Abi dukros kiekvieną rytą prieš eidamos į mokyklą pasidažo lūpas. Abi turi atskiras kosmetikas. Jaunesnei perku vaikišką, vyresnė naudoja panašią kaip mano. Aišku, eidamos į kokį renginį ar šventę pasidažo truputį daugiau: pasidažo lūpas, akis šešėliais pablizgina, pasikvepina. Manau kol kas to užtenka

QUOTE(Supermama Erika @ 2007 02 05, 19:25)
Abi dukros kiekvieną rytą prieš eidamos į mokyklą pasidažo lūpas. Abi turi atskiras kosmetikas. Jaunesnei perku vaikišką, vyresnė naudoja panašią kaip mano. Aišku, eidamos į kokį renginį ar šventę pasidažo truputį daugiau: pasidažo lūpas, akis šešėliais pablizgina, pasikvepina. Manau kol kas to užtenka 

Niu pasakykit, mama, kam? Ar kad jos taip nori, ar kad turi ką slėpti?

Atsakyt galiu. Vyresnė dažosi, nes jos klasėje beveik visos dažosi ir jai patinka. O jaunesnioji dažosi todėl, kad mato, kaip dažosi sesuo ir pati taip pat nori dažytis. Aš leidžiu. Žinoma, perku tik kokybišką kosmetiką, kad nekenktų odai

Na, manajai 16. Tik esant progai (gimtadieniai, šventės) pasidažo blakstienas ir lūpas. Jei šventė vakare - akis paryškina labiau. Kasdien ir šiaip sau nesidažo visiškai
. Vienas jos argumentas: ,,nuolat naudojant tušą išbluks blakstienų galiukai ir teks dažyt visada" (kol kas juodos iki pat galiukų net vasarą
); kitas jos argumentas, kodėl dar nereikia dažytis kasdien : ,,žinau, kad, kuo labiau mergina sau nepatinka, tuo daugiau naudoja dažų. Ir tai žinau, ne tik aš"
. Ir dar kartą pridūrė, jog jei mergina sau labiau patinka smarkiai pagražinta, tai nebūtinai reiškia, jog tokia gražesnė ir kitiem (čia jau žinios iš diskusijų su vaikinais). Aš nesikišu į tai, kada ir kiek dukra dažosi, bet neslėpsiu, toks jos požiūris mane džiugina.
Nepatinka 16-metės, atrodančios, kaip 20-etės. Taip pat nepatinka ir 7-10-etės, atrodančios, kaip priblizgintos plastmasinės lėlės, lyg šventės dekoracijos, kai turėtų būti aktyvios jos dalyvės, atsipalaidavusios ir dar negalvojančios apie tai, kaip nepatrinti netyčia dažytų akių
.
Atsiprašau už nuomonę be pagražinimų

Jokios kosmetikos, išskyrus lūpų balzamą (vienas iš jų - su neryškiu blizgesiu) - nuo kūdikystės labai džiūsta ir skilinėja lūpos
Tik pradėjus reguliariai "dažytis" tapo normalios. Kartais "ant durniaus" paprašo nulakuoti nagus, niekada neprieštarauju. Dar plaukai neryškiai padažyti sruogelėmis. Ir šventėms, renginiams nesidažo - nebent atitinkama kaukė reikalauja, tuomet ir juodai lūpas nusitepa, bet taip būna per metus porą kartų.
Šiaip jau nepalaikau požiūrio į kosmetiką, kad tai yra tik priemonė kažkam slėpti (tokiu atveju man, jau virš 30-ties, turėtų nepatikti ir pasidažę 20-metės, o kam joms dažytis, juk irgi gražios, nebent visas veidas strazdanomis nuėjęs
). Taip pat kaip ir dažytis PRIEŠ kažką (vaikinus, ta prasme) - čia jau būtų formuojamas pateliškas požiūris į save ir žmonių santykius, kai jau esi biologiškai subrendusi patelė, parodyt raudonas lūpas, kad sekiotų patinai, po to pastoti ir paperėti. Man pačiai atgrasios tokios "vertybės", ir savo vaikui to nelinkiu. Dekoratyvinė (ne higieninė) kosmetika, kaip ir drabužiai, yra žmogaus stiliaus detalės, padeda išreikšti save, sukurti savo išorinį vaizdą, labiau atspindintį vidų. Todėl ir naudojama pagal poreikį. Jei paaugliui norisi rėkti - tegul rėkia, žaidžia su išvaizda, išbando akių šešėlius nuo tamsiausių iki šviesiausių, kol nenusibos. Svarbu tik, kad taip darytų ne iš nemokėjimo ar nesupratimo - užtat makijažo pamokėlės reikalingos. Nemanau, kad reikia stabdyti, bet jokiu būdu ir ne savo iniciatyva skubinti.

