Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta



Visą "reportažą" galit pažiūrėti
čia.