mums ka tik suejo 7men, bet valgome rimto maisto dar tikrai nedaug:
darzovienes apie 150ml, o kosiu kol kas tik apie 30-50ml pavyksta sumaitinti, nevalgo ir viskas (nepriklausomai, ar pirktine ar namine, ar pagardinta vaisiu tyrele ar nepagardinta, ar ryte ar vakare duodu). matyt nelaikas mazylei dar koses... nors gydytoja labai UZ kruopienes, butinai butinai pratinti reikia sake
mums gydytoja dar rekomendavo pradejo varskyte duoti, tik nepasiklausiau kokia?
gal yra jau maitinanciu varske? kokia duodate?
Sveikos mamytes. Jungiuosi i Jusu diskusijas ir as
. Man net pavydas ima kai kitos mamos raso jog maziukai susveicia 150 mln. darzovines koses, tiek pat kruopu. Mano darzovines koses daugiausiai 5 saukstus praryja ir viskas
. Gali sokti, dainuoti, sedi zandus paputus ir viskas. Vieninteli ka valgo tai Hipp vaisines tyreles
. Kuo skaninat, ar tiesiog jusu mazyliai valgus ir tiek?

QUOTE(virgonca @ 2010 01 17, 15:01)
mums gydytoja dar rekomendavo pradejo varskyte duoti, tik nepasiklausiau kokia?
gal yra jau maitinanciu varske? kokia duodate?
mums irgi gydytoja sake pradet bandyt jogurto ir varskytes, bet ne is paprastu pieno produktu lentynos parduotuveje, o Hipp....

o mes valgome pietums mano ruosta darzoviene nuo 120-200ml-kaip kada.
kitas valgymas avizine kose-nors maniskiui nelabai-ispradziu purtosi-nes saldu-bet poto pripranta ir suvalgo apie 120-150ml kazkur.
o daugiau kazkaip nieko per daug ir neduodu,tik kazka pagrauzti ar tyreliu ar obuoliuka i ta maitintuva ir viskas kazkaip neskubu....nes mus vis nuo ko nors paberia tai dar suspesime manau visko isragauti.
o mesyte pradesime sia svaite jau po truputuka.
sveikos mamytės
man irgi kartais net pavydas suima
.
Ką vaikas valgo - tai daržoves su mėsa pietums. Verdu pati, kažkada kai dar neturėjau mėsos, daviau HIPP - laaabai blogai sureagavo skrandukas, tai nuo to laiko duodu tik namuose gamintas. Šiuo metu mes jau visai arti aštunto mėnesio ir per šį mėn bandžiau pripratinti prie kruopienių... kur tau
viriau avižinius dribsnius, avižas, blenderiavau - kapteli šaukštelį, kitą - ir viskas
Dabar duodu Millupos užpilamą avižinę košę su vaisių tyrele - na šiaip taip, vos vos suvalgo.. bet dedu pirktinę tyrelę, o su naminiu obuoliu nevalgo
geriam vandenuką ir MP, mišinuko neprireikė, tai ir į košes mišinio nededu...
Ai, dėl barankų - labai jau ji greitai ištirpsta čiulpiama, o be to pagalvojau, kad konservantų jose turbūt yra ir cukraus, o aš kol kas vaikui nieko nei saldinu, nei sūdau...
Nedaug dar vaikas valgo ir nežinau gerai tai ar blogai
bet dėl ragaujamų produktų kiekio galvoju - ar verta skubėt? Kas pasikeis nuo to, kad kai ką paragaus keliais mėnesiai vėliau, o ne anksčiau?
O įdomiausia išgirsti močiučių/promočiučių pamąstymus, kad neskanu vaikui nepasūdyta, reikia lašinuko, silkės

QUOTE(j-o-o-r-a-t-e @ 2010 01 17, 14:03)
Sveikos mamytes. Jungiuosi i Jusu diskusijas ir as
. Man net pavydas ima kai kitos mamos raso jog maziukai susveicia 150 mln. darzovines koses, tiek pat kruopu. Mano darzovines koses daugiausiai 5 saukstus praryja ir viskas
. Gali sokti, dainuoti, sedi zandus paputus ir viskas. Vieninteli ka valgo tai Hipp vaisines tyreles
. Kuo skaninat, ar tiesiog jusu mazyliai valgus ir tiek?

