Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai: naudinga ar žalinga?

QUOTE(rupestelis @ 2008 07 01, 15:36)
mane dar domina, ar bus paskui problemu mokyklose, etc del skiepu nebuvimo g.gif

jokiu problemu del to, kad vaikas neskiepitas nekilo nei darzeli, nei mokykloj, tik dukra turedavo seselems nuolatos priminti, kad "mama atsisake skiepu" ir as kaskart rastiskai turedavau tai patvirtinti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksine 9: 02 liepos 2008 - 13:18
QUOTE(Jazminė @ 2008 07 02, 00:24)
Prašau man atsiųsti straipsnį donatabz@yahoo.com  Aciu 4u.gif

Atrodo visoms prasiusioms issiunciau straipsni, jei ka praleidau - priminkite dar karteli doh.gif Nes daug besidominciu, galejau ka netycia ir praleist blush2.gif
Atsakyti
Tai gal irman atsiusite noreciau pasiskaitineti-nors ir savo maziuka skiepinau visais skiepais,bet turiu nemazai pazystamu kurie tiesiog pasakoja ziaurius atsiliepimus apie skiepus-jei taip yra antro tikrai neskiepinsiu jokiu skiepu-----
laukiu--------. kristi-tina@draugas.lt
Atsakyti
Sveikutes, as ir noreciau to straipsnio i meila ajuka@takas.lt Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
Issiunciau bigsmile.gif
Atsakyti
Saunuole NORDEX, kad pasidalini savo info. L.ji reikalinga musu Lietuveleje, kur apie skiepu zala manau net patys daktarai neturi padorios progos - t.y. saltiniu suzinot. Visa kas yra intere, uzsienio literaturoj - kuri jau tau tarybine daktaryte landys po interneta arba versis angliska straipsni? Zinoma, tai ne pasiteisinimas, tiesiog tokia realybe.
As pati UK uzsisakiau ir nusipirkau knyga - l.gera, pagrista moksliniais tyrinejimais apie skiepu zala. Tarp kitko, ja esu vezusi supermamom i LT, atsisviesti, nes cia jos sios knygos niekaip nerado. Tai l.mazos pastangos, reiketu ja isverst ir iteikt kiekv.gydytojui. bigsmile.gif

Dar mamytes, kurios norite daugiau padiskutuoti skiepu zalos tema, uzeikit i SKIEPU foruma, ten yra potemes: "NESKIEPYTI VAIKAI", "VISA TIESA APIE SKIEPUS", "VAKCINOS - UZ IR PRIES". Gal kas rasit idomios ir naudingos info.

Prašau man atsiųsti straipsnį gerdykasp@yahoo.com Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 05, 14:21)
Saunuole NORDEX, kad pasidalini savo info. L.ji reikalinga musu Lietuveleje, kur apie skiepu zala manau net patys daktarai neturi padorios progos - t.y. saltiniu suzinot. Visa kas yra intere, uzsienio literaturoj - kuri jau tau tarybine daktaryte landys po interneta arba versis angliska straipsni? Zinoma, tai ne pasiteisinimas, tiesiog tokia realybe.
As pati UK uzsisakiau ir nusipirkau knyga - l.gera, pagrista moksliniais tyrinejimais apie skiepu zala. Tarp kitko, ja esu vezusi supermamom i LT, atsisviesti, nes cia jos sios knygos niekaip nerado. Tai l.mazos pastangos, reiketu ja isverst ir iteikt kiekv.gydytojui.  bigsmile.gif

Dar mamytes, kurios norite daugiau padiskutuoti skiepu zalos tema, uzeikit i SKIEPU foruma, ten yra potemes: "NESKIEPYTI VAIKAI", "VISA TIESA APIE SKIEPUS", "VAKCINOS - UZ IR PRIES". Gal kas rasit idomios ir naudingos info.

Prašau man atsiųsti straipsnį gerdykasp@yahoo.com  Aciu 4u.gif

Oi, pasirodo yra forume temele apie skiepus blush2.gif
Nu manau nepakenks ir cia irnesakyk.gif Kuo daugiau snekesime apie tai, tuo manau bus geriau. Informacija niekada niekam nepakenke, svarbu turet ja issamia, ne tik vienpusiska kuria mums skleidzia dauguma gydytoju unsure.gif
Papildyta:
PATIKLINKITE ADRESIUKA< KAZKO LAISKAS SUGRIZO g.gif

Prašau man atsiųsti straipsnį gerdykasp@yahoo.com Aciu 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
Oij, l.atsiprasau... ax.gif

mano mailas: gerdukasp@yahoo.com

Dar karta ACIU 4u.gif

Siaip mano situacija buvo l.panasi i tavo, Nordex. Skiepijau issiziojusi, pilna burna laimes ir pasitikejimo, kad darau teisingai - tiesa sakant net nesusimasciau, kad galima buti kitaip. Gi jei visi daro - tai vadinasi gerai. fool.gif Kol pagaliau visai netiketai papuoliau i Skiepu foruma. O tada ir prasidejo smagumai - nustojau skiepyti berniuka ties MMR skiepu, mergaites irgi neskiepysiu (zinoma apsisprendem su vyru ne tik SM forumu remdamiesi, skaitem ir daug kt.mokslines informacijos).

