Įkraunama...
Įkraunama...

Indija

QUOTE(Virdzinija @ 2005 06 14, 19:48)
thumbup.gif Super! o tas rukas toks tirstas, kad nuo jo masinos slapios buna? Ispudinga

Rūkas gal ne toks tirštas, kiek tokia drėgmė atsiranda, jau vakare.
Tarp kitko Meksikoje irgi vakarais prie jūros rūbai atrodydavo lyg drėgni. Bet meksikiečiai mašinų neplaudavo cool.gif
Atsakyti
Geras, apie ta ruka nesu girdejusi. Idomu.... smile.gif Mergytes, ar jus skiepijotes nuo choleros pries vaziuodamos i Indija. As pasiskiepijau nuo visko ka gydytojas patare, isskyrus cholera, nes jau toks brangus tas skiepas. Ka jus daret? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2005 06 20, 15:27)
Geras, apie ta ruka nesu girdejusi. Idomu.... smile.gif  Mergytes, ar jus skiepijotes nuo choleros pries vaziuodamos i Indija. As pasiskiepijau nuo visko ka gydytojas patare, isskyrus cholera, nes jau toks brangus tas skiepas. Ka jus daret?  mirksiukas.gif

Mes nesiskiepijome. Mums išaiškino, kad skiepytis tikslinga prieš pusę metų iki kelionės, nes kitaip galima iš tikrųjų užsikrėsti. Mes apsisprendėm važiuoti tik mėnesiui likus iki kelionės ir niekas nesiskiepijom. Nors kiti sakė, kad rizikuojam. bet mes pasitikėjom savo direktoriumi, kuris važiavo su visa savo šeima ir rizikavęs tikrai nebūtų. Ypač kai pinigų jie netaupo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai is viso nuo nieko nesiskiepijot? unsure.gif Mus tai prigasdino kad tikrai bent jau virskinimo sutrikimu tai neisvengsim. Atseit niekas neisvengia
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2005 06 20, 15:41)
Tai is viso nuo nieko nesiskiepijot?  unsure.gif Mus tai prigasdino kad tikrai bent jau virskinimo sutrikimu tai neisvengsim. Atseit niekas neisvengia

Absoliučiai nuo nieko nesiskiepijom. Išsisaiškinom, kad gali nespėti susidaryti imunitetas, ir jei nors kokį kontaktą turėsim su ta bacila, būtinai susirgsim. doh.gif O nuo virškinimo sutrikimų skiepai nepadės. Nusipirk nuo pykinimo ir viduriavimo vaistų... Visas blogumas susidaro pirmas 3-4 dienas, po to organizmas prisitaiko ir, bent jau mūsų grupėje (virš 70 žmonių), vėliau niekam nebebuvo problemų dėl virškinimo.
Rekomenduoju vaistus SMECTA, IMODIUM
Atsakyti
Mums gydytojas irgi recepta dave vaistams nuo virskinimo sutrikimu. Dar ir nuo maliarijos kazkokiu tablecikiu israse, kurias reiks gerti ten. Bet man kazkaip keistai viskas atrodo. Jus kaip supratau nesiskiepijote, negerete vaistu nuo maliarijos ir viskas buvo OK? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2005 06 20, 16:23)
Mums gydytojas irgi recepta dave vaistams nuo virskinimo sutrikimu. Dar ir nuo maliarijos kazkokiu tablecikiu israse, kurias reiks gerti ten. Bet man kazkaip keistai viskas atrodo. Jus kaip supratau nesiskiepijote, negerete vaistu nuo maliarijos ir viskas buvo OK? wink.gif

Nuo maliarijos gal ir verta, juk mes važiavome karštuoju metų laiku. Tada nebuvo nei uodų, nei kitų gyvių. Nu gal koks vienas mirksiukas.gif O profilaktiškai jokių vaistų negėrėme.
Svarbu laikytis griežtos higienos. Maudytis po dušu stipriai susičiaupus (mes spajaudydavomės), negerti neaiškaus vandens, po kranu plautų vaisių ar daržovių, po jų šventyklas vaikščioti su kojinėmis (ne basomis)
Atsakyti
Ir dar prisiminiau, kad mus labai visi gasdino, kad nesiskiepiję važiavome. Nežinau, mums viskas buvo gerai. Adaptacija turėjo būti, vis tik kitoks klimatas. Ir pykinimas bei viduriavimas buvo normalus dalykas. Į baisias apleitas vietas, juk mūsų niekas neveža, o turistiniuose maršrutuose aš bent jau netikiu, kad gali būti daug ligų židinių.

