QUOTE(Gabija. @ 2008 07 20, 17:32)
Žinojimas gali žmogų nužudyti
2008 liepos 09
http://www.vtv.lt/na...u-nuzudyti.html
kaip tik radau tokį straipsnių , yra minčių pamąstymui.
Perskaičiau,
Gabija, straipsnį. Manęs
rasų lanka užklausė apie tėtį. Sveikata jo gera, šiuo metu niekuo nesiskundžia. Vėžys jau toks, kad pradžioje nusiskundimų nėra. Tėtis taip ir elgaisi, kaip straipsnyje aprašyta, ignoruoja žinojimą, bėga į krūmus, nekalba ir nesiduoda kalbinamas. Kadangi žmogus yra suaugęs ir metuose, sprendimus ir atsakomybę už save prisiima pats, bent aš taip manau. Aš jam viską paaiškinau, pasakiau, o visa kita jau jo...koks bebus sprendimas aš jį gerbsiu. Kadangi pakartotinai pasidarius markerį lyg tai rezultatas geresnis, labai tėčio ir nespaudžiu su sprendimais, neskubinu. Bus dar pakartotinas markerio darymas, tada žiūrėsim, arba paskutinysis buvo klaidingas arba prieš tai darytas netikslus, arba tėčio organizmas pats tvarkosi su liga.
O dėl sakymo. Gulėjau su močiute, gal jau pasakojau, nuo Kazlų Rūdos, tai ji džiaugėsi, kad jai žarnose tik gumbas, kai visoms kitoms palatos kaimynėms vėžys. Atėjo moteriškė lankyti kitos ligonės ir bandė nušviesti, kad ir minėtai močiutei vėžys, nes čia kitokių ligonių, onkologiniame skyriuje nėra. Tai pradėjau visaip kosčioti, mirksėt, rankom mojuot, kad tik nepasakytų, neaiškintų, nes jeigu daktarai nesako, gal nereikia. Manau, kad anksčiau ar vėliau močiutė suprato, slėpk, neslėpęs nedurni ir vyresnio amžiaus žmonės, pradeda gydymą ir mato tarp kokių ligonių jie yra ir kokias vaistasi juos gydo. Bus tas stresas anksčiau ar vėliau, bus... Manoji gydytoja, kad streso kuo mažiau būtų ligoniukams nevartoja žodžio vėžys, o navikas, nevartoja vėžiu sergantis, o šia liga arba onkologinis ligonis, onkologinė liga...
...
dėl nusižudymo, kai baimė didelė, tai net nebandoma sveikti. Daug čia prisideda mitai ir
ŽINOJIMAS kaip būna kitiems. Bet kiek onkologinių užgęsta tyliai, ramiai, tiesiog be skausmo, tai širdelė neatlaikė, tai intoksikacija, tai trombas koks; kitas nuo plaučių uždegimo, visokių priežasčių būna ... Kitas didžiuliuose skausmuose, net vaistai nenuramdo. Mane bandė guosti tokiais pavyzdžiais: vai, tas kokiuose skausmuose mirė, o tas irgi... rado kam pasakoti, tokiam pat sunkiai sergančiam ligoniui, nieko sau raminimas ir guodimas. Bando man dažnai galvą, t. y. smegenis praplauti, matyt, galvoja šita naivuolė nieko nežino, paaiškinsim jai, kas per liga. Žinau viską ir daug sutiktų šiame kelyje netekau. Sukalbu maldelę ir palinkiu kelionės dangun.
Suprantu, kai taip padaroma dėl skausmo ar norint palengvinti artimųjų kančias, nes dvasinės artimųjų kančios, kankina taip pat. Nesmerkiu, kiekvienas daro ir elgaisi taip kaip jam išeina.
rasų lankai, man ne tik markeris nerodė ir nerodo, bet ir mamograma. Yra tokie nečiuopiami krūties navikai, tai mano toks buvo. Gydytojas akimi mato ir jo patirtis sako, kad negerai, o prietaisas nerodo. Echoskopija lyg tai yra..., biopsija sudėliojo visus taškus ant I.