Įkraunama...
Įkraunama...

Gedulas

QUOTE(Jurgine @ 2007 06 29, 00:29)
gal ne į temą, tačiau... Gedulas nešiojamas, jei miršta vyresnis žmogus. Pavyzdžiui, miršta tėvai - vaikams gedulas yra privalomas. Jei miršta jaunesnė sesuo ar brolis - gedulas neprivalomas. Taigi pagal tradicijas, gedulas nešiojamas tik tuo atveju, jei miršta vyresnis už tave artimas žmogus. Na, bent jau taip mūsų krašte yra sakoma. O kas dedasi širdyje, tradicijos nekalba...

Jaunesnis-neprivaloma, nesutinku, o jei laidoji savo vaikus, kaip tada, jie juk jaunesni, bet juk sielvartas ko gero būna pats didžiausias.
Atsakyti
manau kad juodus drabuzius nesioti nera privaloma, nors pas mus ir yra tokios normos, juk kiekvienas savaip isreiskia savo skausma ir gedula, vieni verkia kiti sedi ir tyli, juk jei as nenesioju juodu drabuziu tai dar nereiskia kad as negedziu
Atsakyti
Aš rengiuosi juodai, nors vyras ir labai prieš unsure.gif - bando visaip atkalbėt, kad dabar +32 lauke ir panašiai.... o ištikrųjų stengiasi, kad nenugrimzčiau į tą liūdesį ir melancholiją, kad nesėdėčiau ant sofos ir neatsakinėčiau į visus klausimus- nežinau, galbūt, daryk kaip nori verysad.gif . Ištikus nelaimei neturėjau nei 1 juodo rūbo, nei 1 poros batų unsure.gif . Ne mano tai spalva, oj ne mano buvo. Bet jau savaitė kaip visas gyvenimas man toks verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 07 02, 22:46)
Aš manau didesnis gedulas yra palaidoti savo vaiką nei tėvą ar motiną. Ir niekas man neįrodys, kad galima kažko gedėti labiau nei savo vaiko....
Kas napatyrė, tas nesupras........

console.gif
Atsakyti
kiek zinau kai mirsta pats brangiausias artimiausias zmogus-zmogiukas tai savaime nesinori jokiu svesiu riskiu drabuziu....net erzina kad kiti taip rengesi....todel manau noras rengtis juodai visiskai normalus....
Atsakyti
Kiekvieną dieną juodai nedėviu, kartais tiesiog negalvodama apsirengiu juodai, kartais ne..... bet į man dūšią tai niekas neįlįs.... skausmas ten, ne išorėje, ne palaidinės spalvoje...
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2007 10 12, 22:23)
Kiekvieną dieną juodai nedėviu, kartais tiesiog negalvodama apsirengiu juodai, kartais ne..... bet į man dūšią tai niekas neįlįs.... skausmas ten, ne išorėje, ne palaidinės spalvoje...

Visiskai pritariu.Rubai jausmu nepakeis.As nenesiojau juodu rubu.Tik per laidotuves,kai pas ka tenka buti,tai stengiuos nesirengt ryskiai,o ziema negi pirksi juoda striuke,kai nesioji raudona doh.gif ...
Atsakyti
Rūbas jausmų nepakeis, bet kaip pati elgčiausi net ir nebežinau. ax.gif
Atsakyti
Kai man0o senelis mire, kazkaip savaime net nesusimastydama apsirengiau tamsiai... Visu pirma man visai patinka juoda spalva ir nereikejo specialiai lekt ir pirktis... Tiesiog rankos pacios nekilo prie raudonu, geltonu ir kitu ryskiu spalvu... Pastebejau, kad aplamai tuo laikotarpiu erzino ryskios spalvos... Neolgai, bet erzino. Ir tiktrai butu suerzine jei kokia poniute su miniaku butu atejusi... Tiesiog jautriai perdeta busena buvo i viska ir tiek, nieko sau nepadarysi...
Atsakyti
meseniai žuvo labai artimas žmogus - vyro brolis, gedžiu jo kaip savo, nes jis toks ir yra, bet juodai nesirengiam, vienas dalykas mums nelogoška šitiek ppildomų išlaidų tik tam, kad atropdyt kaip "visuomenė" reikalauja, nes nenešiojam juodų rūbų paparastai, antra tai neparodo mūsų skausmo, kai "kauki apsikabinęs pušį" nes tai mūsų skausmas ir mums su juo gyvent... rūpinomės skrodimu, parvežimu... ir dar išklausėm pastabų kodėl parvežėm nes patys su savo mašina parvežėm jį karste į laidojimo rūmus... taip jau išėjo... apsirengę bele kaip... buvo 40 karščio, o mes visą dieną praleidom prie morgo... nesmerkiu ir nesakau, kad kažkas privalo kažką daryti taip kaip mes, gal tas mūsų gedulas ir skausmas ne toks nes mes galima sakyti atsimenam tas dienas kaip per rūką, ką jau kalbėt kas ir kaip atrodė, sakė ar atnešė verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 30 gegužės 2008 - 08:14
Nenešiojau juodų rūbų,mirus tėčiui.ilgiau,negu mėnesį.Tuo metu net nelabai turėjau už ką jų prisipirkti.Dėvėjau normaliais žieminiais rūbais ir tiek.O vaikų net bažnyčia draudžia gedėti,ta prasme juodai rengtis,atseit patapo angelėliu pas dievuli.
Atsakyti
Ka tie rubai pakeis. Esu palaidojus daug artimu zmoniu, nors dar esu labai jauna, tiesiog gyvenimas kryzeli uzdejo. Visus kartus nesiojau gedula,Ilgiausiai po brolio zuvimo, gal pusmeti.,kazkaip savaime norisi isnykti , tapti nematomu, kai skausmas sirdi plesia.
Atsakyti