QUOTE(akedite @ 2008 07 02, 16:07)
merginos,
o jūs žinot nors vieną atvejį, kai genetikai ką nors nustatė porai ir nepatarė susilaukt bendrų vaikų...????
aš žinau realiai tik vieną atvejį ir tas išaiškintas tik po to, kai jau gimusiam vaikui nustatė nepagydomą genetinę ligą...
beje, juk kiekvieną kartą susijungiant spermiukui ir kiaušialąstei, situacija bus kitokia, nežinia kaip ten susidėlios tos ląstelės...
manau, kad genetikų balsas tik patariamasis, nebent randa ką nors bloga, bet tokių atvejų vienetai...
taigi, išvada idealiausia būtų priešimplantacinė genetinė diagnostika, kas kainuoja labai daug...
Zajončku
pas mus tokia pati diagnozė

LT nedaro tokių tyrimų, neturi aparatūros........
Sveikos visos,
Stiprybes toms, kam si karta nepasiseke.
Del genetiniu tyrimu- mano nuomone, keista kodel po ne vieno nepasisekusio IVF-o ju nereikia. Is kitos puses- gali kilti ir kiti klausimai, galbut isodinti kitom dienom, daugiau pasidalijusius, galbut yra problema placentos formavimesi ir kraujotakoj( kraujo skystinimas) placentos. Cia tik mano pamastymai, bet perstumti seima per visa procesa vel, nebandzius "pasiknaisioti"- nesuprantu as tokiu gydytoju.
Del PGD- nera tas tyrimas toks tikslus kaip ji nupiesia. Pvz, Matai Hari net patare jo nedaryt, man toj pacioj klinikoj papriestaravus irgi nebruko per prievarta, nors pagal mano amziu nepamaisytu. Esu gavus neplona bukleta apie ji, rasiau temoj anksciau, nemazai kas ten "baltais siulais siuta".
Neatkalbineju nei vienos, jei manot, kad tai yra atsakymas i jusu klausimus, ar kazkas paaiskes - sekmes Jums kuo didziausios.