Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Airijoje

QUOTE(Esteltida @ 2010 04 29, 10:09)
tai jo jo zinau ,kad reikes susimoket vistiek PSD. bet apsimoka pasimt pasalpa vaiko ir vistiek geriau lieka gaunas ., nu zodziu ..... ot butent kaip LT valdzia vogia pinigelius taip ir mes turetumem pasiimti ir tyliai ramiai ..... ne napalikti ir pan . mano daruges is UK , grizo i lietuva ir pasiema irgi , susitvarke viska ir nesuka sau galvos . mane isvis biesina tokie istatymai ,baisu .... kaip primasto LT ...
o gal zinot per kiek laiko isduoda airiska pasa vaikui ?

Seniau padarydavo per 10 dienu Express vadinosi. Bet kaip dabar nzn, nes pasu skyrius visas streikavo ir labai daug susikaupe laukianciuju, buvo didelis skandalas, per visas zinias kokias 2 savaites kalbejo.
Atsakyti
QUOTE(dekeriene @ 2010 04 18, 15:42)
<...>nakti man pasibaige iklotai tie didieji skirti po gimdymo ir nuejau paprasyti kad duotu nes juk vyro neprasysi nakti atvezti tai nuejau dirbo lenke<...>nuo to karto man lenkas kaip keiksmazodis

nu man lenkai irgi kliuna kazkodel doh.gif --- o kokie ten iklotai? as visai zalia tuose reikaluose blush2.gif
QUOTE(Daila @ 2010 04 20, 15:54)
*Useful items to bring with you to the Labour Ward<...>
**http://www.citizensi...n/child_benefit

* labai naudinga info thumbup.gif as dar info radau vhi draudimo psl 4u.gif
** aciu uz linka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 04 30, 10:10)
Seniau padarydavo per 10 dienu Express vadinosi. Bet kaip dabar nzn, nes pasu skyrius visas streikavo ir labai daug  susikaupe laukianciuju, buvo didelis skandalas, per visas zinias kokias 2 savaites kalbejo.

o kur tas pasu skyrius buna? kokioj istaigoj? blush2.gif neisivaizduoju net kur kreiptis reiks? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Adaja @ 2010 04 30, 13:23)
o kur tas pasu skyrius buna? kokioj istaigoj? blush2.gif  neisivaizduoju net kur kreiptis reiks?  unsure.gif

Paste reikia pasiimti forma, ten uzpildai viska, sumoki (as tai visa mokejau, tai tik nr irasiau ir jie atskaiciavo) sudedi visus reikalingus dokumentus pagal check list: gimimo liudijimas, tavo pasas (atrodo), laiskas del pilietybes is comunity servant (neatsimenu kaip tiksliai vadinasi, Gardoj pasakys kur ta zmogu reasti arba patys uzpildys) ir tada eini su vaiko tevu i Garda, ten prie ju pasirasai forma, pasirasai ju knygoj (abu tevai butinai turi eiti) ir issiunti viska (prie formos buna vokas idetas), siuntimas nekokamas.

mastau.gif rodos viska surasiau, jei ka klausk padesim mirksiukas.gif

Tiesa pasus ir gimimo liudijimus reik originalus siust, o kad greitai padarytu reik papildomai moket, formoj reik varnele uzdeti ant express.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Laurusha*: 30 balandžio 2010 - 14:36
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 04 30, 13:33)
Paste reikia pasiimti forma, ten uzpildai viska, sumoki (as tai visa mokejau, tai tik nr irasiau ir jie atskaiciavo) sudedi visus reikalingus dokumentus pagal check list: gimimo liudijimas, tavo pasas (atrodo), laiskas del pilietybes is comunity servant (neatsimenu kaip tiksliai vadinasi, Gardoj pasakys kur ta zmogu reasti arba patys uzpildys) ir tada eini su vaiko tevu i Garda, ten prie ju pasirasai forma, pasirasai ju knygoj (abu tevai butinai turi eiti) ir issiunti viska (prie formos buna vokas idetas), siuntimas nekokamas.

mastau.gif rodos viska surasiau, jei ka klausk padesim  mirksiukas.gif

Tiesa pasus ir gimimo liudijimus reik originalus siust, o kad greitai padarytu reik papildomai moket, formoj reik varnele uzdeti ant express.

4u.gif aciu labai, o as jau galvojau cia per koki sociala reiks tvarkytis doh.gif dabar zinosiu bent jau kur kreiptis 4u.gif 4u.gif 4u.gif dar karta dekui labai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dado @ 2010 04 28, 02:52)
Na mano drauge taip pat negavo tos vienkartines pasalpos,nors  ji ir kudikis buvo deklaruoti LT.Jos paprase atnesti lietuvos pasa....(vaikas gimes airijoje) doh.gif

kazkokia nesamone koki dar pasa? g.gif , issiemi lietuviska gimimo liudijima ir viskas
nesvarbu kur vaika gimdai juk jei deklaruota vieta lietuvoje, turi duoti

o vaikui paso nebutina isimti iki kiek 16 ar 18 metu jei niekur nekeliauji...manau kazkokia nesamone ten jos paprase....

lt pilieciai gali buti gime ir uzsienyje asmenys, juolab kad vaikam dabar suteikia dvi pilietybes, gali tureti airiska ir gauti lietuviska....

tik va esu girdejusi kad turedamas lietuviska pilietybe vaiko airiskos negausi...kazi ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Gyvate @ 2010 05 02, 13:15)
tik va esu girdejusi kad turedamas lietuviska pilietybe vaiko airiskos negausi...kazi ar tai tiesa?

