Įkraunama...
Įkraunama...

Prednisolon

QUOTE(londa @ 2007 10 16, 16:35)
perskaiciau visa tema bet neradau kad sie vaistai butu israsyti vaikui. maniskiui 5 metukai tai mum londono daktare israse 3 tabletes per diena isgerti vienu metu. as jam ju nedaviau bet dabar perskaicius visa tema tikriausiai ismesiu. jis labai koseja asma turim bet sitie vaistai tai jau nezinau.....
ar kam teko girdeti kad prednisolonas butu vaikui skirtas????
informaciniame lapelyje surasytos dozes tik suaugusiems tiesa yra prierasas kad jie vaikams skiriami retais atvejais.
nebezinau ka daryti

Labas,
Sis vaistas yra tikrai baisus, bet nuo asmos purskaluose ir gi ieina prednizalonas.
Deja sis vaistas yra kol kas nepakeiciamas sergant asma, alerginiais susirgimais ... Tik 3 tabletes manau tikrai perdidele doze penkiameciui. Butu gerai pasikonsultuoti su Lietuvos daktarais. Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(VioletaČ @ 2007 10 16, 18:44)
Labas,
Sis vaistas yra tikrai baisus, bet nuo asmos purskaluose ir gi ieina prednizalonas.
Deja sis vaistas yra kol kas nepakeiciamas sergant asma, alerginiais susirgimais ... Tik 3 tabletes manau tikrai perdidele doze penkiameciui. Butu gerai pasikonsultuoti su Lietuvos daktarais. Sekmes.

na suaugusiam skyrus 3 tab per diena, jau yra gana didele doze ir labai staigiai jauciamas poveikis (per pora dienu, tyrimai akivaizdziai ima gereti).. bet vaikui manyciau siek tiek daugoka.. bet kad ir koks baisus sis vaistas bebutu, jis pastate mane is lovos, nes kai susirgau, ir visi raumenys praktiskai atsisake, ir neatsikeldavau is lovos, per diena isgerdavau 12tab.. daugoka.. bet deka to dabar galiu gyventi pilnaverti gyvenima.. thumbup.gif o sis vaistas yra nuo visu galu.. ir nuo alergiju, ir nuo astmu, ir nuo vezio, ir nuo reumatu, ir nuo cukraliges gydo.. be to esu girdejusi kad kai kurie gydytojai skiria MODROLI, kaip prednizolono pakaitala.. is esmes tai tas pats rpednizolonas, tik geriau isvalytas, turintis maziau priemaisu, ir nuo jo pasireiskia maziau neigiamo poveikio.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(londa @ 2007 10 16, 15:35)
perskaiciau visa tema bet neradau kad sie vaistai butu israsyti vaikui. maniskiui 5 metukai tai mum londono daktare israse 3 tabletes per diena isgerti vienu metu. as jam ju nedaviau bet dabar perskaicius visa tema tikriausiai ismesiu. jis labai koseja asma turim bet sitie vaistai tai jau nezinau.....
ar kam teko girdeti kad prednisolonas butu vaikui skirtas????
informaciniame lapelyje surasytos dozes tik suaugusiems tiesa yra prierasas kad jie vaikams skiriami retais atvejais.
nebezinau ka daryti

