Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasidaryti varškę

QUOTE(uzniukas @ 2008 11 22, 18:33)
nu išeiga nedidelė  schmoll.gif iš trijų litrų pieno puse kilo  neišeina  g.gif šiaip paskaičiavau maždaug kad pirkt labiau apsimoka varškę, nu bet čia fintas tame kad žinai ką valgai thumbup.gif

tai pas musu bobute ir varškės būna.. tik ji man neskani g.gif tai galvoju pabandysiu pati pasidaryt... o kainuoja pas ją 7lt/kg rolleyes.gif
parsiveziau beveik 5litrus tai bandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
man asmeniškai skaniausia varškė iš saldaus pieno, o iš rūgusio darau tada kai dėsiu kur į kepinius. Ir man pasirodė kad darant tik iš rugusio gaunas daugiau, o vien tik iš saldaus mažiau g.gif Tai matyt bobutės ir daro iš rųgpienio , todel ji tokia sausesnė ir rugštesnė g.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2008 11 22, 21:42)
man asmeniškai skaniausia varškė iš saldaus pieno, o iš rūgusio darau tada kai dėsiu kur į kepinius. Ir man pasirodė kad darant tik iš rugusio gaunas daugiau, o vien tik iš saldaus mažiau g.gif  Tai matyt bobutės ir daro iš rųgpienio , todel ji tokia sausesnė ir rugštesnė g.gif

kažką praleidau, bet kaip pasidaryt iš saldaus blink.gif

pasidariau ir aš bigsmile.gif sunkiai sekėsi nes pienas beveik keturias paras nesiteikė surūgt blink.gif vyras kaip sakė iš po karvės parnešė tai tikrai buvo geras lotuliukas.gif na bet surūgo, tai tai įpyliau saldaus dar šiek tiek, nu ir gavos super skani varškė thumbup.gif saldi tokia wub.gif

tik kt kartą nugribsiu gritinėlę.. nes bais daug nusistovėjo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 25, 12:19)
kažką praleidau, bet kaip pasidaryt iš saldaus  blink.gif



aš va taip darau, man thumbup.gif

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 07 01, 11:20)
I būdas:
3 l. natūralaus pieno, 1 su trupučiu šaukštelio citrinos rūgšties, 1 nepilnas šaukštelis druskos.

Supilkite pieną, citrinos rūgštį ir druską į didelį puodą apsaugotą nuo cheminių reakcijų. Įkaitinkite turinį iki 90 laipsnių celsijaus reguliariai maišydami. Kuomet pradeda formuotis varškės gumuliukai, atsiskyrę nuo pieno išrūgų, užsukite ugnį ir leiskite mišiniui 15 minučių pabūti. Tuomet patieskite dvigubą sluoksnį audeklo rėtyje ar dideliame sietuve ir supilkite ten gaminamą mišinį. Džiovinkite sūrį apie 1 valandą arba tol kol pasieksite norimą konsistenciją. Laikykite pagamintą sūrį šaldytuve, sandariame inde, ir ne ilgiau kaip savaitę.




Atsakyti
Aš šiandien dariau varškę pagal Hare Krišna Vegetarinių valgių knygutę. Kadangi varškę gaminau pirmą kartą, tai pabijojau ir dariau tik iš litro pieno. Esu viduryje didmiesčio, tai natūralaus pieno čia nerasi, paėmiau riebiausią, ką radau prekybos centre. Užvirinau litrą pieno, pradėjus jam kilti supyliau pusės citrinos išspaustas sultis ir išmaišiau. Kai viskas atsiskyrė, nuėmiau nuo ugnies ir iškošiau.

