Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Atogrąža @ 2008 06 29, 22:40)
Tikrai nieko schmoll.gif smulkmena irnesakyk.gif  , aš, va, pirmą mėnesį važinėdama, vieną kart į darbą su rankiniu nuvažiavau doh.gif  lotuliukas.gif Visą kelią labai stebėjausi, kadėl ta mašina staiga taip traukt nustojo lotuliukas.gif
Tai nusipirk du, susiklijuok ant sulankstyto kartono ir pasistasysi mirksiukas.gif

hihihi.gif
QUOTE(vovere74 @ 2008 06 30, 07:46)
Nu dar gražiau doh.gif  Dabar reiks eit matuot savo ženklo dydį.
Jis mažas. Kai pirkau klausiau ar tokį mažą galima klijuoti, tai man pasakė, kad galima. Nors ką jie ten žino. Čia situacija kaip ir dėl to ar reik abiejų 70 ir 90. Juk perkant man aiškino, kad reik abiejų.
Kaip anksčiau minėjau - aš prašiau į Rgitrą laišką ir paklausiau, tai sakė, kad užtenka vieno 90. Tai ką, dabar vėl rašyt? Klaust ar pakanka tokio dydžio? hihihi.gif
Sakys - Jėzus, ta neturi ką veikt, tai ir rašinėja, reik nereik...

a siaip nu cia man rodos, ant kokio dedes policininko uzsirausi, vienas praleis, o kitas - kuriam zmona lieps ta diena parnest pinigu - uzsikabins mirksiukas.gif gal geriau laikytis tos taisykles, nu maza kas...

QUOTE(metali @ 2008 06 30, 08:28)
as uzsidejau 90, ir ramu, nes daznokai i kauna is panevezio pasuku, ir siaip, man toks rimtesnis zenklas  lotuliukas.gif

kur gavai? lens.gif noreciau as klijuojamo, ale jauciu teks printint ir spalvot hihihi.gif

QUOTE(Liniuka @ 2008 06 30, 09:23)
Kiek galima vis apie ta pati doh.gif  doh.gif

nu matomai tiek, kiek bus idomu 4u.gif ner ako pykt, nes siaip galim staigiai per dvim postu aptart bedas ir rakinam tema? cool.gif

QUOTE(vovere74 @ 2008 06 30, 16:48)
Ne nu jau rimtai... Ar aš čia tokia trenkta, ar kažkas rimtai negerai? Na juk jau kalbėjom apie tai - jeigu man pasako regitroj, policininkai ir kt. kad reik abiejų, tai aš ką - turiu su jais ginčytis ir sakyt "ot ir ne, Insi sako, kad nereik".?
Be to, jeigu kažkas eilinį kartą čia paklausia kur Kaune ar Vilniuje, ar dar kitur gauti 90 ženklą, tai juk irgi nepuolam ironizuoti, kad jau šimtą kartų sakyta....
Čia juk ir tema apie tai - apie pradedančias vairuotojas. Jeigu tu žinovė, ekspertė - tai valio. Būk maloni ir patark, kam ironizuot? Aš rimtai. Be jokio pykčio ar sarkazmo. Todėl jeigu nori ką nors piktai man atrėžt, o tu moki, tai valiai. Man tas pats. Aš čia ir užsuku tam, kad kitų nuomones sužinočiau ir pati pasisakyčiau.

vat butent. drinks_cheers.gif

man pvz regitroj pasake taip: kur dazniau vaziuoji, toki dek.. o vaziuoju apylygiai, tai koki det? turiu 70, autostradoj jau paskutiniu metu daros baisoka, dairais 90 ir nerandu. vat sedim, tariames ka det. nes 2 metu stazo neturinciam 70 privalomas. autostadoj be 90 zenklo - greiciau nei 70 negali vaziuot, nes automatiskai ket pazeidi. du klijuot- nu jau be rysio.
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 06 30, 18:35)
man pvz regitroj pasake taip: kur dazniau vaziuoji, toki dek.. o vaziuoju apylygiai,  tai koki det? turiu 70, autostradoj jau  paskutiniu metu daros baisoka, dairais 90 ir nerandu.  vat sedim, tariames ka det. nes 2 metu stazo neturinciam 70 privalomas. autostadoj be 90  zenklo - greiciau nei 70 negali vaziuot, nes automatiskai ket pazeidi. du klijuot- nu jau be rysio.

