Įkraunama...
Įkraunama...

SPINA BIFIDA

Oi mergelytės ir aš vos spėju suktis, Ugnių nuvežusi į darželį, mūsų mieste atlieku socialinio darbo praktiką (lankome senus žmones, padedame jiems buityje ir t.t). Tai dabar tokios įtemptos dienos, kad tik ir barbenu į medį, kad Ugnius išsilaikytų kuo ilgiau nesirgęs...
Per savaitę po kartą ar du daromės šlapimo tyrimukus, Gėrėme furadoniną ir pasirodo, kad jo Ugnius visiškai negali gerti - vemia, pykina, apetito visai nėra... Duodu natūralių spanguolių sulčių, savaitgaliais jų išgeriame beveik pusę litro. Ir ką jūs manote? Mūsų šlapimo tyrimai eina vis geryn ir geryn - kiekvieną kartą darant tyrimus leukocitų šlapime sumažėja per pusę, ojuk vaistų tai negeriame... Ruošiamės važiuoti pas nefrologę, žiūrėsime ką ji sakys dėl vaistukų. Bet ji mane yra perspėjusi, kad jei furadonino negalėsime gerti, teks ieškoti kito tokio pat vaisto furagino, tik nuo jo nebūna jokio šalutinio poveikio...Bet bėda - furaginas LT neparduodamas, jo yra tik Latvijoj, Baltarusijoj ir pan. Tai žiūrėsim ką sakys nefrologė, jei ką - teks lakstyti po netolimą užsienį, kad galėtumėm nusipirkti tų vaistų... Tai vat mielieji ir gyvename tokiomis pošventinėmis nuotaikomis 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Ačiū Kristi už zinute.Smagu bet pamatysit ir jums toks laikas ateis ir bus sunku... Viskas gerai zengiame i prieki ir to siekeme visi kad mums visiems butu gerai.
Auguti musu sunus rgi negali gerti furadonino nuo jo visus pykina.Tai mes geriame furagina pas mus tai baltarusiai atvera ir as nusiperku mums nereikia niekur vaziuoti užsisakau ir atveza 12lt kainuoja dezute.30tableciu ten buna.Jei kas tai galesiu jums padeti siuo klausimu kad nereiketu jums niekur vaziuoti ....Perlaida atsiusiu ir viskas.....
Atsakyti
Oi Imgarda, kaip tu čia mane nudžiuginai, net sunku apsakyti thumbup.gif Man nefrologė ir patarė, kad jei reiks furagino - ieškoti mamų, kurios "bazuojasi" ir perka tuos vaistus. Labai džiaugiuosi, kad dar vienas rūpestis atkrito dėl vaistų - jei kas, būtinai kreipsimės į tave 4u.gif
Atsakyti
Kur gi jūs mielosios dingusios?

