dalyvavo,nes labai pats norejo

Taip, dalyvavo. Ir šį kart dalyvaus. Jam tai kaip ir pareiga. Turbūt nelabai ir klaustų aš to noriu ar ne

QUOTE(fainulkina @ 2008 09 22, 18:56)
Koks mužikiškas užsipuolimas ant žmonių, kurie turi kitokią nuomonę nei jūsų...
Jei moteris nepasigedo to vyro, reiškia jo ir nereikėjo
O dar tas kvailas pasisakymas "jis dabar zino kiek kainuoja jo dukrytes atejimas..
"...
Ka jie brangiosios gali žinoti,tų kančių neiškentėję ir patys nei nešioję nei gimdę...Gali tik įsivaizduoti, ir jau tikrai, būkit ramios,jie jūsų skausmo nehiperbolizuos..
mano nuomone, moteris gimdykloje nori matyti kokį artimą žmogų,nes taip jaučiasi kiek saugiau ( ir nebūtinai tai turi būti vyras)..O teigti,kad šalia esantys kone pagimdo už tave, absurdiškumo viršūnė
Būsimos mamytės, patikėkit,bus ten tas vyras ar ne visa darbą turėsite atkikti pačios,ir visas skausmas atiteks tikjums..O jei jūsų vyras nenori, ir neverskite. Nei jis, nei jūs nuo to laimingesni tikrai nebūsite.. Ir nereikia iškarto čiqa drabstytis purvais ir nesubrendimu ar dar kokiom nesamonėm drabstytis. Nei jūs gyvenat toje šerimoje, nei žinot...O tas jūsų DALYVAVO IR NEŽINAU KĄ BE JO BUČIAU DARIUSI. .Skamba apverktinai..Jūs save į tokį žemą lygmenį pastatot.. Atrodo, vyro nebūtų gimdykloj ir viskas, vaiką atgal butumet susikišusios, nes vienos net pagimdyti nepajegiat 

"...

QUOTE(Isila @ 2008 09 24, 08:21)
o kodėl skatint? Kam įkalbinėt? Kaip jaučiatės jūs, kai jus verčia daryt tai, ko nenorit? Kai turit dalyvauti, būti ten, kur nenorit ir nesvarbu dlė kokių priežasčių. Kam žmogų versti? Kas nuo to pasikeičia? Niekas. Taip išeina, kad mūsų mamos ir močiutės, gimdžiusios tarybiniais laikais yra pasmerktos, ne sjų vyrai negalėjo dalyvauti. Joms su vyrais suartėt be šansų, o vyrai nieko nesupranta ir nežino. Vyras gali sėdėt už durų sunėręs ranka ir visom savo mintim būt kartu su žmona. Be to, jei moteriškė pati nenori to vyro šalia. Na, vat jai tarkim kažkoks psichologinis barjeras.. Tai ką, jai dar daugiau streso suteikt ir tą vyrą vis tiek šalia grūst?
Ne visi žmonės vienodi, ne visiem reikia to paties. Vieni esant tragedijai verkia krokodilo ašarom, o kiti stovi akmeniniais veidais.
Vyro vaidmens svarbumas yra ne dalyvavimas gimdyme, o vaikelio auginimas kartu su mama - sauskelnių keitimas, sūpavimas, bendravimas, vežimėlio stumdymas, žmonos pavadavimas. Štai čia jie neturi likti už borto, jie turi auginti savo vaikus. Jų neauginę jie praranda daug daugiau nei nematę gimdymo.
Ne visi žmonės vienodi, ne visiem reikia to paties. Vieni esant tragedijai verkia krokodilo ašarom, o kiti stovi akmeniniais veidais.
Vyro vaidmens svarbumas yra ne dalyvavimas gimdyme, o vaikelio auginimas kartu su mama - sauskelnių keitimas, sūpavimas, bendravimas, vežimėlio stumdymas, žmonos pavadavimas. Štai čia jie neturi likti už borto, jie turi auginti savo vaikus. Jų neauginę jie praranda daug daugiau nei nematę gimdymo.

Mano vyras dalyvavo abu kartus, tačiau aš abu kartus jo neįkalbinėjau, tik paklausiau ar dalyvaus ir leidau jam pačiam spręsti visai neįtakodama jo sprendimo. Nebūčiau supykusi, jei nebūtų dalyvavęs. Kaip bebūtų, gimdymas tikrai nėra romantiškas pasivaikščiojimas ir estetikos ten labai nedaug

O pasakymas, kad "juk prisiekė, kad ir "skausme ir varge...", tai visiškas absurdas, negi, kai vyrui trauks dantį, jūs irgi stovėsit šalia ir laikysit už rankos

