Įkraunama...
Įkraunama...

Architektūros studijos

QUOTE(Leveret @ 2011 08 29, 20:15)
Ne, aš jokiais būdais nesakau, kad būtina stoti tik į Dailės akademiją  schmoll.gif

Tačiau mane dažnai stebina žmonių nuomonė, kad čia mokosi tik visiškai nuplaukę menininkai su nutįsusiais megztiniais, raudonais riebaluotais plaukais ir cigarete dantyse... Architektūra nėra tas tikrasis menas, kaip tapyba ar skulptūra, dailioškėj irgi moko viską suskaičiuoti ir suprojektuoti, tiesiog, čia studentams užduodama suprojektuoti ne dėžutę su stogu, o kažkokį neeilinį projektą.

Kalbėdama apie prizus, norėjau pasakyti, kad jei jau Dailės akademijos studentai juos gauna, vadinasi ir mokosi, ne tik meną daro  biggrin.gif

Kiekvienas pasirenka, kas jam labiau prie širdies  smile.gif Visą šitą diskusiją užvedžiau tik iš smalsumo, nes pati nesu galutinai apsisprendusi  doh.gif

Suprantu, man įdomu diskutuot, nes dar pati šiek tiek svyruoju, bet bandau labai nenutolti nuo šio pasirinkimo. Kolkas jame trūkumų neįžvelgiu, todėl manau, jog svarstyti ir nebereikės rolleyes.gif O tu irgi žadi stot į architektūrą, 12 - okė būsi gal šiemet?
Atsakyti
QUOTE(migliuoskia @ 2011 08 29, 20:55)
Suprantu, man įdomu diskutuot, nes dar pati šiek tiek svyruoju, bet bandau labai nenutolti nuo šio pasirinkimo. Kolkas jame trūkumų neįžvelgiu, todėl manau, jog svarstyti ir nebereikės  rolleyes.gif  O tu irgi žadi stot į architektūrą, 12 - okė būsi gal šiemet?

Taip, būsiu dvyliktokė ir žadu stoti į architektūrą smile.gif

O apie užsienio universitetus nesvarstei? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2011 08 29, 22:26)
Taip, būsiu dvyliktokė ir žadu stoti į architektūrą  smile.gif

O apie užsienio universitetus nesvarstei?  rolleyes.gif

Tėvai kalbino dėl užsienio, bet jis velniškai manęs netraukia.. Norėsiu tik nebent praktikuotis užsienyje (po dviejų metų studijų VGTU siūloma užsienyje įgauti žinių kitose mokyklose). Šis variantas patiko. Nenoriu palikt tos Lietuvos, noriu studentiško gyvenimo, pažinčių, bendraminčių tik čia. smile.gif Gal dar persigalvosiu, bet kolkas krypstu šia linksme biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuoskia: 30 rugpjūčio 2011 - 08:41
Sveikos, gal patarsit 4u.gif
Mano sesė 12-okė ir per vasarą sugalvojo, kad bandys stot į architektūrą. Kiek suprantu, jai reikia kuo greičiau susiimt ir pradėt lankyti piešimą, kompoziciją ir tapybą( ar jos reikia?). Tik kaip surast kur? Ėjau lengviausiu keliu ( skelbiu.lt) ir radau šiuos mokytojus:
piešimas: http://www.skelbiu.l...s-11888518.html
tapyba: http://www.skelbiu.l...s-12050651.html
kompozicija: ?

