Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

Apklausa: Apklausa tėčiams-ar dalyvavote gimdyme? (173 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Bet kai pagalvoju, kiek žmonos kančių reikia pamatyt iki to pirmo oro gurkšnio, šiurpas per nugarą pereina blink.gif

QUOTE(jeila @ 2008 11 13, 16:04)
thumbup.gif
drinks_cheers.gif

mano vyras irgi dalyvavo gimdyme-realiai,tai leidau jam pasirinkt kaip jis nori daryt taip tegu daro... nusprende but salia... tikrai nieko slykstaus ir baisaus nepamatysi,jei nesimakaluosi gydytoju pusej... net kraujo nebuna kol vaikutis islenda jei nieko nekerpa,o kaip sake vyras "jausmas tai nerealus" pamatyt savo skaca ikvepianti pirmaji oro gurksni smile.gif
tiesa pasakius tik dabar suzinojau,kad mano vyras anksciau bijojo kraujo... anyta pasake...

Atsakyti
QUOTE(Mottto @ 2008 11 11, 12:32)
Sveiki visi.

Aš pats dar neturiu vaikų, bet gimdyme turbūt dalyvaučiau.

tu jau dalyvavai vienam.
Bet neprisimeni.
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.101 @ 2008 11 13, 21:19)
tu jau dalyvavai vienam.
Bet neprisimeni.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
thumbup.gif
Atsakyti
Klausykit,maniau čia ne ginčų tema,o dalijimosi patirtim g.gif Verta ar neverta,štai kur klausimas!Vieni jau svarstė šį klausimą,kitiems dar teks svarstyti...Ir kiekvienam savas sprendimas yra teisingiausias,tegul taip ir lieka drinks_cheers.gif
Atsakyti
thumbup.gif

QUOTE(blondinas Nr.101 @ 2008 11 13, 21:19)
tu jau dalyvavai vienam.
Bet neprisimeni.

Papildyta:
Savas poros sprendimas ir atsiranda iš ginčų, diskusijų, kitų patirties ir skaitytos literatūros ta tema mirksiukas.gif

QUOTE(ginata @ 2008 11 14, 12:37)
Klausykit,maniau čia ne ginčų tema,o dalijimosi patirtim g.gif Verta ar neverta,štai kur klausimas!Vieni jau svarstė šį klausimą,kitiems dar teks svarstyti...Ir kiekvienam savas sprendimas yra teisingiausias,tegul taip ir lieka drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mottto: 14 lapkričio 2008 - 13:22
[quote=Mottto,2008 11 14, 15:22]

Savas poros sprendimas ir atsiranda iš ginčų, diskusijų, kitų patirties ir skaitytos literatūros ta tema mirksiukas.gif

Nesuprantu ko rietis g.gif Jei jauti,kad gali būti naudingas-eik,jei manai,kad trukdysi-neik.Čia tokių siaubiakų prirašyta,kad net nežinau.... doh.gif
Pasakysiu tiesiai,man buvo baisu...nuo minties,kad galiu gimdyti viena tarp svetimų žmonių,baimė gerokai padidėdavo...nesijaučiau saugi...Ir įveikti šitą baimę ir susikaupt gimdymui man buvo gerokai svarbiau,tokia "mintis kaip aš atrodysiu" man iš vis nekilo...gi ne į kurortą susiruošiau bigsmile.gif
Atsakyti
O kaip tas pajautimas ateina? Juk ne įgimtas, o iš kažkur išmoktas turi būti, su žmona apkalbėtas.

QUOTE(ginata @ 2008 11 19, 11:36)
Nesuprantu ko rietis g.gif Jei jauti,kad gali būti naudingas-eik,jei manai,kad trukdysi-neik.Čia tokių siaubiakų prirašyta,kad net nežinau.... doh.gif

Atsakyti
Gal dar šiek tiek minčių temai suteiks šie straipsniai:
http://zurnalas_darn...pries-1848.html
http://www.mamosdien...dex.php?id=1306

Pasirodo, ne visos neigiamos pusės apsvarstytos šioje temoje. Pirmame staipsnyje teigiama, kad vyro dalyvavimas apsunkina patį gimdymo procesą.
Atsakyti
QUOTE(Mottto @ 2008 11 19, 17:56)
O kaip tas pajautimas ateina? Juk ne įgimtas, o iš kažkur išmoktas turi būti, su žmona apkalbėtas.

Pajautimas arba yra, arba nėra. Jeigu tam tikrais klausimais žmonės sugeba suprasti vienas kitą be žodžių- manau, pajautimas yra. Na kaip galima to išmokti. Išdresuoti galima kaip šunį. Bet ar reikia?
Atsakyti
Viena didžiausių moterų daromų klaidų - mąstymas, kad su vyrais vienas kitą turi suprasti be žodžių. Kalbėtis reikia. O tam, kad kalbėtis reikia turėti nors kokių žinių apie tai, apie ką kalbiesi.

QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 11 22, 12:31)
Pajautimas arba yra, arba nėra. Jeigu tam tikrais klausimais žmonės sugeba suprasti vienas kitą be žodžių- manau, pajautimas yra. Na kaip galima to išmokti. Išdresuoti galima kaip šunį. Bet ar reikia?

Atsakyti
QUOTE(Mottto @ 2008 11 23, 11:13)
Viena didžiausių moterų daromų klaidų - mąstymas, kad su vyrais vienas kitą turi suprasti be žodžių. Kalbėtis reikia. O tam, kad kalbėtis reikia turėti nors kokių žinių apie tai, apie ką kalbiesi.

Aniaaaaa? bigsmile.gif
Tam, kad kalbėtum, visai nebūtina turėti kokių nors konkrečių žinių. Kalbėjimas yra pilstymas iš tuščio į kiaurą ir kartais- nervų pakutenimas. Pajautimas yra, patikėkit manim, yra. Tai, kad pas jus jis dar neatėjo, nereikškia kad geresnė išeitis yra dresavimas.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 11 23, 11:22)
Pajautimas yra, patikėkit manim, yra.

Tikiu. Bet moteris visada perspėju - "aš vyras, ne moteris, todėl skaityti minčių nemoku".
Atsakyti