Įkraunama...
Įkraunama...

SPINA BIFIDA

Uz tai,kad paselyje bakterija neisaugo, tik kraujas rode uzdegima. Na bet gydytoju nuomone toki karsciavima galejo sukelti slapimo taku infekcija, nes ju nuomone tai yra jautriausia siu vaiku vieta,o bakterijas sako,kad ir ne visa laika galima sugauti. As siandien kalbejau su KMUK Urologu, tai jis man ir pasake, kad jei bakterija neisaugo tai labai nedidele tikimybe, kad tai buvo slapimo taku infekcija, galima tik itarti... Uztai ir idomu kaip Jusu vikuciams buna, galima palyginti ir pasidalinti patirtimi.
Atsakyti
Sveiki. Senei jau nerasiau Jums, nors pastoviai uzsuku paskaityti . Krista31 man atrodo , kad tavo vaikutis persirgo tokiu virusu kaip ir mano, nes viskas prasidejo nuo slapimo taku uzdegimo, paskui pakilo temperatura iki 40 , laikesi apie 4 dienas, bet mums nepasiseke jis iskeliavo pas angeliukus 2009 02 17, nes neturejo jegu kovoti. Jis paliko mane......, sirdis plysta, bet as zinau kad ten jam bus geriau. Jam niekada nepatikdavo kai kas nors verkdavo ir as dabar stengiuosiu neverkti, nes zinau kad jam labai sunku matyti kaip as selvartauju.

3 kartus mes vaziavom i Vilniu, daryti operacija (operuoti isvarza), bet vis nepasisekdavo. 2 kartus buvo temperatura.Sausio men paskambino Saniukas ir pasiule atvaziuoti operuoti isvarza kartu su amerekonais. Atvaziavom temperaturos nebuvo, paeme analizus... slapimo taku uzdegimas ir blogas kraujas rodo infekcija. Aisku operacija nedare, pragulejom ten beveik 2 savaites( gerdavom antibijotikus). ir isvaziavom namo . Liepe paskambinti po menesio. Gryzom namo ir kita diena nakti jam pakilo temperatura, nuveziau ji i reanimacija. Analizai parode slapimo taku uzdegima , 2 dienas jis ten pragulejo vel antibiotikai, norejo jau perkelti i skyriu, bet vel pakilo temperatura ir po 4 dienu jis mire.( sudege nuo aukstos temperaturos).
Mirties diagnozas gripas.
Dievas ji pasieme toki, koks jis atejo i si pasauli.
Linkiu Jums visems stiprybes auginti savo vaikucius, o Jusu vaikams sveikatos ir nauju pasiekimu. Agutis , Krista31 , Mikele, Iliushos mama, Daluze1, amriirm, mariuxo mama dziaukities savo vaikais kiekviena minute, nes tik pats Dievas zino kiek kiekvienam zmogui skirta . As labai noreciau , kad Jusu vaikuciai kurie dar nevaiksto pradetu vaiksciuoti, kad Jums butu kuo maziau rupesciu., kad jie kuo maziau sirgtu. O Jus mamytes laikykites, nepamirskit ir saves, rupinkites ir savo sveikata. Man dabar reikia persikelti I kita skyreli “Musu angelai danguje….”, bet vistiek uzsuksiu ir pas Jus.
Atsakyti
QUOTE(alialeks @ 2009 02 20, 21:03)
Sveiki. Senei jau nerasiau Jums, nors pastoviai uzsuku paskaityti . Krista31 man atrodo , kad tavo vaikutis persirgo tokiu virusu kaip ir mano, nes viskas prasidejo nuo slapimo taku uzdegimo, paskui pakilo temperatura iki 40 , laikesi apie 4 dienas, bet mums nepasiseke  jis iskeliavo pas angeliukus 2009 02 17, nes neturejo jegu kovoti. Jis paliko mane......,  sirdis plysta, bet as zinau  kad ten jam bus geriau. Jam niekada nepatikdavo  kai kas nors verkdavo ir as dabar stengiuosiu neverkti, nes zinau kad jam labai sunku matyti kaip as selvartauju.