Ir as taip girdejau...
Atsakyti
[quote=Gyvate,2010 05 02, 13:15]
kazkokia nesamone koki dar pasa? g.gif , issiemi lietuviska gimimo liudijima ir viskas

o vaikui paso nebutina isimti iki kiek 16 ar 18 metu jei niekur nekeliauji...manau kazkokia nesamone ten jos paprase....

lt pilieciai gali buti gime ir uzsienyje asmenys, juolab kad vaikam dabar suteikia dvi pilietybes, gali tureti airiska ir gauti lietuviska....

jo teisingai girdejot , kad jei turi jau LT pilietybe, tai airiskos nebegausi vaikui . pirmiausia reikia airiska isimti , tada eiti del lietuviskos.

o kas liecia del vienkartines pasalpos, tai jo , irgi gerai rasai . vejus kazkokius sneka, turi duoti , nes lietuvos pilietis gi ir nesvarbu kur gime tas vaikelis . na nzn , nebent kas vel pasikeite , gi keicias lietuvoj viskas kiekviena diena , kaip diena taip naujiena doh.gif bent mano drauges susitvarke is UK, gavo pasalpas . kartais laimes dalykas daug kas buna ..... oi ta lietuvele ...
Atsakyti
Sveikos,
dabar del to Maternity cach grant ismokos.Nuejau issiaiskinti.Ziuri i mane ,kaip i ofonaute,tipo,ko as cia noriu. Tai tada ji surado HSE puslapyje,kas turi full eligibillity medical card,toms priklauso ta ismoka,tai isejo,pas kazka gudriau tipo pasiklaust.Gryzta,sako:taip yra ta vienkartine ismoka,kuri yra 10 euru 16 centu.As ir klausiu,tai kur cia logiska,kas cia pasijuokimas kazkoks ar ka,ka veikt su tais 10 euru,ir dar ten ta forma pildyk,kad juos gautum,jinai sako,as nezinau,man irgi juokinga.Sako jei nori daugiau info tai eik i Helth Board ,ten jos tiksliai zinos.
Tai va ,gal sia savaite dar ten nuvaziuosiu ,nu man idomu vistiek iki galo issiaiskinti,kam toks dalykas yra,ir tai tikrai tik 10 euru wink.gif
Atsakyti
[quote=Gyvate,2010 05 02, 12:15]

[/quo
As taip pat buvau pasipiktinusi tokiu lietuvos poziuriu i LT piliecius.Tai buvo pries du metus.Mano drauge nekovojo del tu pinigu,nes buvo trumpam gryzusi i lt,o vaika buvo palikusi uzsienyje.....Nebuvo galimybiu pasidaryti greitai lietuvisko paso...Na matyt pas koki darbuotoja papulsi..kaip ir cia. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(filka @ 2010 05 03, 11:25)
Sveikos,
dabar del to Maternity cach grant ismokos.Nuejau issiaiskinti.Ziuri i mane ,kaip i ofonaute,tipo,ko as cia noriu.  Tai tada ji surado HSE puslapyje,kas turi full eligibillity medical card,toms priklauso ta ismoka,tai isejo,pas kazka gudriau tipo pasiklaust.Gryzta,sako:taip yra ta vienkartine ismoka,kuri yra 10 euru 16 centu.As ir klausiu,tai kur cia logiska,kas cia pasijuokimas kazkoks ar ka,ka veikt su tais 10 euru,ir dar ten ta forma pildyk,kad juos gautum,jinai sako,as nezinau,man irgi juokinga.Sako jei nori daugiau info tai eik i Helth Board ,ten jos tiksliai zinos.
  Tai va ,gal sia savaite dar ten nuvaziuosiu ,nu man idomu vistiek iki galo issiaiskinti,kam toks dalykas yra,ir tai tikrai tik 10 euru  wink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Nu bet ir saunuole tu! Man tai neuztektu kantrybes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aghedo @ 2010 05 03, 20:30)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif
Nu bet ir saunuole tu! Man tai neuztektu kantrybes  mirksiukas.gif

Nu zinok man dabar principo reikalas issiaiskinti,kaip cia is tikruju yra,nenurimsiu,kol nesuzinosiu,gal ir kvaisa lotuliukas.gif nu bet kaip dabar palikt viska ir numot ranka,taip kad laukit pratesimo tongue.gif
Atsakyti