Mano trimetis gauna po 6 prednizolono tabletes, nuo rytdienos gaus po 4. Manau, kad šis vaistas jį išgelbėjo nuo blogiausio. Prieš porą savaičių jį buvo ištikus hemolizinė krizė (kai nuo viruso suiro eritrocitai, beveik perpus sumažėjo Hb, išsiliejęs bilirubinas apnuodijo organizmą). Ligoninėje vaikas gavo nesuvokiamai dideles dozes, ir dabar, aišku, dozės yra arkliškos. Guodžiuosi tuo, kad vaikas šio vaisto bus vartojęs nepilną mėnesį, tai gal nebus kokių negrįžtamų pakitimų sukėlęs. Žandukai, tiesa, kaip pagranduko verysad.gif
Atsakyti
sese gere. svorio daug priaugo. siaip daznai geriant kaulu tankis reteja, dantys genda ir dar visko buna.
Atsakyti
na del kaulu retejimo tiesa.. as labiausia jausdavau per dantis.. nes dantys budavo "kaip susaudyti".. daug mazu skyluciu.. gerai kad tada kai taisydavau dar nebuvo kosmines kainos..
Atsakyti
As si vaista geriau senokai,pries keturis metus,bet prisimenu kaip koki kosmara.Priaugau daug svorio,veidas tapo kaip ,,barsuko,, ,istolo manes nebeatpazindavo,nebent is balso ar sypsenos.Prednizelona,lexsotanili ir diklofenaka geriau puse metu (arkliskom dozem),kol priprato organizmas buvo baisiausi zarnyno spazmai, net seimos narius isvarydavau is miegamojo, kad nematytu. O liga mano buvo, liaudiskai sakant skydliaukes pulingas uzdegimas. Prisimenu kaip didziausia kosmara, i tokia nevilti buvau puolusi, liga atkrito keturis kartus.Savijauta buvo kaip senmergystes,,klimaksinio,, ir nestumo sindromus sudejus i viena.
Svoris susireguliavo gal po dvieju metu,Druskininkuose pasidariau zarnyno valyma. Na neduok dieve ir vaistas ir liga baisi.
Linkiu visiems sveikatos.
Atsakyti
Mano dukra jau daugiau kaip metai geria prednizolona - baisu, kaip sustorejo, priaugo apie 15 kg. Pilvas kaip balionas, veidas menulio formos - atsirado taip vadinamas Kusingo simndromas. Pilva skauda, daznai viduriuoja, geriam bifido bakterijas, geriam kalci, geriam ranitidina. O liga nesitraukia ir neaisku, ar galesim ta vaista sumazinti. Siuo metu jau koks pusmetis kasdien vartojam po 15 mg.
Jeigu kas gali apsieiti be situ vaistu, jeigu yra pakaitalu ju ligos atveju, tai gal geriau kitus vartoti, nes prednizolas - tikrai ne kas. Bet kai nera pasirinkimo - vilkliges, reumatoidinio artritu atvejais - nieko nepadarysi. Mes geriam ir kitus vaistus, o tai turetu leisti sumazinti prednizolono dozes, deja, liga nesitraukia ir vis tenka ,,draugauti" su prednizolonu. Beje, mano mergaitei jie veikia ir psichika - buna nerami, dirgli, pikta... O jums galvos neskauda, nebunat nervuotos?
Atsakyti
mano berniukas irgi kažkoksirzlesnis, jautresnis pasidarė - galvoju nuo prednizolono ar tiesiog po ligoninės.
Papildyta:
Gariele, o kiek jūsų dukrai metų ir nuo kokios ligos gydotės?
Atsakyti
QUOTE(Spygliux6 @ 2007 10 31, 00:04)
mano berniukas irgi kažkoksirzlesnis, jautresnis pasidarė - galvoju nuo prednizolono ar tiesiog po ligoninės.
Papildyta:
Gariele, o kiek jūsų dukrai metų ir nuo kokios ligos gydotės?

Nusiunciau tau zinute i az 4u.gif
Atsakyti
o gal kuri girdejot apie prednisolono poveiki vaisiui? t.y. vyras gere iki apvaisinimo ir apvaisinimo metu....mum dabar 5 savaiteles smile.gif
Atsakyti
na kiek teko girdeti didesnis poveikis butu jei prednizolona gertu mamyte kudykio vystymosi metu. o kaip del tevelio tai neteko nieko girdeti..
Atsakyti
Man Prednisoloną išršė nors esu nėščia (26 savaitė), man taip neramu dėl poveikio vaisiui.. nenoriu jų gerti verysad.gif
Atsakyti