Įkraunama...
Įkraunama...

SPINA BIFIDA

Oi kaip jus mamos istveret,man taip sunku, kartais galvoju kad isprotesiu... verysad.gif
O kaip jus maudet vaika,kai toks randas ant nugaros ?g.gif As bandziau užklijuoti randa, biet vanduo yra vando,nelabai ka ir padarysi?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(žaliaAš @ 2008 06 28, 12:51)
Oi kaip jus mamos istveret,man taip sunku, kartais galvoju kad isprotesiu...  verysad.gif
O kaip jus maudet vaika,kai toks randas ant nugaros ?g.gif As  bandziau užklijuoti randa, biet vanduo yra vando,nelabai ka ir padarysi?... g.gif

Ištvėrėm mes-ištversi ir tu 4u.gif Viskas tavo rankose,tik viskas nuo tavęs priklauso...Ką galiu pasakyti,bent jau man su Ugneliu teko praeiti ir ugnį ir vandenį,kad mano vaikas bent jau gyventu...Nebenoriu kartotis,bet paskaityk mano pasisakymus šioje temoje smile.gif Ir suprasi,kaip šiandien aš savo vaiku didžiuojuosi,ji myliu ir mes kartu džiaugiamės gyvenimu...Tikėk manimi ateis ir tau tokia diena,kada savo sūnumi džiaugsies,žinoma jei to pati norėsi ir sieksi 4u.gif
Kol pas mano vaikiuką buvo tas baisusis randas neišoperuotas ir kol visi skysčiai verždavosi lauk,tai mes jį madėme šitaip:pripili vaikišką vonelę vandenio,vyras virš vonelės laiko vaikuti,o mama jį su kempinėle "maudo"...Tai nėra lengva,bet ką padarysi.Bet kada randas surandėja,ar praėjus gerokai laiko nuo operacijos,tai galima į vonelę įdėti tokį spec.paroloninį čiužinuką skirta kūdikiams,mes gana jį ilgai naudojome.
Mūsų atveju gydytojas sakė,kad Ugniui šuntas bus reikalingas visą gyvenimėlį ir jį reiks keisti tol kol sūnelis suaugs arba kas nors "sustreikuos",bet gali būti(nors tai maža tikimybė),kad šunto gali visai nebereikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu mazylis vandens proceduromis per visus metus lepinosi tikrai mazai kartu. Nes nuo pat gimimo gipsuojamos kojytes. Pirma karta mes ji ismaudeme gal 3 menesiu, bet ir tai tik gydytojai leidus isvakaro patiems nuimti gipsus. Visus siuos metus negalejome intensyviai dirbti su juo,kadangi gydomi klubai, darydavome tik masazus ir labai lengva mankstele, bet tai ir istisus metus, vos tik grizome is ligonines susiradome masaziste, kuri be pertrauku dirba su juo. Kai buvome 5 mem. buvome sanatorijoje. Aciu Dievui jis pas mus stipruolis,jis pats atsiseda, gali sedeti,labai linksmas, judrus, labai bendraujantis. Laukiam nesulaukiam liepos 2 d. kai bus nuimti visi itvarai ir gipsai, tikiuosi,kad jau visam laikui. Tada vel vaziuosim i sanatorija ir bandysim vytis prarasta laika.
žaliaAš pradzia tikrai visiems sunki, juk laukeme gimstant sveiku vaikuciu, bet patikek kiekvienas nors ir menkiausias musu vaikuciu pasiekimas padaro mus paciais laimingiausiais, suteikia daug dziaugsmo ir zinoma vilties.
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 06 28, 13:52)
Ištvėrėm mes-ištversi ir tu 4u.gif Viskas tavo rankose,tik viskas nuo tavęs priklauso...Ką galiu pasakyti,bent jau man su Ugneliu teko praeiti ir ugnį ir vandenį,kad mano vaikas bent jau gyventu...Nebenoriu kartotis,bet paskaityk mano pasisakymus šioje temoje smile.gif Ir suprasi,kaip šiandien aš savo vaiku didžiuojuosi,ji myliu ir mes kartu džiaugiamės gyvenimu...Tikėk manimi ateis ir tau tokia diena,kada savo sūnumi džiaugsies,žinoma jei to pati norėsi ir sieksi 4u.gif
Kol pas mano vaikiuką buvo tas baisusis randas neišoperuotas ir kol visi skysčiai verždavosi lauk,tai mes jį madėme šitaip:pripili vaikišką vonelę vandenio,vyras virš vonelės laiko vaikuti,o mama jį su kempinėle "maudo"...Tai nėra lengva,bet ką padarysi.Bet kada randas surandėja,ar praėjus gerokai laiko nuo operacijos,tai galima į vonelę įdėti tokį spec.paroloninį čiužinuką skirta kūdikiams,mes gana jį ilgai naudojome.
Mūsų atveju gydytojas sakė,kad Ugniui šuntas bus reikalingas visą gyvenimėlį ir jį reiks keisti tol kol sūnelis suaugs arba kas nors "sustreikuos",bet gali būti(nors tai maža tikimybė),kad šunto gali visai nebereikti mirksiukas.gif