Ir nors man tai neaktualu, tačiau mąstau, jei vyras dalyvavo gimdyme, kokie paskui santykiai tokioje šeimoje (o tokių tikrai yra), kurioje žmona vyrui nelabai gali pasirodyti su chalatu ir susivėlus, o turi būti visada švytinti ir "aukštumoje". Manau, kad tada vyras gali tikrai nebenorėti savo žmonos, pamatęs ją prakaituotą, kančios iškreiptu veidu, stumiant vaiką išraudusią iki pamėlimo ir neretai rėkiančią iš skausmo

Mano vyras dalyvavo, nes as jo prasiau. Manau, kai antra kart gimdysiu, tada ir leisiu jam pasirinkti, nes kaip jis gali spresti nori jis ar ne to nepabandes. Bent man sako, kad jis nesigaili. Baisaus jis nieko nepamate. Ji pastate prie mano galvugalio. Uztat dabar gali pats papasakoti apie savo vako atejima i si pasauli. Ir man daug ka papasakoja, nes kai gimdziau, tai pati daug ko neprisimenu ir nepastebejau. Man mano vyras tuo metu buvo pats artimiausias zmogus ir tik su juo as jauciausi gimdymo metu saugiai. Po gimdymo gydytoja pasake, kad vyras atrodo daug daugiau pavarges nei as.
O del tarybiniu laiku, tai tada viskas buvo kitaip. Anksciau vaika po gimdymo nepalikdavo mamai, o tik atnesdavoji pamaitinti. Laikai, visuomene ir nuostatos keiciasi. Taip, vaiko gimdymas yra neisvengima, bet kodel jo nepadarius maksimaliai malonaus. Blogi prisiminimai isgaravo, o pasididziavimas ir pasitikejimas vyru liko.
Apsispresti turi kiekviena pati, nes visu santykiai seimose yra skirtingi. Kiekviena pati turi pasirinkti sau artimiausia zmogu ir pasiimti ji i gimdyma.
QUOTE(Isila @ 2008 09 29, 14:47)
o jei moteriškę nervina tas lindimas, a la masažo siūlymas, šnekos ir pan. Na vat jai nuo to ne geriau, bet dar ir erzina. Pvz aš norėjau, kad maniškis būtų kartu, bet vienu metu per gimdymą jį pasiunčiau nebeištvėrus jo šnekų 

čia tai geras

as tai prisiziurejau gimdymo filmuku. Reikejo neziuret.. Man 19-ta savaite vis tiek i gyvenima ziuriu realiai. Per amzius gimdymus priminejo tik moteru kompanijoje, vyrai tai dare, extra atvejais. Musu salies tradicijos irgi toliau nuo to nepazenge iki 21 amziaus pradzios, kol prisiziurejome Holyvoodo muilo operu ir suskubome tapti vakarieciais. Dabar tapo "mada" vyro dalyvavimas gimdyme. Manau kad ne tik gimdyme, buna ir baisiau, kai kurie megsta dalyvauti moters tustinimuose ir t.t. bet tai jau iskrypimai auksciausios klases, siuo atveju gimdymas nera taip baisu

Stai kodel vyro man geriau neleisti i gimdyma... Aisku gerai, tegul pabuna tas mano vyras, kol saremiai, kol pradzia..Bet kai apsidirba tos moterys gimdant, nes klizma nepadejo..atsiprasant, bezda ten tame gimdyme. Brrr..
Suprantu, kai pats vyras verziasi ziureti.. ir tai turbut priversciau paaiskinti, kodel to nori.. nes nors ir jo cia vaikas, bet reikia skaitytis ir su mumis , moterimis, kurios turi savo isitikinimus ir estetinius jausmus.
Prisidziaugs vaiku visa gyvenima, pagaliau po visu susiuvimu, krauju ir kitu neaiskiu isskyru nuvalymu, vyras gali buti ileistas. Nesuprantu keistu moteru, kurios vercia arba praso vyru dalyvauti gimdyme. Kas tai per keistas ir nesuprantamas , sakyciau "sadistinis" noras? Kodel jos vercia i tai ziureti vyrus jeigu jie to kartais nenori, zinoma to niekada nepasako, nes gali sulaukti pigiu manipuliaciju tipo: Tu silpnas, o ka bijai? O ka cia ne tavo vaikas? O kodel musu abieju vaikas, o kentet as turiu viena? Vyras tokiais atvejais dazniausiai dar labiau nenori eiti, bet tarsi privalo, nes ju pareigos jausmas jiems liepia tai daryti..

