Įkraunama...
Įkraunama...

Indija

Del dezinfekcijos tai mūsų lietuvė gidė pamokino. Tik jinai siūlė Indišką viskį gerti. bigsmile.gif
Nors mūsiškiams bloga buvo nuo per aštraus maisto. Man tai patiko.
Aš tai nuotraukų irgi turiu kalną, tik gaila, kad tada nesivežiau skaitmeninio. verysad.gif
Atsakyti
Perskaičiau šitą temą ir mane nostalgiją Indijai suėmė rolleyes.gif
Aš buvau Indijoj 1998 metais su mama, man tada buvo 19 metų. Mūsų tikslas nebuvo turistinis. Mes vykome į Sai Babos ašramą (vienuolyną) Indijos pietuose. Indijoje praleidome net 2 mėnesius doh.gif Skridome per Maskvą. Vizą gavome Minske. Maskvoje nakvojome Lietuvos atstovybės viešbutyje. Skridome į Bombėjų. Iš Bombėjaus parą vykome traukiniu į pietus, po to dar pusdienį autobusu.
Indijoje labai gražios moterys ir jų apsirengimas. Mane jos labai sužavėjo bigsmile.gif
Prieskonis kurio net kvapo nepernešu - masala - nežinau gal turi ir kitokį pavadinimą, bet jie ten vadina masala.
Mačiau indą su dūda ir dviem kobrom. Jausmas ne koks ypač po to kai aplinkiniai pasakė, kad indusas užvalgo kažkokių lapų ir kartais pamiršta pašerti kobras blink.gif
Kiek man teko domėtis Indijoj žmonės yra skirtomi į kastas (lygius). Pati žemiausia kasta tai ir yra tie luošiai, vargetos. Kaip jau kažkas rašė jie luošina vaikus nuo gimimo, nes luošumas yra jų pragyvenimo šaltinis doh.gif
Indija man asocijuojasi su kvapais. Bombėjuje atrodo kad nėra gryno oro - smilkalai susimaišę su pūvančių šiukšlių dvoku, bei gatvėse kepamų patiekalų kvapais. Tas kvapas išties savotiškas, nelabai malonus schmoll.gif Dėl 100% oro drėgmės labai sunku kvėpuoti, atrodo kad niekaip negali įkvėpti gryno oro.
Mes irgi nesiskiepijom. Aš kadangi labai mėgstu valgyti aštriai tai man jų aštrus maistas labai patiko ir aš jį valgiau. Mama aštraus maisto vengė ir kelionės pabaigoj gavo kažkokią infekciją. Grįžusi į Lietuvą sirgo labai sunkiai apie mėnesį ir liga komplikavosi - širdies raumens uždegimas. Mama pasveiko, tačiau širdies raumuo labai randytas verysad.gif
Norėčiau dar kartą į Indiją, daugiau pakeliaut, daugiau pamatyt.... blush2.gif
Keista, bet visi kiek pastebėjau kas yra buvę Indijoj nori ten grįšti vėl ir vėl. Kažkuo traukia ta šalis ir palieka įspūdį nors ir pilna skurdo, šiukšlių, smarvės ir luošių rolleyes.gif
Atsakyti
Apie kobras mums irgi taip sakė, bet gidas labai iš mūsų juokėsi, kad patikėjom. blush2.gif Vis dėlto turbūt jas retai tereikia šerti. Nes kaip vėliau paaiškėjo jos ir nuodingųjų dantų nebeturi blush2.gif Jas apsvaigina trenkdami per galvą. Na čia mums tokie vietiniai pasakojo, o kaip iš tikrųjų yra, kas žino.
Mes važiavom apie 70 žmonių grupė, bet nei vienam nebuvo kokių nors infekcijų. Vieni apsinuodijo, kiti viduriavo, bet iki kelionės pabaigos jau beveik visi buvo apsipratę ir su kvapais, ir su maistu. rolleyes.gif

O dar važiuoti laaaaaaaaaaaabai noriu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Norint išvengti infekcijų ten būtinai reikia arba valgyti tą aštrų jų maistą, kad tie visi pipirai išdegintų bakterijas papuolančias į organizmą arba kaip jau kažkas minėjo nevengti čerkutės stipresnio gėrimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 01 29, 12:00)
Išsiaiškinau kad mano mama po Indijos prasirgo hepatitu C  cray.gif

