Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 20:50)
Ar ne per plati seminaro tema g.gif

Patyrusiam gal ir per plati, bet kas pradeda, tai gal ir ne, nes kartais žmonės klausia elementarių dalykų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 20:53)
kažkur buvau užmačiusi, kad geriau nevartoti sutrumpinimo el. p., e. p., o rašyti el. paštas...

Pirmą kartą girdžiu - įdomu kodėl g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 19:56)
Patyrusiam gal ir per plati, bet kas pradeda, tai gal ir ne, nes kartais žmonės klausia elementarių dalykų ax.gif
Papildyta:

Pirmą kartą girdžiu - įdomu kodėl g.gif

na, iš temų man atrodo, kad viskas bus paviršutiniškai užgriebta unsure.gif

vat sklerozė, sakau, bet čia lyg populiariojoj kalbinėj kažkur buvau radus g.gif gal iš panašios srities, kad negalima trumpinti LR Seimas g.gif "neprestižiška" cool.gif
Papildyta:
ir dar nustebau, kai "Gimtojoj kalboj" radau tokį taisymą: <...>, jog (= kad) <...>. Nuo kada čia griežtai taisom g.gif
Arba štai kažkada jau temoj kalbėjom, kad "ruošti moksleivius olimpiadai" reikia taisyti "rengti"... bet LKŽ viena iš reikšmių yra su tokiu pavyzdžiu "ruošti" g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 26 rugpjūčio 2008 - 20:10
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:01)
na, iš temų man atrodo, kad viskas bus paviršutiniškai užgriebta unsure.gif

Svarbu, kad būtų akcentuota tas, kas reikia, nes visko nuo A iki Z tikrai neišdėstys smile.gif
gal iš panašios srities, kad negalima trumpinti LR Seimas g.gif "neprestižiška" cool.gif

Šiuo atveju didelio "prestižo" iš tikrųjų nėra, bet ir ne baisi blogybė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:05)
ir dar nustebau, kai "Gimtojoj kalbol" radau tokį taisymą: <...>, jog (= kad) <...>. Nuo kada čia griežtai taisom g.gif

Yra vienas griežtas taisymas - tikslo šalutiniams sakiniams jungti ax.gif
Arba štai kažkada jau temoj kalbėjom, kad "ruošti moksleivius olimpiadai" reikia taisyti "rengti"... bet LKŽ viena iš reikšmių yra su tokiu pavyzdžiu "ruošti" g.gif

LKŽ nėra norminamasis žodynas, reikia remtis DLKŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 20:11)
LKŽ nėra norminamasis žodynas, reikia remtis DLKŽ smile.gif

reikia reikia doh.gif įdomu, naujame leidime kokie pakeitimai g.gif nes aš knyginiu gal 2004 metų naudojuosi... Ir TŽŽ supratau, kad ne visada teisus, reikia į "Kalbos praktikos patarimų" knygelę žiūrėti unsure.gif
P. S. čia su viena kalbininke (šiuo kartu tikrąją to žodžio prasme) susiginčinom dėl užrašo "mini rūbinė". Aš sakau, kad idealiausia būtų "mažoji drabužinė", bet įmanomas ir toks parašymas, o ji tvirtina, kad "mini" reikia rašyti kartu su kitu žodžiu blink.gif
Papildyta:
ai, ir paskui ji klausė, kaip keisti "mini grandai", siūliau "mažieji projektai" arba "mini projektai", bet ji vis tiek parašė "miniprojektų konkursas"... ar aš tikrai neteisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 26 rugpjūčio 2008 - 20:21
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:17)
reikia reikia doh.gif įdomu, naujame leidime kokie pakeitimai g.gif nes aš knyginiu gal 2004 metų naudojuosi... Ir TŽŽ supratau, kad ne visada teisus, reikia į "Kalbos praktikos patarimų" knygelę žiūrėti unsure.gif

Atsišviežint reikėtų mirksiukas.gif Naujausi dabar tik elektroniniai būna - knygų jau, atrodo, nebeleidžia. Naujasias dabar VI leidimas.
P. S. čia su viena kalbininke (šiuo kartu tikrąją to žodžio prasme) susiginčinom dėl užrašo "mini rūbinė". Aš sakau, kad idealiausia būtų "mažoji drabužinė", bet įmanomas ir toks parašymas, o ji tvirtina, kad "miini" reikia rašyti kartu su kitu žodžiu blink.gif

Parašyk man až, kas čia tokia - smalsu labai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:20)
ai, ir paskui ji klausė, kaip keisti "mini grandai", siūliau "mažieji projektai" arba "mini projektai", bet ji vis tiek parašė "miniprojektų konkursas"... ar aš tikrai neteisi?

Čia iš tų atvejų, kai ir taip, ir taip gali būti.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 20:21)
Atsišviežint reikėtų mirksiukas.gif Naujausi dabar tik elektroniniai būna - knygų jau, atrodo, nebeleidžia. Naujasias dabar  VI leidimas.

Parašyk man až, kas čia tokia - smalsu labai blush2.gif

sakai atsišviežinti g.gif gal reikėtų įsigyti ax.gif
nepažįsti tu jos, čia mano "šefė" buvusi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 20:22)
Čia iš tų atvejų, kai ir taip, ir taip gali būti.

turi omeny, kad jei antras dėmuo tarptautinis žodis, galima rašyti ir kartu?
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:23)
sakai atsišviežinti g.gif gal reikėtų įsigyti ax.gif

Rekomenduoju. To VI-o tai ir aš dar nemačius gyvai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:24)
turi omeny, kad jei antras dėmuo tarptautinis žodis, galima rašyti ir kartu?

Ne, turiu galvoje tik tą vienintelį mini, kuris gali būti ir dėmuo, ir savarankiškas žodis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 20:26)
Rekomenduoju. To VI-o tai ir aš dar nemačius gyvai blush2.gif
Papildyta:

Ne, turiu galvoje tik tą vienintelį mini, kuris gali būti ir dėmuo, ir savarankiškas žodis smile.gif

na, gal reikės bandyti patuštinti valdišką biudžetą ax.gif
gal dar kokių gerų knygų rekomenduotum ax.gif nes aš tik peržvelgiau, ką www siūlo cool.gif

bet "Patarimuose" mini rašo atskirai g.gif ar aš neatidžiai pažiūrėjau per skubėjimą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 26 rugpjūčio 2008 - 20:31
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:30)
bet "Patarimuose" mini rašo atskirai g.gif ar aš neatidžiai pažiūrėjau per skubėjimą doh.gif

Gali būti, bet nereiškia, kad negali būti ir kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 20:32)
Gali būti, bet nereiškia, kad negali būti ir kartu smile.gif

man svarbiausia, kad gali būti rašoma atskirai, nes savijauta buvo tokia labai ne kokia... aš įrodinėju, o manęs negirdi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 26, 21:36)
man svarbiausia, kad gali būti rašoma atskirai, nes savijauta buvo tokia labai ne kokia... aš įrodinėju, o manęs negirdi sad.gif

Būna kartais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 26, 20:44)
Būna kartais ax.gif

būna tai būna, bet kai nenori girdėt kalbininkas, kad ir buvęs, tai labai nesmagu sad.gif ir dar paskui visur skalambija verysad.gif ai cool.gif
Atsakyti