3 kartus mes vaziavom i Vilniu, daryti operacija (operuoti isvarza), bet vis nepasisekdavo. 2 kartus buvo temperatura.Sausio men paskambino Saniukas ir pasiule atvaziuoti operuoti isvarza kartu su amerekonais. Atvaziavom temperaturos nebuvo, paeme analizus... slapimo taku uzdegimas ir blogas kraujas rodo infekcija. Aisku operacija nedare, pragulejom ten beveik 2 savaites( gerdavom antibijotikus).  ir isvaziavom  namo . Liepe paskambinti po menesio. Gryzom namo ir kita diena  nakti jam pakilo temperatura, nuveziau ji i reanimacija. Analizai parode slapimo taku uzdegima , 2 dienas jis ten pragulejo vel antibiotikai, norejo jau perkelti i skyriu, bet vel pakilo temperatura ir po 4 dienu jis mire.( sudege nuo aukstos temperaturos).
Linkiu Jums visems stiprybes auginti savo vaikucius, o Jusu vaikams sveikatos ir nauju pasiekimu.  Agutis , Krista31 , Mikele, Iliushos mama, Daluze1, amriirm, mariuxo mama  dziaukities savo vaikais kiekviena minute, nes tik pats Dievas zino kiek kiekvienam zmogui skirta . As labai  noreciau , kad Jusu vaikuciai kurie dar nevaiksto  pradetu vaiksciuoti, kad Jums butu kuo maziau rupesciu., kad jie kuo maziau sirgtu. O Jus mamytes laikykites, nepamirskit ir saves, rupinkites ir savo sveikata. Man dabar reikia persikelti I kita skyreli “Musu angelai danguje….”, bet vistiek uzsuksiu ir pas Jus.

alialeks, stiprybės tau ir tavo šeimai pergyventi šį skausmą. Kai kurioms mamos deja duota žinoti kad anksčiau ar vėliau tai atsitiks. Tik deja tam pasiruošti neįmanoma. Su lyg kiekvienais metais, sulyg kiekviena pergale prieš mirtį mažasis kovotojas tampa vis brangesnis. Tad kai ateina tas laikas ... suvokiu ir aš kad kai ateis tas laikas ir mano angeliukui (dar esančiam šalia manęs) nukris didelė gyvenimo našta. Tuomet artimiesiems belieka tik susitvarkyti su savo skausmu. Stiprybės Jums
Atsakyti
QUOTE(alialeks @ 2009 02 20, 22:03)
Sveiki. Senei jau nerasiau Jums, nors pastoviai uzsuku paskaityti . Krista31 man atrodo , kad tavo vaikutis persirgo tokiu virusu kaip ir mano, nes viskas prasidejo nuo slapimo taku uzdegimo, paskui pakilo temperatura iki 40 , laikesi apie 4 dienas, bet mums nepasiseke  jis iskeliavo pas angeliukus 2009 02 17, nes neturejo jegu kovoti. Jis paliko mane......,  sirdis plysta, bet as zinau  kad ten jam bus geriau. Jam niekada nepatikdavo  kai kas nors verkdavo ir as dabar stengiuosiu neverkti, nes zinau kad jam labai sunku matyti kaip as selvartauju.

3 kartus mes vaziavom i Vilniu, daryti operacija (operuoti isvarza), bet vis nepasisekdavo. 2 kartus buvo temperatura.Sausio men paskambino Saniukas ir pasiule atvaziuoti operuoti isvarza kartu su amerekonais. Atvaziavom temperaturos nebuvo, paeme analizus... slapimo taku uzdegimas ir blogas kraujas rodo infekcija. Aisku operacija nedare, pragulejom ten beveik 2 savaites( gerdavom antibijotikus).  ir isvaziavom  namo . Liepe paskambinti po menesio. Gryzom namo ir kita diena  nakti jam pakilo temperatura, nuveziau ji i reanimacija. Analizai parode slapimo taku uzdegima , 2 dienas jis ten pragulejo vel antibiotikai, norejo jau perkelti i skyriu, bet vel pakilo temperatura ir po 4 dienu jis mire.( sudege nuo aukstos temperaturos).
Linkiu Jums visems stiprybes auginti savo vaikucius, o Jusu vaikams sveikatos ir nauju pasiekimu.  Agutis , Krista31 , Mikele, Iliushos mama, Daluze1, amriirm, mariuxo mama  dziaukities savo vaikais kiekviena minute, nes tik pats Dievas zino kiek kiekvienam zmogui skirta . As labai  noreciau , kad Jusu vaikuciai kurie dar nevaiksto  pradetu vaiksciuoti, kad Jums butu kuo maziau rupesciu., kad jie kuo maziau sirgtu. O Jus mamytes laikykites, nepamirskit ir saves, rupinkites ir savo sveikata. Man dabar reikia persikelti I kita skyreli “Musu angelai danguje….”, bet vistiek uzsuksiu ir pas Jus.

cray.gif cray.gif cray.gif sunku net rašyti,nes nesuvaldau ašarų...Dieve Dieve...Stiprybės Jūsų šeimai ir tikėkit,kad Jūsų angeliukas visada šalia... cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(alialeks @ 2009 02 20, 21:03)

