Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(Limcamca @ 2008 08 26, 18:48)
O pvz.kokiu?

Paprasčiausias dalykas, kuris gali nutikti, tai gali tekti grąžinti tai, ką jau būsi išleidusi. O šiaip tai aš asmeniškai nesusidūriau ir visų subtilybių nežinau.
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2008 08 26, 20:50)
Paprasčiausias dalykas, kuris gali nutikti, tai gali tekti grąžinti tai, ką jau būsi išleidusi. O šiaip tai aš asmeniškai nesusidūriau ir visų subtilybių nežinau.

O kodel grazinti? Nebent pildant formas neparodai LT pasalpu. Bet jei parodai, jie jas priskaiciuoja prie pajamu ir toliau skaiciuoja viska kaip UK 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 26, 20:07)
O kodel grazinti? Nebent pildant formas neparodai LT pasalpu. Bet jei parodai, jie jas priskaiciuoja prie pajamu ir toliau skaiciuoja viska kaip UK  4u.gif

Iš esmės, tai vaiko pinigai irgi yra pašalpa, taigi ne visai pajamos. Ir kiek esu skaičiusi, tai gaudama lt vaiko pinigus, uk gautum skirtumą tarp uk ir lt vaiko pinigų. Taigi gautųsi jog nepilną CHB. O pateikdama lt gaunamą pašalpą kaip pajamas, pilną CHB nes nuo pajamų jis nepriklauso.
Žodžiu reikia klausti patyrusių. Man asmeniškai Lietuvoje pačios darbuotojos pasakė nekreipkit dėmesio, gaukit LT vaiko pinigus kol niekas nieko nežino blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 08 26, 19:20)
O WRS nepamiršai? Nieks be jo pašalpų nedalina wink.gif

As jo neturiu ir pasalpas gaunu.WRS turi turet tas kas dirbes,o jei tu nedirbes arba dirbes self employ(kaip as) jo turet nereikia.
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 26, 19:48)
O pvz.kokiu?

Tenka grazintn UK ismoketa child benefit ir dar bauda,cia jei nepranesi jiems kad gauni jei pranesi tai tiesiog CB gauni maziau ir tada jokiu prob.Bet patogiau ir maziau problemu LT atsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 08 26, 19:11)
Prieš pora puslapių buvo labai panaši situacija aptarinėta, pamėgink ten pasiskaityt. Pradžioj, tik atvykusi, nieko negausi. Reikės susirasti darbą (bent 16 valandų per savaitę, jei nori gauti šiokius tokius Working Tax'us, jei dar gerai pamenu), tada užsiregistruoti Workers Registration Scheme, o tada jau šio to prašyt galėsi (Child Benefit, Child Tax Credit, Working Tax Credit, galbūt ir Housing Benefit, priklausomai nuo poreikių ir galimybių). Iš tiesų, vienišoms mamoms čia daug visokių lengvatų, bet tik atvykus tikrai nepuls tau nieks pašalpų dalint, reiks kabintis pačiai. Nemanau, kad kas nors išdrįstų smerkti tave, juk visos galim tokioj padėty atsidurt 4u.gif

tai,kad man nelabai iseis dirbt,nes maze reik ziuret,kiek girdejus tai aukles cia valandines brangios g.gif

QUOTE(Brooke @ 2008 08 26, 19:20)
O WRS nepamiršai? Nieks be jo pašalpų nedalina wink.gif

o kas tas WRS blush2.gif ?

QUOTE(Astulyte28 @ 2008 08 26, 23:19)
As jo neturiu ir pasalpas gaunu.WRS turi turet tas kas dirbes,o jei tu nedirbes arba dirbes self employ(kaip as) jo turet nereikia.

Tenka grazintn UK ismoketa child benefit ir dar bauda,cia jei nepranesi jiems kad gauni jei pranesi tai tiesiog CB gauni maziau ir tada jokiu prob.Bet patogiau ir maziau problemu LT atsisakyti.

o tai atsisakyt reiktu tu 97,5 ir pries tai buvau dirbus,tai dabar dar gaunu uz vaiko auginima,tai ir sita reik atsisakyt g.gif ?o mazdaug kokio dydzio butu gaunama pasalpa?ir kur reiketu kreiptis?aciukas visoms rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katkuta @ 2008 08 26, 16:35)
nebutinai reikia buti tokioj sunkioj situacijoj, kad viska greit sutvarkytu mirksiukas.gif mano pazystami buvo dirbantys ir viska gavo per 2 sav smile.gif nzn nuo ko cia priklauso ax.gif

Ji nebuvo sunkioj situacijoj, tiesiog ėjo gyventi į laikiną Council'o būstą dar neturėdama tų pašalpų ir jai pasiūlė užpildyt ir patys išsiųst, kad greičiau praeitų..

