Įkraunama...
Įkraunama...

Indija

QUOTE(Eos @ 2007 01 25, 19:39)
nu ačiū, vistiek kažkokį vaizdą susidariau, kiek man saris pvz. gali kainuot biggrin.gif

Net neatsakysiu g.gif , nes jų tokia įvairovė doh.gif . Nuo nusagstytų deimantais iki paprasčiausios medžagos. Man atrodo, saris yra apie 5 metrai medžiagos. Tai va kokią medžiagą (priklausomai dar ir nuo šilko plonumo) išsirinksi. Aš buvau nusižiūrėjusi tokį, kuris kainavo 90 dolerių (čia toks vidutiniškas). Bet yra ir pigesnių ir žymiai brangesnių. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Iš Indijos aš po 2 savaičių jau labai norėjau namo, nes mano mažyliui buvo tik 7 mėn. 4u.gif
Bet ten ištikrųjų kažkas yra, ko negali pamiršti, mes būdami kelionėj beveik viską lyginom su Indija. Ir būtent irgi pasigedom kontrastų.
Atsakyti
QUOTE(vilute @ 2007 04 16, 14:11)
Ar tiesa, kad Gojoje vis dar jauciamas ispanu paliktas pedsakas...kad si salis labai mylima anglu ir kad ju ten pilna...Ir dar, mane domina patys goieciai - ar jie ikyrus pinigu prasinetojai, ar lenda i akis visur ir visada...
Labai noriu aplankyti sita sali, todel uz bet kokia informacija apie ja, busiu labai dekinga...

Ten tikrai kitokia Indija. Keista buvo pamatyti bažnyčias - krikščioniškas. Teko lankytis tokioj medinėj bažnyčioj, o viduj viskas uaksu tviska. Tiesa, ten jau ir basomis nebereikia vaikščioti.
Viešbuty, kuriame mes ilsėjomės tikrai daug anglų buvo, taip pat ir vykusiame tuo laiku karnavale teko sutikti laabai daug anglų. Prašynėtojų ten tikrai labai ne daug. Tiesą pasakius, gal ir visai nebuvo. Aišku paslaugų pasiūla dižiulė kaip visur. Buvom maisto turguje, tikrai niekas už rankų netampė ir įkyriai nekabinėjosi. Norėjom pirkom, nenorėjom nepirkom.
Apskritai, miesteliai (Vasko Da Gama - artimiausias nuo mūsų poilsiavietės) buvo pakankamai tvarkingi. Labiausiai įstrigo, kad karnavalo metu nesimatė nei girtų, nei rūkančių žmonių (ne taip kaip pas mus). Visa minia pasibaigus eisenai išsisklaidė per kelias minutes, o mes jau pnikavom, kad iki vidurnakčio užstigom tame miestely.
Šiaip yra tik geri atsiminai. wub.gif wub.gif wub.gif Viešbutis geras, iš karto išėjus - pliažas. Vakare ateina karvės lotuliukas.gif Šunys neprileidžia artyn prekybininkų, net daiktus saugodavo kol maudydavomės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulev @ 2007 04 23, 10:10)
Ten tikrai kitokia Indija. Keista buvo pamatyti bažnyčias - krikščioniškas. Teko lankytis tokioj medinėj bažnyčioj, o viduj viskas uaksu tviska. Tiesa, ten jau ir basomis nebereikia vaikščioti.

Ka turi omeny, kad ten kitokia Indija - kokia...

Šiaip yra tik geri atsiminai.  wub.gif  wub.gif  wub.gif  Viešbutis geras, iš karto išėjus - pliažas. Vakare ateina karvės  lotuliukas.gif  Šunys neprileidžia artyn prekybininkų, net daiktus saugodavo kol maudydavomės  mirksiukas.gif

Tai pliazas nera atitvertas nuo vietiniu...Prisimenu Sri Lankoje irgi vietiniai trynesi aplinkui, tai jau jie taip mane uz...so. Zodziu, vyras turedavo kiekviena karta lydeti, kad as galeciau pasipliuskenti bangose...Apstodavo kokiu 10 vietiniu ir kalbindavo visomis kalbomis...Tai veliau as issigudrinau kalbeti lietuviskai, arba ignoruodavau, o kartais net grubiai atkirsdavau, nes jau tos ramybes pasigedau...o dar tie prekeiviai...Salis man patiko labai, bet tik jau ne tas pinigu kaulijimas...

O kaip Gojos pliazai, koks smeliukas, kokios bangos, ir ar tvarkinga...ir ar labai brangu...
Beje, kokiame viesbutyje gyvenote...?
Atsakyti
QUOTE(maple @ 2007 04 24, 19:51)
Tai pliazas nera atitvertas nuo vietiniu...Prisimenu Sri Lankoje irgi vietiniai trynesi aplinkui, tai jau jie taip mane uz...so. Zodziu, vyras turedavo kiekviena karta lydeti, kad as galeciau pasipliuskenti bangose...Apstodavo kokiu 10 vietiniu ir kalbindavo visomis kalbomis...Tai veliau as issigudrinau kalbeti lietuviskai, arba ignoruodavau, o kartais net grubiai atkirsdavau, nes jau tos ramybes pasigedau...o dar tie prekeiviai...Salis man patiko labai, bet tik jau ne tas pinigu kaulijimas...

O kaip Gojos pliazai, koks smeliukas, kokios bangos, ir ar tvarkinga...ir ar labai brangu...
Beje, kokiame viesbutyje gyvenote...?

