Įkraunama...
Įkraunama...

Mano žmogus geria, Artimas žmogus - alkoholikas2

sveikos merginos 4u.gif
as vat turiu geru ziniu is savo varpines, mano diedas jau antra menesi ne laso, tfu tfu tfu, tiesa ir neberuko. Paskutinis gerimas buvo isties baisus, irgi kankino visokios lomkes, bet siaip ne taip issikapste. Nugalejo jo noras padeti sau, jis daug skaite nete ieskojo info apie alkoholikus, ir rado Alleko Karro knyga, kaip lengvai atsisakyti alkoholio( tikslaus pavadinimo nezinau), beje rukyti mete irgi perskaites to paties autoriaus knyga apie rukyma.Dabar vakarais vietoj dezes alaus isgerio, mineralinio vandens. Todel pabandykit savo vyrams tokia minti pakisti, gal paskaicius knyga protelis prasvieses. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2008 08 01, 09:21)
sveikos merginos 4u.gif
Alleko Karro knyga, kaip lengvai atsisakyti alkoholio( tikslaus pavadinimo nezinau)

Nuoširdžiai sveikinu visą Jūsų šeimą 4u.gif

Alenas Karas "Lengvas būdas suvaldyti alkoholį"

http://joga.365.lt/k...li_Alenas-Karas
(galima parsisiųsti lietuvišką arba rusišką variantus)

Atsakyti
QUOTE(klaidele @ 2008 08 01, 10:11)
suprantu, kad tie raminamieji vaistai prieš 15 metų jokios naudos nedavė, ar ne? nes jeigu teisingai supratau, negeria tavo tėvukas vos mėnesį....
tai irgi pasiekimas  thumbup.gif apie tokį laiko tarpą mums tik pasvajoti.

O tavo žodžiai "jei pats nenorės nieko nepadarysi turi jis nusirist iki pačio dugno ir paskui keltis su tavo pagalba" man net šiurpą sukėlė.... Suprantu, kad aš nenoriu matyti to dugno, kad aš nesijaučiu esant "geroji samarietė", kad aš noriu gyventi ramiai, nemastant apie alkoholiko vyro ištempimą.... matyt alkoholis išgarino mano meilę jam. O gaila, meilė buvo stipri.

Jolantoska, linkiu, kad tavo tėčio blaivumo mėnesiai tęstųsi visą jo gyvenimą  4u.gif

Na pries 15 metu su juo tokiu cirku budavo kad net prisimin nebenoriu , ji net paralyzuodavo , o be to turejo alkoholine epilepsija - vaizdeliai ne is maloniuju ir ne silnu nervu. Po tokiu priepoliu jis negerdavo 2 menesius ir kad ta abstinencija taip stipriai nekankintu gerdavo raminamuosius.

O uz linkejimus nedekosiu , kad issipildytu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2008 08 01, 09:21)
sveikos merginos 4u.gif
as vat turiu geru ziniu is savo varpines, mano diedas jau antra menesi ne laso, tfu tfu tfu, tiesa ir neberuko. Paskutinis gerimas buvo isties baisus, irgi kankino

Sveikinu iš visos širdies 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kaip šaunu jau 2 mėnesiai ramybės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Bendrom jėgom ir išsikapstysit iš tos bėdos, svarbu kad noras yra.
Papildyta:
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 07 12, 14:17)
Mano mama 25 tikėjo...... Dabar gali ir ji, ir aš pasakyti kad viskas pasikeitė. Tėvas gėrė. Mama pyko, verkė, prašė. Aš verkiau, pykau.  dabar gyvena gražiai. Darbai superiniai, namai gražūs. Santykiai irgi.  Bet beveik 30 metų vos ne gryno š... .

Neišeini tu man iš galvos, vis tikiuosi kad tai tik tavo tėvų bėda, kad tavo šeimos neliečia ta bėda.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Kaskada esu cia jau rasiusi,senai senai..gal pries gera pusmeti ax.gif
O beda ir as turiu...mano zmogus geria..jam 30 m. kartu mes jau ilgokai apie 10 metu.Visada buvo sita problema.stipresne ar silpnesne ,bet buvo.Kartais apstoja ir negeria,o negeria del to kad viska skauda.Kai negere ir pastambejas buvo,o dabar vel nesioja S dydzio rubus.darbe jau pasake dar syki neateisi i darba ,daugiau nebedyrbsi.Jam pasiule eiti i Vilties namus,bet jam geda kad visi suzinos.Mes gyvenam Airijoj,raminu kad artimieji nesuzinos(nors ir taip visi zino jo liga).
Dabar as uz 2 savaiciu iskrentu i Tevyne-namo thumbup.gif ir ruosiuosi nebegrysti,o jis lieka cia...Geria!!!!!!!!!!! bet taip GERIA ir taip NUSISNEKA kad baisu.jau pradedu nebekesti,neapsikesti.SLYKSTU!!! po tiek metu parasciausiai SLYKSTU!Tikuos kad savaime atitolsim,nes nebenoriu jam padeti,atsibodo.metu ir lekiu.Nenoriu po 30 metu ji slaugyti...Atsibodo jo pazadai,kad dabar jau tikrai "paskutinis kartas" Ziuriu as kartais i ji ir gaila tik nezinau ko,saves ar jo...tikrai nezinau...

isiliejau merginos,mintys padrikos.....tiesiog laukiu nesulaukiu kada namo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rubija @ 2008 08 03, 20:01)
Dabar as uz 2 savaiciu iskrentu i Tevyne-namo  thumbup.gif  ir ruosiuosi nebegrysti,o jis lieka cia...Geria!!!!!!!!!!! bet taip GERIA ir taip NUSISNEKA kad baisu.jau pradedu nebekesti,neapsikesti.SLYKSTU!!! po tiek metu parasciausiai SLYKSTU!Tikuos kad savaime atitolsim,nes nebenoriu jam padeti,atsibodo.metu ir lekiu.Nenoriu po 30 metu ji slaugyti...Atsibodo jo pazadai,kad dabar jau tikrai "paskutinis kartas" Ziuriu as kartais i ji ir gaila tik nezinau ko,saves ar jo...tikrai nezinau...