Tai vat, buvom su Ugneliu pas nefrologę. Nusivežėm lrinktus lapelius su šlapimo tyrimų rezultatais. Aš jau taip džiaugiausi, kad tyrimai rodė tik 2 - 4 leikocitus, o pasirodo, kad tyrimai dar rodė, kad yra nitritų. Nitritai rodo, kad šlapime gyvena infekcija. Ji bet kada gali nukeliauti į inkstus. Kaip bebuvę vis tiek nefrologė pabrėžė, kad ir ateityje nebus visada gerai... Taip širdį suspaudė ši žinia... Taip liūdna pasidarė, o dar ir vaiką prikankino-paėmė kraują iš venos (inkstų veiklai nustatyti) ir iš piršto (raugščių ir šarmų balansui nustatyti). Ir dar liepė būtinai ieškoti vaisto Furagino, nes jį vienaip ar kitaip teks vartoti (tai čia labai tikiuosi Imgardos pagalbos). Nefrologė sakė, kad reikalai nebent pasitvarkys, jei vaistų pagalba normalizuosis šlapimo pūslės veikla. Maža vilties...
Tai vat mielosios, taip nelinksma, kad neturiu kuo jūsų pradžiuginti doh.gif
Labai būtų smagu, kad jūs kokių gerų žinių parašytumėte į foruma mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokių jau čia gerų žinių beparašysi, gerai, kad nors blogų pas mus nėr.
Įsivaizduoju kaip tu dabar jautiesi, nes prisimenu Mariaus vaikystę. Tik jis man kuo susirgdavo-aš jį tuoj laidodavau, gal todėl ir nervai dabar netvarkoj ir širdelė pašlubuoja. Na išaugsit jūs iš tų ligų, tikrai tikiu, nes matau kaip Ugneliu rūpinatės. Pabandysit tuos vaistus, atrasit kitus ir taip eisit į priekį. Mes irgi gi nuo mažens žinojom, kad sūnaus inkstai nėra jo stiprioji pusė, o ir uždegimų ir inkstų ir pūslės būdavo. Na turim dabar tą akmenį, bet jis nieko nedaro, tai nežinau ar šalinti jį ar ne. Marius nenori operuotis-tai net nežinau kaip elgsimės. Tik manau, kad Ugniui labai tiktų vandens procedūros, reikėtų, kad jis galėtų vandeny judėti, nes tos urologinės bėdos ir būna, kad mūsų vaikinai mažai juda. Ir dar pagalvokit apie vaistažolių arbatas, juk kai kurios iš jų nėr jau tokios bjaurios (takažolės, petražolės), o naudos duoda. Laikykitės ir nenusiminkit taip labai.
Atsakyti
Sveikos, mamytes 4u.gif
mano vaikis su kitom bedelem, tiksliau - priezastis judejimo sutrikimo kita...
As norejau paklaust Mariuxo, kuris cia anksciau labai puikiai konsultavo del ratuku... ax.gif gal jis turi kokiu uzsienio saltiniu apie vaikiskas vaikstynes, tinkancias lauke. Bent pati tokio dalyko neisivaizduoju ir 'sutikus' niekur nebuvau, bet gal... g.gif Tiesa, buvo neigaliuju centre tokia - movita vadinasi, skirta laukui, bet jos toooks svoris, ji taip gremezdiskai padaryta, na apie ja atskira kalba ir ji mums visai netiko. Vaikas lengvas, vaikstantis, geros koordinacijos, bet tik ant lygaus pavirsiaus, nes visi raumenys labai silpni...
Atsakyti
Sveikutes,
Mano sunus jau vienas pradejo vazineti su masina ir atsirado stimulas vaziuoti kur nors tai pradejo sportuoti ir vazineja i sporto klubair dar kelis kartus i savaite vaziuoja i baseina.Tai kol noras nepraeis vairuoti tai manau tol sportuos lotuliukas.gif
Bande mokykloje matematikos spresti bandomaji valst egza tai sake kad sunkus buvo.Tai net nezinau kaip jam seksis pabaigoje mokslo metu.
Ugneli laikykis viskas bus gerai tikekit tuo ir viskas issipldys. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2010 01 26, 01:21)
Sveikos, mamytes  4u.gif
mano vaikis su kitom bedelem, tiksliau - priezastis judejimo sutrikimo kita...
As norejau paklaust Mariuxo, kuris cia anksciau labai puikiai konsultavo del ratuku...  ax.gif gal jis turi kokiu uzsienio saltiniu apie vaikiskas vaikstynes, tinkancias lauke. Bent pati tokio dalyko neisivaizduoju ir 'sutikus' niekur nebuvau, bet gal... g.gif Tiesa, buvo neigaliuju centre tokia - movita vadinasi, skirta laukui, bet jos toooks svoris, ji taip gremezdiskai padaryta, na apie ja atskira kalba ir ji mums visai netiko. Vaikas lengvas, vaikstantis, geros koordinacijos, bet tik ant lygaus pavirsiaus, nes visi raumenys labai silpni...