Vat viešbučio pavadinimo ir nebepasakysiu. Užkrito ir niekaip neatkrenta doh.gif Dėl kainų irgi nieko dodro nepasakysiu, nes mus vežė įmonė, ir daug ką dengė už mus. Man atrodo, 5 dienos panašiai kainavo 1000 Lt su skrydžiu iš Delio į Goa.
Pliažai tai dieną švarūs, bet sutemus eiti prie jūros geriau nereikia, nes mėtosi šiukšlių galybė schmoll.gif Ryte jie, matyt, išvalo. Smėliukas pilkas, visur gultai, nors buvo gulinčių ir ant smėlio, ns rusai nuo ankstyvo ryto užsiimdavo gultus, bet ateidavo į pliažą tik popiet arba visai neateidavo (tas pats buvo ir Vietname. Su rusais bėda). Bangos tai labai stiprios. Man įkrito į vandenį akiniai prie pat kranto, bet banga juos ir pasiėmė. Matyt, palikau kaip pinigėlius - sugrįžimui wub.gif

O viešbutis neaptvertas. (Man nieko nebuvo baisiau už matytus Egipte atitvertus viešbučius), bet yra apsauga. Vietiniai gali pereiti per pliažą, bet net sustoti negali, nes iš karto apsauga prisitato. Net prekybininkės buvo draudžiama prieti arti turistų. Jei ką nors norėdavom nusipirkti patys nueidavom iki jų. Žodžiu, vietiniai tikrai mūsų nevargino ir neužkliuvinėjo. Ilsėjomės kaip rojuje wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(maple @ 2007 04 25, 12:23)
Susidare ispudis, kad tvarkos siek tiek daugiau...O kaip ten maistas...Ir ka rekomenduotumete pamatyti Gojoje, beje ka idomaus vezti lauktuviu is ten...Aciu

Tvarka tikrai gera. Maistas buvo labai neaštrus. Mūsų grupėje labai daug kam nuo aštraus maisto buvo problemų dėl virškininmo, tai kelionės organizatoriai paprašė, kad ruoštų pusryčius ir vakarienę europietiškai. Pasirinkimas didelis. Tiesa pietauti eidavom į kitus bariukus, labai skanios tigrinės krevetės. wub.gif Daugiau niekur tokių skanių neteko ragauti. schmoll.gif
Turistams siūloma apžiūrėti keletą jų bažnyčių. Jos europietiško stiliaus. Buvo įdomu apžiūrėti jų "maistinius" turgus. Nematytų neregėtų daržovių ir vaisių galybė. Tik, kad jie nelabai gali paaiškinti. Turistų ten nėra baisiai daug.
O lauktuvių prikau tai pliažines skaras po 1 USD ir sidabro dirbinius. Auksas irgi palyginti nebrangus, tik aš labiau mėgstu sidabrą.
Atsakyti

O lauktuvių prikau tai pliažines skaras po 1 USD.

As mokejau 3USD Sri Lankoj...Ot lupikai...Na, bet je visa laika skundesi, kad metai labai blogi, nera turistu vis dar del tsunamio, o dabar dar ir del Tamila Tigers...

Labai dekui Kristulev uz atsakymus...Taigi, jeigu dar neikirejau, noreciau paprasyti nors keliu nuotraukyciu...

Atsakyti
QUOTE(maple @ 2007 04 28, 12:37)
Oi laikiu nesulaukiu nuotraukyciu verysad.gif

Viskas ką tinkamo radau verysad.gif Neturėjau tada minties forume rašyti unsure.gif
Va čia vaizdelis už 5 žvaigždučių viešbučio tvoros doh.gif

user posted image

O čia viešbutis ir baseinas su gražiu vaizdu į vandenyną

user posted image
user posted image

Čia vandenynas ir pliažas vakare, kai prisirenka vietinių ir karvyčių wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Kelios šventyklos Goa. Visur siūlė aukoti dievams gėles.
Šventyklos šiek tiek skiriasi nei matėme Delyje, Džaipūre ar Agroje. Ten daug kur yra ir mūsų dievas.
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Dar keletas akimirkų iš parado šios valstijos Nepriklausomybės dienai bigsmile.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristulev: 10 gegužės 2007 - 14:48
Ir as jau sugrizau...
Kelione nepakartojama.
Nesiskiepijau, negeriau jokiu vaistu ir siaip labai isijauciau i ju gyvenima. Valgiau indiska maista, net gatveje ir kavinese, kur lankosi tik vietiniai, paragaudavau maisto. Neturejau jokiu problemu su sveikata.
Blogai tik tai,kad labai laiko pritruko. Todel butinai sugrisiu i sia sali wink.gif
Atsakyti

i 
MichGirl, Indica ir kitos,
šis skyrelis skirtas fotoreportažams. Visa informacija, kuria Jūs dalinatės, yra labai svarbi ir įdomi visiems, keliaujantiems į šią šalį, tad prašyčiau persikelti ir toliau diskutuoti temoje apie Indiją.
Ačiū už supratingumą.
Moderatorė
Atsakyti
Sveiki,

Visiem vykstantiems i Indija patariu aplankyti Varanasi. Tai kazkas nepakartojamo ir nepamirstamo. Ypac jei viezbutukas buna ant Gango kranto smile.gif
Atsakyti
Gal ne į temą, o gal kas ir atsakys. smile.gif

Viena drauge tuokiasi su mmm indusu, indu, ar kaip ten teisingai. Normalus bičas iš pietų Indijos, tikejimo krikščioniško, nors ir ne katalikas, kaip supratau.
Tai va kilo klausimas ką padovanoti vestuvių proga. Galvojų kokia nors lietuvišką monetą sidabrinę ar auksinę, bet ar nebus pagal indų papročius kokių niuansų su minuso ženklų?
Atsakyti