Iš litro pieno man gavosi 198 g minkštos, purios varškės, saldi, su švelniu citrinos aromatu, visai nerūgšti, žodžiu super thumbup.gif Kitą kartą jau su kokiais 3 litrais darysiu.
Atsakyti
Tiesa, proporcijos pieno ir citrinos sulčių, knygoj rašo kad 600 ml pieno reikia 1 šaukšto citrinos sulčių. Jeigu įpylus tam tikrą kiekį sulčių, išrūgos yra neskaidrios, reikia įpilti dar truputį, kol bus skaidrios - žalsvai gelsvos.
Atsakyti
As irgi namie tankiai daraus varske ir surius.Esu paskaiciavus, kad man didziausios iseigos iseina, kai gerai surugsta pienas(perku kaimiska), taciau, kai buna saltoka, ar kokia perkunija pasitaiko, jis nesurugsta taip, kaip turetu surugti i tvirta vienalyti gabala, as labai daznai tam nusiperku paprasto kefyro ir i kambario temp. piena truputi jo ipilu ir ismaisau, ryte buna labai graziai suruges, tuomet dedu ant virykles ir kaitinu, kol pasimato isrugos, svarbu yra neperkaitinti, tada iseigos stipriai sumazeja, maisyti dayg nemaisau, labai atsargiai apsuku su saukstu pora kartu ir viskas, pilu i durslioka biggrin.gif nuvarvejimui.Jei darau suri, tai ta varske sumetu i uzvirinta, bet neverdanti piena(daug pieno nereikia), truputi palaikau, kol pienas isskiria isrugas ir supilu varske i spec. maisiuka, ji uzrisu ir trumpam paslegiu.Labai skanus, saldus, minkstas suris gaunas. 4u.gif
Atsakyti
Nežinau ar,tai tiesa,bet man pasakojo draugė,kad jeigu norima ,kad pienas greičiau surūgtų į pieną reikia įmesti citrinos gabalėlį.
Pati,taip nedariau,bet ruošiuosiu išbandyti,kaip tik turiu pieno.
Dar,ji man pasakojo,kad nereikia pieno statyti į šaldytuvą,norint jį surauginti{tai būdinga kaimiškam pienui.
Nežinau kiek tame yra tiesos,kol pats neesi išbandęs. 4u.gif
Pasidalinkite savomis įdėjomis,bet tikromis. 4u.gif
Atsakyti
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.

Reikės:

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių

Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta smile.gif

user posted image

user posted image

Visą "reportažą" galit pažiūrėti čia.

Atsakyti
[quote=alexxandra,2009 05 28, 22:45]
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.

Reikės:

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių

Alexxandra, 4u.gif -ar dar liko to tavo sūrio 4u.gif
Ir įlysk tu man,kaip tu jau buvai užtepusi 4u.gif
Taip,sužadinai apetitą,kad rytojus bus naujų darbų pradžia 4u.gif
AČIŪ 4u.gif ,Tau, 4u.gif kad pasidalinai įdėjomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 28, 21:55)
lexxandra, 4u.gif -ar dar liko to tavo sūrio 4u.gif
Ir įlysk tu man,kaip tu jau buvai užtepusi 4u.gif
Taip,sužadinai apetitą,kad rytojus bus naujų darbų pradžia 4u.gif
AČIŪ 4u.gif ,Tau, 4u.gif kad pasidalinai įdėjomis 4u.gif


Regna, jau senų seniausiai jo nebėra, ir dar nežinia kiek kartų jau buvau padariusi smile.gif
žiauriai geras gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 29, 12:17)
Regna, jau senų seniausiai jo nebėra, ir dar nežinia kiek kartų jau buvau padariusi smile.gif
žiauriai geras gaunasi  rolleyes.gif

Alexxandra 4u.gif 4u.gif -Didelis ačiū 4u.gif užnuostabų receptuką 4u.gif
Skonis liuksiškas 4u.gif
Kaip tik Rytoj Sekminėms.tiks 4u.gif
Tuo pačiu noriu pasveikinti visas 4u.gif su artėjančiomis Sekminėmis 4u.gif 4u.gif 4u.gif -būkite visad geros nuotaikos,ją dovanokite savo artimiesiems 4u.gif 4u.gif
Atsakyti