Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

Apklausa: Apklausa tėčiams-ar dalyvavote gimdyme? (173 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mindudo @ 2009 01 08, 17:34)
Nieko Tu nesupranti, kaip galima vyrui savo intymias vieteles rodyti. Juk tai nuodėmė...

Ką kaimynai pasakys blink.gif ?
Atsakyti
kai kuriuos komentarus tiesiog juokinga skaityti doh.gif atrodo, kad vyrai dalyvaudami gimdyme taip neturi ka veikt, kad tik celiulita ir nusilupusi nagu laka apziurineja... doh.gif
man atrodo, kad gimdymas yra toks intymus dalykas ne todel, kad vyras pamatys krauju pasruvusias genitalijas (juk ju ten niekas nedemonstruoja), o todel, kad tai yra moteriskas reikalas. zinoma, jeigu vyras pats pageidauja pamatyti savo vaiko atejima i pasauli - prasom. bet varu varyti manau nereiketu. siaip tos stangos, stenejimas, placenta, ir kt gimdymo "stebuklai" man ir paciai nelabai graziai atrodo, o ka kalbeti apie vyra...
dievulis butent moteris apdovanojo gimdymo "dziaugsmo" dovana, todel sis reikalas yra ir bus moteru reikalas. tokie komentarai kaip "abu darem, abu ir gimdom" nesamone schmoll.gif vyras gali buti tik padejejes - savanoris siuo atzvilgiu, o ne per prievarta atvarytas nusikaltelis. atseit padarei, nuskriaudei mane, tai ir pats prie to pacio nusibausk; ziurek kaip as kenciu, kentek ir tu doh.gif
Papildyta:
gal leiskim patiems vyrams nuspresti ar prisideti prie vaiko gimimo ar ne. ir gal leiskim patiems vyrams pasisakyti kaip jiems tie isgyvenimai. o dabar vien (atsiprasau) bobiski komentarai ir nesuprasi ka tie vyrai isgyveno, ka mano ir ka patartu kitiems... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilli @ 2009 01 09, 13:46)
zinoma, jeigu vyras pats pageidauja pamatyti savo vaiko atejima i pasauli - prasom. bet varu varyti manau nereiketu. siaip tos stangos, stenejimas, placenta, ir kt gimdymo "stebuklai" man ir paciai nelabai graziai atrodo, o ka kalbeti apie vyra... 
tokie komentarai kaip "abu darem, abu ir gimdom" nesamone  schmoll.gif  vyras gali buti tik padejejes - savanoris siuo atzvilgiu, o ne per prievarta atvarytas nusikaltelis. atseit padarei, nuskriaudei mane, tai ir pats prie to pacio nusibausk; ziurek kaip as kenciu, kentek ir tu  doh.gif
Papildyta:
gal leiskim patiems vyrams nuspresti ar prisideti prie vaiko gimimo ar ne.