Teip ziurejau visa tema,paverkiau ,daug naujo suzinojau ir palengvejo kad, sa ne viena. ax.gif
O maudyti ir mums gal taip geriau bus, g.gif pabandysiu....
Atsakyti
QUOTE(krista31 @ 2008 06 28, 15:31)
Musu mazylis vandens proceduromis per visus metus lepinosi tikrai mazai kartu. Nes nuo pat gimimo gipsuojamos kojytes. Pirma karta mes ji ismaudeme gal 3 menesiu, bet ir tai tik gydytojai leidus isvakaro patiems nuimti gipsus. Visus siuos metus negalejome intensyviai dirbti su juo,kadangi gydomi klubai, darydavome tik masazus ir labai lengva mankstele, bet tai ir istisus metus, vos tik grizome is ligonines susiradome masaziste, kuri be pertrauku dirba su juo. Kai buvome 5 mem. buvome sanatorijoje. Aciu Dievui jis pas mus stipruolis,jis pats atsiseda,  gali sedeti,labai linksmas, judrus, labai bendraujantis.  Laukiam nesulaukiam liepos 2 d. kai bus nuimti visi itvarai ir gipsai, tikiuosi,kad jau visam laikui. Tada vel vaziuosim i sanatorija ir bandysim vytis prarasta laika.
žaliaAš pradzia tikrai visiems sunki, juk laukeme gimstant sveiku vaikuciu, bet patikek kiekvienas nors ir menkiausias musu vaikuciu pasiekimas  padaro mus paciais laimingiausiais, suteikia daug dziaugsmo ir zinoma vilties.

Ir pas mus gipsuojamos kojytes buvo,ir su klubais problemu yra :verysad:dabar nueme sake tegul iki pirmadienio pabūna,pirmadieni nuspras dkt. kaip toliau bus. O pas jusu vaika nors kiek juda kojos po gipsu,pas mus truputuka juda tokie kaip traukuliukai yra g.gif???

