Nu va, per vėlai šią temelę radau, kaip tik šiandien du skiepukus gavom
, nerami kažkokia mažoji, miega dabar... na atsiūskit ir man indre1mail.ru

QUOTE(indruška @ 2008 06 25, 18:47)
Nu va, per vėlai šią temelę radau, kaip tik šiandien du skiepukus gavom
, nerami kažkokia mažoji, miega dabar... na atsiūskit ir man indre1mail.ru

Patikslinkite emaila

laba, noreciau ir as paskaitinet, gusia_23@one.lt
is anksto dekui

QUOTE(gusia23 @ 2008 06 28, 00:15)
Issiunciau visoms pageidavusioms

QUOTE(Nordex @ 2008 06 17, 20:47)
Patys gydytojai del skiepijimosi spaudzia, patyriau pati. Taciau reik tvirtai zinot ir pasakyt gydytojams kad skiepyt ar neskiepyt - teise rinktis mums suteikia konstitucija: Lietuvoje skiepytis nera privaloma (aciu Dievui!).
Deja patys gydytojai imunologijos kursa praeina labai greitai, apie skiepus mokomasi prabegom, taigi kartais jie patys nezino visos skiepu zalos, o turetu.... Taciau ta informacija nera naudinga visai Farmacijos sistemai, kuri kaip zinia turi milijardinius pelnus. Viena to priezasciu del (ar ir del ju) skiepu nusilpes naturalus imunitetas.
Deja patys gydytojai imunologijos kursa praeina labai greitai, apie skiepus mokomasi prabegom, taigi kartais jie patys nezino visos skiepu zalos, o turetu.... Taciau ta informacija nera naudinga visai Farmacijos sistemai, kuri kaip zinia turi milijardinius pelnus. Viena to priezasciu del (ar ir del ju) skiepu nusilpes naturalus imunitetas.

mūsų pediatrė antakius pakėlė, kai pasakiau, kad ketinu neskiepyti savo trečiojo vaiko. Nelabai patiko mano mintis. Spėju, gal jos ten turi 100-procentinius rodiklius rodyti ir nukenčia per "tokias" mamas, kaip kad aš...
Gimdžiau Klinikose. Penktos paros rytą tiesiog išlupo man iš pašonės vaiką naujagimių sesutė ir pasakiusi "vežu skiepyti", išmovė per duris.
Hmmm... nesinorėjo labai triukšmauti. Priežiūra vaiko buvo super gera, turėjo bėdelių, kaip ir skolinga jaučiaus... Bet jomajo, jos tai neturi mano parašo, jog aš sutinku skiepyti

Kai atvežė man vaiką, paskiepytą nuo tuberkuliozės, taip ir pasakiau - jūs neturit mano sutikimo, nesuteikėt man jokios info apie skiepą ir jau paskiepijot vaiką.
Akivaizdžiai sutriko.
Po gero pusvalandžio atėjo gydytoja. Pasirodo, prieš 4 paras mano vaikas jau irgi skiepytas, nuo hepatito B. Bet aš sužinojau tik dabar

Padėtis buvo nepavydėtina. Viriau pykčiu, jog buvau nusiteikusi, žinojau, jog neskiepysiu vaiko, nenuodysiu, ir še tau, viskas atlikta man nežinant ir dabar stovi prieš mane gydytoja ir prašo pasirašyti, jog sutinku skiepyti.
Po to visgi pasąmonėj apsiraminau, jog nuo tuberkuliozės sakykim gal ir gerai tas skiepas... ir nuo hepatito gerai... ir pasirašiau. Kas man buvo likę? Į teismą kreiptis? beviltiška situacija... juk JAU padaryta...
QUOTE(naitas @ 2008 06 30, 15:28)

mūsų pediatrė antakius pakėlė, kai pasakiau, kad ketinu neskiepyti savo trečiojo vaiko. Nelabai patiko mano mintis. Spėju, gal jos ten turi 100-procentinius rodiklius rodyti ir nukenčia per "tokias" mamas, kaip kad aš...
Gimdžiau Klinikose. Penktos paros rytą tiesiog išlupo man iš pašonės vaiką naujagimių sesutė ir pasakiusi "vežu skiepyti", išmovė per duris.
Hmmm... nesinorėjo labai triukšmauti. Priežiūra vaiko buvo super gera, turėjo bėdelių, kaip ir skolinga jaučiaus... Bet jomajo, jos tai neturi mano parašo, jog aš sutinku skiepyti

