Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

smile.gif+2008 07 02, 10:32-->
QUOTE(tiesiog ašsmile.gif @ 2008 07 02, 10:32)
Merginos, aš pagalvojau, kad iš tikro genetiniai tyrimai reikalingi, tik dėl faktinės situacijos sužinojimo, ar galima kažkaip gydyti genetines ligas? Jei tik dėl fakto, aišku gerai sužinti, kad gal be reikalo mes leidžiame pinigus IVF, bet iš kitos pusės tai kaip ir paskutinio šanso ir vilties atėmimas.
Čia mano pamąstymai g.gif

Teisingai ,tiesiog as ,mastai ax.gif Genetika negydoma.Bent jau mums taip gydytojas aiskino.Tik situacijos supratimui.Na taip,sutinku, is vienos puses vilties atemimas, bet o jeigu is tiesu kas nors negerai su genetika, tai kam veltui svaistyti pinigus, kuriuos gali skirti kitiems sprendimams- IVFui su donoro sperma arba isivaikinimui.
Atsakyti
QUOTE(Algirda @ 2008 07 02, 13:42)
Teisingai ,tiesiog as ,mastai ax.gif Genetika negydoma.Bent jau mums taip gydytojas aiskino.Tik situacijos supratimui.Na taip,sutinku,  is vienos puses vilties atemimas, bet o jeigu is tiesu kas nors negerai su genetika, tai kam veltui svaistyti pinigus, kuriuos gali skirti kitiems sprendimams- IVFui su donoro sperma arba isivaikinimui.

pritariu Algirdai 100 proc. Man geriau žinoti problemas, jeigu jos yra. Tai padės man pasirinkti tolimesnį kelią.
Genetikė minėjo, kad iš visų nepaaiškinamų pastojimų genetika gali atsakyti į 10 proc. nėr taip mažai man atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redute: 02 liepos 2008 - 12:53
QUOTE(redute @ 2008 07 02, 12:53)
pritariu Algirdai 100 proc. Man geriau žinoti problemas, jeigu jos yra. Tai padės man pasirinkti tolimesnį kelią.
Genetikė minėjo, kad iš visų nepaaiškinamų pastojimų genetika gali atsakyti į 10 proc. nėr taip mažai man atrodo.

Pritariu Redutei , mirksiukas.gif
Tai netaip mazai, juolaba kad ir kokis butumem turtingos,kam ismesti vejams pinigus,jei sansu nera. verysad.gif O psichologiskai pakelt visus IVFus irgi pakankamai sunku, ne ka ne lengviau nei suzinoti,jog problemos genetines.
Atsakyti
bet apie tikras genetines problemas, nepataisomas ir tokiu budu vedancias prie kitu sprendimu (donoras, isivaikinimas) galima suzinot tik azoospermijos atveju, kitais atvejais bus tik tikimybe, jeigu ji apskritai bus. Man taip atrodo 4u.gif

Atsakyti
O tai jeigu diagnoze oligoastenospermija g.gif
Atsakyti
merginos,
o jūs žinot nors vieną atvejį, kai genetikai ką nors nustatė porai ir nepatarė susilaukt bendrų vaikų...???? g.gif
aš žinau realiai tik vieną atvejį ir tas išaiškintas tik po to, kai jau gimusiam vaikui nustatė nepagydomą genetinę ligą...
beje, juk kiekvieną kartą susijungiant spermiukui ir kiaušialąstei, situacija bus kitokia, nežinia kaip ten susidėlios tos ląstelės...
manau, kad genetikų balsas tik patariamasis, nebent randa ką nors bloga, bet tokių atvejų vienetai...
taigi, išvada idealiausia būtų priešimplantacinė genetinė diagnostika, kas kainuoja labai daug...

Zajončku 4u.gif
pas mus tokia pati diagnozė unsure.gif
LT nedaro tokių tyrimų, neturi aparatūros........

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akedite: 02 liepos 2008 - 15:10
O tai kiek kainuoja diagnostika, akedite g.gif
Atsakyti
Zajoncu beveik tiek pat kiek gaunasi ivf, apie 10 000
Atsakyti
QUOTE(Zajončku @ 2008 07 02, 16:01)
O tai jeigu diagnoze oligoastenospermija  g.gif

su tokia diagnoze daro IUI 4u.gif
Atsakyti
Eina na...
Papildyta:
As jau apturejau 3 nesekmingus IUI, o beto vyro grikiai dar suprastejo.
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2008 07 02, 15:58)
bet apie tikras genetines problemas, nepataisomas ir tokiu budu vedancias prie kitu sprendimu (donoras, isivaikinimas) galima suzinot tik azoospermijos atveju, kitais atvejais bus tik tikimybe, jeigu ji apskritai bus. Man taip atrodo  4u.gif

1. Genetika paaiškinti gali nedidele dali nepaaiškinamo nevaisingumo, nebūtinai tik azoospermijos atveju. tas paaiškinimas gali nuvesti i kita kelia: gyvenima be vaiku, isivaikinima, donora. (to aš ir tikiuosi).

2. Nors ir sveika genetika, vaikelis gali būti nesveikas dėl to ką sako akedite unsure.gif tai gali išaiškinti priešimplantacinė diagnostika

3. Genetikoje daug interpretacijų, daug tikimybės ir galiausiai reikės nuspręsti dėl kelio pačiam, bet man tinka toks ėjimo būdas dabartinėje mano situacijoje (4 nesėkmingi IVF ir 3 IUI)
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Madissa @ 2008 07 01, 15:45)
Taip IVF darys Vilniuje, jau kokia gydytoja dirbs tą dieną ta ir padarys. Atvažiavę gausit palatą, vyras savo žirniukus priduos iš karto po tavo punkcijos. Sėkmės  4u.gif

Aciu labai uz atsakyma i mano klausimus smile.gif Kai pirma karta tai ir baisu viskas.
Atsakyti