Kazkas ten klause apie mokyklas ir darzelius. Problemu negali buti, nes skiepyt ar ne yra laisvas tevu apsisprendimas. Vedant darzelin lygtais praso tik pazymos apie vaiko skiepjimo istorija (pazymos turinys neturi itakos vaiko lankymui darzelio). O va mokykloj tai isties reikia smarkiai sekti, kad vaiko nepaskiepytu be jusu sutikimo, nes ten irgi konvejeris.

Gydytojai musu jau seniai galveles turi svieziais vejais perpust. Yra pasaulyje tokia praktika, kad daktarai gauna "atkatus" jei ju vaiku kliantura tarkim 90% suskiepyta, siek tiek maziau gauna jei 70%, o jei zemiau sio skaiciaus - nieko negauna. Tai va, se tau ir zingeidumas ju dometis skiepu zala. Nesu tikra, ar Lt taip yra, butu idomu tai issiaiskinti.

Man tai topas yra skiepas 2tra vaiko gimimo diena - ka tik gimes kudikelis, dar net oro padoriai neatsiragaves yra prisvirksciamas visokio chlamo tipo nuo tokiu ligu kaip hepB (kuris siaip plinta per krauja - lytn.santykius, narkotiku svirkstus... Logika reikalautu, jog jei sis skiepas reikalingas, tai nebent paauglysteje) ir nuo Tbc - jos neefektyvumas jau seniai aiskus. Dabar neva kuriama nauja, efektyvesne vakcina. Pasiziurejus i musu siandiena - kaip sirgo vakcinuoti ar nevakcinuoti, taip ir iki siolei serga. Juolab svarbiausia, kad vaikutis ka tik gimes, neaiskus jo organizmo silpnumas, jo alergijos, visai neissivyscius imunine sistema - o se tau dovanu, skiepas! Man tai pikta, nors kaip ir sakiau, pati si skiepa lengva ranka dariau pirmajam. L.gaila... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 05 liepos 2008 - 16:04
Visiskai sutinku su tavimi, Gelyteee drinks_cheers.gif
As tiesiog nemasciau skiepyti ar ne, kazkaip atrode, kad jei jau siulo daktarai, kuriu pareiga rupintis musu sveikata, tai skiepai tik nauda mano vaikeliui bus verysad.gif
Tiesa sakant, kazkaip perpego per sirdi itarumas, kai ka tik gimusiai mano dukrelei skiepa dare, kazkoks motiniskas n- tasis jausmas kuzdejo, kad negerai cia unsure.gif kad tikrai per anksti bet kokiems skiepams blink.gif Bet nuvijau ta minti - suveike idiegta paklusnumo daktarams programa ir dabar skauda sirdi del savo naivumo ir bukumo..... cry.gif
As neesu fanatiskai pries skiepus, manau kad jei vakcinos butu ne serijines, o atsizvelgiant i vaiko sveikata, galimus polinkius ir svarbiausia aplinka, kurioje jis auga, tai gal ir galima butu apsvarscius skiepytis nuo ko nors vaika, bet ne sitaip schmoll.gif kaip pas mus LT ir daugumoje saliu daroma !!!!
Kai kurie gydytojai ir patys puse lupu prasitaria, kad tarkim skiepas nuo hepatito B yra tuscias vaiko badymas....del priezasties kuria ir Gelyteee minejo
Atsakyti
As lyg irgi nesu fanatike, bet kuo toliau, tuo labiau atrodo skiepai nereikalingi ir nenaudingi sveikatai kudikiu.
As buciau labiau uz tai, kad skiepyti reiketu nuo kokiu 2-3 metuku, kai jau daug kas aisku apiee vaiko organizma, o ne taip - nuo 2 dienu. Siaip sio skiepo vakarai jau seniai neturi - cia tik potarybines salys, na ir Rusija "gryba pjauna"
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 05, 18:28)
As lyg irgi nesu fanatike, bet kuo toliau, tuo labiau atrodo skiepai nereikalingi ir nenaudingi sveikatai kudikiu.
As buciau labiau uz tai, kad skiepyti reiketu nuo kokiu 2-3 metuku, kai jau daug kas aisku apiee vaiko organizma, o ne taip - nuo 2 dienu. Siaip sio skiepo vakarai jau seniai neturi - cia tik potarybines salys, na ir Rusija "gryba pjauna"

Kas idomiausia 2-3 m. vaikai is vis neskiepijami g.gif Uz tai kokia doze gauna iki 1 m. blink.gif blink.gif blink.gif kai imunitetas dar tik formuojasi ir yra toks pazeidziamas ...
Atsakyti
Yra daugiau informacijos apie skiepus, bet dauguma rusu kalba:
http://www.intv.ru/v...12139&playNow=1
http://homeoint.org/kotok/privivki.htm
http://www.privivkam.net/
http://novosti.dn.ua/details/61582/
Arba anglu kalba:
http://www.mercola.c...s_b_vaccine.htm

NA o mano straipsniukas LIETUVISKAI thumbup.gif
Atsakyti