va būtent. tačiau paryškintas teiginys nėra teisingas. neturint stažo, galima rinktis kurį - 70 ar 90 klijuot, tačiau bent jau man regitroj teigė, kad abu klijuot yra pažeidimas, galima tik vieną. ir aš tuo tikiu, nors mane ir pikta pavadino rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 06 30, 17:41)
va būtent. tačiau paryškintas teiginys nėra teisingas. neturint stažo, galima rinktis kurį - 70 ar 90 klijuot, tačiau bent jau man regitroj teigė, kad abu klijuot yra pažeidimas, galima tik vieną. ir aš tuo tikiu, nors mane ir pikta pavadino rolleyes.gif

as tau pasakysiu TAIP: cia ne vienintelis gliukas KET'e, kaip is tikro reikia- niekas nezino, nei regitra, nei policininkai, nes niekur nera tiksliai apibrezta, teiginys mano tiesingas, gaila neturiu po ranka ket'o o internetiniam tingiu knisinetis, bet 70 privalomas. Esme, kad NERA parasyta juodu ant balto tiksliai, o kas kaip nori (as turiu omeny policija ir regitra, taip pat ismus- vairuotojas) - tas taip ir interpretuoja. (tik gaila, kad mes galim del to nukentet ir finansiskai.)
Atsakyti
kelių eismo taisyklėse parašyta
178.      Neturintiems 2 metų vairavimo stažo vairuotojams, taip pat asmenims, kurie mokosi vairuoti, leidžiama važiuoti automagistralėse ir greitkeliuose ne didesniu kaip 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/h greičiu.

apie ženklus nieko neparašyta. bet jei jums lengviau nuo to, kad manysit, jog 70 privalomas - manykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2008 06 29, 23:40)
Tai nusipirk du, susiklijuok ant sulankstyto kartono ir pasistasysi mirksiukas.gif
Papildyta:

hmm g.gif nebloga išeitis mirksiukas.gif
šiaip aš irgi apylygiai važinėsiu tad man reikia ir 70, ir 90. na nebent tą vieną 90 ir klijuot, jei ką - pasiaiškinsiu, kad dažnai tenka magistralėse važinėt smile.gif

QUOTE(metali @ 2008 06 30, 09:48)
man asmeniskai visiskai nusispjauti, ka apie mane galvoja kiti. mato zenkla - nori, laikosi atstumo, nenori - nesilaiko, vistiek, kad ir kaip bevaziuotum, liksi "boba uz vairo", nes jei pvz vienoj situacijoj vyrui nieko nasakys, tai toj pacioj jei vairuoja moteris, iskart bus mesta - "boba uz vairo" ir nieko cia jau nepadarysi..

drinks_cheers.gif

QUOTE(vovere74 @ 2008 06 30, 12:36)
Jeigu rimtai, tai aš šiomis dienomis turiu sau rūpestėlį susigalvojusi. Ieškausi magiuko į opeliuką. Nes senasis, gamyklinis, netenkina. Jame tik silpnas radijukas ir kasetės dedasi. Tai vat ir ieškau naujesnio. Vyras sako, kad reik su fliašo jungtim imt. Kad ne tik kompaktų galėčiau klausytis. O man svarbiausia, kad būtų kuo paprasčiau valdomas. Nes dar toka vairuotoja esu, kad abiejų rankų reik ant vairo ir akių į priekį žiūrinčių biggrin.gif  O jeigu magiukas s distanciniu tai išvis neįsivaizduoju kaip reiktų juo naudotis g.gif

aš irgi ieškau magelio smile.gif tik irgi be jokių pribumbasų, man užtenka, kad skaitytų mp3 formatą ir tiek smile.gif tik va nežinau kokį pirkt, kad tiktų viskas g.gif
Atsakyti
va radau netgi paaiškinimą, kad būtų mažiau susigalvojusių, jog reikalingi du ženklai arba kad ženklas 90 mieste negalimas lotuliukas.gif
Pagal šiuo metu galiojančių kelių eismo taisyklių 3 priedo 13 punktą:

13.      Automobilių, kuriuos vairuoja vairuotojai, neturintys 2 metų vairavimo stažo, <.....> gale, kairėje pusėje, turi būti skiriamasis greičio ribojimo ženklas – spalvotas ženklas „Ribotas greitis“, kuriame nurodytas leidžiamas greitis. Ženklo skersmuo – 160–250 mm (nelygu transporto priemonės rūšis), apvado plotis – 1/10 ženklo skersmens.

