Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(AŠA @ 2008 08 27, 21:16)
taip, skirtingi, palyginimas nevykęs, bet norėjau pasakyt, kad nepriimtinas man nei vykdomasis, nei techninis schmoll.gif

Man irgi ne, bet ne nuo mūsų čia priklauso rolleyes.gif
Atsakyti
"Pirkimo dokumentus galite gauti <...>" juk viskas gerai? Kiek žiūrėjau VPK ir kitur, vartojamas terminas (sąvoka) pirkimo dokumentai... O čia "eilinį kartą" prisikabino ir ištaisė į "Pirkimui reikalingus dokumentus <...>". Nesakau, kad blogai ("a la", kad būtų išvengta dviprasmybės, bet kokia čia dviprasmybė, jei tik skelbiamas pirkimas, dar nėra jokių pirkimo sutarčių ir pan.), bet kam išradinėt dviratį g.gif Be to, gal tada jau ne "pirkimui", o "pirkti" g.gif Ar gal be reikalo aš taip, gal pasikarščiavau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 28, 09:21)
"Pirkimo dokumentus galite gauti <...>" juk viskas gerai?

Aišku, kad gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 27, 20:01)
KP1: Gramatinės formos ir jų vartojimas.

Dėkui. Turiu tą knygelę.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 28, 09:22)
Aišku, kad gerai mirksiukas.gif

oro_buckis.gif
norit dar šiandienių "perliukų" (o gal čia tik aš nesuprantu g.gif): rašiau sveikinimą, kuris prasideda "Visada džiaugiamės <...>", tai reikėjo girdėt kokį moralą atklausiau už tai, kaip drįsau sakinį pradėt žodžiu "visada" blink.gif pasirodo, lietuvių kalboje šis žodis NIEKADA nevartojamas teksto pradžioje blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 28, 11:37)
oro_buckis.gif
norit dar šiandienių "perliukų" (o gal čia tik aš nesuprantu g.gif): rašiau sveikinimą, kuris prasideda "Visada džiaugiamės <...>", tai reikėjo girdėt kokį moralą atklausiau už tai, kaip drįsau sakinį pradėt žodžiu "visada" blink.gif pasirodo, lietuvių kalboje šis žodis NIEKADA nevartojamas teksto pradžioje blink.gif  lotuliukas.gif

g.gif Užuojauta.
O man teko matyti tekstą, kuriame išbraukyti visi visuomet ir kuomet. Argumentas - tai tarmybės.
O gal tikrai? g.gif
Atsakyti
Mano senelis DLKŽ rašo abu variantus (visuomet, visada ir dar visą laiką) ir prie kuomet jokio prierašo unsure.gif Nors ausiai tai panašu į tarmybę...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 28, 11:37)
norit dar šiandienių "perliukų" (o gal čia tik aš nesuprantu g.gif): rašiau sveikinimą, kuris prasideda "Visada džiaugiamės <...>", tai reikėjo girdėt kokį moralą atklausiau už tai, kaip drįsau sakinį pradėt žodžiu "visada" blink.gif pasirodo, lietuvių kalboje šis žodis NIEKADA nevartojamas teksto pradžioje blink.gif  lotuliukas.gif

Be komentarų...
QUOTE(Kedrė @ 2008 08 28, 11:46)
O man teko matyti tekstą, kuriame išbraukyti visi visuomet ir kuomet. Argumentas - tai tarmybės.
O gal tikrai? g.gif

Taip, tai tarmybės ax.gif
Atsakyti
sveikos, kolegės smile.gif
dėl kuomet tai va ką vlkk.lt rašo http://www.vlkk.lt/k...ija.7613_1.html
aš patį tai jį visada taisau ax.gif

susidūriau su tokia bėda - redaguoju verstinį romaną ir kilo man klausimas - ar aikštės pavadinimą palikti švedišką Stortorg, ar išversti ir rašyti Didžioji aikštė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 08 28, 12:23)
susidūriau su tokia bėda - redaguoju verstinį romaną ir kilo man klausimas - ar aikštės pavadinimą palikti švedišką Stortorg, ar išversti ir rašyti Didžioji aikštė g.gif

Romane turbūt geriau versti unsure.gif
Atsakyti
dėkui, Sophi 4u.gif aš irgi pamaniau, kad geriau žmoniškai lietuviškai rašyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 08 28, 12:23)
sveikos, kolegės smile.gif
dėl kuomet tai va ką vlkk.lt rašo http://www.vlkk.lt/k...ija.7613_1.html
aš patį tai jį visada taisau ax.gif
]

Taip, šitą aš žinau. Bet negi grožiniame tekste būtina visus "kuomet" išbraukti?
O visuomet, jei tai tarmybė, irgi nepaliekate?
Atsakyti