Oho blink.gif Nu pagal tokias prognozes tai tu Indijos gyventoju turetu ne nebuti,bet velniai jau milijarda aplenke wink.gif Turiu labai daug klausimu apie indija, bet net nežinau nuo ko pradėti. Gal pirma paklausiu apie kelionės kainą ax.gif Nekukliai, bet mane labai domina. Gal keliautoja ir į až galėtų parašyti. Norėjau pasiteirauti kur gyvena neblogai uždirbantys žmones? Ar visi tik namuose ar yra namų kaip pas mus - butinių/blokinių? Ir dar dėl vizos - ar reikia, kokios salygos gauti ir pan.
Atsakyti
Bet kiek žinau hepatito C virusu užsikrėsti galima tik per kraują ir lytinius santykius g.gif
Atsakyti
Perskaiciau jusu ispudzius apie Indija. Super thumbup.gif
Mano antroji puse taip pat svaigsta del Indijos, tad planuojame kelti sparnus (tik neaisku kada biggrin.gif). Vaziuotumem 'savu chodu', be gidu ir turistiniu grupiu 2sav, kadangi pas mociute liks du mazi vaikai. Ilgai ieskojau ivariausios info kaip optimaliausiai galetumem isnaudoti tas dvi savaites ir sudariau marsruta Bombejus-Panaji-Hampi-Badami-Bijapur-Solapur-Lonavla-Bombejus. Kaip del autobusu ir traukiniu bilietu? Kiek is anksto juos reiketu uzsakyti? Ir kada Indijoje lietingas sezonas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 26 balandžio 2006 - 16:27
Ka galiu pasakyt apie Indija tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif vacation4.gif
tikrai nuostabi salis... ir zmone smieli...nelenda i akis su nesamonem...
Indijoj geraiuses sezonas lapkriti-sausi nelyja ir temperatura thumbup.gif
lietuvem reike butinai vizos i indija...
Atsakyti
Bet ar tikrai ten visi atvyke turi skrandzio problemu? Galvoju, jei vaziuojam 2sav ir puse is ju neislysti is WC blink.gif As Egipte toki 'malonuma' esu apturejusi ir dar kelioneje 'ale' autobusu is Asuano i Hurgada.... Tai gamtovaizdis tikrai nerupejo, bet tik tiek, kad gidas kazkokiu vietiniu vaistu dave ir gana greitai tas mano pilvas susitvarke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 09 gegužės 2006 - 09:51
Mūsų grupėje beveik visiems buvo šiokių tokių problemų. Negerkit vandens neaiškaus kvapo, tik pirktą ir patikrinkit, kad nebūų prasuktas.
Mano žarnynas silpnas, bet labai didelių problemų nebuvo. Nei karto nereikėjo stabdyti autobuso biggrin.gif
Nusipirkit Mezym Forte, ir po kiekvieno valgio suvalgykit po 2 tabletes. Nepakeks. O nuo viduriavimo gerai padeda Imodium.
Ir būtinai dezinfekuokite skrandį vietiniu Viskiu ar iš Lietuvos vežkitės Pipirinės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2006 12 07, 10:22)
o gal teko matyti po Indiją keliaujančių teveliu su vaikuciais?
mes ketiname keliauti ten su 1 m. 8 men dukryte.

Aš saviškio nesivesčiau. Vis tik higienos ten mažoka
Atsakyti
QUOTE(Eos @ 2007 01 25, 13:47)
Kristulev, o tai kokios ten visgi drabužių kainos? Liko 3 savaitės iki kelionės rolleyes.gif

Šiaip aš Indijoj buvau prieš 3 metus, daug kas gali būti pasikeitę. Kiek man teko matyti, tai ten yra labai įvairių parduotuvių. Teko būti dideliame supermarkete (tik maisto nebuvo), tai kainos artimos mūsiškėms. Jų sariai ar kiti tautiniai rūbai, kurie gražesni tikrai nėra pigūs. Aš gerai net ir nepamenu. Lygtais gražūs šilkiniai sariai buvo nuo 50 litų iki 1000 litų. Visokių šilkinių skarelių, bliuzelių prisipirkau po 10 - 50 litų wub.gif wub.gif Šiaip rūbais nelabai ir domėjausi. Ilgi sijonai kainavo apie 100 litų. Bet šioje parduotuvėje perkasi vietiniai indai (matyt, turtingi) ir joje nesiderama.
Turistinėse vietose tai kainos iš pradžių 100 dolerių, paskui gali likti tik 10 dolerių. mirksiukas.gif
Taip, kad negalėčiau tiksliai pasakyti kokios ten rūbų kainos.
Atsakyti