Atsakyti
Musu vaikutis judina kojytes is klubu taip pat tiesia jas per keliukus, sutrikes yra peduciu jautrumas. Na o klubus gydomes dar ir dabar. Pradzioje nesiojom freiko pagalvele, veliau gipsavo kojytes su pagaliuku tarp koju, dar veliau gamino specialu itvara, kuri nesiojome iki pedutes operacijos, po operacijos operuota kojyte sugipsavo ir vel teko detis freiko pagalvele, taciau paskutine klubu nuotrauka nudziugino ir gydytojus ir mus, bet kol kojyte gipse gyd. liepe dar deti fr. pagalvele. Girdejome ivairiu nuomoniu del klubu gydymo, bet musu gydytojai atrode, kad musu vaikuciui gydymas turetu padeti, mes iki siol ja labai pasitikim, tiesiog viska parodys ateitis.
Noriu paklausti ar Jus gydotes pas Kauno kliniku ortopedus nes gal pries menesi, gal truputeli anksciau atkreipiau demesi i seima,kurie nesesi lopseli mazuti leliuka su sugipsuotom kojytem ir freiko pagalvele.Taip primine mus pacius kas trys dienos vaikciojancius po klinikas su lopseliu, taip suspaude sirdele.
Atsakyti
Sveikos mamytes,seniai pas jus forume rasiau,bet tikrai nepamirsau.taigi pas mus ne kokios naujienos,pradesiu is pradziu.pas dukryte pastebejom,kad patinus kojyte(slaunis)tai mes issigande nulekem i priimamaji,ten apziurejo ir issiunte i Kauno klinikas,ten taip pat apziurejo,padare kraujo tyrimus,slaunies echoskopija,slaunies rengena. ir nieko nerado tik tai kad kraujo tyrimas parode kad yra kazkoks uzdegimas.Mus pasigulde.Ryte susirinko visi chirurgai apziureti,itare kad gali buti kaule pulinys,bet po to atmete ta versija,iskviete ortopedus jie itare luzi,siunte dar karta pasidaryt rengena,nu ir vel nieko nematyti,po to uzregistravo kompiuteriniai tomografijai,laukem 4 dienas,nes eile buvo didele.Taigi pasidarem KT ir isaiskejo kad tai yra vis del to slaunikaulio luzis ir jis senas menesio laiko,tai net silpna pasidare.Nesupratau is kur tas luzis,nes traumos neturejom kaip ir jokios.Man tik keista tai kad luzis senas,o kada tik pasireiske.Gal kam buvo tokia nelaime nutikus?
Dabar su langete busim nuo 5 iki 7 savaiciu,sedet negalim tik gulet arba ant ranku nesiot.patinimas isliks apie puse metu.stai kokia musu nelaime.
Atsakyti
QUOTE(dina122 @ 2008 06 29, 18:08)
Sveikos mamytes,seniai pas jus forume rasiau,bet tikrai nepamirsau.taigi pas mus ne kokios naujienos,pradesiu is pradziu.pas dukryte pastebejom,kad patinus kojyte(slaunis)tai mes issigande nulekem i priimamaji,ten apziurejo ir issiunte i Kauno klinikas,ten taip pat apziurejo,padare kraujo tyrimus,slaunies echoskopija,slaunies rengena. ir nieko nerado tik tai kad kraujo tyrimas parode kad yra kazkoks uzdegimas.Mus pasigulde.Ryte susirinko visi chirurgai apziureti,itare kad gali buti kaule pulinys,bet po to atmete ta versija,iskviete ortopedus jie itare luzi,siunte dar karta pasidaryt rengena,nu ir vel nieko nematyti,po to uzregistravo kompiuteriniai tomografijai,laukem 4 dienas,nes eile buvo didele.Taigi pasidarem KT ir isaiskejo kad tai yra vis del to slaunikaulio luzis ir jis senas menesio laiko,tai net silpna pasidare.Nesupratau is kur tas luzis,nes traumos neturejom kaip ir jokios.Man tik keista tai kad luzis senas,o kada tik pasireiske.Gal kam buvo tokia nelaime nutikus?
Dabar su langete busim nuo 5 iki 7 savaiciu,sedet negalim tik gulet arba ant ranku nesiot.patinimas isliks apie puse metu.stai kokia musu nelaime.

console.gif niu laikykitės,viskas laikina-praeis ir ši nelaimė...Įsivaizduoju,kaip dabar jums nesmagu doh.gif
Atsakyti
dina122 mes labai palaikome Jus, ir kartu su Jumis laukiam kol viskas susitvarkys Jusu dukrytei.
Atsakyti
Mūsų pirmi bandymai žingsniuoti smile.gif :

user posted image
Papildyta:
[SIZE=14]user posted image

Štai aš koks jau didelis,linkiu visiems džiaugsmo ir sveikatos 4u.gif [SIZE=14]
Atsakyti
Agutis, tu idejai nuotraukytes? Pas mane nieko nesimato. Kaip noreciau pamatyti,net siurpuliukai per kuna eina.
Atsakyti
QUOTE(krista31 @ 2008 06 30, 18:30)
Agutis, tu idejai nuotraukytes? Pas mane nieko nesimato.  Kaip noreciau pamatyti,net siurpuliukai per kuna eina.

Apmaudu,kad nesimato doh.gif O gal skype turi?Per jį atsiūsčiau nuotraukyčių,pamatytum Ugniaus raidą,nes viską smulkiai fotografuoju ax.gif
Atsakyti