Pasisakysiu ir aš
Šiaip, žiūriu į visumą. Bet pirmiau ta foto turi patikt, būt šilta, miela, gražiai pagautas kadras, o jau paskiau žiūriu į tai kokia foto kokybė. kadangi nenusimanau apie fotografavimą nieko, nesimokiau niekur, nors kartais pavyksta pagauti neblogų kadrų mano akiai, fotografuoti patinka, ir geriausiai pamatai savo klaidas ar privalumus, kai tą patį objektą, vietą ar žmogų paveiksluoja keli žmonės ,sudedi visas foto į vieną va ir matai, kur per daug pritraukta, kur per mažai, kur pakreipta,o kur apšviesta.
todėl čia, forume, kai vyksta ne profesionalių fotografų konkursai, ne visada ir atkreipiu dėmesį į tai, nors plika akimi, nepatyrusiam irgi galima pamatyti, kuris žmogus valdo šiek tiek fotoaparatą, kuris ne. bet nereiškia, kad ano kito foto prastesnės.
tiesiog jei kažkuom patraukė foto, ji ir gaus balsų.
Duosiu pvz. susijusį su mano vienos temos dalyvavimu.
šita foto:
http://www.supermama...p...&phid=14014kokybės atžvilgiu ji yra labai prasta - visų pirma, tai paveiksliuota buvo paprasta juostine muiline, kuri tuo metu atrodė gera ir padarė neblogas foto, o čia dar ir perskenuota. trūksta ryškumo, trūksta visko. nežinau kaip tada dėjau tokią foto,

na bet maniau, kad atitinką temą.
ir balsų sulaukiau sakyčiau nemažai, kur po manęs buvo kur kas geresnės kokybės atžvilgiu foto. tai reiškias kažkam patiko įdėja, patiko pats pateikimas, o ne tiek, kiek foto kokybė, nors ji akis ir bado.
tai ką norėjau pasakyti, toms dalyvėms, kurios pergyvena, kad foto nekokybiška, kai mato tokias kritikas, nereiktų imti į širdį. jei foto miela, įdomi ar kažkuom smagi, ji patrauks akį
kaip fotografei užkliūna foto kokybė, mados žinovei gali "užkliūti" aprangos stilius fotonuotraukos dalyvio, dar kažkam kažkas.. na tegu, kiekvienas turim teisę reiškti savo nuomonę, kaip kiekvienas turim teisę jos nepriimti
nors ir daar manoji foto nebuvo čia minėta, tiesiog ji eilinė, kažkuom neišsiskirianti, bet šiuo atveju aš tiesiog dalyvauju konkurse. buvo porą kartų, kada turėjau vilties patekti bent į 3tuką, na bet, dar vis spyris, kad reikia stengtis