QUOTE(Astulyte28 @ 2008 08 26, 20:19)

Bet tu vyrą turi gi. Aš irgi nebuvau dirbus kai CB prašiau, ir viskas OK buvo, nes nurodėm, kad MB dirba ir ta sertifikatą turi. Dėl Self Employed išvis nieko nežinau, bet kažkaip netikiu, kad taip jau už ačiū gali Tax Credit'us gaut g.gif Gal kas gali patikslint?
Papildyta:
QUOTE(Kauniete1 @ 2008 08 26, 21:27)
tai,kad man nelabai iseis dirbt,nes maze reik ziuret,kiek girdejus tai aukles cia valandines brangios g.gif

Nepigios.

Worker Registration Scheme wink.gif

o tai atsisakyt reiktu tu 97,5 ir pries tai buvau dirbus,tai dabar dar gaunu uz vaiko auginima,tai ir sita reik atsisakyt g.gif ?o mazdaug kokio dydzio butu gaunama pasalpa?ir kur reiketu kreiptis?aciukas visoms  rolleyes.gif

Aš nesu tikra, bet manau, jei gauni iš darbdavio, tai atsisakyt nereikia. Child Benefit yra £18.80 per savaitę už pirmą vaiką ir £12.55 per savaitę už papildomus vaikus. Dėl prašymo formos kreiptis į Inland Revenue. Man rodos, jie ir telefoną turi, kuriuo gali užsisakyt, kad atsiųstų tą formą paštu g.gif
Atsakyti
QUOTE(WildCat @ 2008 08 26, 21:35)
Iš esmės, tai vaiko pinigai irgi yra pašalpa, taigi ne visai pajamos. Ir kiek esu skaičiusi, tai gaudama lt vaiko pinigus, uk gautum skirtumą tarp uk ir lt vaiko pinigų. Taigi gautųsi jog nepilną CHB. O pateikdama lt gaunamą pašalpą kaip pajamas, pilną CHB nes nuo pajamų jis nepriklauso.
Žodžiu reikia klausti patyrusių. Man asmeniškai Lietuvoje pačios darbuotojos pasakė nekreipkit dėmesio, gaukit LT vaiko pinigus kol niekas nieko nežino  blink.gif

Jie patys UK, patare irasyti i skiltis prie pasalpu.

QUOTE(Astulyte28 @ 2008 08 26, 23:19)

Viskas aisku. Taip ir galvojau, kad viskas legalu gauti abi pasalpas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kauniete1 @ 2008 08 27, 00:27)
o tai atsisakyt reiktu tu 97,5 ir pries tai buvau dirbus,tai dabar dar gaunu uz vaiko auginima,tai ir sita reik atsisakyt g.gif ?o mazdaug kokio dydzio butu gaunama pasalpa?ir kur reiketu kreiptis?aciukas visoms  rolleyes.gif

Jei tu gauni kol kas pasalpa LT tai kam tau prasyt cia,mazdaug nieks tau nepasakys nes neaisku kiek tavo vyras bus uzdirbes.Ir nelabai greit tu cia viska susitvarkysi taigi pirmiau atvaziuok pasidaryk NI pragyvenk bent pora menesiu ,o paskui pasalpu teiraukis.Nenori dirbt uzsiregistruok self ir rodyk minimalias pajamas.Bet ir tai viskam laiko reikia pirmiausia reik NI ,kad ji gaut reik adreso,neviskas aip lengva.

