Na, 10-okė jau turėtų būti pakankamai didelė ir pati susirasti tokią informaciją... Bet čia tik šiaip pastebėjimas, neįsižeisk
Norint įstoti į architektūra reikės laikyti
lietuvių ir matematikos valstybinius egzaminus, todėl savaime suprantama, kad juos turėtum pasirinkti
A lygiu; taip pat reikalingas
užsienio kalbos metinis pažymys, lygio pasirinkimas priklauso tik nuo tavęs, bet už A lygį konkursinio balo formulėje pridedamas vienas balas (tačiau nepamirškime to, kad geriau turėti 10 B lygiu, negu 8 (+1) A lygiu); ir pats svarbiausias dalykas yra
stojamasis dailės egzaminas laikomas universitete (
piešimas, kompozicija, dailės ir architektūros istorija), dėl to patarčiau mokykloje dailę taip pat imti A lygiu jeigu tik yra tokia galimybė (pas mus mokykloje grupė nesusidarė, todėl tenka tenkintis B lygiu), taip pat intensyviai piešti, nepakenktų ir VGTU
Jaunojo architekto, KTU
Trijų laiptelių ar
Dailės instituto piešimo mokyklėlės.
Ai, dar prisiminau, kad architektūros studentai pataria pasiimti fiziką bent jau B lygiu, nes studijose gana dažnai su ja susiduriama.
Jei gerai supratau antąjį klausimą (Ir ką reikėtų universitete rinktis kad nebūtų akademinio piešimo?), tai mano žiniomis, akademinio piešimo, bent jau pirmam kurse išvengti neįmanoma.
Šiaip, siūlyčiau pasiskaityti šias nuorodas, jose pateikiama visa reikalinga informacija:
Architektūra VGTU
Architektūra KTU
VDA net nerašau, kadangi supratau, kad piešt nelabai mėgsti
Labai ačiū už info. Na aš skaitinėjuosi apie architektūra, bet aš tiesiog norėjau visko tiesiai šviesiai pasakytų, be jokių išvedžiojimų. Neįsižeidžiau, ne toks žmogus
Aš galvoju apie JAM bet vat yra problema man iki Vilniaus 200km tai nekas, bandysiu eiti privačiai, blogai kad dabar supratau ko noriu. Galėjau mokintis dailės mokykloj, dabar neapsimoka nes nespėsiu jos pabaigti.
Galvoju apie VGTŪ, man atrodo ten būtų geriausias variantas ir šiaip arti univero gyvenčiau
Mane gąsdina tas kad galiu neišlaikyti.