai sako, t.y. į kūną neina. Apetitas normalus, nei žvėriškas, nei labai mažas. Gal tik nuotaikos pasvyruoja, bet gi moteriškėm taip jau būna... Taip kad nėra šis hormonas toks baisus, kaip apie jį rašo. Dėl pripratimo - teisingai, jei nuima kokią tabletę, prasideda "lomkės", bet kentėti galima. Dėl provincijos gydytojų - nesutinku, nebent provincija vadinsime visą Lietuvą. Užsienyje šis vaistas, bent jau prie mano ligos - irgi pagrindinis.

gal gali parašyti kokia liga sergi,jei ne paslaptis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sony @ 2007 08 16, 23:12)
gal gali parašyti kokia liga sergi,jei ne paslaptis ax.gif


Sisteminė raudonoji vilkligė
Atsakyti
perskaiciau visa tema bet neradau kad sie vaistai butu israsyti vaikui. maniskiui 5 metukai tai mum londono daktare israse 3 tabletes per diena isgerti vienu metu. as jam ju nedaviau bet dabar perskaicius visa tema tikriausiai ismesiu. jis labai koseja asma turim bet sitie vaistai tai jau nezinau.....
ar kam teko girdeti kad prednisolonas butu vaikui skirtas????
informaciniame lapelyje surasytos dozes tik suaugusiems tiesa yra prierasas kad jie vaikams skiriami retais atvejais.
nebezinau ka daryti
Atsakyti