Organizuojamas autobusų maršrutas į kapines? Reikalauja rašyti Organizuojamas autobusų reisas kapinių ("Kapinių") maršrutu - aš nesutinku. Be reikalo?
Senukai dar vasarą birželį ar liepą ieškojo.
Kaip jūs žymite praleistą teksto vietą? Man nuo seno įprasta <...>, dar randu, kad leidžiama [...], bet ar galima palikti (...)
Kaip jūs žymite praleistą teksto vietą? Man nuo seno įprasta <...>, dar randu, kad leidžiama [...], bet ar galima palikti (...)

aš žymiu <...> ...
nanoproteinai ar nano proteinai
nano- sudurtinių žodžių pirmas dėmuo
nanoproteinai ar nano proteinai

QUOTE(Kedrė @ 2008 10 22, 10:15)
Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga 2008 m. lapkričio 19 d., trečiadienį, 17.30 val.
rengia PRAKTINĮ REDAGAVIMO SEMINARĄ pradedantiesiems grožinės literatūros vertimų redaktoriams.
rengia PRAKTINĮ REDAGAVIMO SEMINARĄ pradedantiesiems grožinės literatūros vertimų redaktoriams.
Visai norėčiau, bet jaučiu, kad nepriimtų manęs, nes nieko iš grožinės nesu redagavusi

QUOTE(AŠA @ 2008 10 22, 10:50)
Organizuojamas autobusų maršrutas į kapines? Reikalauja rašyti Organizuojamas autobusų reisas kapinių ("Kapinių") maršrutu - aš nesutinku. Be reikalo?
Su reikalu

QUOTE(Vitalija @ 2008 10 22, 15:43)

Kur randat? Aš niekur apie tai nerandu parašyta...
QUOTE(AŠA @ 2008 10 22, 15:52)
Taip, dėmuo, o gal čia kokie nanobaltymai.
QUOTE(Sophi @ 2008 10 22, 19:07)
Visai norėčiau, bet jaučiu, kad nepriimtų manęs, nes nieko iš grožinės nesu redagavusi
Nors gal reikės užklausti...
Su reikalu

Su reikalu

Ačiū, Sophi

kodėl nepriims į seminarą - priims, tik pinigus mokėk

Rast nerandam, tiesiog iš tradicijos... daugelyje knygų ir t. t. taip trumpina...
QUOTE(AŠA @ 2008 10 22, 20:20)
kodėl nepriims į seminarą - priims, tik pinigus mokėk 

Rašo, kad ten tik 10 priims

Rast nerandam, tiesiog iš tradicijos... daugelyje knygų ir t. t. taip trumpina...
Knygose ir aš randu, bet niekur apie tai neparašyta...
QUOTE(Sophi @ 2008 10 22, 19:07)
11 punktas http://209.85.135.10...I...cd=10&gl=lt
Dar čia http://74.125.39.104...z...;cd=1&gl=lt
http://74.125.39.104...8...;cd=3&gl=lt
Cituojant literatūrą arba šaltinį praleista dalis teksto pažymima daugtaškiu tarp smailiųjų skliaustų: <...>. Laužtiniai skliaustai rašomi tada, kai reikalingi dar vieni skliaustai lenktinių skliaustų viduje: (...[...]...). Taip pat laužtiniais skliaustais žymima autoriaus intervencija į cituojamą tekstą, pvz., Jis [Jonas Jablonskis] buvo....
Žodis pabaltiečiai turbūt nevartotinas?
Turimi omenyje išeivijoje gyvenantys emigrantai iš Baltijos šalių.

Pabaltijys pasyviojoje vartosenoje, tai ir pabaltiečiai

QUOTE(AŠA @ 2008 10 23, 10:02)

Papildyta:
Parašiau dėl to seminaro. Iš atsakymo supratau, kad matyt nebūsiu priimta...
Sophi, aš buvau jų seminare vertėjams ir paskui gavau laišką, kad šitas seminaras tik pradedantiesiems redaktoriams. o šiaip manau, kad nieko naujo nesužinotum

QUOTE(Džinė79 @ 2008 10 23, 12:42)
Sophi, aš buvau jų seminare vertėjams ir paskui gavau laišką, kad šitas seminaras tik pradedantiesiems redaktoriams. o šiaip manau, kad nieko naujo nesužinotum 

Aš norėčiau tik todėl, kad ten bus apie grožinės literatūros redagavimą.
O grožinės gyvenime nieko nesu redagavusi (bet ateity gal norėčiau pabandyt), todėl mano lygis šitoj srity dar žemesnis nei pradedančiųjų