Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(saule** @ 2008 08 24, 22:57)
didelio galingumo šilumos siurbliuose (>200 kW)-ar galima taip rasyti?

didelio galingumo (>200 kW) šilumos siurbliuose.
kaip pakeisti, nes kaip termino tokio neradau, čia turbūt pažodinis vertimas,,...grižtanti temperatūra gali viršyti tuo metu esančią kondensacijos temperatūrą"

Kaip ten angliškai ar kaip kitaip g.gif
šilumos siurblių vienetai/agregatai yra aprūpinti dviejų kontūrų vamzdeliniu garintuvu(=šilumos...agregatai? turi dviejų kontūrų vamzdelinį garintuvą)

šilumos siurbliai turi dviejų kontūrų vamzdelinį garintuvą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 24, 23:08)

parašiau grįžtančio srauto temperatūrą unsure.gif

Aciu aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule**: 25 rugpjūčio 2008 - 09:53
Norint pasiekti aukštą efektyvumą esant daliniam apkrovimui-?

Kaip šilumos šaltinis naudojamas jūros vanduo, esantis 60 m gylyje(gal Juros vanduo, esantis 60m gylyje, yra naudojamas kaip šilumos šaltinis?
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2008 08 25, 10:51)
parašiau grįžtančio srauto temperatūrą unsure.gif

Geras sprendimas thumbup.gif

QUOTE(saule** @ 2008 08 25, 11:15)
Norint pasiekti aukštą efektyvumą esant daliniam apkrovimui-?

Iš bėdos gali būti arba Norint padidinti efektyvumą dalinio pakrovimo sąlygomis...
Kaip šilumos šaltinis naudojamas jūros vanduo, esantis  60 m gylyje(gal Juros vanduo, esantis 60m gylyje, yra naudojamas kaip šilumos šaltinis?

Abejaip gali būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 25, 12:54)
Geras sprendimas thumbup.gif
Iš bėdos gali būti arba Norint padidinti efektyvumą dalinio pakrovimo sąlygomis...

Abejaip gali būti smile.gif

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, reikia pagalbos 4u.gif

Leidykla atsiuntė bandomąjį grožinio kūrinio tekstą (čia mano pirmas bandymas ax.gif). Ir dabar nežinau, kaip čia yra. Anksčiau dirbau laikračio redakcijoje, tai ten ir stiliaus, ir korektūros klaidų būdavo nemažai, o atsiųstas tekstas gan tvarkingas, na, gal vieną kitą sakinį ir pakoreguočiau, bet ar galima????
Atsakyti
QUOTE(Mur @ 2008 08 26, 11:40)
Mergaitės, reikia pagalbos  4u.gif

Leidykla atsiuntė bandomąjį grožinio kūrinio tekstą (čia mano pirmas bandymas  ax.gif). Ir dabar nežinau, kaip čia yra. Anksčiau dirbau laikračio redakcijoje, tai ten ir stiliaus, ir korektūros klaidų būdavo nemažai, o atsiųstas tekstas gan tvarkingas, na, gal vieną kitą sakinį ir pakoreguočiau, bet ar galima????

Jeigu jie yra netaisykli, tai reikia koreguoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2008 08 26, 11:49)
Jeigu jie yra netaisykli, tai reikia koreguoti 4u.gif

Taigi va, kad man tas tekstas labai jau tvarkingas, todėl ir atrodo, kad reikėtų daugiau prie ko nors prisikabinti, bet, ko gero, taisyklingų sakinių geriau neliesti ax.gif Oi kaip reikia neapleisti tekstų redagavimo, nes praėjo jau nemažai laiko ir dabar atrodo, kad klaidų ieškau netgi ten, kur jų nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur @ 2008 08 26, 12:25)
Taigi va, kad man tas tekstas labai jau tvarkingas, todėl ir atrodo, kad reikėtų daugiau prie ko nors prisikabinti, bet, ko gero, taisyklingų sakinių geriau neliesti  ax.gif Oi kaip reikia neapleisti tekstų redagavimo, nes praėjo jau nemažai laiko ir dabar atrodo, kad klaidų ieškau netgi ten, kur jų nėra  doh.gif

jei padės, galiu nuraminti, kad ir man taip buvo mirksiukas.gif
o taisyti reikia tik tai, ką REIKIA taisyti (gerai čia suskėliau lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 13:30)
jei padės, galiu nuraminti, kad ir man taip buvo mirksiukas.gif
o taisyti reikia tik tai, ką REIKIA taisyti (gerai čia suskėliau lotuliukas.gif )

Taip, kaip sakoma, jei gali netaisyti, netaisyk biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur @ 2008 08 26, 11:40)
Leidykla atsiuntė bandomąjį grožinio kūrinio tekstą (čia mano pirmas bandymas  ax.gif). Ir dabar nežinau, kaip čia yra. Anksčiau dirbau laikračio redakcijoje, tai ten ir stiliaus, ir korektūros klaidų būdavo nemažai, o atsiųstas tekstas gan tvarkingas, na, gal vieną kitą sakinį ir pakoreguočiau, bet ar galima????

Gal tiesiog geras tekstas? Arba patirties trūksta, kad pamatytum, kas blogai unsure.gif
Šiaip kai jau taisai, būtinai turi žinot, kodėl taisai smile.gif

Kam įdomu - seminaras smile.gif

"Vananta" spalio 2 d. Jono Basanavičiaus g. 29A-32, LT-03109 Vilnius
Tel./faks. (8 5) 265 0161, mob. 8 682 34 195
el. paštas: kkk.vananta@takas.lt

Aktualūs kalbos ir terminijos klausimai.

Programa: Kalbos normų ir stiliaus pažeidimai: kalbos klaidos ir netinkamai parinkta kalbinė raiška. Nekalbiniai simboliai elektroninėje terpėje. Privalonosios ir pasirenkamosios skyrybos taisyklės. Tiesioginės reikšmės ir simbolinių pavadinimų rašymas ir linksniavimas. Daiktavardinė ir veiksmažodinė raiška, lietuviškų ir svetimų žodžių konkurencija, taisyklingas įvarių formų, linksnių, prielinksnių, polinksnių vartojimas, žodžių tvarkos ypatumai. Terminologija, terminija, terminai. Reikalavimas terminams: sistemiškumas, tikslumas, taisyklingumas, trumpumas, produktyvumas, vienareikšmiškumas ir kt. terminijos šaltiniai. Pagrindiniai terminų darybos būdai. Terminų klaidos. Terminijos tvarkyba: žodynai, terminų bankai. Elektroniniai žodynai, terminų bankai, svetainės.

Kaina 100 Lt, trukmė 8 val. pradžia 10 val. Lektorė R. Vladarskienė (LKI).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 26 rugpjūčio 2008 - 19:46
Ar ne per plati seminaro tema g.gif
Papildyta:
kažko žadėjau klaust g.gif bet senatvinė sklerozė jau smile.gif a, štai ko... dabar laisvu laiku studijuoju leksikos vartojima (iš srities "gerai ir taip, bet geriau šitaip") ir kažkur buvau užmačiusi, kad geriau nevartoti sutrumpinimo el. p., e. p., o rašyti el. paštas... ir paskui pamiršau, kur... gal čia šiaip buvo belfas (šito žodžio prestižinėje kalboje irgi geriau nevartoti lotuliukas.gif)
Atsakyti