Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Airijoje

QUOTE(zuika-puika @ 2010 12 13, 17:40)
Jo as irgi galvojau apie gimdymo plana, nes nenoriu repliu ir vakumo. O ka jus galvojat apie epidiura?

Jei bus toks ilgas ir sunkus, kaip su pirmu, tai butinai imsiu .. Man pasiteisino per pirma gimdyma, kitaip butu labai sunku buve istvert ax.gif

Nedulia, kai stumimo metu 2 val. nieko neisejo, manoji gyd. sukviete dar 4 gyd. ir jos visos kazkaip graziai uzgule pilva padejo isstumti ... Pro ruka atsimenu visa tai, nes jau samone buvo kazkur toli, vos ne su dievais snekejau blush2.gif doh.gif Bet nenaudojo jokiu irankiu, kuriuos taip megsta airiai rolleyes.gif
As esu pries juos, nes zinau ne viena atveji, kai repliu ar vakumo "deka" buvo suzalojama kudikio galvyte .. unsure.gif Del to esu labai nusistacius pries situos dalykus ...

Geras del atsalimo ir sniego, nu gal pas mus nebepustys taip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 14 gruodžio 2010 - 02:38
Geras straipsniukas Skausmas gimdant „yra geras dalykas“

Tikiuosi istverti be nuskasminamu. Sutinku, kad kvepavimas gimdymo metu labai padeda, jei jis teisingas, jau is daug girdejau. idomu kaip bus paciai, nors dar labai toli

Kas skaitys, tai perskaitykit iki galo mirksiukas.gif Paskutine pastraipa gasdina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule19841984: 14 gruodžio 2010 - 03:04
labas rytas mielosios,

su liudnom ziniom as sikart verysad.gif keliausiu sian pas gp savo, nors esu simtu procentu tikra, kad praradau savo zirniuka cray.gif kazkaip viskas labai greitai ir netiketai, bet matyt nebuvo lemta sikart unsure.gif
Atsakyti
labas rytas

QUOTE(munyt @ 2010 12 14, 11:21)
labas rytas mielosios,

su liudnom ziniom as sikart  verysad.gif keliausiu sian pas gp savo, nors esu simtu procentu tikra, kad praradau savo zirniuka  cray.gif kazkaip viskas labai greitai ir netiketai, bet matyt nebuvo lemta sikart  unsure.gif

neliudek 4u.gif ,aisku labai gaila kad taip nutiko verysad.gif .Laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2010 12 14, 07:21)
labas rytas mielosios,

su liudnom ziniom as sikart  verysad.gif keliausiu sian pas gp savo, nors esu simtu procentu tikra, kad praradau savo zirniuka  cray.gif kazkaip viskas labai greitai ir netiketai, bet matyt nebuvo lemta sikart  unsure.gif

neliudek,gal dar ne viskas prarasta.is ko taip sprendi,kad jau viskas?pranesk,kaip sekesi pas GP. console.gif

as tai ir pries visokius tuos vakumus ir pan.tikrai noreciau pati pagimdyti,be jokiu epiduru.

zuika-puika kelinta keliauji i ligonine?nepamirsk pranest,kaip sekesi mirksiukas.gif

o man tai vis paskaudena pilvuka,bet manau lelius auga,tai normalu,4 dieni i ligonine tikiuosi bus viskas gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2010 12 14, 10:21)
labas rytas mielosios,

Laikykis Munyt, gal bus viskas gerai dar .. 4u.gif
Pranesk kai grisi, kokios naujienos ..
Atsakyti
del gimdymo,tai net nezinau nuo ko viskas priklauso g.gif
pirma gimdziau labai lengvai,jokiu nuskausminimu,jokiu komplikaciju,pusantros valandos ir leliu jau laikiau ant savo ranku thumbup.gif
Antras nestumas lyg ir normalus buvo,neskaitant pamaudimu,ir gaktikaulio paskaudenimo.Turejau nusipirkus knyga "Nestumo Biblija",perskaiciau visa,isskyrus tema apie cezario pjuvi.Buvau optimistiskai nusiteikusi pagimdyti pati,be jokiu epiduru ir pan...Deje... buvo cezario pjuvis ir reples buvo naudojamos doh.gif
Treciasis nestumas vel visai kitoks,nei tie 2.Nuo 5 menesiu skauda gaktikauli,sonus,strenas ir ....Ramina tik tai,kad nedaug beliko laukti iki leliuko gimimo.Koks bus gimdymas net neisivaizduoju,pati gimdysiu ar cezaris g.gif
Tai va,zinok zmogau kaip kas bus
Kaip kazkuri is merginu sake: mes planuojam,o dievas juokiasi is musu planu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2010 12 14, 10:21)
labas rytas mielosios,

Munyt nesinervuok, buk stipri... Mes su tavimi.. Kodel taip nusprendei? Gal nieko rimto kad ir kas nutiko... Pranesk kaip tau sekesi.. 4u.gif

As jau po konsultacijos, labai maloni midwife buvo, pakalbejom apie viska, paeme kraujo gal 5 meginelius wink.gif pulsa paklause, sirdele isgirdom- brangusis asarele nubrauke, kaip miela wink.gif tik skana pasirodo reikia atskirai uzsiregistruot i ligonine, nes siandien ligonines klinikoje buvom o ne pacioje ligonineje. Pakalbejom apie pamokeles, dave dar papke su kruva informacijos lankstinuku apie ligonine ir gimdyma.