Tiesa, man viena draugė, net turkijoje labai stipriai apsikrėtė. Vis ta AMEBA jų vandenyje, kuri europiečiams pavojinga. Taip, kad nors ir akys visko norės paragauti, nepersistenk. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveika, viskas bus gerai nesijaudink.
Aš siūlau pasiimti patogius batus iš namų. Ten, kad ir pigu, bet bent jau batų patogių tikrai neradau. Ten vien basutės per pirštą. Tai visoms kas pirko tik kojas nugriaužė. Aš vežiausi basutes ir šlepkes žemas ir atviras. Nei vienos, nei kitos nesuplyšo. Tiesą pasakius niekam iš mūsų grupės nei vieni batai nesuplyšo, tik vienai nugriaužė iki baisiausių pūslių. Bet čia dar ir nuo kojų priklauso rolleyes.gif

Goa mes atostogavome. Bet viską užsakinėjo turistinė agentūra, su kuria važiavome. Iš Delio skridome lėktuvu. Rytoj patikslinsiu koks ten miestelis, nes viešbutis buvo 5 žvaigždučių ir tikrai neblogas. wub.gif Ten tų valstijų galybė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linaj @ 2005 08 14, 23:06)
nu kaip smagu ir idomu jusu ispudzius skaityt thumbup.gif , net ir as uzsimaniau ten mirksiukas.gif Prasom daugiau daugiau rasykit  thumbup.gif
o kuri lietuviska agentura siulo ten pigiau pabuti ( maziau nei 10000lt)? g.gif
ar is Lietuvos nera skrydzio i ten?

Mes važiavome su turistine firma "Ukralita". O skrydis buvo iš Maskvos. Šiai tai yra ir iš Vilniaus, bet kainuoja apie 3000 lt
Atsakyti
Gražios tavo nuotraukos wub.gif wub.gif wub.gif Vėl noriu į Indiją. Nors jau prėjo 2 metai kaip ten buvau, o įspūdžiai neblėsta. ax.gif

O dėl tų vargšų vaikų mums irgi labai buvo jų gaila. Bet po incidento kai viena indė numetė savo vaikelį mūsų vienai grupės moteriai po kojom ir pasakė "10 dollar", mes begdavom vos išvydę kokią moterį su vaiku ant rankų. O mūsų gidas pasakojo, kad kai kurie indai, kai gimsta vaikas iš karto jį paskiria elgeta. Vaikus augina dėžėse, kad pasidarytų invalidai išsukiotomis rankomis ir kojomis. doh.gif Tėvai nenori dirbti už minimumą, nes iš elgetavimo žymiai daugiau uždirba.
O dar vieną dalyką mačiau Agroje, eidama į Raudonajį Fortą. Ant kelio sėdėjo 2 vaikai, atrodė visiški invalidai, susuktom rankom ir kojom. Vos ne kiekvienas praeidamas jiems įmesdavo pinigų. Grįžtant žiūrim tie patys vakai kuo sveikiausi bėga "geresnės vietos" ieškotis. Dar ten ir joga gerai išvystyta, taip paaiskino mūsų gidas mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui 4u.gif Ten tik trumputis pasakojimas ir tik keletas nuotraukeliu, ju turiu turbut apie 1000 doh.gif

As irgi girdejau kad tevai vaikus net patys suluosina kad daugiau pinigu gautu elgetaudami. Baisu verysad.gif
Man ypac vaiku ir budavo visada gaila.

Isivaizduoju kad tau ispudziai neblesta, nes nezinau kada jie man isbles. Nostalgija prasidejo gal tik po keletos menesiu, nes buvo tiek visko naujo pamatyta ir isgyventa, kad prireike siek tiek laiko jiems nusesti. ax.gif

Beje, paklausius jusu patarimo, ir vos ne kasdiena paragaudama islandiskos degtines, as taip ir nesusirgau. thumbup.gif Buvo keleta kartu turbulencies uzeje, kai po pietu i tulika reikejo begti, bet nei jokiu skausmu, nieko. O is konferencijos dalyviu labai daug ka siaubingi pilvo skausmai su viduriavimu ir vemimu vienu metu isgulde. doh.gif As ir i baseina eidavau daznai maudytis, ir ten teko gurksni gauti, bet nieko. Dantis valiausi su geriamu vandeniu, bet paskutinem dienom ir ta dalyka atpalaidavau ir naudojau vandeni is krano.
[attachmentid=44578]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freja: 11 sausio 2006 - 15:46