Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia, žalia kur dairais!

Aš balsuosiu už nuotaiką ir emociją wub.gif Yra labai gražių nuotraukų, be režisūros, man tokios pačios gražiausios, kad ir su kokia muiline fotkinta ax.gif
Atsakyti
jep, yra tokių, kur matosi fotkinta su geru fotiku ir mokant fotografuot, bet jos nekabina ir tiek, o yra paprastų, bet pakerinčių perteikta emocija ir kurios tau šiaip patinka. nekalbu apie visiškai prastos kokybės nuotraukas, bet tikrai yra gerų kadrų nufotkintų muilinėm. aš balsuoju už tą, kuri mane "kabina" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Santi @ 2008 06 19, 12:30)
Labai gražiai nuskambėjo doh.gif  lotuliukas.gif

Kas nemokat fotografuot ar neturit gero fotiko, traukitės iš čia, nes būsit suėstos senbuvių kritikių su profesionaliais fotikais rankose ir išmanančiomis viską, kur gražu, kur ne, kur šlamštas ir pan.
taip išeitų, kad viskas foto yra šlamštas, visuma. O čia jau įžeidimas. kaip gerai, kad atsiėmiau savo foto ir daugiau gyvenime čia nedalyvausiu, fui schmoll.gif
Drąskykitės kiek norit, bet kitur, kad ir konkursas, bet šitaip nesielgiama ir nešnekama. Čia mamų forumas, o ne profesionalių fotografų ir fotografijų, darykit tada būtent profesionalių foto konkursą, galėsit pasireikšt tos, kurios labiausiai čia ir kabinasi. cool.gif

Nutariau pacituoti,nes patiko išsakyti žodžiai,sutinku su Tavim user posted image

Ne kiekvienas supranta nuotraukų meną ir t.t.

Bet juk nebus taip,kad gali visiems įtikti user posted image
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 06 19, 10:11)
o man sita labai faina biggrin.gif
user posted image
pagautas momentas ax.gif , gaila kokybes mazoka

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na, bet ir keistų žmonių yra. Taip, čia konkursas. Ir ne bet koks - FOTO konkursas. Todėl norint surinkti kuo daugiau balsų, svarbi ne tik nuotaika, pagautas momentas, idėja, bet ir nuotraukos kokybė, įdomus, iš kitų nuotraukų išsiskiriantis idėjos išpildymas. Aišku, niekas nedraudžia dėti bet kokią - "temą atitinkančią" - nuotrauką: kai kam, turbūt, tiesiog labai norisi visiems parodyti savo gražų mažylį. Bet tuomet nereikia verkšlenti, kad niekas jos nepastebi ar sukritikuoja jos kokybę, neoriginalumą. Juk kritikuoja ne jose esančius žmones, bet būtent KONKURSINĘ FOTOgrafiją. Taip, pasitaiko nepraustaburnių, kuriems kažkieno papai akis bado ar maikutė nuskalbta, bet prieš tokius - tikiu - imasi priemonių moderatoriai.
O jautrių nervų autorėms iš viso patarčiau nesilankyti šioje temoje. wink.gif
Aš asmeniškai labai daug išmokau iš šių konkursų - tiek pačių nuotraukų, tiek argumentuotos kritikos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 06 19, 12:31)
Tai vaikus, o ne suaugusias moteris. Žinoma, negaliu nurodinėti, tik patariu. Nes paskui būna verkšlenančių, kad nė vieno balso negavo

pacituok tokių citatų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 06 19, 14:00)
Na, bet ir keistų žmonių yra. Taip, čia konkursas. Ir ne bet koks - FOTO konkursas. Todėl norint surinkti kuo daugiau balsų, svarbi ne tik nuotaika, pagautas momentas, idėja, bet ir nuotraukos kokybė, įdomus, iš kitų nuotraukų išsiskiriantis idėjos išpildymas. Aišku, niekas nedraudžia dėti bet kokią - "temą atitinkančią" - nuotrauką: kai kam, turbūt,  tiesiog labai norisi visiems parodyti savo gražų mažylį. Bet tuomet nereikia verkšlenti, kad niekas jos nepastebi ar sukritikuoja jos kokybę, neoriginalumą. Juk kritikuoja ne jose esančius žmones, bet būtent KONKURSINĘ FOTOgrafiją. Taip, pasitaiko nepraustaburnių, kuriems kažkieno papai akis bado ar maikutė nuskalbta, bet prieš tokius - tikiu - imasi priemonių moderatoriai.
O jautrių nervų autorėms iš viso patarčiau nesilankyti šioje temoje. wink.gif
Aš asmeniškai labai daug išmokau iš šių konkursų - tiek pačių nuotraukų, tiek argumentuotos kritikos.  4u.gif

o ir šiaip-ne visiems ta kokybė svarbi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 06 19, 14:06)
pacituok tokių citatų ax.gif
Papildyta:

Oi, Ramunita, na kur aš ieškosiu, po konkursų tikrai atsiranda verkšlenančių.

