Įkraunama...
Įkraunama...

Mano žmogus geria, Artimas žmogus - alkoholikas2

QUOTE(Egluotė @ 2010 11 20, 19:16)
Net nezinau, kodel cia rasau, gal norisi isgirsti kitu nuomone, pastebejimus, o gal tiesiog issikalbeti unsure.gif .
Vis su baime susimastau, kad mano vyras tampa alkoholiku... verysad.gif
Dirba jis labai daug, gerai uzdirba, rupinasi namais, seima, bet kai uzgeria, tada jam nerupi niekas: isleidzia visus pinigus, kiek tik tuo metu turi su savimi. Uzgeria karta per 2 menesius, kartais ir reciau, o gerti pradeda tada, kai tik apsilanko pas savo tevus, tada 2-3 paras ten ir nakvoja, ir geria.
Bandziau ir su jo mama, ir su tevu graziai kalbetis, prasiau, kad jam nesiulytu, net nerodytu alkoholio, nes jis jau turi sia problema, bet is mano tokiu kalbu tik pasijuokiama, nes ju supratimu, tikras vyras turi gerti!
Nezinau, ka daryti. Jauciu, kad viena jam padeti nesugebu, nes visa aplinka tik ir siulo jam isgerti, o jis tam atsispirti nesugeba. Namuose alkoholio ne kvapo nera, draugai taip pat sia problema zino ir mokam praleisti laika, linksmintis ir negerdami, bet jo tevai doh.gif  nezinau, ne ka sakyti...
Gal kas su panasia situacija susidure ir galetu pasidalinti patirtimi...

Analogiska situacija,,,,kur kreipiates?Ieskau kur vezti?
Atsakyti
Nepades nei, kad vesit sad.gif tik kuriam lakui nebent.
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2011 02 10, 13:58)
Analogiska situacija,,,,kur kreipiates?Ieskau kur vezti?

Sako jeigu vilkas tai ir trauke tik į mišką. Gyvenu su alkoholiku jau daug metų niekas nepadeda nei maldavimai nei prašymai, nei grasinimai. Jeigu apsispresi gyventi su tokiu gyvenk. Bet kad jis pasikeis nesitikėk stebūklų aišku būna. Bet aukotis nesiaukok nevertas nei vienas vyras. Mano auka privedė iki depresijos. Gerai pagalvok.
Atsakyti
QUOTE(gotfrida @ 2011 03 14, 16:24)
Sako jeigu vilkas tai ir trauke tik į mišką. Gyvenu su alkoholiku jau daug metų niekas nepadeda nei maldavimai nei prašymai, nei grasinimai. Jeigu apsispresi gyventi su tokiu gyvenk. Bet kad jis pasikeis nesitikėk stebūklų aišku būna. Bet aukotis nesiaukok nevertas nei vienas vyras. Mano auka privedė iki depresijos. Gerai pagalvok.

Tas pats ir man, nu vienu zodziu ilindus, kaip i š... jaučiuosi, gyvenimo kaip ir nebuve sad.gif
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2011 03 15, 15:03)
Tas pats ir man, nu vienu zodziu ilindus, kaip i š... jaučiuosi, gyvenimo kaip ir nebuve  sad.gif

pragyvenau su alkocholiku su stazu biggrin.gif 17metu galvojau gal pasikeis ir taip toliau pakeitem gyvenama vieta isvykom i uzsieni...ir ka jus galvojat?susirado ir uzsieni bendraminciu su auksinem gerklem....finalas skirybos...jau keli metai turiu kita zmogu kuris neturi problemu su gerimu esu laiminga bigsmile.gif pazvelgus i praeiti...tusciai pragyventi metai kovojant su vejo malunais....nedarykit mergaites tokiu klaidu negadinkit jaunystes ji tokia grazi..vyrai neverti kad del ju aukotis jie lai del musu aukojasi o gyventi del vaiku kaip sakoma tai beprotybe.vaikus tokie santykiai dar labiau traumuoja.......
Atsakyti
QUOTE(ziema1 @ 2011 03 17, 10:29)
pragyvenau su alkocholiku su stazu biggrin.gif 17metu galvojau gal pasikeis ir taip toliau pakeitem gyvenama vieta isvykom i uzsieni...ir ka jus galvojat?susirado ir uzsieni bendraminciu su auksinem gerklem....finalas skirybos...jau keli metai turiu kita zmogu kuris neturi problemu su gerimu esu laiminga bigsmile.gif pazvelgus i praeiti...tusciai pragyventi metai kovojant su vejo malunais....nedarykit mergaites tokiu klaidu negadinkit jaunystes ji tokia grazi..vyrai neverti kad del ju aukotis jie lai del musu aukojasi o gyventi del vaiku kaip sakoma tai beprotybe.vaikus tokie santykiai dar labiau traumuoja.......