Ką vaikas valgo - tai daržoves su mėsa pietums. Verdu pati, kažkada kai dar neturėjau mėsos, daviau HIPP - laaabai blogai sureagavo skrandukas, tai nuo to laiko duodu tik namuose gamintas. Šiuo metu mes jau visai arti aštunto mėnesio ir per šį mėn bandžiau pripratinti prie kruopienių... kur tau

Ai, dėl barankų - labai jau ji greitai ištirpsta čiulpiama, o be to pagalvojau, kad konservantų jose turbūt yra ir cukraus, o aš kol kas vaikui nieko nei saldinu, nei sūdau...

O įdomiausia išgirsti močiučių/promočiučių pamąstymus, kad neskanu vaikui nepasūdyta, reikia lašinuko, silkės

QUOTE(Cinnamona @ 2010 01 19, 10:25)

as jau duodu barankele arba kelis kukuruzus. na taip, yra juose cukraus, bet kai vaikutis sugrauzia tik po puse mazyteles barankos ar kelis kukuruzus per diena, tai manau nieko tokio (o koses/darzovienes taip pat nesaldau/nesudau, tik aliejuko/sviestuko idedu)
o del mociuciu, tai jo, lasinius ciulpti vaikui jau seniai siulo

sveikos, mamytes
maniske darzovienes tesuvalgo 100ml per diena, daugiau gali ir sokt, ir dainuot, niekas nepadeda
visiskai nevalgo morku, karts nuo karto vis pabandau koki morkytes gabaliuka idet, bet ji is karto pajaucia ir tada galiu visa kosyte pilt lauk
norejau paklaust, ar kruopu kosytes blenderiuojate? nes jei tik manoji randa koki mazyte kruopyte, tuoj springsta. knygose lyg ir rasoma, kad nuo 8 men. reikia duoti maziau malta maista

norejau paklaust, ar kruopu kosytes blenderiuojate? nes jei tik manoji randa koki mazyte kruopyte, tuoj springsta. knygose lyg ir rasoma, kad nuo 8 men. reikia duoti maziau malta maista

QUOTE(Cinnamona @ 2010 01 19, 09:25)
sveikos mamytės
man irgi kartais net pavydas suima
.
viriau avižinius dribsnius, avižas, blenderiavau - kapteli šaukštelį, kitą - ir viskas
Dabar duodu Millupos užpilamą avižinę košę su vaisių tyrele - na šiaip taip, vos vos suvalgo.. bet dedu pirktinę tyrelę, o su naminiu obuoliu nevalgo
geriam vandenuką ir MP, mišinuko neprireikė, tai ir į košes mišinio nededu...
bet dėl ragaujamų produktų kiekio galvoju - ar verta skubėt? Kas pasikeis nuo to, kad kai ką paragaus keliais mėnesiai vėliau, o ne anksčiau?

Maniske darzovines be nieko i burna ikistum tik pirma sauksteli

maniskis krupines tai valgo, bet tik bebi, savo gamybos i burnyte neikisu ne saukstelio, viska isspjauna. darzovienes absoliuciai nevalgo, nebent ant savaites karta sauksteli zaisdama ikisu
gal kokiu skanesniu receptu zinot, ko deti, kad ji saldesne butu? gal tada patiks? dar apie varskyte...esu girdejusi, kad galima duoti tik nuo metuku. ar jus jau duodat?

QUOTE(diva18 @ 2010 01 20, 21:56)
dar apie varskyte...esu girdejusi, kad galima duoti tik nuo metuku. ar jus jau duodat? 

mums gydytoja leido jau nuo 7men, draugei kita gydytoja rekomendavo nuo 10men
kiek gydytoju, tiek nuomoniu
as jau 3 dienas is eiles daviau - viskas ok, tik susizavejimo, kaip ir bet kokiu kitu maistu nebuvo...
QUOTE(virgonca @ 2010 01 21, 09:14)
mums gydytoja leido jau nuo 7men, draugei kita gydytoja rekomendavo nuo 10men
as jau 3 dienas is eiles daviau - viskas ok, tik susizavejimo, kaip ir bet kokiu kitu maistu nebuvo...
O kokia davet?
QUOTE(rivera @ 2010 01 21, 11:15)
O kokia davet?
Aš daviau jogurtą tai iš karto išbėrė. Tai atidėjom vėlesniam laikotarpiui. valgom daržovienę su mėsa arba žuvim (tik menke kol kas) ir kruopienes, obuoliuka, bananą. Kažkodėl nebevalgo pirktinių vaisinių tyrelių. Gal, kad dantis išdygo nori tirščiau