QUOTE(Lilli @ 2009 01 09, 13:46)
zinoma, jeigu vyras pats pageidauja pamatyti savo vaiko atejima i pasauli - prasom. bet varu varyti manau nereiketu. siaip tos stangos, stenejimas, placenta, ir kt gimdymo "stebuklai" man ir paciai nelabai graziai atrodo, o ka kalbeti apie vyra...
tokie komentarai kaip "abu darem, abu ir gimdom" nesamone

vyras gali buti tik padejejes - savanoris siuo atzvilgiu, o ne per prievarta atvarytas nusikaltelis. atseit padarei, nuskriaudei mane, tai ir pats prie to pacio nusibausk; ziurek kaip as kenciu, kentek ir tu
Papildyta:
gal leiskim patiems vyrams nuspresti ar prisideti prie vaiko gimimo ar ne.
Skaitinėjau šią temą ir jau mintyse dėliojau ką parašysiu, o čia puikus postas

Visiškai pritariu, kad tik vyrui spręsti, dalyvaus jis gimdyme ar ne. Jokios prievartos čia būti negali. Mano vyras dalyvavo abu kartus, ir abu kartus sprendė pats kaip pasielgti. Pirmą sykį aš beveik iki paskutinės dienos nebuvau garantuota, kad jis bus šalia, antrą sykį jo apsisprendimas taip pat nebuvo lengvas. Jo žodžiais tariant "gimdyme nėra jokios romantikos ir estetikos.. o sunkiausia, kad matai kenčiantį artimą žmogų, o padėt negali niekuo.. prakaito nuvalymas nuo kaktos maža pagalba.." Po antro gimdymo jis iškart pasakė "jei netyčia kada trečias, gimdysi viena..". Aš jam visiškai neprieštarauju

Žinoma, tuoj čia būrys mamyčiu ims sakyti "koks vėptelėjęs vyras... kaip tokiu galima pasitikėti... kam tuoktis reikėjo..." Joms galiu atsakyti, tarpusavio santykiai ir pasitikėjimas vienas kitu turi būti grindžiami geranoriškais kasdieniniais darbais, bendravimu su žmona ir vaikais, bet ne dalyvavimu ar nedalyvavimu gimdyme. Jei paklaustumėte manęs, ar man buvo lengviau nuo to, kad jis buvo šalia, atsakysiu "taip", bet tik tiek, kad išėjus med. personalui buvo šalia žmogus, kuris reikalui esant galėjo nueiti ir pakviesti medikus, nes aš abu kartus gulėjau "pririšta" prie lašelinės. Būčiau pagimdžiusi ir be jo.
Šiaip, jei man būtų reikalas rinktis: pačiai gimdyti ar dalyvauti draugės, dukters ar pan. gimdyme, aš pasirinkčiau gimdyti pačiai. Žinoma čia pamąstymas kiek iš fantastikos serijos
P.S. Noriu pareikšti simpatiją
Mediniui 
Kiek teko netyčia įvairiose temose užtikti Jūsų pasisakymu, kažkaip man labai mielas Jūsų stilius