Tikrai pritariu, kaip sakant, is jau patirties unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga 28 @ 2011 02 08, 01:40)
Mano vyras isgeria kasdien po bambali alaus,  tas alus 5 laipsniu silpnas, stipraus alaus negeria, degtines nemegsta apie visa kita net nekalbu, i darba eina, saves alkoholiku nelaiko, jei einam kur pasivaikscioti tai alaus buteliuka nusiperka, geria tik namie, niekur nesivalkioja, kai tiek isgeria man net nesijaucia, nes jis islieka panasus kaip ir blaivas, taciau buna pora kartu per menesi kad isgeria keleta bambaliu savaitgaliais, tuomet arba tampa labai meilus arba labai piktas, agresyvus ,chamiskas, cia priklauso dazniausiai nuo to ar as jam priestarauju girtam ar ne,  labiausiai erzina, kad kai pergiaria izeidineja mane, jei moralus skaitau, ar santykius aiskinuosi, dar nervina kad daug pinigu iseina rukalam ,alui,  ir tai kad jis saves nelaiko alkoholiku, nors visi kiti mato ta problema, ko tik nebandziau pakeisti ji gerumu, pakeisti pykciu, asarom, bandziau kartu gerti, grasinti, kad skirsiuos, bet niekaip negalejau pripazinti, kad istekejau uz  vyro , kuris yra alkoholikas, negalejau priimti jo tokio koks yra, ir dabar dar sunku, nes gal praejo tik menuo, kai suvokiau, kad bandydama pakeisti vyra, tik eikvoju tusciai savo laika, gyvenu jo o ne savo gyvenima, kad kitoks jis nebus kad ir ka daryciau, NES KEISTIS TURI JIS PATS NORETI, O AS TUO TARPU  TURIU KEISTI NE JI O SAVE< VISU PIRMA PRADETI MYLETI SAVE, GYVENTI SAVO GYVENIMA< DARYTI TAI KA MEGSTU< ZIURETI SAVES VAIKO<
Papildyta:
Beja labai gerai ,kad yra tokiu temu, nesmerkim alkoholiku nekaltinkim ju del savo gyvenimo, nes juk mes tokius juos issirinkom, tokius pamilom, tai nereiskia kad ju reikia gailetis, tai reiskia kad turetume juos priimti tokius kokie jie yra, o jei kartais negalime ju tokiu priimti, tuomet lieka vienintele iseitis - skirtis.

Pas mane labai panasi situacija. O i nevilti veda tai, kad tai tik as viena matau problema. cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(jurnora @ 2011 03 19, 12:17)
Pas mane labai panasi situacija. O i nevilti veda tai, kad tai tik as viena matau problema. cry.gif  cry.gif

visi alkocholikai tiek vyrai tiek moterys galvoja kad jie nealkocholikai... doh.gif viena diena isgeria o 2savaites taiso sveikata.... doh.gif taigi jiems atrodo kad jus ju nesuprantat doh.gif doh.gif uzuojauta jums ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2010 11 20, 19:16)
Uzgeria karta per 2 menesius, kartais ir reciau, o gerti pradeda tada, kai tik apsilanko pas savo tevus, tada 2-3 paras ten ir nakvoja, ir geria.
Bandziau ir su jo mama, ir su tevu graziai kalbetis, prasiau, kad jam nesiulytu, net nerodytu alkoholio, nes jis jau turi sia problema, bet is mano tokiu kalbu tik pasijuokiama, nes ju supratimu, tikras vyras turi gerti!
Nezinau, ka daryti. Jauciu, kad viena jam padeti nesugebu, nes visa aplinka tik ir siulo jam isgerti, o jis tam atsispirti nesugeba. Namuose alkoholio ne kvapo nera, draugai taip pat sia problema zino ir mokam praleisti laika, linksmintis ir negerdami, bet jo tevai doh.gif  nezinau, ne ka sakyti...
Gal kas su panasia situacija susidure ir galetu pasidalinti patirtimi...