Mielos mamos, manancios kitaip, o tokiu cia zinoma 80 proc. is karto noriu perspeti, cia tik mano nuomone, ja galite neigti kaip tik norite, man nuo to nepabloges savijauta nei kiek. Galite netgi parodyti graziasias puses savo "vertimo" vyrus eiti i gimdyma, bet as to nepateisinau ir nepateisinsiu. Nores vyras pats, ateis ir pasakys: "Emilka as noriu dalyvauti musu vaiko gimdyme, mano argumentai tokie ir tokie", jeigu matysiu, kad argumentai svarus o zmogus pasiroses psichologiskai, prasom ,tik paklausiu, ar sirdimi nori, ar is pareigos..
Bet jeigu kaip shunelis kaulinsiu, mielasis, man baisu, iek su manimi i gimdyma, mane papjaus, uzmus, kitka... Tai yra psichologinis vyro santazas. Ir aisku po tokiu veiksmu peilis i tarpusavio santykius. Su linkejimais

Na emilka tu cia ir prirasei, net gi sakyciau labai grieztai. Tavo nuomone gerbiu, bet as manau - kodel prisidirba abu, o kentet turi tik moteris. Gimdyme mama kencia fiziskai, o teveliai, to patirt negaledami, tegu nors jaucia pareiga palaikyt budami salia ir viska matydami. Aisku, jei jis jau labai bijo ar nenori, geriau neverst, bet pvz pati vyrui pasakiau, kad ir as bijau, o kur jau detis, vistiek pagimdyt teks ir ne nuo musu noru tai priklausys. Paskutine minute maniskis truputi sudvejojo ar dalyvaut, nors visa laika sake, kad dalyvaus, todel as pasakiau, kad sprest jam, bet man jo paramos tikrai reiketu. Ir tikrai buvo lengviau atsiremt i mylinti ir mylima zmogu negu i siena. Galima sakyt gimdem kartu - as tiesiogiai, jis psichologiskai. O kaip kazkas sake, kad noretu tik per saremius vyra salia turet, atseit per "stumima" jis nereikalingas, tai tam irgi nepritariu, nes ir tada jis yra reikalingas: padeda atsipalaiduot per pertraukeles, prakaita nusluosto, kartu verkia is dziugsmo leliuka pirma karta pamates... Manau ta akimirka svarbi abiem tevam. Ir plius, kaip taip pat kazkas minejo, pati kai ko neatsimeni ar nematei, tada vyras gali papasakot ir papildyt visa gimdymo istorija.
Tokia mano nuomone
Tokia mano nuomone

QUOTE(vikija @ 2008 10 22, 10:32)
Na emilka tu cia ir prirasei, net gi sakyciau labai grieztai. Tavo nuomone gerbiu, bet as manau - kodel prisidirba abu, o kentet turi tik moteris. Gimdyme mama kencia fiziskai, o teveliai, to patirt negaledami, tegu nors jaucia pareiga palaikyt budami salia ir viska matydami. Aisku, jei jis jau labai bijo ar nenori, geriau neverst, bet pvz pati vyrui pasakiau, kad ir as bijau, o kur jau detis, vistiek pagimdyt teks ir ne nuo musu noru tai priklausys. Paskutine minute maniskis truputi sudvejojo ar dalyvaut, nors visa laika sake, kad dalyvaus, todel as pasakiau, kad sprest jam, bet man jo paramos tikrai reiketu. Ir tikrai buvo lengviau atsiremt i mylinti ir mylima zmogu negu i siena. Galima sakyt gimdem kartu - as tiesiogiai, jis psichologiskai. O kaip kazkas sake, kad noretu tik per saremius vyra salia turet, atseit per "stumima" jis nereikalingas, tai tam irgi nepritariu, nes ir tada jis yra reikalingas: padeda atsipalaiduot per pertraukeles, prakaita nusluosto, kartu verkia is dziugsmo leliuka pirma karta pamates... Manau ta akimirka svarbi abiem tevam. Ir plius, kaip taip pat kazkas minejo, pati kai ko neatsimeni ar nematei, tada vyras gali papasakot ir papildyt visa gimdymo istorija.
Tokia mano nuomone
Tokia mano nuomone

Kaip sakiau, nuomones gali buti skirtingos. Kaip minejai :Gimdyme mama kencia fiziskai, o teveliai, to patirt negaledami, tegu nors jaucia pareiga palaikyt budami salia ir viska matydami. Sutinku, kad tegu jaucia pareiga, bet butent "jaucia", o ne kai ta pareiga yra primetama,- nes nori ar to nenori, privalai kentet su manimi. Deja gyvenime vyru ir moteru pareigos jausmai ir supratimas ar buvimas gimdyme yra pareiga gali kiek skirtis. As savo vyrui pasakiau: Pasidalinsime pareigomis, as pagimdysiu, o tu buk geras pasirupink, kad po gimdymo man nereiketu lakstyti ir rupintis buitimi, tuo ka duoti pavalgyti vyrui ir kaip paciai issimaitinti. Tai pagrindine vyro pareiga, uztikrinti seimos gerove ir sauguma, o moters saugiai isnesioti ir pagimdyti vaika.
Bet tik vyro reikalas yra spresti, ar gymdyme jis dalyvaus ar ne, ir kas aplamai siame etape ieina i jo pareigas. Nes gimdymas Dievo skirtas mums, moterims