O kodėl neturėtų būt svarbi kokybė? Juk tuo pačiu ir mokaisi? bigsmile.gif Vat, aš negaliu žiūrėt į savo pirmąsias foto, gėda blush2.gif . Bet esu jau tokia, mėgstu ne paskutinė būti, pradėjau mokytis, aišku, jei neturiu talento, nepadarysiu meno kūrinių, bet bent balsiukų prisirenku dabar jau bigsmile.gif . Man malonu. Ir labai džiaugiuosi, kad pradėjau mokytis fotografuoti, nes dabar vaikų albumai užkišti neblogomis nuotraukomis
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2008 06 19, 14:06)

Tai žinoma! Kažkam pagautas momentas svarbesnis už nuotraukos kokybę, bet kam pykti, jei kitiems atrodo kitaip - nieeekaip nesuprantu. biggrin.gif

QUOTE(Elina @ 2008 06 19, 14:09)
Vat, aš negaliu žiūrėt į savo pirmąsias foto, gėda blush2.gif . Bet esu jau tokia, mėgstu ne paskutinė būti, pradėjau mokytis, aišku, jei neturiu talento, nepadarysiu meno kūrinių, bet bent balsiukų prisirenku dabar jau bigsmile.gif . Man malonu. Ir labai džiaugiuosi, kad pradėjau mokytis fotografuoti, nes dabar vaikų albumai užkišti neblogomis nuotraukomis

drinks_cheers.gif Na, paskutinė nepaskutinė - kažkaip niekada apie tai nesumąsčiau labai (tiesiog smagu, kai gaunu balselį ir ne vieną), bet labai džiaugiuosi sukauptomis žiniomis ir tobulėjančia akim (ranka?) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 06 19, 12:27)
O fotografiją išmanyti kaip tik ir padeda konkursai, juk smagu mokėti dailiai nufotkinti savo vaikus. Tiesiog dažniau reikia pasižvalgyti konkursuose 4u.gif

nezinau kaip imanoma ismokti fotografuoti ziurint i kitu nuotraukas g.gif
Man nuotraukoje svarbu turinys, o ne jos kokybe tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 06 19, 14:09)
Oi, Ramunita, na kur aš ieškosiu, po konkursų tikrai atsiranda verkšlenančių.

O kodėl neturėtų būt svarbi kokybė? Juk tuo pačiu ir mokaisi? bigsmile.gif  Vat, aš negaliu žiūrėt į savo pirmąsias foto, gėda blush2.gif . Bet esu jau tokia, mėgstu ne paskutinė būti, pradėjau mokytis, aišku, jei neturiu talento, nepadarysiu meno kūrinių, bet bent balsiukų prisirenku dabar jau bigsmile.gif . Man malonu. Ir labai džiaugiuosi, kad pradėjau mokytis fotografuoti, nes dabar vaikų albumai užkišti neblogomis nuotraukomis

aš kažkaip neužfiksavau,kad kažkas sakytų-mažai balsų gavau mirksiukas.gif

nu tau svarbi kokybė,o man tai kaip kada smile.gif kartais gražus žmonės (nebūtiniai vaikai) pralenkia tuos, kurie ne tokie gražūs,nors foto gal ir kokybiškesnė
Atsakyti
QUOTE(Amos @ 2008 06 19, 14:26)
nezinau kaip imanoma ismokti fotografuoti ziurint i kitu nuotraukas  g.gif
Man nuotraukoje svarbu turinys, o ne jos kokybe  tongue.gif

Nuotraukoje- labai svarbu ir kokybė. Būtent nuotraukoje. O žiūrint į kitas galima pasisemti idėjų, išmokti įdomesnio kadravimo, aš pvz. sužinojau, kad vaikus, gyvūnus fotkindavau klaidingai- iš savo aukščio, dabar tikrai geriau nuotraukos atrodo, kada pritūpiu iki objekto ūgio, sužinojau, kad geriau nuotraukoje necentruoti objekto, o kiek įdomesniu rakursu šonan pastumti ir t.t. Labai domėjausi, kaip nufotkinti, kad nesimatytų antro plano, jei nenoriu, išmokau išlieti bigsmile.gif . Juk žiūri į nuotrauką ir mokaisi: ko nedarytum, kaip dailiai nufotkinta ir pati mokaisi. Iš svetimų klaidų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 19 birželio 2008 - 13:42
QUOTE(Amos @ 2008 06 19, 14:26)
nezinau kaip imanoma ismokti fotografuoti ziurint i kitu nuotraukas  g.gif

Oi įmanoma, bet kaip ir visur - reikia, kad būtų poreikis ir noras to išmokti. Man kantrybės perkrimsti fotografijos meną iki pagrindų per mažai, bet kreipiu dėmesį į tokius dalykus, kaip kompozicija, spalvos, poza/nuotaika, nereikalingų objektų nebuvimas ir t.t. ir pan. ir kartais gaunasi taip, kad žiūriu į savo darytą nuotrauką ir ne tik matau joje savo utiutiu mažylį biggrin.gif, bet tiesiog visas tas pagautas momentas, spalvų žaismas, objektų išsidėstymas bendram plane yra... skanus... smile.gif
Atsakyti