Po gimdymo nukraujavau lengvai tariant. Kita diena pamaciau save veidrodyje ir negalejau patiketi, kad tai as, buvau baltesne uz popieriaus lapa. Paeiti pati negalejau del silpnumo, visur lydedavo vyras, net iki tuliko
jau buvo bevedantis ir ten sakiau tu palauk uz duru as kaip nors. Mane sukarpe, tai skaudejo klyna labai
Dar dabar jauciu ji
Po gimdymo atsirado mazakraujyste
Aš irgi paskutinėm dienom prieš gimdymą bijojau. Gimdymas su sąrėmiais truko apie parą, kol galiausiai darė skubų cezarį. Akušerę prigasdino, kad sunkiai atsigausiu ir visa kita. Bet iš tikrųjų atsigavau greitai. Pirmom dienom skaudėjo, kur siųta, bet paskui viskas OK. Bent jau sveikatos, praėjus mėnesiui, po gimdymo tikrai turiu daugiau nei iki nėštumo. Ir gimdyti dar norėčiau.
Vos pamacius dukryte - nuostabiai
Po poros valandu, kai bandziau keltis ir eit i dusa ir spaudimas dingo - nekaip (bo nukraujavau 1.8 litro, pasirodo)
o sulasejus porai lasiniu ir po kokiu dvidesimt itin saldziu arbatu ir keturiu skrebuciu su braskiu uogiene - vel puikiai. Norejau namo, bet gydytojai mano smegenis itikino, kad gerai butu mane dar para pastebeti, juk netekau daug kraujo.... o toliau - na, "mamiskai" jauciausi. Ir begalinis dziaugsmas, ir nuovargis.. ir deganti krutine.... ir siuvimai gyjantys...
po pirmo gimdymo su epiduru jaučiausi klaikiai: per nakti nepajudejau lovoj, nepajegiau atsigerti, rakino nugara..net vaikuciui sauskelniu per nakti nepakeiciau..
po antrojo gimdymo (be epiduro), nors ir komplikuoto, plius ir susiuta, jau po 1h uzlipau i antra auksta, jauciaus super gerai. Kitą rytą laksciau ir zargsciausi kaip negimdziusi
Cia turbut gimdymo hormonai suveike
Su antruoju dėl žindymo jokių problemų nebuvo, net krutine nesukietejo po keliu paru, kai priplusta tikrojo pieno... (cia gal del to jog pirmaji ilgai maitinau, tai ir patirties daugiau, ir organizmas jau iprates
)
Apie begalini dziaugsma net nekalbu.
po antrojo gimdymo (be epiduro), nors ir komplikuoto, plius ir susiuta, jau po 1h uzlipau i antra auksta, jauciaus super gerai. Kitą rytą laksciau ir zargsciausi kaip negimdziusi
Cia turbut gimdymo hormonai suveike
Su antruoju dėl žindymo jokių problemų nebuvo, net krutine nesukietejo po keliu paru, kai priplusta tikrojo pieno... (cia gal del to jog pirmaji ilgai maitinau, tai ir patirties daugiau, ir organizmas jau iprates
Apie begalini dziaugsma net nekalbu.
Sveikos
Na o as 8 d po CP t.y po antro CP ir jauciausi kuo puikiausiai
mano gimdymas nezadejo nieko gero, dare skubu CP, nes buvau pasiruosusi gimdyti naturaliai, bet ir vel, kaip ir pirma kart neatsidare, o saremiai buvo skausmingi baisiai, net sesute skatinamuosius atjunge, nes sake, kad as proteju nuo
. Nukraujavau 800ml, lelius gime sveikutis
Laike mane tik 3 dienas, bet jau pirma diena norejau lipti is lovos
, sesute sake, nekvailiok cempijone
o jau grizusi, kita diena ejau tvarkytis namu nors ir skaudejo pjauta pilva, man net nesiuvo, o tik suklijavo , tai va, gimdysiu dar jei Dievas duos, o gimdyti bijojau pirma, antra ir manau bijosiu ir trecia, bet tai manau visiskai normalu, kad moteris bijo gimdymo skausmo
beja, cia viskas vyko UK
neskaitant silpnumo ir žemės traukos, jaučiausi gerai.ikalus 3 puodelius kavos jaučiausi kaip naujai gimusi
Na iš pradžių natūralu... svaigo galva, jaučiausi pervargusi ir be jėgų, tačiau jau kitą dieną, viskas buvo tikrai gerai, tik kraujavau ilgai
Tuo metu man atrode, kad jauciuosi puikiai, buvau euforijoje, kad pagimdziau grazu sveika vaikuti
Is tikro tik dabar galiu ivertinti ir pasakyti, kad bent jau pirmas savaites gyvenau kaip kosmose, nors turejau visapusiska pagalba is vyro ir kitu artimuju.. Po gimdymo pirma diena buvau nusilpusi, nepaejau nes buvo silpna, svaigo galva, kadangi kirpo tai skaudejo zaizda, buvo siek tiek problemu su krutine, miego trukumas ir t.t... zodziu tikrai negaliu teigti, kad jauciausi gerai..
As irgi jauciausi kaip matyt ir daugelis kitu mamau- tikrai nekaip: sutinus tarpviete po kirpimo ir plysimo- malonumo tikrai nepridejo, sunku atsilekt, atsisest, net koja pakelt buvo kaip didi darba nudirbti. O atrodziau tai kaip po siaubo filmo, nuo prakaito veido oda visa demeta buvo, kraujagysles abiejose akyse sutrukinejo, tai buvau krauju pasruvusiom akim, o dar mazoji spenelius kaip reikiant apkramte.
Pirma para po gimdyma jauciausi silpnokai, jauciausi tokia "siubuojanti"...kai vyro nebuvo i tulika ejau uz sienu laikydamasi, o visiskai atsigavau ir atgavau jegas, arba gryzau i vezes tik po menesio