Kadangi pas mus namie dabar remontas ir Marius su savo kompu yra atjungtas, tai jo prašymu atsakau, kad apie vaikštynes jis neturi jokios informacijos, jo "arkliukas" yra vežimėliai ir apie juos jis gali pasakoti ilgai ir nuobodžiai. Džiaukitės, kad tų jo žinių Jums nereikia.
Atsakyti
QUOTE(DIva62 @ 2010 01 30, 21:54)
Kadangi pas mus namie dabar remontas ir Marius su savo kompu yra atjungtas, tai jo prašymu atsakau, kad apie vaikštynes jis neturi jokios informacijos, jo "arkliukas" yra vežimėliai ir apie juos jis gali pasakoti ilgai ir nuobodžiai. Džiaukitės, kad tų jo žinių Jums nereikia.

aciu uz atsakyma 4u.gif O del dziaugsmo... tiesiog turim but realistais, negyvenam uz roziniu akiniu pasislepe..... taip, kad brangaus Mariuxo is vip saraso neisbrauksim, nepykit blush2.gif
Atsakyti
http://www.supermama...;#entry34994306
Atsakyti
Sveiki. Kas cia darosi su musu forumu, taip tylu, ramu. Tikriausiai, kaip yra sakoma, "verdam savo sultyse" ir tiek. Mes ir sukames tame paciame rate, kaip ir sukomes. Mankstos, masazai ir t.t. Jei viskas bus gerai tai bandysim mazgi nuo geguzes leisti i darzeli. Jis labai bendraujantis, patinka but tarp zmoniu, ypac vaiku, manau, kad turetu pritapt. Tik kuo didyn tai ir oziukai dideja ir dalintis su kitais sunkiau. Na bet stengiames pratinti ji prie tos minties, kad tures eit i darzeli ir kas jo ten laukia smile.gif
Na o siaip fiziskai stipreja, patys savarankiskai dar nevaikstom, na bet pasilaikydami apeinam visur. Pradejus daugiau vaikscioti pradejo klubai eiti i sonus, paskutines klubu nuotraukos siek tiek nuvyle, kaip sako gyd. cia dar nera visiskai blogai, bet ir negerai... Tiesiog neaisku ka dabar daryti operuoti ar dar laukti. Mus gydantys gydytojai issiunte nuotraukas savo kolegoms, kurie turi dar daugiau patirties, tad visi laukiam atsakymo. Kiek atsimenu is forumo pokalbiu tai nei vienam vaikui tikriausiai nebuvo operuoti klubai? Labai butu idomi kitu patirtis.
Atsakyti
Labas vakaras,supermamos 4u.gif jau praejo beviaik du metai,kaip pagimdziau savo berniuka,su SPINA BIFIDA.Kadaise as bandziau bendrauti cia,kaip (zalia as vartot.).labai sunku buvo man,susitaikytis,su to kad mano vaikas nevaikscios.Buvo man tikra depresija. blink.gif kaip pagalvojiu... g.gif tik jus galit suprasti,nereikia ir zodziu. group.gif
Dabar aisku jau linksmiau,myliu savo vaikus,savo vyra,o jie MANE MYLI.. thumbup.gif
EDGARUKAS: Labai grazus berniukas ax.gif,protauja,vyska supranta,praso,reikalauja ax.gif ri tp:. sveikas kaip ridikas, nu nevisai bet . smile.gif kas puse metu lankom ortopeda,urologa,neurochirurgus... taip ir laukiam, kada ateis ta diena,ir mus pagaliau pakvies i operacine.Lietuvoje niekas nesutinka isoperuoti isvarza vaikui. verysad.gif alie,jieskojom,jieskojom kas ir kur tai gali padaryti ir radom..balandzio men.zadejo is JAV daktarai isoperuoti.tai labai jau laukiu balandzio. rolleyes.gif del nugaros negalim mankstintis,sportoti normaliai.Ir labai nerimauju del berniuko svorio ir ugio,labai letai auga g.gif va taip mes ir gyvenam smile.gif
IR DAR ax.gif blush2.gif ... as nestuke.gif tai buvo sokas man ir vyrui.nusprendem gimdyti,as jau po visu genetiniu tyrimu,vaikas sveikas wub.gif dabar 20 sav. kad tik ir toliau butu viskas gerai biggrin.gif ax.gif nu va,ir papasakojau.. smile.gif smile.gif
Atsakyti