As vaikysteje esu nusilauzusi stuburo galiuka, tai man daznai nugara paskauda, o ji dar pasake kad gali buti sunkesnis gimdymas del to.. Tai as nusiteikus epidiurui..
Atsakyti
zuika-puika na man ir patinka ziureti i savo vyra kaip jis jautriai reagavo pamates leliuka,net keista,atrodo visada tokie stiprus ir pan,o va ir yra dalykas kuris juos sugraudina smile.gif
o dieve,jai ir man ims kokius 5 meginelius kraujo,tai as ten apalpsiu doh.gif ,reiks vestis saviski,kad laikytu.man tai laiske parasyta,kad bus skanas,na bet bus matyt vietoj ka sakys ir darys.tai kada dabar kitas pasimatymas?
Atsakyti
smile.gif+2010 12 14, 13:46-->
QUOTE(smalsuole smile.gif @ 2010 12 14, 13:46)
zuika-puika na man ir patinka ziureti i savo vyra kaip jis jautriai reagavo pamates leliuka,net keista,atrodo visada tokie stiprus ir pan,o va ir yra dalykas kuris juos sugraudina smile.gif
o dieve,jai ir man ims kokius 5 meginelius kraujo,tai as ten apalpsiu doh.gif ,reiks vestis saviski,kad laikytu.man tai laiske parasyta,kad bus skanas,na bet bus matyt vietoj ka sakys ir darys.tai kada dabar kitas pasimatymas?

Jo labai miela, nesitikejau is jo tokios reakcijos wink.gif ziuriu sedi asaras valo... Tik gaila neteko jam dar pamatyti leliuko...
Tai dabar vizitas i ligonine skanui vasario 2 d, pasiskambinau iskart... Toli labai bet ka padarysi, sirdute girdejom ramiau jau...
Is venos ime krauja, as irgi negaliu ziuret, nusisukus buvau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(munyt @ 2010 12 14, 07:21)
labas rytas mielosios,

munyt laikykis. bet gal tikrai dar nieko blogo nenutiko. vyk blogas mintis salin.
Nors as irgi labai bijau. atsinaujino mano liga prakeikta. Galva rodos is karscio sprogs, o temp nedidele, ir vyras kiek paliecia galva sako nekarsta. nieko nesuprantu. jau 4 metus nesu normaliu gripu sirgusi, nei vienas gydytojas nepadejo, nei vieni antibiotikai. Visa kaip marionete, jegu nera. Del zirniaus bijau.

Gal kuriai buvo ligu nestumo metu, kaip gydetes?gal koki gera mociutes recepta zinot?

zuika-puika sveikinu su pirmuoju vizitu 4u.gif Labai graziai viskas praejo kaip supratau wub.gif O del skano jei pinigeliu negaila, tai pas LT gine cia galima nueiti, tik kazi ar daro jau nuotraukeles g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule19841984: 14 gruodžio 2010 - 13:06
del scanu, tai kiekviena ligonine turi savo sistema. vienur scanas daromas per pirma appoitmenta (coombe, rotunda), kitus reikia atskira appointmenta pasidaryti scanui (national maternity holles street).
del epiduru, as tik UZ. su pirmu gimdymu 48val saremiai vyko, 2 naktis nemiegojau, tai baisiai issekus buvau belaukiant pacio stumimo. jau kai saremiai buvo kas 1min nebeistveriau (5cm) ir 10pm paemiau epidura. o 3.35am gime mergyte. per ta laika iki stumimo pailsejau, net numigau. kitaip tikrai nebuciau dar tiek ilgai istempus be epiduro.
su antru saremiai 24 val, 12pm pasiemiau epidural, kai vel nebegalejau skausmu kenteti, kas 1min jau buvo. ir vel kazkur 5-7cm buvo. pagimdziau 3.30 am. per ta laika pailsejau, su MB vardus aptarem, ir jutau pati, kada jau man stumti reikia.
au treciu, saremiai vel anksti prasidejo, maude ilgai ir nustodavo. 10 pm isvaziavom i ligonine, 11pm nubego vandenys, buvau 3cm. 12pm jau pradejau prasyti epiduro, nes kvepavimas nepadejo. tai kol akuseres gydytojus pakviete, kol laseline pastate praejo 15 min... pries pat epidural pajutau, kad jau reiks stumti, tai epiduro ir nebedave, nes jau galvyte matesi. 12.30pm gime berniukas, naturaliai, su manim saukiancia ant viso koridoriaus. skausmas po gimdymo aisku, pasimirsta, bet is to skausmo ir stumimo visai jegu nebeturejau. net nemaciau, kai man maziu parode. ir nuotraukose matosi, kad visa issekusi, kai su pirmais kartais as su didziausia sypsena su leliuku ant ranku.
taigi, kai gimdysit, ziurekit pagal situacija. dujos gali labai padeti ypac per pacius saremius. bet jei gimdymas labai letai einasi, patarciau epidural, kitaip busit per daug issekusios per pati stumima.
beje esu girdejusi LT, kad ten 90% galimybe gauti epistommy (ikirpima) per pirma gimdyma. airijoje nepuola pjauti, jei plysta, plysta, tik ziuri, kad neplystu perdaug.
Atsakyti