Nu jau, kad pasakotų draugams, kaip aš gimdžiau tikrai nenorėčiau... O ir to dalyvavimo akcentavimas, pasipūtimas kažkoks ir netaktas didžiausias..
butent, maniskis irgi norejo dalyvaut, as atsisakiau, nu as irgi nenoreciau dalyvaut, pvz. vyro sirdies operacijoj, ir prie ko cia artumo lygis, kaip kazkuri sake

Akusere irgi pasakojo vyrui, kad kvaila mada su tuo vyru dalyvavymu, sake, dauguma tik uzsidepresuoja paskui... Bet jei moteriske isivaizduoja, kad nuo tie paglostinejimai, pavelplenimai meile didesne reiskia, tai i sveikata.

QUOTE(voveriena @ 2008 10 22, 11:45)
butent, maniskis irgi norejo dalyvaut, as atsisakiau, nu as irgi nenoreciau dalyvaut, pvz. vyro sirdies operacijoj, ir prie ko cia artumo lygis, kaip kazkuri sake
Akusere irgi pasakojo vyrui, kad kvaila mada su tuo vyru dalyvavymu, sake, dauguma tik uzsidepresuoja paskui... Bet jei moteriske isivaizduoja, kad nuo tie paglostinejimai, pavelplenimai meile didesne reiskia, tai i sveikata.

Jai gal ir i sveikata

Tada yra nereali ir svarbiausia privaloma proga tai kompensuoti gimdymo metu.
Ir esi 100 proc. teisi, miela vovieriena, gimdymas yra bet kokiu atveju ingerencija i zmogaus organizma ir visai 100 proc. prilygsta bet kokiai kitai gydymo procedurai, sirdies operacija siuo atveju tinkamas palyginimas.

Aš tik už tai, kad vyrs dalyvautų gimdyme, jei jis pats to nori.
Tačiau... Prilyginti gimdymą širdies operacijai... arba kad per gimdymą bezdama ir šikama... Suprantu, kodėl taip galvojančios nenori, kad jų vyrai dalyvautų
Aš gimdymą visiškai ne taip įsivaizduoju (ne tik įsivaizduoju, pati gimdžiau). Ne tas svarbiausia, kai artėja gražiausias gimimo momentas. tikrai vyras nestovi kojūgaly ir nežiūri, kas ten vyksta. Juk ir pačios nematote.
O jei jau lyginate gimdymą su operacija-tai jei po operacijos vyras prisisiusios arba dar blogiau padarys, tai ką, paliksit jį ir eisit už durų pastovėt, nes morališkai tai jį palaikot, bet juk šlykštu ir smirdi
Tačiau... Prilyginti gimdymą širdies operacijai... arba kad per gimdymą bezdama ir šikama... Suprantu, kodėl taip galvojančios nenori, kad jų vyrai dalyvautų

O jei jau lyginate gimdymą su operacija-tai jei po operacijos vyras prisisiusios arba dar blogiau padarys, tai ką, paliksit jį ir eisit už durų pastovėt, nes morališkai tai jį palaikot, bet juk šlykštu ir smirdi

QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2008 10 22, 12:20)
Aš tik už tai, kad vyrs dalyvautų gimdyme, jei jis pats to nori.
Aš gimdymą visiškai ne taip įsivaizduoju (ne tik įsivaizduoju, pati gimdžiau). Ne tas svarbiausia, kai artėja gražiausias gimimo momentas. tikrai vyras nestovi kojūgaly ir nežiūri, kas ten vyksta. Juk ir pačios nematote.

As nepasisakiau nieko pries tokias mamas, kuriu vyras pats to nori. Todel manau, kad sis komentaras neturi nieeko bendro su mano pasisakymu

Sakote, jeigu vyras po operacijos pasisiuos.. Po operacijos taip, bet operacijos metu Jus prie jo nestovesite ir nematysite kaip viskas vyks.
Smagu, kad vyrai nestovi kojūgaly

Velgi, cia nekalbu apie vyrus savanorius, kurie patys verziasi i gimdymo palata, ir kuriu kai kurios moterys tikriausiai jau nesigedija, nes netgi gyvenime, negimdant, leidzia sau slapintis arba tustintis jo akivaizdoje, nes jis jau pazista visas jU slapciausias vieteles. O as manau kitaip, dvieju zmoniu santykiuose turi buti dalele paslapties, kol moteris bus nors truputi paslaptinga, tol bus idomi vyrams. Yra savanoriu Pirmyn! Linkiu jiems sveikatos ir istvermes! O mano vyriskis tegul mato is tikruju graziausias akimirkas, besisypsancia zmona su mieganciu (nupraustu nuo kraujo, Varskines mases ir vaikisku ismatu) kudikeliu.