Manau, kad atsigaus, juk paties augimo centro nesuede

QUOTE(Lietuva @ 2008 10 31, 14:54)
Ir ar yra vilties kad ji atsigaus

kaip gaila

QUOTE(laurindre @ 2008 10 31, 16:47)
Augimo centro nesuėdė, bet centrinius lapus lygtai palietė, o tai ženklas jog augaliukas tikrai greitai neatsigaus, o ir atsigavęs jau nebebus gražus, simetriškas.
QUOTE(Sigute*** @ 2008 10 31, 19:45)
Augimo centro nesuėdė, bet centrinius lapus lygtai palietė, o tai ženklas jog augaliukas tikrai greitai neatsigaus, o ir atsigavęs jau nebebus gražus, simetriškas.
ėx, nu nieko dabar jau nepakeisi.
ačiū už ats.
QUOTE(Lietuva @ 2008 10 31, 17:40)
ar tai reiškia AMEN ?
na va Sigute atsake, as apie klivijas nelabai nusimanau, pati tik pradejau nuo pernai su jom draugauti, nes pries tai viena tai nugalabijau, teko ismest

QUOTE(rena @ 2008 10 31, 19:03)
na va Sigute atsake, as apie klivijas nelabai nusimanau, pati tik pradejau nuo pernai su jom draugauti, nes pries tai viena tai nugalabijau, teko ismest 

Nes pas tave ir buvo pazeistas augimo centras

QUOTE(Lietuva @ 2008 10 31, 14:54)
Patarkit man brangiosios ką man daryti????
Nieko nedaryk ,o tik lauk.Ir jei pradės iš centro leisti naujus lapus -gyvens ,bet tik reikės palaukti bent pora ar trejetą metelių kol užaugins naujus lapus.O šituos - pažeistus galėsi ateityje nupjauti .Dabar šitų pažeistų nejudink,nes jie gyvi ir gamina energiją visam augalui. Būna ir mums tokių atvejų ,nieko -išgyvenam ,o laikas parodys - jis išgydo visas žaizdas .Sėkmės

QUOTE(laurindre @ 2008 10 31, 20:03)
aha, as ja perlaisciau ir is centro jau lysdavo papuve lapai

QUOTE(Braške @ 2008 10 31, 23:05)
Nieko nedaryk ,o tik lauk.Ir jei pradės iš centro leisti naujus lapus -gyvens ,bet tik reikės palaukti bent pora ar trejetą metelių kol užaugins naujus lapus.
Aišku gali laukti augs toliau arba ne, bet per tiek laiko ir iš mažo vaikiuko jau gali išsiauginti sveiką, gražų simetrišką augalą, net ir žiedukų sulaukti.
Turint daug Klivijų gal ir gali laikyti kaip eksperimentinį "ciucio nuotikį", bet jei tai vienintelė Kliviją, norisi jug gražios lapijos žiemą, o ką jau kalbėti apie žiedukų laukimą.
Mano siūlymas jei ir laikysi tą pažeistą augalą, taio šalia jos įsigyk jauną klivijukę, kaip pamainą senajai "ligoniukei"

Sėkmytės!

QUOTE(Sigute*** @ 2008 11 01, 09:42)
Aišku gali laukti augs toliau arba ne, bet per tiek laiko ir iš mažo vaikiuko jau gali išsiauginti sveiką, gražų simetrišką augalą, net ir žiedukų sulaukti.
Turint daug Klivijų gal ir gali laikyti kaip eksperimentinį "ciucio nuotikį", bet jei tai vienintelė Kliviją, norisi jug gražios lapijos žiemą, o ką jau kalbėti apie žiedukų laukimą.
Mano siūlymas jei ir laikysi tą pažeistą augalą, taio šalia jos įsigyk jauną klivijukę, kaip pamainą senajai "ligoniukei"
Sėkmytės!

Sėkmytės!

Turiu be šitos (tradicinės) dar dvi karališkas (retas klivijas kur žiedai varpelio formos), bet norėjau turėti ir tradicinę. Labai gaila, man ji buvo labai graži, todėl ir išmesti labai gaila. Suprantu, kad laukimas bus didelis, bet kažkaip nekyla ranka ją išmesti. Pasdėjau sau ramiai į šoną (įstiklintam balkone - nes vaizdelio nesudaro jau ji), tai žiūrėsiu, jei labai norės gyventi - atsigaus. O toliau matysim, nieko jos neskubinsiu. Laikas parodys kaip toliau jai seksis.
O nutariau pirkti tokią pačią naują, kaip mergaitės ir sakėte.
Paaiskinkit man tiksliai - kas yra augimo centras? As savo tradicinei klivijai irgi pridirbau. Dabar pas ja viduj lapu nera, buvo puvinys, kuris isimete po persodinimo, bet ji lygtais gyva, turi soninius lapus. As i ta vidu gerai angliuko privariau. Tiesa turiu dar jos vaika, jeigu siai amen bus. Bet taip jau man cia nekaip gavosi
retai kada as taip geles nuvarau
matyt koks juodas menulis ant manes buvo uzslinkes, kai persodinejau...