Sveikos,
na va mes jau po sventes
Viskas praejo puikiai.Ceremonija baznycioje buvo be galo grazi, veina mergina dainavo grodama gitara, kita mergina grieze smuiku. Mano vyresnelis su tete nese ziedus, mes su maziuku barstem ziedlapius, jaunaja , prie altoriaus,atvede tevelis. Ziedlapiu barstyma po ceremonijos mes siek tiek kitaip sugalvojom, beveik visose baznytelese, virs duru, buna irengtas balkoniukas chorui, tai mes ten nusiuntem vaikus su kruva ziedlapiu, iseinant jauniesiems, jie po truputeli, po viena ziedlapiuka barste, o kai jau jauniejistovejo po durimis, pradejo berti labiau, zodziu gavosi toks ziedlapiu krioklys

Po ceremonijos, visi ejom i kavinukes kiema trumpam priemimui, visi sveciai jaunuosius sveikino butent ten. labai paisteisino mano parusota dezute vokams, as stovejau uz jaunuju ir rinkau vokus, ten tilpo ir smulkesnes dovaneles, MB rinko geles. Po sveikinimu dezute saugiai surisom, viskas buvo vietoj. po trumpo priemimo sveteliai jau skubejo i sodyba, o mes su jaunimeliu traukem link tiltuko. Pasirinkom Zveryno tilta prie seimo, jis neilgas, jaukus, labai grazios nuotraukos jo panoramoje. prie tilto ekspromtu pasakiau zodzius, jaunoji graudinosi nuo kiekvieno zodzio (man pasiseke su jaunaja aplamai, ji tokia silta, viska prieme, kaip priklauso, jai buvo svarbi ir miela kiekviena smulkmena). Tuomet vaziavom i Uzutraki, gaudyti dar grazesniu fotokadru, uzkasti, apsilti

, suorganizavau viena zaidimuka, paprasta,jei bus idomu galesiu atskirai papasakot. Beje vaisinomes, kaip kazkada minejau, pyrageliais su ivairiais idarais, labai pasiteisino, buvo ir skanu, ir paprasta patiekti.
Po gamtos nuskubejom i sodyba, ten sveciai jau lauke lauke, pribarste ziedlapiu ir istiese baltas juostas, tuo graziu baltu "'tuneliu" praejo musu jaunieji, juos pasitiko teveliai su duona, drsuka ir vandeniu. Tradicinis stalo uzsedimas praejo iprastai, bent jau man neidomiai, nemegstu tos tradicijos. Bet buvau paruosusi niekad negestanti jaunuju meiles lauzeli, padariau toki alia zidinuka is negestanciu zvakuciu, liepiau apsimeteliams jauniesiems pusti, jie uzpute, lyg ir apsidziauge, o zvakutes vel uzsidege

Tada, kad nebutu jiems skriaudos dovanojom jiems jau tradicine tampancia saldainiu girlianda. tada skelbem trumpa pertraukele, susinesem visus daiktus, apsitrakem, paisgrazinom. Ir sedom prie stalo, kur laiuke tradicinis jaunuju pristatymas, mb skaite, as snekejau pati, aisku sumaiiau zodziu eiliskuma, sakinius, mintyse buvo geda, bet niek nezinojo kaip turi but is tiesu

Is pradziu galvojom suklaidinti visus sakydami, kad jaunikis paeme zmonos pavarde, buvom padare padirbta santuokos liudijima,bet po to tos minties atsisakem, pabijojom vyresniu zmoniu reakcijos. tai ta liudijima siuntem tik per draugu stala, tikrinom reakcija, buvo daug juoko, stebint, kaip zmones trina akis, skaito vel is naujo, tada aplinkiniu klausineja ar taip gali buti
Papildyta:Tesiu toliau:
zinoma vestuves ejo sava eiga, kas valge, gere, dainavo, teveliai sake tostus. Tda as pristaciau sveciu knyga ir vestuviniu prisiminimu deze, kuria velgi mano jaunieji labai patenkinti, netgi pajuokavo, kad bandys i ja sutalpinti vestuvini kostiuma. Taip pat pristaciau jaunuju meiles istorija, kuri visiems labai patiko
velgi dainos, palingavimai. tuomet kvieciau jaunuosius pirmam bendram gyvenimo sokiui, sveciai mete konfeti, burbulu masina pute burbulus. Po valso, jau sveciai isilinksmino buvo daug sokiu iki pat vidurnakcio. Pries 12 kvietem visus svecius i laiko terasa, MB prie duru visiems isdalino ugneles, o as pakvieciau tevelius inesti ugnele is savo seimu aukuro, uzkurem jaunuju zidini, visus sveciu iskilmigai kvietem pasisildyti prie naujojo seimos zidinio, uzsidegti ugneles ir tuo metu sove fejerverkai, atrdoo, kaip ir tradiciska, bet vistik nuotaika buvo labai pakili, fejerverkai, labai, labai grazus. Tuomet Mb garsiai visus pakviete i lauko pavesine, kur visu lauke siurprizas: perkusiniu bugnu sou, mergiates, tai nepakartojama, fantastika. Tie bugnai taip visus uzvede

visi gavom po bugnele, ir mokemes groti, ritmas, judesys, grazios foto,puiki nuotaika..... (brangu, bet super,tai buvo musu dovana).
Po sou, tesesi sokiai, pjovem torta, metem puokste, bei keliaraisti. Kai jaunieji susiruose miegoti, mes dovanojome jiems pagalves su vienas kitpo atvaizdais, kad budami atskirai vienas nuo kito, galetu miegoti susiglaude zandukais (tarkim, kai isvaziuoja i komandiruotes

)
Zodziu viskas praejo gana sklandziai, sodyba labai faina, geras aptarnavimas, grazi aplinka

Antra diena ivyko lengvi pusrytukai, sveciai pradejo skirstytis namo. Antrai nakvynei liko tik draugu branduolys, vat ten tai pasidarem baliuske, atsipalaidavom visi