Skaitinėjau šią temą ir jau mintyse dėliojau ką parašysiu, o čia puikus postas smile.gif Visiškai pritariu, kad tik vyrui spręsti, dalyvaus jis gimdyme ar ne. Jokios prievartos čia būti negali. Mano vyras dalyvavo abu kartus, ir abu kartus sprendė pats kaip pasielgti. Pirmą sykį aš beveik iki paskutinės dienos nebuvau garantuota, kad jis bus šalia, antrą sykį jo apsisprendimas taip pat nebuvo lengvas. Jo žodžiais tariant "gimdyme nėra jokios romantikos ir estetikos.. o sunkiausia, kad matai kenčiantį artimą žmogų, o padėt negali niekuo.. prakaito nuvalymas nuo kaktos maža pagalba.." Po antro gimdymo jis iškart pasakė "jei netyčia kada trečias, gimdysi viena..". Aš jam visiškai neprieštarauju smile.gif Žinoma, tuoj čia būrys mamyčiu ims sakyti "koks vėptelėjęs vyras... kaip tokiu galima pasitikėti... kam tuoktis reikėjo..." Joms galiu atsakyti, tarpusavio santykiai ir pasitikėjimas vienas kitu turi būti grindžiami geranoriškais kasdieniniais darbais, bendravimu su žmona ir vaikais, bet ne dalyvavimu ar nedalyvavimu gimdyme. Jei paklaustumėte manęs, ar man buvo lengviau nuo to, kad jis buvo šalia, atsakysiu "taip", bet tik tiek, kad išėjus med. personalui buvo šalia žmogus, kuris reikalui esant galėjo nueiti ir pakviesti medikus, nes aš abu kartus gulėjau "pririšta" prie lašelinės. Būčiau pagimdžiusi ir be jo.
Šiaip, jei man būtų reikalas rinktis: pačiai gimdyti ar dalyvauti draugės, dukters ar pan. gimdyme, aš pasirinkčiau gimdyti pačiai. Žinoma čia pamąstymas kiek iš fantastikos serijos smile.gif
P.S. Noriu pareikšti simpatiją Mediniui wub.gif Kiek teko netyčia įvairiose temose užtikti Jūsų pasisakymu, kažkaip man labai mielas Jūsų stilius biggrin.gif
Atsakyti
Labai norėjau dalyvauti gimdyme, bet deja žmonai darė cezarį... verysad.gif
Stengiausi visą laiką būti prie jos, kiek įmanoma. Manau, kad jei padarei vaiką, tai ir turi padėti žmonai jį pagimdyti, nes tokią akimirką, kai jai sunku, tikrai negražu ją palikti vieną, nebent ji pati kitaip norėtų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rara @ 2009 01 13, 12:43)
Labai norėjau dalyvauti gimdyme, bet deja žmonai darė cezarį...  verysad.gif
Stengiausi visą laiką būti prie jos, kiek įmanoma. Manau, kad jei padarei vaiką, tai ir turi padėti žmonai jį pagimdyti, nes tokią akimirką, kai jai sunku, tikrai negražu ją palikti vieną, nebent ji pati kitaip norėtų...  g.gif

teisingai teveli ,as tik uz tokius vyrus ,aciu dievui toki pat turiu thumbup.gif
Atsakyti
Aš visą nėštumą zyziau ir praktiškai verčiau dalyvauti jį gimdyme.Aišku jis sudalyvavo,nors realiai nebuvo jam ką ten veikt.Per sarėmius man tikrai jo nereikėjo,kad jis masažuotų nugarą ar dar ką darytų.Tą darė gyd.Per stangas ir stūmimą jis iš vis buvo toli šone,nes aplink šokinėja nemažai gyd. ir jam nebuvo ten vietos.
O vat žmogui po gimdymo reikėjo atsigaut.Iki šiol jam šokas.Tą patį vakarą po gimdymo, namuose žiūrėjo filmus apie karą,kad tik mintis nuvyti.
Kai gimdysiu antrą vaikiuką,tikrai neversiu jo ten dalyvauti.O ir pats pasakė,kad nedalyvaus ax.gif