Alialeks, stiprybes Jusu seimai. Jusu Angeliukas visuomet bus su Jumis, Jis Jusu nepaliko...
Atsakyti
alialeks uzuojauta jusu seimai,kaip baisu ,verkiu.....
Atsakyti
alialeks...nėra žodžių,jėgų,net paguodos...tik ašaros ir nevilties riksmas,stringantis gerklėje...Žinai,kai mano kūdikiui pirmuosius jo gyvenimo metus kas mėnesį ką nors operuodavo,aš meldžiau tik vieno-dieve,jei Tu nusprendei iš manęs jį atimti,tai pasiimk dabar ir kuo greičiau,o ne rytoj,poryt ar žiauriai ir negailestingai po metų,dviejų...Nes kiekviena kartu praleista diena,pilna vilties,beprotiškos meilės,tikėjimo,kad viskas,kas blogiausia jau praeitį-užaugina tokį ryšį,tokią bambagyslę su tuo vaikeliu,kad kartais nesupranti,kuriam skauda,kuris nevaikšto,kam traukuliai ar pan. Žinau,kad tai egoizmas...Ir žinau,kas su kiekviena gyvybės diena netektis būtų tragiškesnė.Aš tiesiog "gaudau" akimirkas ir "rūšiuoju "prisiminimus,ruošiuosi,Dieve,nes tokiomis akimirkomis,tikiu ir netikiu tavo gailestingumu...
Atsakyti
su blynu diena mielos mamytes thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o šitą ligą kada diagnozuoja? tuoj pat po gimimo ar vėliau, vaikui augant?
Atsakyti
Sveiki, na o mes pradedame mokintis vaikscioti, pagaliau ortopedai leido statyti ant kojyciu ir pradeti mokinti vaikscioti. Na sekasi kaip pradedantiesiems. Nenorime dar jo per daug apkrauti, po truputi. Statome i vaikstyne,mums dar tinka vaikiska, trupuciuka tetis ja pakoregavo, na tai atbulas paeina, dar isonus kazkiek, o i prieki schmoll.gif Na o zingsniukai jo tai labiau panasus i trepsejima. O paciam ir ziuriu geriau ropot, kai pasakau einam pastovet,jis kategoriskai atkerta "nenoliu stvet, noliu sest".
Dan1ele gal galeciau taves paprasyti patarimo,kokius pratimus geriau taikyti ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 02 25, 18:59)
o šitą ligą kada diagnozuoja? tuoj pat po gimimo ar vėliau, vaikui augant?

Na musu atveju diagnozavo tik gimus,kadangi buvo ryskus isoriniai pozymiai,ant nugarytes buvo pusle, antra diena po gimimo operavo. Taciau tikrai zinau,kad yra atveju,kai tik vaikui augant yra nustatoma si diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(krista31 @ 2009 02 25, 19:00)
Sveiki, na o mes  pradedame mokintis vaikscioti, pagaliau ortopedai leido statyti ant kojyciu ir pradeti mokinti vaikscioti. Na sekasi kaip pradedantiesiems.  Nenorime dar jo per daug apkrauti, po truputi. Statome i vaikstyne,mums dar tinka vaikiska, trupuciuka tetis ja pakoregavo, na tai atbulas paeina, dar isonus kazkiek, o i prieki schmoll.gif  Na o zingsniukai jo tai labiau panasus i trepsejima.  O paciam ir ziuriu geriau ropot, kai pasakau einam pastovet,jis kategoriskai atkerta "nenoliu stvet, noliu sest".
Dan1ele gal galeciau taves paprasyti patarimo,kokius pratimus geriau taikyti ir panasiai.

sveiki, kiek suprantu, jums tik neseniai nuėmė gipsą. Be įtvarų aš dar nedįsčiau mokinti vaikščioti. Pradžioje reikia sutvirtinti liemenį, jei vaikas ropoja, sekantis žingsnis- padėtis ant kelių prie atramos, tai sutvirtins silpnus užpakaliuko ir tiesiamuosius raumenis. sekantis žingsnis-stovėjimas prie atramos(baldų, prie sienos, veidu į sieną, atsirėmus nugara į sieną), atsistojimas prie baldų iš klūpimos padėties priešpastatant koją į priekį.Šiuo metu reikia daug dirbti klūpimoje pad. kad paruoštumėte vertikalizacijai, ir kad būtų sutvirtintos pėdos,kad galėtų išlaikyti vaiko kūno svorį.
Atsakyti