Gal žinot ką nors apie juos? O kaip kainos? Ar už 40 akademinių valandų 250lt daug? Normalu? Nieko nežinau apie kainas smile.gif

Lauksim patarimų/ nuomonių.
Atsakyti
QUOTE(Joana Agota @ 2011 08 31, 01:17)
Mano sesė 12-okė ir per vasarą sugalvojo, kad bandys stot į architektūrą. Kiek suprantu, jai reikia kuo greičiau susiimt ir pradėt lankyti piešimą, kompoziciją ir tapybą( ar jos reikia?). Tik kaip surast kur? Ėjau lengviausiu keliu ( skelbiu.lt) ir radau šiuos mokytojus:

Gal žinot ką nors apie juos? O kaip kainos? Ar už 40 akademinių valandų 250lt daug? Normalu? Nieko nežinau apie kainas smile.gif

Nemanau kad bus pyragai jai.. Jei aš visą gyvenimą prapiešus, nesijaučiu, kad moku tvirtai tai daryti, tai apie tavo sesę net nekalbu. Čia tik mano nuomonė, bet piešimo nelabai išmokstama.Ir ypač per tiek laiko, kai jau jo kaip ir nebėra smile.gif. Turi domėtis tuo nuo mažens. Manau tokiestaigūs variatai nepasiteisina.
Atsakyti
QUOTE(migliuoskia @ 2011 08 31, 12:43)
Nemanau kad bus pyragai jai.. Jei aš visą gyvenimą prapiešus, nesijaučiu, kad moku tvirtai tai daryti, tai apie tavo sesę net nekalbu. Čia tik mano nuomonė, bet piešimo nelabai išmokstama.Ir ypač per tiek laiko, kai jau jo kaip ir nebėra smile.gif. Turi domėtis tuo nuo mažens. Manau tokiestaigūs variatai nepasiteisina.

Tai patari net nebandyt jai? g.gif
Juk piešimas nelygu piešimui- visi piešiame. Ar tu visą gyvenimą mokeisi akademinio piešimo? Manau 9 mėnėsius stipriai pasistengus- įmanoma smile.gif Gal pasirodys, kad ji gabi labai:))
Kitoje temoje sulaukiau gerų atsiliepimų apie surastą piešimo mokytoją ( Surblį), tai manau, kad pas jį ir pradės mokytis. Žiūrėsim, ką jis pasakys.

O kur tu mokeisi/ mokaisi piešimo?
Atsakyti
QUOTE(Joana Agota @ 2011 08 31, 01:17)

Mano nuomone, architektūra yra tos studijos, kur reikia ne sugalvoti stoti, o norėti smile.gif Bet, aišku, kiekvieno asmeninis reikalas, kaip elgtis.

Jei tikrai sesė nori bandyti, tuomet reikia susiimti ir pradėti lankyti piešimą bei kompoziciją; tapybos nėra architektūros stojamuosiuose. Nereikia pamiršti ir dailės istorijos.

Manau, dviejų ar trijų kartų per savaitę gerokai per mažai turint tik metus laiko. Reikia piešti kasdien. Nebūtinai kiekvieną dieną eiti pas mokytojus, galima juk piešti ir namie - stalai, kėdės, sofos, foteliai, rėmeliai ir taip toliau - daiktų begalė...

Apie mokytojus nieko pasakyt negaliu, bet kaina - pigiau grybo. Gaunasi 6,25Lt valanda, kai tuo tarpu aš mokėdavau po 10Lt, o ir grupėse buvo gerokai daugiau žmonių.

Labai norint viskas įmanoma, tik reikia įdėti baisiai daug pastangų ir darbo. O šiaip, tavo sesiai patarčiau dar gerai pagalvoti ar ji taip nori stoti į architektūrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migliuoskia @ 2011 08 31, 13:43)

