Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba

mums ka tik suejo 7men, bet valgome rimto maisto dar tikrai nedaug:
darzovienes apie 150ml, o kosiu kol kas tik apie 30-50ml pavyksta sumaitinti, nevalgo ir viskas (nepriklausomai, ar pirktine ar namine, ar pagardinta vaisiu tyrele ar nepagardinta, ar ryte ar vakare duodu). matyt nelaikas mazylei dar koses... nors gydytoja labai UZ kruopienes, butinai butinai pratinti reikia sake

mums gydytoja dar rekomendavo pradejo varskyte duoti, tik nepasiklausiau kokia?
gal yra jau maitinanciu varske? kokia duodate?
Atsakyti
Sveikos mamytes. Jungiuosi i Jusu diskusijas ir as biggrin.gif . Man net pavydas ima kai kitos mamos raso jog maziukai susveicia 150 mln. darzovines koses, tiek pat kruopu. Mano darzovines koses daugiausiai 5 saukstus praryja ir viskas doh.gif . Gali sokti, dainuoti, sedi zandus paputus ir viskas. Vieninteli ka valgo tai Hipp vaisines tyreles g.gif . Kuo skaninat, ar tiesiog jusu mazyliai valgus ir tiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j-o-o-r-a-t-e: 17 sausio 2010 - 14:04
QUOTE(virgonca @ 2010 01 17, 15:01)

mums gydytoja dar rekomendavo pradejo varskyte duoti, tik nepasiklausiau kokia?
gal yra jau maitinanciu varske? kokia duodate?

mums irgi gydytoja sake pradet bandyt jogurto ir varskytes, bet ne is paprastu pieno produktu lentynos parduotuveje, o Hipp.... g.gif varskyte pabandem, tai veidukai is karto kazkaip negraziai uzraudonavo. tai atidejom velesniems laikams tuos dalykus. kai galesim jau valgyt normalius jogutus ir varskes.
Atsakyti
4u.gif
o mes valgome pietums mano ruosta darzoviene nuo 120-200ml-kaip kada.
kitas valgymas avizine kose-nors maniskiui nelabai-ispradziu purtosi-nes saldu-bet poto pripranta ir suvalgo apie 120-150ml kazkur.
o daugiau kazkaip nieko per daug ir neduodu,tik kazka pagrauzti ar tyreliu ar obuoliuka i ta maitintuva ir viskas kazkaip neskubu....nes mus vis nuo ko nors paberia tai dar suspesime manau visko isragauti.
o mesyte pradesime sia svaite jau po truputuka.
Atsakyti
sveikos mamytės 4u.gif

QUOTE(j-o-o-r-a-t-e @ 2010 01 17, 14:03)
Sveikos mamytes. Jungiuosi i Jusu diskusijas ir as  biggrin.gif . Man net pavydas ima kai kitos mamos raso jog maziukai susveicia 150 mln. darzovines koses, tiek pat kruopu. Mano darzovines koses daugiausiai 5 saukstus praryja ir viskas  doh.gif . Gali sokti, dainuoti, sedi zandus paputus ir viskas. Vieninteli ka valgo tai Hipp vaisines tyreles  g.gif . Kuo skaninat, ar tiesiog jusu mazyliai valgus ir tiek?

drinks_cheers.gif man irgi kartais net pavydas suima biggrin.gif .
Ką vaikas valgo - tai daržoves su mėsa pietums. Verdu pati, kažkada kai dar neturėjau mėsos, daviau HIPP - laaabai blogai sureagavo skrandukas, tai nuo to laiko duodu tik namuose gamintas. Šiuo metu mes jau visai arti aštunto mėnesio ir per šį mėn bandžiau pripratinti prie kruopienių... kur tau doh.gif viriau avižinius dribsnius, avižas, blenderiavau - kapteli šaukštelį, kitą - ir viskas schmoll.gif Dabar duodu Millupos užpilamą avižinę košę su vaisių tyrele - na šiaip taip, vos vos suvalgo.. bet dedu pirktinę tyrelę, o su naminiu obuoliu nevalgo schmoll.gif doh.gif geriam vandenuką ir MP, mišinuko neprireikė, tai ir į košes mišinio nededu...
Ai, dėl barankų - labai jau ji greitai ištirpsta čiulpiama, o be to pagalvojau, kad konservantų jose turbūt yra ir cukraus, o aš kol kas vaikui nieko nei saldinu, nei sūdau...
Nedaug dar vaikas valgo ir nežinau gerai tai ar blogai g.gif bet dėl ragaujamų produktų kiekio galvoju - ar verta skubėt? Kas pasikeis nuo to, kad kai ką paragaus keliais mėnesiai vėliau, o ne anksčiau? g.gif
O įdomiausia išgirsti močiučių/promočiučių pamąstymus, kad neskanu vaikui nepasūdyta, reikia lašinuko, silkės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2010 01 19, 10:25)
Ai, dėl barankų - labai jau ji greitai ištirpsta čiulpiama, o be to pagalvojau, kad konservantų jose turbūt yra ir cukraus, o aš kol kas vaikui nieko nei saldinu, nei sūdau...