Gerai kad gali išvažiuoti, palikti jį. Jei jau per 10 metų nepasikeitė ko gero nepasikeis, o toliau bus tik blogiau. Ir aš pagalvoju kas būtų jei jis atgultų į lovą ir jį reiktų visą likusį gyvenimą slaugyti. Košmaras, o svarbiausia už ką - už tuos 13 pragaro metų?
Atsakyti
QUOTE(klaidele @ 2008 07 31, 17:10)
pokalbiai šioje temoje aprimo....  g.gif
tikiuosi, kad aprimo todėl, kad visiems gyvenimai pradėjo tvarkytis...  ax.gif

Deja, apie save nieko panašaus negaliu pasakyti... Arodo viskas eina tik blogyn ir blogyn. regis, jis supranta, kad turi didelę bėda, bet pasiryžti ją gydyti jis nesugeba. gėda jam prisipažinti prieš kitus....

štai vieną dieną bandė neprisigerti taip, kaip kas vakarą - t.y. sumažino išgeriamo alkoholio kiekį (pasitenkino pora buteliukų alaus. čia mums yra žiauuuuuuriai mažai), tai visą naktį visokie drebuliai krėtė, beveik traukuliai, šaltas prakaitas mušė, užmigti negalėjo, aišku, iš ryto į darbą neatsikėlė, nes jautėsi kaip sudaužytas, prakaitas žlaiugte žliaugė. Ech, kitą dieną nusispjovė ir vėl vakare prisigėrė, mat " tokios košmariškos nakties jis nebepakeltų...."

Turbūt visa tai būtų galima pavadinti abstineciniu šoku. Tokie vaizdai man leidžia suprasti, kad vyrutis yra įklimpęs oi kaip giliai  doh.gif pats su šituo brūku nebepakovos, jeigu organizmas jau tokius šposus krečia  doh.gif

pasidalinkite patirtimi, ar yra kam taip buvę.... ar mano jaunasis vyras (jam tik 26 m) jau pasiekė pakankamai aukštą alkoholizmo ribą, kai kūnas nebesugeba pakovoti su alkoholio badu?

Kur pajūryje galima gauti profesionalią pagalbą (išskyrus priklausomybės ligų centrą)?

Klaidele,
jei nori gali man parasyti pm (arba skype galim), galim pasikalbeti.
I tavo klausima galiu atsakyti - taip, tavo vyras yra alkoholikas, nesvarbu kiek jam metu.

Papildyta:
ir dar galiu pridurti kad alkoholikams rupestis kenkia... Kai jie netenka darbo, byra seima, mylincios zmonos nustoja jais rupintis, tada (nesakau kad visiems) jie susimasto...
Antras dalykas - alkoholikas niekada nemes gerti jei saziningai nenores to pats.
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2008 08 06, 14:56)
Papildyta:
ir  dar galiu pridurti kad alkoholikams rupestis kenkia... Kai jie netenka darbo, byra seima, mylincios zmonos nustoja jais rupintis, tada (nesakau kad visiems) jie susimasto...
Antras dalykas - alkoholikas niekada nemes gerti jei saziningai nenores to pats.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2008 08 06, 14:56)
alkoholikas niekada nemes gerti jei saziningai nenores to pats.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pati esu priklausoma (tik negeriu biggrin.gif ) ir zinau kad zmogui be priklausomybes tikrai labai sunku visa tai suprasti. Jei turit klausimu, stengsiuos i juos atsakyti, galit ir PM 4u.gif
Zinau kokia tai baisi liga ir kaip ji viska griauna.
Ne alkoholikai yra alkoholizmo aukos, o tie kurie yra salia ju...
Atsakyti
QUOTE(klaidele @ 2008 07 31, 17:10)
pokalbiai šioje temoje aprimo....  g.gif
tikiuosi, kad aprimo todėl, kad visiems gyvenimai pradėjo tvarkytis...  ax.gif

pasidalinkite patirtimi, ar yra kam taip buvę.... ar mano jaunasis vyras (jam tik 26 m) jau pasiekė pakankamai aukštą alkoholizmo ribą, kai kūnas nebesugeba pakovoti su alkoholio badu?

Aš nebelendu į šią temą, nes kaip tik nieko gero pas mus nevyksta ir nenoriu rašyti apie tuos pačius blogumus. verysad.gif

O tavo vyrukas, klaidele, tikrai labai jaunas ir tikrai negeri dalykai jam dedasi, esu mačiusi pas alkoholikus su dideliu gėrimo stažu. unsure.gif

murzinyte, teisingai rašai "Antras dalykas - alkoholikas niekada nemes gerti jei saziningai nenores to pats."
Deja, aš nežinau, kada maniški pradės kažko norėti gyvenime. Jam gerai taip, kaip yra.
O aš vis tikiuosi, tikiuosi, tikiuosi, kad jis pasikeis. g.gif
Atsakyti
Siulyciau toms moterims kuriu vyrai geria, pasiziureti Youtube - laida Intervention... yra daug daliu. labai daug teisingu minciu ir gal pacioms bus lengviau pasveikti.
http://uk.youtube.co...h?v=AaKfa33XpuI - cia vienas is pavyzdziu.
Atsakyti