Įkraunama...
Įkraunama...

Gedulas

QUOTE(RainStorm @ 2007 05 08, 14:56)
Užuojauta, Karosiuk,  verysad.gif , ateis laikas, ir visi mes ten nukeliausim... .

Jau viskas maždaug gerai, bent jau eina gera, linksmesne puse.
O rūbai, kartais juodi, kartais spalvingi.

Atsakyti
Prisijungsiu ir as prie jusu..praejo jau 13 metu nuo to laiko kai man teko iskest tai ko nelinkeciau nei vienai..istekejau 18 metu budama nescia..gime sunelis...praejo 2 metai vel nestumas..viskas grazu..mazutis vaikas..geras vyras abu jauni sveiki..pradzia gyvenimo..ehhh...nestumui einant 6 men..kaip niekad tvarkiausi namus vyras dirbo..sunelis pas senelius sode...ir zinia............tavo vyrui biski atsitiko...tas biski...avarija...buvau nuvezta i ta vieta ( niekas neitare kad as nescia nes buvau gana stambi.)..ir net ir praejus visam gyvenimui as to vaizdo nepamirsiu verysad.gif ..toliau manau aisku visom kas ir kaip..as nebuvau as..as tapau egzistuojanti...pagimdziau viena dukryte..kuria visai nesidziaugiau...nes pas kitas ejo vyrai..dziaugesi o as....as gulejau ir verkiau...nenoredama nieko matyt..juk man tada tebuvo 21 metai...taciau sugebejau atsitiest del vaiku..pradejau gyvent augint kovojau viena...juodas rubas mane slepe 5 metus...as atrodziau taip..kaip jauciausi...dabar tik tiek galiu pasidziaugt,kad po 6 metu as suradau zmogu kuris prieme mane kartu su mano dviem vaikuciais kurie jau yra dideli..mes esam laiminga seima..auginanti tis saunius vaikus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiukas @ 2007 05 20, 11:05)
Prisijungsiu ir as prie jusu..praejo jau 13 metu nuo to laiko kai man teko iskest tai ko nelinkeciau nei vienai..istekejau 18 metu budama nescia..gime sunelis...praejo 2 metai  vel nestumas..viskas grazu..mazutis vaikas..geras vyras  abu jauni sveiki..pradzia gyvenimo..ehhh...nestumui einant 6 men..kaip niekad  tvarkiausi namus  vyras dirbo..sunelis pas senelius sode...ir zinia............tavo vyrui biski atsitiko...tas biski...avarija...buvau nuvezta i ta vieta ( niekas neitare kad as nescia nes buvau gana stambi.)..ir  net ir praejus visam gyvenimui as to vaizdo nepamirsiu verysad.gif ..toliau manau aisku visom kas ir kaip..as nebuvau as..as tapau egzistuojanti...pagimdziau viena dukryte..kuria visai nesidziaugiau...nes pas kitas ejo vyrai..dziaugesi  o as....as gulejau  ir verkiau...nenoredama nieko matyt..juk man tada tebuvo 21 metai...taciau sugebejau atsitiest  del vaiku..pradejau gyvent  augint  kovojau viena...juodas rubas mane slepe 5 metus...as atrodziau taip..kaip jauciausi...dabar tik tiek galiu pasidziaugt,kad po 6 metu as suradau zmogu kuris prieme mane kartu su mano dviem vaikuciais  kurie jau yra dideli..mes esam laiminga seima..auginanti tis saunius vaikus smile.gif

Tik laikas apgydo žaizdas. Kartais taip norisi juodos spalvos, o kartais siela nori pailsėt nuo to unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 05 17, 23:28)
As esu pries juodu rubu nesiojima. Kam reikalingas tas spektaklis?! Juk svarbu, ka zmogus jaucia sirdy, o ne ka visiems nori parodyti. O be to, ir nepraktiska. Na, isivaizduokit mire artimas zmogus, o jus neturite juodu rubu. Taigi, susuperkate naujus juodus sijonus, sortus, svarkelius, bliuskeles, megztinius, kelnes, kojines, kostiumelius, gal dar ir striuke, bliuzona. Ir... metus nesiojate tuos rubus, o po to? Kur ju vieta bus po to? Gerai, jei juos nesiosite, bet man juodi rubai tiesiog netinka ir nepatinka. Beja, dar nederetu pamirsti, kad nesiojant gedula galima ismesti visus ar bent dali senu rubu, nes mada juk keiciasi.
Labai jau brangiai tas gedulas kainuoja... O kokia nauda? Pasirodyti zmonems - "ziurekite, kokia as nelaiminga, kaip man negera, kazkas man artimo mire!". Ir teisingai blondine pastebejo. O kur po metu dingsta gedulas, jei staiga rubu spalva pakeiciam? O jei gedulas dingsta anksciau ar veliau, tai ka tada daryti?! Man visi tie pasirodymai su juodais rubais atrodo beprasmiski. O apie juodu rubu nesiojima vasara, tai visai patyliu. Tik prasau neaiskinti man apie mirusio zmogaus pagerbima. Mirusieji gerbiami kitaip.

