QUOTE(Medėja @ 2008 07 09, 16:57)
Tai, ko gero, blogiausia ką galima padaryti. Vaikui tokiu būdu įteigsi nepilnavertiškumo kompleksą visam gyvenimui. O kai jis pradės girtuokliauti kaskart girdėsi, kad kaltas ne jis, o kalti genai, kuriuos tu jam perdavei ir jis nieko su savimi negalįs padaryti.
visiškai sutinku. nes kaltinti savo prigimtį ir genus yra labai labai lenmgva. tai matau iš savo vyro.
jis sako - " o ką aš galiu padaryti.... negaliu aš kitaip.... kalti genai" va čia mums ir pavyzdys....
kalbėti su vaiku reikia tada, kai jis jau pilnai supranta ir gali sąmoningai daryti sprendimus. tėvų įtaka gali būti didžiulė, jeigu tėvai protingai, neįsakančiai kalba. nes vienreikšmiškai nuolatinis kalimas į galvą duoda atvirkštinį efektą.
su mergaitėmis, manau, dar sudėtingiau. nes juk neįsakysi, kokį mylėti, o kokį ne.... be to, tarp moterų, išsirenkančių sau į porą vyrą, linkusį į alkoholizmą yra nemažai tokių, kurioms viduje įaugęs "aukos jausmas" (parašau, to nepriimti asmeniškai, kalbu tik apie kai kuriuos atvejus). mergaitė, matydama savo šeimoje būtent tokį modelį, jį perkelia ir į savo šeimą.
Žinoma, geriausia būtų, kad vaikai nematytų alkoholizmo šeimoje, tada būtų lengviau. tačiau kiekviena iš mūsų matome, kad tai yra ne galo sunku - išgydyti šitą brudą sunku, o pabėgti nuo jo dar sunkiau....
QUOTE(Neapsisprendėlė @ 2008 07 10, 14:40)
Kad Jūs žinotumėte kokia aš laiminga, kad laiku nuo to draugo pasiploviau. Vakar po ilgo negėrimo degtinės vaikinas pavarė. Protas taip susisuko, kad išoko pro langą. Viena laimė, kad ne itin aukštai gyvena ir apačioje vešlūs krūmynai tai vaikinas atsipirko tik apsibrozdinimais ir sumušimais.
Bet neturiu aš ramybės- maldauja kaip šuo,kad grižčiau. Bet eina jis vienoj vieton..
Kaip su tokiais bušavojimais vaikus augint?
Sveikinu

Linkiu susirasti savęs vertą vyrą ir partnerį