Kai atvežė man vaiką, paskiepytą nuo tuberkuliozės, taip ir pasakiau - jūs neturit mano sutikimo, nesuteikėt man jokios info apie skiepą ir jau paskiepijot vaiką.
Akivaizdžiai sutriko.
Po gero pusvalandžio atėjo gydytoja. Pasirodo, prieš 4 paras mano vaikas jau irgi skiepytas, nuo hepatito B. Bet aš sužinojau tik dabar

Padėtis buvo nepavydėtina. Viriau pykčiu, jog buvau nusiteikusi, žinojau, jog neskiepysiu vaiko, nenuodysiu, ir še tau, viskas atlikta man nežinant ir dabar stovi prieš mane gydytoja ir prašo pasirašyti, jog sutinku skiepyti.
Po to visgi pasąmonėj apsiraminau, jog nuo tuberkuliozės sakykim gal ir gerai tas skiepas... ir nuo hepatito gerai... ir pasirašiau. Kas man buvo likę? Į teismą kreiptis? beviltiška situacija... juk JAU padaryta...
Aciu uz pasidalinima

Mano dukra nera gavusi nei vieno skiepo ir, tfu tfu tfu, nera turejusi net slogos (jai 17m) tik nezinau ar del to
gydytoja del mano apsisprendimo, aisku, buvo lb nepatenkinta, bet as buvau grieztai pries skiepus nusistacius, tais laikais buvo kalbama, kad visos vakcinos pasenusios ir neveiksmingos, taip kalbejo pacios med seserys
taip kalba jos ir siais laikais... Bet maziuka vis del to skiepiju, nors kyla visokiu minciu

QUOTE(Nordex @ 2008 06 16, 18:25)
Jei kam idomi informacija,
Parašiau į až, lauksiu informacijos. Jau seniai norėjau gauti literatūros ta tema.
QUOTE(Nordex @ 2008 06 18, 20:02)
As irgi prasyciau atsiusti ka.jolanta@gmail.com
Aciu

QUOTE(auksine 9 @ 2008 06 30, 21:42)
tais laikais buvo kalbama, kad visos vakcinos pasenusios ir neveiksmingos, taip kalbejo pacios med seserys
taip kalba jos ir siais laikais... Bet maziuka vis del to skiepiju, nors kyla visokiu minciu

Kiek man sakė gydytoja, tai labai svarbu yra tai, kokiom sąlygom laikyta vakcina prieš suleidimą. Kažkodėl pavyzdžiu paminėjo vakciną nuo tbc, sakė, ypač svarbu, kad tik išėmė iš šaldytuvo ir iškart suleido.
Žodžiu, viskas priklauso tik nuo skiepijančio mediko pareigingumo.
Ačiū NORDEX už straipsnį

gaila, kad neatsiranda suinteresuotų ir stiprių žmonių, kurie paviešintų spaudoje tokią info, bent jau diskusiją sukeltų.
as buvau nusprendusi neskiepyti, nors jau gimdymo namuose skiepija neklause taves:oh zodziu 4 menesiu pakeiciau gydymo istaiga ir kazkaip daktare sugebejo prispausti mane, ko sau negaliu atleisti iki siol,nes po skiepo pastebejau rysku imunines sistemos sutrikima-isbere, etc. tada pradejau rimciau dometis skiepais arba tikslaiu sakant nuodais kuriiais farsiruojam savo aukselius-mazucius kudikelius. pyktis sueme ant adktaru, kurie kisa ta bruda manau kad puikaiusiai zinodami pasekmes...mes kaip trecioji atsilikusi salis, nes pvz Prancuzijoje nuo hepatito neskiepija jau nuo 1998 metu...
mane dar domina, ar bus paskui problemu mokyklose, etc del skiepu nebuvimo
prasau man atsiusti straipsni marulis@takas.lt, aciu
mane dar domina, ar bus paskui problemu mokyklose, etc del skiepu nebuvimo

prasau man atsiusti straipsni marulis@takas.lt, aciu