as taip pat...
Atsakyti
verysad.gif as savo vaikina - suzadetini palaidojau pries savaite..(autoivykis)..ir nekyla noras rengtis sviesiai, ryskiai...kazkaip juoda spalva pati "limpa"..negaliu buti viena - mane tai slegia, norisi bendrauti su zmonemis..labai truksta jo...
Atsakyti
As manau, kad kiekvienas renkasi kaip jam geriau... Man gera buti juodai ir tik taip, nes taip jauciuosi ir negaliu vilktis spalvoto rubo, man dabar tos margos spalvos bjaurios.Kiekvienas gedi savaip, niekada nemegau juodos spalvos, dabar negaliu be jos... Nebent dar balta, nes ji tyra...
Ir bjauru smerkti gedulo nesiojima. Niekada nezinai,kada skausmas ateis i tavo gyvenima ir kaip turesi ji isgyventi ir patirti. Ko noresi, gedeti ir isore ar tik vidumi...
Atsakyti
gal ne į temą, tačiau... Gedulas nešiojamas, jei miršta vyresnis žmogus. Pavyzdžiui, miršta tėvai - vaikams gedulas yra privalomas. Jei miršta jaunesnė sesuo ar brolis - gedulas neprivalomas. Taigi pagal tradicijas, gedulas nešiojamas tik tuo atveju, jei miršta vyresnis už tave artimas žmogus. Na, bent jau taip mūsų krašte yra sakoma. O kas dedasi širdyje, tradicijos nekalba...
Atsakyti
QUOTE(Jurgine @ 2007 06 28, 23:29)
gal ne į temą, tačiau... Gedulas nešiojamas, jei miršta vyresnis žmogus. Pavyzdžiui, miršta tėvai - vaikams gedulas yra privalomas. Jei miršta jaunesnė sesuo ar brolis - gedulas neprivalomas. Taigi pagal tradicijas, gedulas nešiojamas tik tuo atveju, jei miršta vyresnis už tave artimas žmogus. Na, bent jau taip mūsų krašte yra sakoma. O kas dedasi širdyje, tradicijos nekalba...

A, o jei tavo vaikas gimsta, tai džiaugtis reikia ar kaip????
Aš manau didesnis gedulas yra palaidoti savo vaiką nei tėvą ar motiną. Ir niekas man neįrodys, kad galima kažko gedėti labiau nei savo vaiko....
Kas napatyrė, tas nesupras........
Atsakyti
Štai šiandien aš apsirengusi beveik juodai g.gif . Man ta spalva patinka ir tinka. Man atrodo, kad gedulas yra dvasinė būsena, o ne rūbų spalva. Kai mirė mano tėvai, tik per laidotuves buvau juodai apsirengusi, bet po to juodų rūbų nenorėjau nešioti. Nežinau kodėl g.gif. Todėl darykit taip, kaip širdis liepia ir nekreipkit dėmesio ką žmonės pasakys.
Atsakyti
Didžiausia neteisybė žemėje yra tada, kai tėvams reikia laidoti savo vaikus. Gamtoje yra taip sutvarkyta, kad vaikams laidoti tėvus yra lyg ir įprasta.
O netektį reikia ne demonstruoti juodais drabužiais (tarp kitko, gedulo spalva yra balta), o jausti savyje. Man, pavyzdžiui, visą gyvenimą patiko ir patinka juoda spalva, bet tai nereiškia, kad aš visą gyvenimą gedžiu.
Atsakyti
Sutinku su RED 40, kad gedulas yra vidinė sielos būsena, o ne išorinė...
Tiesa pasakius net nemanau, kad per laidotuves reikia rengtis juodai... Galima apsirengti juodai, o širdy nieko nejausti, tad rūbai nėra gedulo rodyklis, o tik tradicijų laikimasis, nebent ši spalva atrspindi žmogaus vidinę būsena, nuotaikas ir todėl jis ją dėvi...
Žinoma, kai netenki artimo, vargu ar daug kam kyla noras rengtis baltai...
Atsakyti
praejusi savaitgali palaidojau mociute... suprantu, kad zmogus nugyveno grazu amziu sulauke 4 anuku ir net proanukio... taciau netekties skausmo nugyventas amzius nesumazina... nors puikiai suprantu, kad tevams laidoti vaikus yra dar didesnis skausmas, o apie mazylius isvis nesneku, nes tai nenusakomas skausmas (nors ir neteko man to patirti) del gedulo drabuziu... per mociutes laidotuves vilkejau juodais drabuziais, tiesiog tuomet kita spalva jokia kaip ir nelipo, daba po namus tai nevaikstau apsirengus juodai ir nemanau kad metus vaiksciosi apsivilkus juodus drabuzius, taciau mociutes atminima branginsiu sirdy... o per pacias laidotuves kazkaip nesinori jokios kitos spalvos, tik juodos, nes ir sieloj netekus artimo tuscia ir liudna, o ta jausma bent jau man geriausiai atspindi butent juodos spalvos drabuziai 4u.gif
tokia ta mano nuomone ax.gif
Atsakyti