O įdomiausia išgirsti močiučių/promočiučių pamąstymus, kad neskanu vaikui nepasūdyta, reikia lašinuko, silkės  doh.gif

as jau duodu barankele arba kelis kukuruzus. na taip, yra juose cukraus, bet kai vaikutis sugrauzia tik po puse mazyteles barankos ar kelis kukuruzus per diena, tai manau nieko tokio (o koses/darzovienes taip pat nesaldau/nesudau, tik aliejuko/sviestuko idedu)

o del mociuciu, tai jo, lasinius ciulpti vaikui jau seniai siulo doh.gif
Atsakyti
sveikos, mamytes 4u.gif maniske darzovienes tesuvalgo 100ml per diena, daugiau gali ir sokt, ir dainuot, niekas nepadeda doh.gif visiskai nevalgo morku, karts nuo karto vis pabandau koki morkytes gabaliuka idet, bet ji is karto pajaucia ir tada galiu visa kosyte pilt lauk verysad.gif
norejau paklaust, ar kruopu kosytes blenderiuojate? nes jei tik manoji randa koki mazyte kruopyte, tuoj springsta. knygose lyg ir rasoma, kad nuo 8 men. reikia duoti maziau malta maista g.gif

Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2010 01 19, 09:25)
sveikos mamytės  4u.gif
drinks_cheers.gif  man irgi kartais net pavydas suima  biggrin.gif .
Ką vaikas valgo - tai daržoves su mėsa pietums. Verdu pati, kažkada kai dar neturėjau mėsos, daviau HIPP - laaabai blogai sureagavo skrandukas, tai nuo to laiko duodu tik namuose gamintas. Šiuo metu mes jau visai arti aštunto mėnesio ir per šį mėn bandžiau pripratinti prie kruopienių... kur tau  doh.gif  viriau avižinius dribsnius,  avižas, blenderiavau - kapteli šaukštelį, kitą - ir viskas  schmoll.gif  Dabar duodu Millupos užpilamą avižinę košę su vaisių tyrele - na šiaip taip, vos vos suvalgo.. bet dedu pirktinę tyrelę, o su naminiu obuoliu nevalgo  schmoll.gif  doh.gif geriam vandenuką ir MP, mišinuko neprireikė, tai ir į košes mišinio nededu...
Nedaug dar vaikas valgo ir nežinau gerai tai ar blogai  g.gif  bet dėl ragaujamų produktų kiekio galvoju - ar verta skubėt? Kas pasikeis nuo to, kad kai ką paragaus keliais  mėnesiai vėliau, o ne anksčiau?  g.gif
O įdomiausia išgirsti močiučių/promočiučių pamąstymus, kad neskanu vaikui nepasūdyta, reikia lašinuko, silkės  doh.gif

Maniske darzovines be nieko i burna ikistum tik pirma sauksteli g.gif .Darau kad butu skani, dedu truputi druskytes, sviestuko. Zinau kad druskos nereikia, bet tokios nors penkis sauktus paima g.gif
Atsakyti
maniskis krupines tai valgo, bet tik bebi, savo gamybos i burnyte neikisu ne saukstelio, viska isspjauna. darzovienes absoliuciai nevalgo, nebent ant savaites karta sauksteli zaisdama ikisu schmoll.gif gal kokiu skanesniu receptu zinot, ko deti, kad ji saldesne butu? gal tada patiks? dar apie varskyte...esu girdejusi, kad galima duoti tik nuo metuku. ar jus jau duodat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diva18 @ 2010 01 20, 21:56)
dar apie varskyte...esu girdejusi, kad galima duoti tik nuo metuku. ar jus jau duodat?  g.gif

mums gydytoja leido jau nuo 7men, draugei kita gydytoja rekomendavo nuo 10men
kiek gydytoju, tiek nuomoniu
as jau 3 dienas is eiles daviau - viskas ok, tik susizavejimo, kaip ir bet kokiu kitu maistu nebuvo...
Atsakyti
QUOTE(virgonca @ 2010 01 21, 09:14)
mums gydytoja leido jau nuo 7men, draugei kita gydytoja rekomendavo nuo 10men
kiek gydytoju, tiek nuomoniu
as jau 3 dienas is eiles daviau - viskas ok, tik susizavejimo, kaip ir bet kokiu kitu maistu nebuvo...

O kokia davet?
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2010 01 21, 11:15)
O kokia davet?

Aš daviau jogurtą tai iš karto išbėrė. Tai atidėjom vėlesniam laikotarpiui. valgom daržovienę su mėsa arba žuvim (tik menke kol kas) ir kruopienes, obuoliuka, bananą. Kažkodėl nebevalgo pirktinių vaisinių tyrelių. Gal, kad dantis išdygo nori tirščiau g.gif Spjauna ir viskas. Mes tikrai nevisada suvalgom 100ml bet aš neimu į galvą. Duodu pažaist su ryžių trapučiai, vietoj džiūvėsėlių. Viską verdu pati išskyrus vieną ryžių košę turiu pirktinę ir tai be jokių priedų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labukas: 21 sausio 2010 - 11:06