sveikos
o kaip zinoti,ar leliukas vis dar apsivertes zemyn galva? man pastaruoju metu pradeda atrodyt kad leliaus galvyte vel virsuj,kazkaip labiau spaudzia skrandi diafragma ir pan, nors siaip jau apsivertes zemyn galva buvo nuo 31 sav....

Na bent jau as jauciu kojytes ar keliukus virsuj kaip makaluojasi. Seniau virsuj, prie skrandzio, jausdavau guziuka, tai ten budavo galvyte. Bet dabar apacioj irgi neapciuopiu galvytes
Tai kur tas lelius ja ikises?

O kaip be echo nustatyti vaisiaus padeti?
Aš 35 sav. per echoskopiją sužinojau, kad vaikas sėdi
ir kaip besitikiu jis porą savaičių padėties nekeičia. Labai gerai galvytė viršuj jaučiasi kai jis įsirėmia, ji yra kietesnė negu užpakaliukas. Nors ir žinau, kad jau mažai vilties, kad pakeis padėtį, bet viltis miršta paskutinė

QUOTE(Knowing @ 2011 09 05, 09:06)
O kaip be echo nustatyti vaisiaus padeti?
Manau patyrusios akusheres apciupinejusios zino kur yra kas. Man su pirmu nestumu dukryte gulejo skersai, nenorejo zemyn galva vaikshcioti

Per nesciuju paskaitas minejo, kad galima uzciuopti leliuko galvyte ir net ja pajudinti. Man tai skamba labai nesaugiai

Musiskis buvo skersas
tai dare CP nes neapsiverte nors dar laiko turejo ..visad skersiukas buvo nuo 20sav

maniškė pradžioj buvo skersa, po to atsisėdo, taip ir prasėdėjo iki galo ir buvo CP

sveikos mamytės,
mano dukra sėdėjo nuo 5 mėn. taip ir neapsivertė, darė CP. Dabar laukiuosi antro vaikelio 5 mėn. lelius sėkmingai sėdi kaip ir vyresnioji sesutė
. Esu labai "kūda", pilvukas mažytis, mažai vaisiaus vandenų, todėl leliui nėra vietos makaluotis, užtat kaip spardom mamytei pūslę oi oio oiioo oi...
greičiausiai , kad ir šis mažasis padauža sėdės iki CP
mano dukra sėdėjo nuo 5 mėn. taip ir neapsivertė, darė CP. Dabar laukiuosi antro vaikelio 5 mėn. lelius sėkmingai sėdi kaip ir vyresnioji sesutė

greičiausiai , kad ir šis mažasis padauža sėdės iki CP

Kai laukiausi pirmų dviejų mergyčių, jos žemyn galvytėm gyveno jau gal pusė nėštumo, nesusidūrėm su tokia problema..O štai trečiąkart laukiantis, berniokas likus dviem savaitėm iki termino ėmė ir apsivertė..
paskui po savaitės dar ir skersas buvo..Jau grėsė CP, tik dar buvau pasiryžus bandyti versti, važiavau į GN šiai procedūrai ir, mano džiaugsmui, paskutinį lemtingą vakarą ėmė ir nuleido galvytę žemyn..
Likus keliom dienom iki termino..Vandenų buvo daug, tai ir plaukiojo sau pilve visokiom pozom..

28-ių sav jau buvo apsivertęs žemyn galva, 33-jų tai patvirtino echoskopu, o 36-ių akušerė užčiuopė pirštais, kad tikrai žemyn galvute

sveikos mamos, man dabar 29 sav., tai leliukas dar guli skersas, gydytoja mate per echo. na, dar laiko yra, gal apsivers galvyte zemyn