Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

Mano mamyte gydosi pas gyd. Nutautiene Kauno klinikose. Kaip specialiste, nezinau, bet manau, nebloga, kaip zmogus - fantastishka. Mano mama jauciasi suprasta, paskatinta nepasiduoti ir labai pasitiki ja. Manau tai labai svarbu siekiant geru rezultatu.

Kauno onkologiniame nerekomenduociau Babravicienes... ilga istorija, nelabai maloni..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinacea: 22 liepos 2008 - 09:15
QUOTE(walla @ 2008 07 22, 06:23)
Laba diena, kadangi čia Jūsų daug, gal rasiu atsakymą...Gal galit parekomenduoti gerą ginekologą-onkologą Kaune?Gal kas turit kokių atsiliepimų apie gyd. V.Ručienę? Man reikia pačiai asmeniškai... verysad.gif


Kaip supratau, reikalingas ne onkologas-chemoterapeutas, o onkologas-ginekologas (t.y. tas, kuris aplieka gin. apžiūras, stebi po operacijos ir pan.) KMUK jie bazuojasi 16kab., gali pažiūrėti ant kabineto durų pavardes. Aš pati lankausi pas gyd. D. Vaitkienę-kieta specialistė, tik be jokių "lia lia" ir apglostymų, jei dar ir šito norisi smile.gif Dar dabar "ant bangos" ten gyd. Kajėnas, jis ir operuoja daug, ir konsultuoja. Tiek iš manęs atsiliepimų.
Atsakyti
QUOTE(walla @ 2008 07 22, 09:23)
Laba diena, kadangi čia Jūsų daug, gal rasiu atsakymą...Gal galit parekomenduoti gerą ginekologą-onkologą Kaune?Gal kas turit kokių atsiliepimų apie gyd. V.Ručienę? Man reikia pačiai asmeniškai... verysad.gif

anyta mano pas ja lankosi...jau du metai po chemo ir svitinimu...tai sake patenkint ji ja labai.... thumbup.gif O mociute klinikose pas gyd Augusti lankosi (jis ja operavo ir gydyma skyre), tai irgi labai patenkinta, dekinga jam uz laiku atlikta operacija..bet jis man rodos ne onkologas g.gif
Atsakyti
Ačiū labai labai už atsakymus 4u.gif Dėl tam tikrų priežasčių vyksiu ne į pačias KMUK, bet į onkologinį. Jei dar kas turit kokį atsiliepimuką parašykit smile.gif Nesinori eiti pas nežinia ką...Ir tokioj situacijoj manau labai svarbu ne tik man, kad gydytojas būtų geras ne tik kaip specialistas.
Atsakyti
[quote=walla,2008 07 22, 12:39]
Ačiū labai labai už atsakymus 4u.gif Dėl tam tikrų priežasčių vyksiu ne į pačias KMUK, bet į onkologinį. Jei dar kas turit kokį atsiliepimuką parašykit smile.gif Nesinori eiti pas nežinia ką...Ir tokioj situacijoj manau labai svarbu ne tik man, kad gydytojas būtų geras ne tik kaip specialistas.

Jei ruosiates operacijai ir nenorite ilgos narkozes,rekomenduociau vedeja Knizevicius,jis dirba greitai,be jokiu krapstimusi,bet kai kam nepatinka kaip zmogus,jis atrodo kaip neblaivus,o gal toks ir buna.
daugiau bendravau su JAnusaitiene,liuks isoperavo,gana maloni ir kruopsciai dirba,jei kas neaisku poliklinikoje nusiveda i skyriu apziurai.
Atsakyti
QUOTE(Skorpe @ 2008 07 22, 13:30)
anyta mano pas ja lankosi...jau du metai po chemo ir svitinimu...tai sake patenkint ji ja labai.... thumbup.gif  O mociute klinikose pas gyd Augusti lankosi (jis ja operavo ir gydyma skyre), tai irgi labai patenkinta, dekinga jam uz laiku atlikta operacija..bet jis man rodos ne onkologas g.gif