Aš talentą turiu ir jį pastebėjo auklėtojai jau darželyje. Mane skatino lankyti dailės mokyklą (vienintelę iš viso darželio), praktikuot piešimą.Mama paklausius mokytojų vedė tuo keliu. Mokykloje lankydavau taippat dailės būrelius, laimėdavau piešimo konkursuose. Tada pradėjau lankyt nuo pirmos klasės Klaipėdoje praktiką " Varsos" studijoje. (Klaipėdos jaunimo centre) . Ten didelė menų mokykla. Palankius nemažai metų buvau užrašyta į Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklą, ten jau labai stipri ir daug reikalaujanti mokykla. Esu ją jau baigusi, turiu atestatą. Dabar laisvalaikiu piešiu namie smile.gif Norėjau rimtos profesijos, bet kuri būtų susijusi su menais. Va architektūra manau tobulas pasirinkimas. Tavo sesers vietoje pabandyčiau, jei ji tik moka matematiką gerai. Manau gal viskas su darbu ir noru išmokstama. Pagrindus tai mokės jei kažką lankys. Tegul bando, sekmės jai. thumbup.gif Išties mane erzina tokie dalykai, kad daugelis galvoja, kad piešimas ai čia nieko.. pabraukai ir gerai, moki debesį ir saulę nupiešt ir reiškia moku piešt. Nieko panašaus, labai klystat smile.gif
Papildyta:
QUOTE(migliuoskia @ 2011 09 01, 14:14)
Aš talentą turiu ir jį pastebėjo auklėtojai jau darželyje. Mane skatino lankyti dailės mokyklą (vienintelę iš viso darželio), praktikuot piešimą.Mama paklausius mokytojų  vedė tuo keliu. Mokykloje lankydavau taippat dailės būrelius, laimėdavau piešimo konkursuose. Tada pradėjau lankyt  nuo pirmos klasės Klaipėdoje praktiką " Varsos" studijoje. (Klaipėdos jaunimo centre) . Ten didelė menų mokykla.  Palankius nemažai metų buvau užrašyta į Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklą, ten jau labai stipri ir daug reikalaujanti mokykla. Esu ją jau baigusi, turiu atestatą. Pastangų dėl menų idėta daug, nes aš gyvenu ne Klaipėdoje, o Kretingoje. Visą tą laika važinėjaus tolokai, bet neveltui.  Dabar laisvalaikiu piešiu namie smile.gif  Norėjau rimtos profesijos, bet kuri būtų susijusi su menais. Va architektūra manau tobulas pasirinkimas. Tavo sesers vietoje pabandyčiau, jei ji tik moka matematiką gerai. Manau gal viskas su darbu ir noru išmokstama. Pagrindus tai mokės jei kažką lankys. Tegul bando, sekmės jai. thumbup.gif Išties mane erzina tokie dalykai, kad daugelis galvoja, kad piešimas ai čia nieko.. pabraukai ir gerai, moki debesį ir saulę nupiešt ir reiškia moku piešt. Nieko panašaus, labai klystat smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuoskia: 01 rugsėjo 2011 - 13:19
(ten tos citatos nevietoj ikeltos) Ten buvo žinutė Joanai Agotai

Tiesa gal kas tiksliai žinot istorijos pamokos turi būti A lygiu pasirinkimas, ar nesvarbu? Nes pas mane B. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuoskia: 03 rugsėjo 2011 - 06:41
QUOTE(migliuoskia @ 2011 09 03, 07:38)
(ten tos citatos  nevietoj ikeltos) Ten buvo žinutė Joanai Agotai

Tiesa gal kas tiksliai žinot istorijos pamokos turi būti A lygiu pasirinkimas, ar nesvarbu? Nes pas mane B. smile.gif

Gali iš viso nebūti istorijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2011 09 03, 12:10)
Gali iš viso nebūti istorijos  smile.gif

Oj ir šįkart nuslūgo. Man klasiokės sakė, kad būtina A rinkitis, dėl to ir susiprūpinau.biggrin.gif
Ačiū, kad pasakei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migliuoskia @ 2011 09 03, 17:21)
Oj ir šįkart nuslūgo. Man klasiokės sakė, kad būtina A rinkitis, dėl to ir susiprūpinau.biggrin.gif
Ačiū, kad pasakei smile.gif

Reikia matematikos ir lietuvių VBE bei užsienio kalbos pažymio mirksiukas.gif
Atsakyti