Pas mus situacija lb panaši. Nežinau kaip elgtis. Šeip maniškis ne iš tų kurie nusipirktų kokio alučio vakare išgerti ar kokį 100g prieš miegą padarytų. Negeria negeria, o po to susitinka su kokiais "ale tipo" draugais skylėtom smegenim ir užsikabina 3-4 dienas nematau, gryžta kartais naktį kelias valandas numigti, bet tik išaušus vėl lekia pas kokius pijokus lakt nes sustot negali, o aš visą dieną kambarį turiu vėdint nuo to iškvėpuoto etilo dvoko. Po to išsiblaivo ir sako "jau nebegersiu". Praeina 2 savaites, na kartais mėnesis ir vėl trūkt už vadžių vėl iš pradžių... Keisčiausia kad kai blaivas jis smerkia visus pijokus. Tada ir man kaip ir negražu jam primint jo alkoholizmo priepuolius, nes jam tai lb nemalonu, todėl ir stengiuosi nešnekėti su juo apie tai, nes jis labai užsigauna vos užsiminus. Ir vis galvoju gal jau rimtai jis nebegers... Beviltiškos mintys... Sunkiausia man dėl to, jog gyvenu jo aplinkoj, visi aplinkui geriantys, visiems tai natūralu, o man tai šlykštu. Neturiu su kuo api etai pasišnekėti, todėl kai vyrui vėl užeina alkoholizmo priepuolis kaskart lendu į internetą ieškotis vis naujos medžiagos alkoholizmo tema.
Atsakyti
QUOTE(*JulijaPv* @ 2010 01 19, 07:26)
Aplinka daro savo. .... Dozes didedavo. Galiausiai visuomet tai suprasdavau ir pasiuliau vyrui standyti arklius, pasiseke, negerem savaite, tai buvo daug. .... Suprantu, kad turiu atsiriboti nuo zmoniu, kurie geria. ...
Neisivaizduojate, jei yra mylimas zmogus, nesmerkite, o padekite, cia tikri velnio lasai.

Taip, ir aš manau kad kai žmogus norėtų atsisakyti, bet negali nes aplinkui visi geria- svarbiausia yra pakeisti aplinką, atsiriboti nuo tų žmonių, kurie sąmoningai vėl ir vėl bando įbrukti kvaišalus. Čia kaip žmogui kuris bando mest rukyt, o "draugai" iš "mandagumo" vis pasiūlo cigaretę... Bet KAIP, kaip reikia padėti kad šis, matomai stiprus genetinis polinkis, būtų nuslopintas? Atitribot nuo geriančių jį supančių žmonių? Lietuvoj, o ypač kaime, tai faktiškai neįmanoma.
Atsakyti
Niekada dėl šeimos iširimo nebūna kaltas vienas žmogus... verysad.gif Mes tik greiti kitus kaltinti,o padėti nesugebame,taip ir yra šeimos.O su alkoholiku reikia bendrauti,o ne drausti,slėpti....Jei žmonės myli vienas kitą,išlips ir iš tos balos,o jei ne,tai bus priežastis skyryboms. drinks_cheers.gif
Atsakyti
as nieko naujo neparasysiu,kenciu ta kosmara jau 13 metu ir buvo visko ir uzsikodavimai ir AA ir uzkalbejimai,bet viskas tik laikina. O darbar dar blogiau.Seniau budavo ,kad negeria 8men.paskui savaite geria ir be lasaliniu neina issiblaivyti,dabar praeina 3men.ir vel savaite geria.Tapo agresyvus,puola ne tik ant manes ,bet ir ant vaiku.Bandziau ir suprasti ir pykti bet nieko nesigavo, todel dabar lauksiu jo issiblaivinimo ir kalbesiu su juo del skyrybu,nes labai pavargau ir daugiau nieko nenoriu tik su su savo vaikais gyventi ramiai ir be nervu.
Atsakyti