Augustis chirurgas -ginekologas-onkologas.Manau , kad geras gydytojas.Mane jau du kartus operavo.Bet konsultuoja poliklinikoje tik kartą per savaitę , pusdienį.
Atsakyti
Pirmiausia turbut reikia pasisveikinti...emocijos liejasi per krastus...nekenciu saves tokios. Labai nekenciu. Net nezinau ar cia pataikiau, bet turbut ir nelabai svarbu, aisku, blaivaus proto zmogus butu paskaites tema....bet as nenoriu...isvis noriu tik neigti visas onkologines ligas...Seniau jos buvo labai labai toli, kazkur uz juru mariu...ir tai seniems seniems zmonems...O dabar nuolat stovi mano seimai uz nugaros, liecia sirdi, mintis , sapnus ir skverbiasi vis giliau ir giliau...Naturaliai kyla klausimas, kas bus...kas laukia...ar tai jau viskas...Turbut kaip ir visi nenoriu cia buti, nenoriu kalbeti apie vezi...bet tikiuosi palengvejimo...gal supratimo...o gal tik to kad galiu issipasakoti...mintys ir skausmas liejasi per krastus...
Pernai lapkricio menesi, sedejau darbe, tai paskutines darbo dienos man pries dekreta.... buvo sauleta diena, mama turejo ta diena atlikti savo kasmetine apziura pas kruties gydytoja...Laukiau skambucio ir kaip visada geru ziniu...Bet nieko gero nesulaukiau, zinia nuskambejo kaip is pragaro..."dukryte man vezys"...Kas tai? Mirtis? Skausmas? Atsakymas vienas: nezinia...Toliau viskas vyko konvejeriu... Operacija, skysciu nutraukinejimas...daug maldu...su sese stengemies skirti mamai kuo daugiau laiko, padeti...tetis paluzo, gal is silpnumo, gal ispatogumo...Kolkas nerandu pateisinimo...gal net nereikia ju ieskoti, juk zmones skirtingi. Aisku ir chemoterapija...14 seansu...Siandiena paskutinis kartas, na bent taip mes tikejome...Patyliukais rodziau veziui spyga, juk mes ja iveikeme....mes, musu seima, vienas didelis kumstis...Bet isgirdau zinia, kurios dar negaliu suvokti...spinduliavimas...vel, kam? Ar tai reiskia, kad kova beprasme?
Atsakyti
amri, sunku...suprantu... unsure.gif

Stiprybes mamai, kantrybes jums visoms, meiles...

O del svitinimo, tai mes su tokia diagnoze, beveik visos ta etapa praejom...Cia viena is gydymo laipteliu. Tai ir yra kova.
Atsakyti
QUOTE(amri @ 2008 07 23, 15:01)
Patyliukais rodziau veziui spyga, juk mes ja iveikeme....mes, musu seima, vienas didelis kumstis...Bet isgirdau zinia, kurios dar negaliu suvokti...spinduliavimas...vel, kam? Ar tai reiskia, kad kova beprasme?


Visų pirma: spinduliavimas yra sudėtinė gydymo dalis ir su gydančiu gydytoju reikėtų pradėjus gydymą aptarti gydymo taktiką, tada nebus tokių „siurprizų“.
Visų antra: ar pasveikai sužinai tik praėjus mažiausiai 5 m. nuo gydymo pabaigos. Laikoma, kad tai įvyko, jei nebuvo nė mažiausios užuominos į galimą atsinaujinimą, t. y. nebuvo jokio atkryčio. Dar daugiau, net praėjus 5 m. niekas neduoda garantijos, kad tai 100% pasveikimas.
Mūsų visų nelengva užduotis išmokti gyventi su mintimi, kad liga gali sugrįžti ir su viltimi (pagrįsta, o ne hiperbolizuota), kad viskas bus O. K. Užduotis – priimti ligą ir išmokti ją pamiršti arba primiršti. Tai ne tik ligonių, bet ir jų artimųjų „namų darbelis“. Nors liga įneša didelę sumaištį į mūsų ir mūsų artimųjų gyvenimus, toliau gyventi ir džiaugtis tuo savo truputį kitokiu gyvenimu tikrai galima, net reikia. Priešingu atveju, busl labai sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 liepos 2008 - 16:40
QUOTE(amri @ 2008 07 23, 16:01)
.Siandiena paskutinis kartas, na bent taip mes tikejome...Patyliukais rodziau veziui spyga, juk mes ja iveikeme....mes, musu seima, vienas didelis kumstis...Bet isgirdau zinia, kurios dar negaliu suvokti...spinduliavimas...vel, kam? Ar tai reiskia, kad kova beprasme?


Spinduliavimą po chemoterapijos praeina dauguma besigydančių.Tai ,kaip Adis sako,tikriausiai sudėtinė gydymo dalis.Paklauskite mamytės gydančio gydytojo.Ir jis jums paaiškins.Be to dauguma spinduliavimą priima žymiai lengviau negu chemoterapiją.Tai tarsi sekantis laiptelis sveikimo link.Tikėkit ir išlikit stipri.Nes išgąstis,panika ir neviltis tikrai neprisidės prie mamytės sveikimo.

Stiprybės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 liepos 2008 - 17:32
Sakykit, kaip chemoterapija skirstoma pagal spalvas, gal kas turit informacijos?
Atsakyti
"Praeitis,dabartis ir ateitis tėra vienas mirksnis Dievo akivaizdoje,o juk Dievo akivaizdoje mes ir turėtume stengtis gyventi."
(Oskaras Vaildas)


Toks ramus savaitgalis forume.Tikriausiai puikiai jį leidžiate,tuo labiau,kad šį savaitgalį tiek atrakcijų visuose Lietuvos kampeliuose.Ir oras puikus. 4u.gif Visoms mergaitėms sveikatėlės,stiprybės,kantrybės ir geros nuotaikos. wub.gif

Mūsų nuotaikos truputėlį neramios,nes rytoj vykstame 3-am chemijos seansui.Dalį chemijos nuėmė,nes blogas kraujukas buvo. ax.gif Neaišku,koks bus rytoj unsure.gif Taip norėtusi,kad tęstųsi gydymas,bet ne viskas vien nuo noro priklauso ax.gif Teks palaukti,kol dūšia nusiramins.


Pinacea,kaip laikosi Jūsų mamytė?
Atsakyti