Šiaip jau nepalaikau požiūrio į kosmetiką, kad tai yra tik priemonė kažkam slėpti (tokiu atveju man, jau virš 30-ties, turėtų nepatikti ir pasidažę 20-metės, o kam joms dažytis, juk irgi gražios, nebent visas veidas strazdanomis nuėjęs

QUOTE(Erszebeth @ 2007 02 06, 02:29)
nebent visas veidas strazdanomis nuėjęs
).

Ir ką tuo norėjai pasakyt??

QUOTE(justyte @ 2007 02 06, 22:54)
Ir ką tuo norėjai pasakyt??
Tai jei veidas strazdanotas jį slėpti reikia???
Pudras ant veido krauti, kad jų nesimatytų??
Nesamonė, man strazdanos gražu, jos jaunina patį žmogų ir nereikia jų slėpti 

Bandžiau įsivaizduoti kraštutinę situaciją, kuomet kosmetikos naudojimo pateisinimas būtų kažko slėpimas. Ir turėjau omenyje tokį defektą, kai ne šiaip sau strazdanota nosytė, o visas veidas dėmėtas - viena pažįstama būtent dėl to kasdien naudoja be galo daug kosmetikos, jai negražu, ir nebegali žmogui sakyt - nesidažyk, nes jauti, jog sakytum nesąmonę, kaip žmogui su kiškio lūpa - nesidaryk plastinės, ir taip puikiai atrodai.
Mano dukrai 12 metu ir jinai jau dazosi akis tusu lupytes siek tiek seseliu nesioja visokius aksesuarus,ir as nieko pries bet zinoma kai pirma karta pamaciau buvau issiziojus...Bet kad nuo 7 metu mergaites dazosi tai cia apsurdas dar suprantu kad tik lupytes siek tiek bet jau kad seselius ir pan. tai cia nesamone yra

QUOTE(Iceaa @ 2007 02 07, 15:48)
Bet kad nuo 7 metu mergaites dazosi tai cia apsurdas dar suprantu kad tik lupytes siek tiek bet jau kad seselius ir pan. tai cia nesamone yra

Niekas nesako, kad dazomes kasdien, jeigu mergaite pasigrazino mamos pagalba du kar per metus, kas cia nenormalaus, pvz, plaukus pablizgina. O seselius naudojam skyrtus vaikams 7-12 metu, pirktus ne Maximoj, o kosmetikos parduotuvei.
QUOTE(Cerlina @ 2007 02 04, 15:17)
Gražina, čia viena mama aukščiau rašė, kad 7 m. dukterį puošia ir dažo.
Beje, dėl vaikiškų dezodorantų tokiame amžiuje irgi nesutinku. Ar pradinukui jau suaktyvėja hormonų veikla, kad reiktų "mušti" kvapus?
Beje, dėl vaikiškų dezodorantų tokiame amžiuje irgi nesutinku. Ar pradinukui jau suaktyvėja hormonų veikla, kad reiktų "mušti" kvapus?

na kai kurioms būna

QUOTE(Atogrąža @ 2007 02 06, 01:01)
Na, manajai 16. Tik esant progai (gimtadieniai, šventės) pasidažo blakstienas ir lūpas. Jei šventė vakare - akis paryškina labiau. Kasdien ir šiaip sau nesidažo visiškai
. Vienas jos argumentas: ,,nuolat naudojant tušą išbluks blakstienų galiukai ir teks dažyt visada" (kol kas juodos iki pat galiukų net vasarą
); kitas jos argumentas, kodėl dar nereikia dažytis kasdien : ,,žinau, kad, kuo labiau mergina sau nepatinka, tuo daugiau naudoja dažų. Ir tai žinau, ne tik aš"
. Ir dar kartą pridūrė, jog jei mergina sau labiau patinka smarkiai pagražinta, tai nebūtinai reiškia, jog tokia gražesnė ir kitiem (čia jau žinios iš diskusijų su vaikinais). Aš nesikišu į tai, kada ir kiek dukra dažosi, bet neslėpsiu, toks jos požiūris mane džiugina.
Nepatinka 16-metės, atrodančios, kaip 20-etės. Taip pat nepatinka ir 7-10-etės, atrodančios, kaip priblizgintos plastmasinės lėlės, lyg šventės dekoracijos, kai turėtų būti aktyvios jos dalyvės, atsipalaidavusios ir dar negalvojančios apie tai, kaip nepatrinti netyčia dažytų akių
.

pritariu
Na matau surengėt linčo teismą
mamai kuri septinmetę dukrą kartais padažo,bet aš suprantu kad tik kartais tik švenčių,karnavalų progomis.Tai nematau jokios blogybės.Juk scena to ir reikalauja,kad į ją liptų nekasdieninės išvaizdos "aktoriai"o kokie gi aktoriai be grimo
Tai juk pagerina šventinę nuotaiką
Kitas reikalas jei mama į pamokas išleisdama išdažytų savo dukrą