Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

Apklausa: Apklausa tėčiams-ar dalyvavote gimdyme? (173 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 29, 09:39)
Visa kita - emocijos ir beletristika. Tai nėra blogai, tačiau jūs tas emocijas bandote įpiršti kitiems, nors gal jie jaučia kitokias.

Taigi ir parasa toki uzsidejau biggrin.gif
"Arba galvoji taip kaip as, arba neteisingai" new_russian.gif

QUOTE(Medinis @ 2008 11 29, 09:39)
Vaikyti gydytojus aišku yra geras dalykas. Tačiau vien dėl to tikria nedalyvaučiau operacijose. Bet pasedėt už durų - galima...

Pripazinkim, kad jau i detales rausiames, bet... Siaip i operacija nieks neileistu, manau.
O del sedejimo uz duru, tai irgi kaip kam... Man kurkas lengviau but vietoj ir veiksme, nei myzciot i batus uz duru nezinioj.
Kaip ir kokiam ekstremaliasniam veiksme - avarijoj ar pan.: Geriau as busiu vietoj ir bandysiu suteikt pagalba, nei stovesiu salia ir vaizduosiu eksperta.
Bet kaip jau sakiau, cia nuo zmogaus priklauso. As sone but nemoku. O ir kaifas tam tikras, kai jauti kad kazkuo prisidedi ir atlieki veiksmus kuriu kiti nesugebetu / nedristu.
Atsakyti
Geras parašas, aš jo nematau, bet jei toks - tai geras biggrin.gif

Taip, ko gero mes jau detalėse. Bet gal todėl, kad aš vis dar nematau jokio būtino reikalo, kodėl reikia vyrui būti gimdykloje. Kodėl jam ten nereikia būti - aš žinau ir šioje temoje apie tai buvo kalbėta.
Bet jūsų parašas mane pralinksmino, todėl jūs teisus, o aš - neteisingas biggrin.gif
Gal alaus turit? Vakarykštis vynas toks šlykštus....

Varom į "Madagaskaras du". Ten ir alaus duoda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 29 lapkričio 2008 - 09:09
QUOTE(Medinis @ 2008 11 29, 10:04)
Kodėl jam ten nereikia būti - aš žinau ir šioje temoje apie tai buvo kalbėta.

Dabar savo parasui uzpriestarausiu, ale bala nemate: Jus zinot kodel ten but nereikia, as - kodel reikia.
Sakyciau lygiosios cool.gif
QUOTE(Medinis @ 2008 11 29, 10:04)
Gal alaus turit? Vakarykštis vynas toks šlykštus....

"Сухой закон" pas mus. Nedraskykit sirdies tokiais opiais klausimais frusty.gif
Dar menesi kentet teks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AnMa_geroji_puse @ 2008 11 29, 09:15)
"Сухой закон" pas mus. Nedraskykit sirdies tokiais opiais klausimais  frusty.gif
Dar menesi kentet teks  biggrin.gif

Oi.... tada labai atsiprašau... Jūs stiprus žmogus. Taika ir ramybė jūsų namams.
Atsakyti
"What doesnt kill us makes us stronger" taip sakant
Sirdingai aciu uz ramybe hi.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 11 28, 23:32)
Na, nežinau, kaip tos moterys dabar gimdo, bet man jokių tarpų tarp sarėmių nebuvo. Klykiau 8 val, kaip skerdžiama avis ir nieko mayti nenorėjau. Mano anyta būdama medike, taip ir neįėjo į gimdyklą. Jai buvo per žiaurus mano ryksmas. Ir padėti ji man tikrai niekuom negalėjo.  Ir dar. Kai pradėjau netekti sąmonės gydytoja mane gerai pakratė (čia švelniai pasakyta). To reikėjo. Kitaip būčiau nelaiku nusmigusi. Dabar mąstau ką būtų daręs mano vyras, po tokio gydytojos elgesio...
Na, paskaičius tokius pasisakymus, apie gimdymą, kuomet tai prilyginama smagiam laiko praleidimui, jaučiuosi kaip iškasena. Gal jau sukurtos priemonės beskausmiam gimdymui? Nu bet ne. Prieš tris metus gimdė vyro sesuo. Nu gi taip pat klykė, taip pat nebuvo jokių tarpų tarp sąrėmių...Nežinau, nežinau...kaip ten vyrai padeda..gal geba nuskausminti savo nerimo kupinais žvilgsniais..

tai pasiskaitykit gimdymo istorijas... as gerkle buvau paleidusi tik paskutini pusvalandi.. o visa kita laika skausmas buvo pakenciamas, gimdziau be nuskausminamuju

Medini, tada leiskite paklausti, su nuostata, kad vyrams gimdykloje nera ka veikti, ko ten pats vilkotes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 29 lapkričio 2008 - 10:40
Įdėsiu dar kartą nuorodą į vieną straipsnį, kuris gal padės atsakyti į kai kuriuos klausimus:
http://zurnalas_darn...pries-1848.html

QUOTE(Medinis @ 2008 11 28, 16:49)
Nuomonė gana stipri... Kaip manote, kodėl gimdymas visais laikais buvo vien moteriškas reikalas. Vyrų dalyvavimas buvo neleistinas?

Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2008 11 29, 10:34)
tai pasiskaitykit gimdymo istorijas...

Skaičiau...jūsų istoriją. Banalus ir neįdomus stenėjimų aprašymas. Įspūdžiams apie gimusį vaiką sugebėjote skirti vos porą sakinių iš ilgo ilgo pasakojimo..Taip ir nesupratau, ar stenėjimus norėjote įamžinti atminty ar emocinius pojūčius gimus vaikui..
Atsakyti
aš lieku prie savo nuomonės vyras kuris ale bijo yra triznius , manau jei kartu vaiką padarė kartu ji turi ir pasitikt nes ir mama ir tetis turi teise susipažint su vaikų ką tik jam gimus , manau tokia intymia akimirka teisinga būti kartu juk tai TOS šeimos reikalas , ne vienos vaiko mamos bet ir vyro . pasakykit kokia sesele daktare ar dar kas iš personalo bus artimesnis , ir gimdyve rūpės labiau nei vyrui? jie turi ir kitu pareigų kitų gimdyvių ir pan. ir negali nuolat straksėt prie vienos , tuo tarpu vyras gali , atnešt vandens pamasažuot kai to reikia primint kad reikia kvėpuot o ne sulaikyt kvėpavimą per sąrėmius , padėt atsikelt atsisiest ir pan. nu blin idiotiška čia viska vardint , nes idiotai vyrai kurie to nesupranta .

kas pasakė kad kažkada nebuvo leista vyrams dalyvaut??? pasakos ? neleido tik sovietmečiais , tada daug ko neleido .. visais kitais laikais , moterys dažniausiai gimdydavo namuose būnat pribuvėjai , ir vyrai buvo kartu ir padėdavo ką reikia . o ligoninėse neleisdavo vien dėl to kad mane kad gali užnešt kokia infekcija ar pan, paskui patys vyrai prisigalvodavo kad pamačius savo žmonos išversta putė jiems daugiau nestovės. arba tiesiog jie yra trizniai , kurie kai yra kokia bėda ar blogai deda į krūmus , aišku patogiau išlydėt dar besišypsančia žmoną į gimdymo namus ir paskui pasiimt tokia pat bet jau su kūdikių , nei padėt matyt kai yra sunku kai reikia pagalbos , ar tiesiog buvimo šalia .

Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 11 29, 12:33)
Skaičiau...jūsų istoriją. Banalus ir neįdomus stenėjimų aprašymas. Įspūdžiams apie gimusį vaiką sugebėjote skirti vos porą sakinių iš ilgo ilgo pasakojimo..Taip ir nesupratau, ar stenėjimus norėjote įamžinti atminty ar emocinius pojūčius gimus vaikui..

o as jums ne savo istorija siuliau.. jus teiget kad visos moterys kaip jus ir jusu drauge ar giminaite per visa gimdyma prastauge, as atsakiau kad ne visom gimdymas yra toks baisus ir pasiuliau paskaityt kitu istorijas..
Beje ispudziai apie gimusi vaika nera gimdymo istorija... o istorijoj pasakojau apie gimdyma. Ir koks kitu reikalas ka as jauciau gimus vaikui?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 29, 13:00)
nes idiotai vyrai kurie to nesupranta

Paskaitom straipsnelį,kur Motto įmetė...ten matau,kad net idiotai akušeriai neįsileistų vyro į gimdyklą...bet idiotės moterys vis reikalauja...

Atsakyti
QUOTE(GalBut @ 2008 11 29, 14:14)
Paskaitom straipsnelį,kur Motto įmetė...ten matau,kad net idiotai akušeriai neįsileistų vyro į gimdyklą...bet idiotės moterys vis reikalauja...

"Pavienės išimtys, patvirtina taisyklę". Kad kažkoks akušeris, kuriam aišku dirbti lengviau, kai įdėmiai jo nestebi akylos gimdyvės sutuoktinio akys, tai dar nėra taisyklė - čia tik jo subjektyvi nuomonė. Iš tiesų mažai jau beliko tokių gimdymo namų, kur vyras būtų neįleidžiamas į gimdymą... Kiek man teko bendrauti, dauguma yra patenkinti, kad dalyvavo gimdyme, (ar kad jų sutuoktinis dalyvavo gimdyme). Tačiau drąsiai teikti negaliu, reiktų pasidomėti statistika... g.gif Gal kas turėtų tokių žinių?
Atsakyti