Pagal KET 178 punktą: Neturintiems 2 metų vairavimo stažo vairuotojams, taip pat asmenims, kurie mokosi vairuoti, leidžiama važiuoti automagistralėse ir greitkeliuose ne didesniu kaip 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/h greičiu.

aš nepiktai jei ką, nes tokios savų taisyklių išradėjos mane visada pralinksmina
rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo insi: 30 birželio 2008 - 19:14
QUOTE(insi @ 2008 06 30, 19:11)
va radau netgi paaiškinimą, kad būtų mažiau susigalvojusių, jog reikalingi du ženklai arba kad ženklas 90 mieste negalimas lotuliukas.gif

aš nepiktai jei ką, nes tokios savų taisyklių išradėjos mane visada pralinksmina 
rolleyes.gif

aciu uz info, kazkodel kitaip maniau 4u.gif bet vistiek ryt parsinesiu is masino KET'a ir dar isitikinsiu pati drinks_cheers.gif
Atsakyti
Va tos taisyklės. Apie ženklinimą - pačioj apačioj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 06 30, 20:00)
Va tos taisyklės. Apie ženklinimą - pačioj apačioj mirksiukas.gif

aciuks.gif nu pravda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 06 30, 12:36)
Katinėli-didžiaaki - negalima biggrin.gif  Tu geriau bėk pelių gaudyt, o aš į medį lipsiu, riešutaut hihihi.gif

beee.gif

QUOTE(vovere74 @ 2008 06 30, 17:48)
Ne nu jau rimtai... Ar aš čia tokia trenkta, ar kažkas rimtai negerai? Na juk jau kalbėjom apie tai - jeigu man pasako regitroj, policininkai ir kt. kad reik abiejų, tai aš ką - turiu su jais ginčytis ir sakyt "ot ir ne, Insi sako, kad nereik".?
pats. Aš čia ir užsuku tam, kad kitų nuomones sužinočiau ir pati pasisakyčiau.

1.niekas neironizuoja
2. kiekvienas vazineja, kaip jam atrodo teisinga, jei jau nera pasakyta kaip turi b8ti, tikrai ras prie ko prisikabinti.
3. tai, jeigu mieste galima 50, tai ir dar trecia zenkla uzsiklijuoti, tik po miesta vazineti?

Insi, aciu uz info 4u.gif kazkodel isivaizdavau, kad ne "Ribotas greitis", o "maksimalus leistinas greitis". dabar zinosiu, kad su mentais graziai reik sneketi, nes bet kokiu atveju taisykles pazeidziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 06 30, 18:35)

kur gavai? lens.gif  noreciau as klijuojamo, ale jauciu teks printint ir spalvot hihihi.gif

man MB nupirko, panevezy, masinu detaliu parduotuvej 90 zenkla, nes kitur negavo, sake tokima pvz statoil'e i ji akis ispute ziurejo,kai paprase 90 zenklo..
o cia gavo paprastoj, mazoj detaliu parduotuvej..
tai sakau, kad tokiam kaune ar vilniuj irgi butu kokioj rimtesnej detaliu parduotuvej...
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 06 30, 20:11)

rolleyes.gif

Jezau, na ir užsispyrimas. Juk ne Aš susigalvojau. Ir savų taisyklių neišradinėju. Jau sakiau N kartų - man taip pasakė Regitroj kai teises atsiiminėjau ir kai pirkau ženklą 90. Ne aš taip sumasčiau. Aš ir policininko pažystamo klausiau. Jis sakė, kad reik abiejų. Koks jam tikslas meluot? Nebent pats irgi nežino. Tuomet bet kuris iš dėdžių pareigūnų gali savaip manyt ir pagal save spręst - reikalaut ir baust ar ne. Norėdama apsidrausti Regitrai e. laišką parašiau ir paklausiau. Atrodo, kad neturiu ką veikt ir sau problemų ieškaus? Nu nesu žinovė, sorry. Pati nežinau užtat kitų ir klausiu. Tu įsitikinusi, kad esi teisi. Tai tau gerai. O aš neįsitikinusi.
Atsakyti