Cia yra lentele kur susivedi savo seimos pajamas ir tau parodo kiek mazdaug per metus tau bus ismoketa jei
http://www.taxcredit...QHousehold.aspx

Brooke susivesk i ta lentele duomenis,kad tu vienisa ir nedirbi ir pamatysi kad nedirbancioms pasalpa mokama,tik ner taip lengva iki jos dasikrapstyt,kaip galvoja merginos kurios planuoja cia atvykt,reik piemiau kitus dokus susitvarkyt.
O mano draugas irgi neturi WRS nes jis irgi self.
Tarp kitko kai atvaziavau as i UK viena tai pildziau ,kad gaut CTC buvau cia pradirbus du menesius ir is darbo isejau tai zinok labai didele pasalpa priskaiciavo nes man paskaiciavo net workingus ir pacia didziausia suma nors as ne metu cia nebuvau.Tik po to klaidu pridariau tai jie man buvo laikinai mokejima nutrauke,kol is naujo viska tvarkiau.
Atsakyti
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 08 27, 10:57)
Jei tu gauni kol kas pasalpa LT tai kam tau prasyt cia,mazdaug nieks tau nepasakys nes neaisku kiek tavo vyras bus uzdirbes.Ir nelabai greit tu cia viska susitvarkysi taigi pirmiau atvaziuok pasidaryk NI pragyvenk bent pora menesiu ,o paskui pasalpu teiraukis.Nenori dirbt uzsiregistruok self ir rodyk minimalias pajamas.Bet ir tai viskam laiko reikia pirmiausia reik NI ,kad ji gaut reik adreso,neviskas aip lengva.
pasalpa LT tai as gaunu,o vyro neturiu,paliko verysad.gif ,esu dabar ne LT,o jau atvaziavus i UK,dirbt tai noriu,tik ,kad vaiko neturiu kam palikti kol kas, o kas tas NI blush2.gif ?o del adreso tai gyvenu pas broli,netiktu g.gif ?
Cia yra lentele kur susivedi savo seimos pajamas ir tau parodo kiek mazdaug per metus tau bus ismoketa jei
http://www.taxcredit...QHousehold.aspx

Brooke susivesk i ta lentele duomenis,kad tu vienisa ir nedirbi ir pamatysi kad nedirbancioms pasalpa mokama,tik ner taip lengva iki jos dasikrapstyt,kaip galvoja merginos kurios planuoja cia atvykt,reik piemiau kitus dokus susitvarkyt.
  O mano draugas irgi neturi WRS nes jis irgi self.
Tarp kitko kai atvaziavau as i UK viena tai pildziau ,kad gaut CTC buvau cia pradirbus du menesius ir is darbo isejau tai zinok labai didele pasalpa priskaiciavo nes man paskaiciavo net workingus ir pacia didziausia suma nors as ne metu cia nebuvau.Tik po to klaidu pridariau tai jie man buvo laikinai mokejima nutrauke,kol is naujo viska tvarkiau.

Papildyta:
QUOTE(Kauniete1 @ 2008 08 27, 11:38)

pasalpa LT tai as gaunu,o vyro neturiu,paliko ,esu dabar ne LT,o jau atvaziavus i UK,dirbt tai noriu,tik ,kad vaiko neturiu kam palikti kol kas, o kas tas NI ?o del adreso tai gyvenu pas broli,netiktu ?
Atsakyti
QUOTE(Kauniete1 @ 2008 08 27, 11:40)
Papildyta:

pasalpa LT tai as gaunu,o vyro neturiu,paliko  ,esu dabar ne LT,o jau atvaziavus i UK,dirbt tai noriu,tik ,kad vaiko neturiu kam palikti kol kas, o kas tas NI  ?o del adreso tai gyvenu pas broli,netiktu  ?

NIN - National insurance number.

Tau reikia ne adreso, bet adreso patvirtinimo, kad tikrai cia gyveni. Tai galetu buti banko ataskaita, saskaita uz komunalines/telefono/council'o paslaugas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kauniete1 @ 2008 08 27, 11:40)
Papildyta:

pasalpa LT tai as gaunu,o vyro neturiu,paliko  ,esu dabar ne LT,o jau atvaziavus i UK,dirbt tai noriu,tik ,kad vaiko neturiu kam palikti kol kas, o kas tas NI  ?o del adreso tai gyvenu pas broli,netiktu  ?

Sory as jau susipainiojau kuri cia,kuri dar vaziuos blush2.gif

Atsakyti
Nu va, turiu klausimą toms, kurios yra forminusios Income Support.

Ar buvo taip, kad dirbot (12mėn ir daugiau), užsiregistravot HO, bet nepragyvenot dar 5-ių metų. Nu ir žodžiu IS nusprendė, kad neturite teisės gyventi UK, tad ir IS irgi neturite teisės gaiti?
Atsakyti