pasidalinsiu ir as savo patirtim.
Manau dar cia priklauso nuo gyvenimo budo. kas kokiu ritmu gyvenam. Kas butina vienai gali buti vsiai nereikalinga kitai Maniskis gime 4kg ir 56cm , tai newborn rubelius praktiskai tik ligonineje pirmaja savaite naudojom. Man einamiausi buvo sliauztukai, bodziukai trumpom ir ilgom rankovytem bei patogu buvo treningines kelnytes. Tokiam maziukui manau svarbu, kad butu kuo svelnesne medziaga. Dzinsiukus nebent isheigai, bet ir tai galima isheigai ( pas gydytojus, i svecius vaziuojant ir pan) kazka viena grazaus nusipirkt na du kostiumelius. Daug maziukui tikrai neverta prisipirkti, nes ir ishauga greit, ir pridovanoja dar. Mes pvz gimem dideli, tai dabar sliauztukus 6 men dydi nesiojam ir tai tik tik. Kadangi pries ziema gimem, tai prireike 2 kombinzonu siltu, tikiuosi ziema greit baisgis, kad nereiktu 3 pirkt... Megztuku, visokiu dzemperiu su kapisonais turejau, bet retai kada uzdedavau, nes namie silta, o jei kur vaziuodavom maudavau i kombinzona be jokiu megztuku. Aisku reiks kepuryciu, pirstinyciu, kojinyciu.
Vaikjuoste manau geras dalykas ypac gyvenant kokiam judriam, dideliam meiste kai reikia naudotis vieshuoju transportu ar buities darbus dirbant, bet man ir vezimukas butinas. Vien jau tam, kad isvezti vaika grynu oru pakvepuoti, po parka pasivaikscioti. Ir pasivazinejusi dar palikdavau kiemelyje miegoti jei neprabusdavo arba jei neturedavau laiko vaiskcioti, isvezu vezimeli uz duru ir
Autokedute aishku butina jei turit mashina:) Dazniausiai jei perki autokedute, tai ir remo ant ko ja uzdeti prireikia, o vezimuku remai atskirai (deja) neparduodami tik su lopsiniu vezimeliu. Vasara gimusiems to lopsinio vezimelio gal ir nelabai prireikia. Mes pirkom lospini vezimeli, kuris persitvarko veliau i sedima.
Vaika migdau loveleje. Man nesunku atsikelti pamaitinti. Nzn kaip bus veliau. Kolkas viskas OK. Nelabai noriu pripratinti kartu miegot, nes sunku bus veliau atpratinti. Lovyte pirkom didesne (70x140) uzteks ilgam.
Kadangi gyvenam per 2 aukstus. Lovyteje tik migdau nakciai, o 1a turim 2 a manieza su pervystymo lenta kartu. Man patogu.
Virshuje turiu dar viena pervystymo lenta, kuria laikau prisegta prie lovytes. Man patogiau pervystyti ant lentos nei pasilenkus ant lovos. ta pervystymo lenta naudoju ir vonioje, maudant vaikiuka (nurengimui, aprengimui).
Man pervystymo lenta reikalingas daiktas. Palieku ir vaikiuka ant jos oro [procedurom be sauskelniu, tai nelabai noreciau, kad "nelaimes" atsitinkancios taip gulint ivyktu ant mano virtuvinio stalo
Maudymui turim sulankstoma vonele. Ranksluosciu keleta su kampu. Weledos sampuna.
Kremuka uzpakaliukui naudoju kiekviena karta keisdama sauskelnes, nors problemu su isshutimais ir neturim. Dabar naudoju Weledos.
Dar ka naudoju: hummer vandenuka nosytei valyti, lakishiaus arbata i vonele maudant, papratsa vazelina, dregnas serveteles kai labai prikakojes buna, vatos tamponelius ir bliudeli su vandeniu uzpakaliukui nuplauti, vit D, zirklutes, merliukai, palutes, skyleti dekiukai, termometrai kuno ir kambario temp matuoti. Nuo diegliuku gelbejomes espumizanu ir infacoliu.
Beja, as tikejausi, kad gimdymas nebus sunkus, nes ir nestumas lengvas buvo. Deja teko pasikankinti. Del spelioniu kas gims nuojauta neapgavo. kazkas rashe, kad nesiojant berniukas pilvas bua zemai. Man jis taip ir nenusileido, o pazystamos pilvukas labai zemai buvo, bet gime mergyte