P.S.O man dar toks klausimas iškilo.Moterys,jūs manot,kad jums jūsų vyrai pasakys,kad nemalonu jiems buvo dalyvaut gimdyme?Nemanau,kad vyras pasakys savo žmonai,kaip ji žiauriai atrodė,kaip baisiai viskas tarpkojyje atrodė ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomulyte: 25 sausio 2009 - 16:33
Labą 4u.gif
Mano vyras dalyvavo gimstant abiems mūsų vaikučiams wub.gif . Aš jo nei varu prašiau, nei reikalavau, nei grasinau ar verkšlenau rolleyes.gif . Kadangi visas procesas iki vaikų užgimimo buvo gan greitas, tiesiog natūraliai vyras mane atvežęs, pasilikdavo iki didžiojo "finišo" biggrin.gif .
Manau, gimstant pirmajai - dukrai, jam buvo savotiškai baugu, bet ir smalsu. Tuo pačiu, ir noras net ir tokioje ekstremalioje situacijoje( kur nuo vyro visiškai niekas nepriklauso) "laikyti" kontrolę savo rankose mirksiukas.gif . Štai kur esmė. Būtent tai rodo vyro atsakingumą ir brandumą. Ir nėra čia vietos jokiems pasibjaurėjimams, irzlumams, baimėms ar pan. Apie tai sprendžiu iš vyro pasakymo: "Galvojau, kad bus baisiau". Reiškia, kad mūsų vyrai-ne tokie jau silpnučiai, kaip mes juos įsivaizduojame esant ar nesąmoningai kreipiame tokiais jaustis tongue.gif . Patikėkit, jie šaunuoliai ir laaabai stiprūs. Ir pagirtini, kad ir ne už rezultatą, tai bent už PASTANGAS tai tikrai thumbup.gif .
Antrojo vaikučio-sūnau gimime, vyras sudalyvavo taip pat natūraliai, kaip ir pirmojo. Net ašara ištryško, paėmus mažių ant rankų.
Tad, linkiu tėveliams ir mamytėms sutelkt dėmesį ne į fiziologinius dalykus( kurių, beje, vyras net ir nemato jau taip vaizdžiai gimdymo metu, ir kurie, beje, kartojasi kiekvieną mėnesį po savaitę mirksiukas.gif), o į tarpusavio artumą nekantraujant išvysti savąjį KŪRINĮ- mažylį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 06 27, 08:14)
Tai jau, sutinku drinks_cheers.gif Po tokiu bjauriu vaizdu, kai mylima moteris issiketrojusi, kraujais besitaskanti, suprakaitavusi ir pan-tikrai, poziuris i mylima moteri pasikeite.

Cia tik jusu nuomone, nes jums tai isimintinas ivykis, vis tik per skausma nauja gyvybe atejo 4u.gif O vyrams yra kitaip-jie skausmo nejaucia, turi laiko apziureti, kaip atrodo moters tarpviete, kokios istine lytines lupos, koks celiulitas uzsidejes nestumo metu ir pan.

Mano antras vyras prasitare, kad po pirmos zmonos gimdymo negalejo prisiliesti prie jos fiziskai. Tiesiog sekso metu atsistodavo gimdymo vaizdas, kuris buvo nemalonus. Tad per musu bendro vaikelio gimimo jis buvo tik saremiu metu. Veliau susitarem, kad iseis uz duru ir ieis gimus vaikui. Tiek jis tuo dziaugiasi, tiek man dabar gera, kad nemate visu tu pasibjauretinu vaizdu bent jau su manimi.

pritariu 100 % drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 01 25, 17:26)
P.S.O man dar toks klausimas iškilo.Moterys,jūs manot,kad jums jūsų vyrai pasakys,kad nemalonu jiems buvo dalyvaut gimdyme?Nemanau,kad vyras pasakys savo žmonai,kaip ji žiauriai atrodė,kaip baisiai viskas tarpkojyje atrodė ir pan. mirksiukas.gif

o jus manot kad visos ta tarpukoji rodo gimdymo metu? mano vyras tai buvo prie sono, kai vyko stumimas ir nieko jis ten nemate
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2009 01 28, 21:51)
o jus manot kad visos ta tarpukoji rodo gimdymo metu? mano vyras tai buvo prie sono, kai vyko stumimas ir nieko jis ten nemate

Ir visą laiką, kol placenta išėjo, kol siuvo ir t.t. ten tebestovėjo?
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2009 01 28, 21:51)

Mums gulinčioms atrodo,kad nieko nesimato.
Atsakyti
Dabar man jau įpusėjo antras nėštumas. Vis svarstau, kad norėčiau nedalyvauti, kai bus gimdymas, jei pasidarys baisu ar neestetiška. Norėčiau tiesiog išeiti ir visko nematyti, bo paskui pradėsiu bjaurėtis savo kūnu. Iš vis norėčiau gimdymo išvengti, ir nėštumo pasekmių taip pat, nes po to bus baisu į veidrodį pažiūrėti- pykins nuo celiulito, išssitampiusių raumenų ir neestetiškai atrodančių lytinių organų. O dar tas šlapimo nelaikymas po gimdymo dažnai pasitaiko. Fui, negaliu.
Galima, aš išeisiu, kai viskas prasidės, o grįšiu,kad vaiką ant rankų paimti galėčiau ir pasidžiaugti nauja gyvybe blush2.gif ?
Atsakyti