Oij, l.atsiprasau...
mano mailas: gerdukasp@yahoo.com
Dar karta ACIU

Siaip mano situacija buvo l.panasi i tavo, Nordex. Skiepijau issiziojusi, pilna burna laimes ir pasitikejimo, kad darau teisingai - tiesa sakant net nesusimasciau, kad galima buti kitaip. Gi jei visi daro - tai vadinasi gerai.

Kol pagaliau visai netiketai papuoliau i Skiepu foruma. O tada ir prasidejo smagumai - nustojau skiepyti berniuka ties MMR skiepu, mergaites irgi neskiepysiu (zinoma apsisprendem su vyru ne tik SM forumu remdamiesi, skaitem ir daug kt.mokslines informacijos).
Kazkas ten klause apie mokyklas ir darzelius. Problemu negali buti, nes skiepyt ar ne yra laisvas tevu apsisprendimas. Vedant darzelin lygtais praso tik pazymos apie vaiko skiepjimo istorija (pazymos turinys neturi itakos vaiko lankymui darzelio). O va mokykloj tai isties reikia smarkiai sekti, kad vaiko nepaskiepytu be jusu sutikimo, nes ten irgi konvejeris.
Gydytojai musu jau seniai galveles turi svieziais vejais perpust. Yra pasaulyje tokia praktika, kad daktarai gauna "atkatus" jei ju vaiku kliantura tarkim 90% suskiepyta, siek tiek maziau gauna jei 70%, o jei zemiau sio skaiciaus - nieko negauna. Tai va, se tau ir zingeidumas ju dometis skiepu zala. Nesu tikra, ar Lt taip yra, butu idomu tai issiaiskinti.
Man tai topas yra skiepas 2tra vaiko gimimo diena - ka tik gimes kudikelis, dar net oro padoriai neatsiragaves yra prisvirksciamas visokio chlamo tipo nuo tokiu ligu kaip hepB (kuris siaip plinta per krauja - lytn.santykius, narkotiku svirkstus... Logika reikalautu, jog jei sis skiepas reikalingas, tai nebent paauglysteje) ir nuo Tbc - jos neefektyvumas jau seniai aiskus. Dabar neva kuriama nauja, efektyvesne vakcina. Pasiziurejus i musu siandiena - kaip sirgo vakcinuoti ar nevakcinuoti, taip ir iki siolei serga. Juolab svarbiausia, kad vaikutis ka tik gimes, neaiskus jo organizmo silpnumas, jo alergijos, visai neissivyscius imunine sistema - o se tau dovanu, skiepas! Man tai pikta, nors kaip ir sakiau, pati si skiepa lengva ranka dariau pirmajam. L.gaila...

[/url]