Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(saulutes mama @ 2008 07 02, 11:24)
Ir visoms puolancioms mama...... ji ir pati zino, kas buvo ne taip, kai buvo auklejamas sunus, tiesiog taip buvo.... ( ne kiekvienas gali labai lengvai priimti kritika) del to tikrai negalima smerkti zmogaus..... zmogus parase cia ne tam kad sulauktu musu smerkimo, kokia ji bloga mama, jei jau parase vadinasi pagalbos reikia..... ir saunu kad parase, vadinasi dar galima situacija valdyti, nes probliama isrekta garsiai.... visko prirasom susinervine ir dadausim ir isvysim.... realiai tai tik beviltiskas sauksmas tyruose.... nemetykim akmenu i kito darza, kartais akmenys atgal parskrenda....... mama saunuole, kad vis dar bando spresti problema, savotiskai, bet vis geriau negu nieko .......

Siūlau autorei labai nesiskaudinti, o skaityti ir apgalvoti.. daug protingų minčių čia duota.. Kaltinimai yra normali reakcija, nes matomos akivaizdžios klaidos. Žmonėms sunku tvardyti emocijas ir atsakinėti gražiai lyg niekur nieko, nors teoriškai gražus tonas labiau paveiktų.
Atsakyti
QUOTE(*sandriukas* @ 2008 07 02, 11:27)
drinks_cheers.gif

. Jis pasimetes ir tikrai yra vienisas. Ismeskit is savo zodyno zodzius teroristas ir pan., jis jusu vaikas ir yra TOKS KOKS YRA. Mylekite ji.. Kuo labiau jis priesinsis tuo labiau glauskite ir mylekite, kai pavargs priesintis - jus apkabins...

Kas blogiausia, jie nepavargsta, pavargsta tevai, paaugliai tada ignoruoja............
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 02, 11:14)
Apie bendravimą su vyru norėjau sužinoti ne tai. Tiesiog koks jūsų bendravimo būdas? Daug teko matyti šeimų ir kas kitus šiurpina, daugeliui būna norma ir atvirkščiai. pvz kaip jūs baratės? Rėkiate vienas ant kito? Ignoruojate kelias savaites?

Mes nesam ramūs - labiau itališko tipo šeimynėlė. Aš konfliktuodama šeimoje rėkiu, o po to ilgai nesišneku. Kai rėkiu, vyras nieko neprieštarauja, nes nemato prasmės (per daug metų išanalizavo, kad taip greičiau užsičiaupsiu smile.gif Mano tylos boikoto metu vyras atneša arba gėlių, arba skanią vakarienę ir taip aš išsilydau ir mes vėl pradedame žmoniškai bendrauti. Šiaip jis toks taikus, ramaus būdo žmogus.

Kaip valgote? kartu ar kievienas su savo lėkšte atskirai?
Dažniausiai valgome kiekvienas su savo lėkšte atskirai, bet mėgstame savaitgaliais visi kartu nuvažiuoti kartu papietauti kokioj kavinukėj.

Kaip leidžiate savaitgalius, atostogas? Kartu, su vaikais, atskirai?
Savaitgalis toks, kad šeštadienis visas vaikų treniruotėse, o sekmadienį - namų darbų ruošimas. Atostogaudavome anksčiau visi kartu, o šiemet jau važiavome palikę sūnų Lietuvoj - nes buvo konfliktinė situacija ir nenorėjom kad jis ir atostogas mums sugadintų.

Papildyta:
QUOTE(saulutes mama @ 2008 07 02, 11:14)
padaryti galima labai paprastai, as jums parasysiu i a.z. savo tel. as taip pat vilniete. Ne psichologo diplomo neturiu, tik labai daug patirties bendraujant su tevais ir vaikais tokiose situacijose. Zinoma, jei manote, kad jums to reikia.........

Ačių, būtų smagu smile.gif
Atsakyti
Jo, savaitgalis nekoks, nieko nuostabaus kad mamai jau stoga rauna.........
Dukra ir sunus sestadieni savarnkiskai ciuozia i treniruotes, jei toli iskvieskit taksi, o jus ilsites ilsites ir dar karta ilsites........ Tuoj bus trys vaikai + vyras, ar pajegsit toliau save taip smaugti?
Atsakyti
QUOTE(*sandriukas* @ 2008 07 02, 11:27)
drinks_cheers.gif

Bendradarbe pabaige psichologija, daviau paskaityti jusu istorijos pradzia. Jos pirmoji mintis buvo kreiptis ne i psichologa, o psichiatra, tai ne tas pats. Gali buti asmenybes sutrikimas, kuri gali istirti tik jis  4u.gif

Naujas.Vardas, cia jums tikrai nemazai patarimu ir labai neblogu issakyta, neignoruokit ju. Zinoma, mes nei viena nesame jusu vietoje, labai tikiuosi ir nebusime, gal ir nereikia smerkt ar kitaip pamokslaut, tiesiog padet, patart. Is sono man labai gaila jusu vaiko... Jis pasimetes ir tikrai yra vienisas. Ismeskit is savo zodyno zodzius teroristas ir pan., jis jusu vaikas ir yra TOKS KOKS YRA. Mylekite ji.. Kuo labiau jis priesinsis tuo labiau glauskite ir mylekite, kai pavargs priesintis - jus apkabins...

Ačiū. Tikrai labai ačiū visoms už patarimus ir kritiką. Jaučiu, kad akyse šviesėja. Ir aš ir vyras radome daug ką, ką bandysime panaudoti blush2.gif
Atsakyti
Aš esu gal per daug kategoriška, daug reikalaujanti iš savęs, bet ir iš kitų, negaliu toleruoti žioplų ir išsiblaškiusių žmonių. Nuo tokių man pradeda temperatūra kilti. Jei vaikas būna šalia, žinoma jam pasakau savo komentarą apie vieną ar kitą žmogų. Tame būna ir pašaipos. Kas liečia sūnų - aš pašiepiu jo mokslo rezultatus ir aštriai bei logiškai pakomentuoju ką tai sako apie jo asmenybę dabar bei perspektyvas ateityje. Taip tikiuosi, kad jam mano nurodytas asmenybės apibūdinimas nepatiks ir jis sieks tokiu nebūti.

klaida doh.gif
negalima iš žmonių šaipytis ir gerbti/negerbti už pasiekimus moksle.
kas čia blogo, kad bus be aukštojo? griovius kast ar grybus rinkt irgi kažkas turi. ir tai nėra negarbinga. tikrai garbinigiau už visus lodorius universitetuose, kurie lenda per kyšius ir kažkieno kito rašomus diplominius.
o kad tėvas nedalyvauja auklėjime -- viskas aišku su šia šeima.
ir dar liūdna, kad parašėt, kad nesvarbu kad jus mylėtų. tarkim, išaugs iš tų nesąmonių, pabaigs tą sušiktą aukštąjį, ir... sūnaus jūs nebeturėsite. unsure.gif
Atsakyti
Skaiciau tik pradzia 4u.gif Mano pamastymai:
1. Kadangi buvote pati hiperaktyvi vaikysteje, naturalu, kad ta paveldejo jusu sunus. Tai nera blogai, juolab, kad pati sakote, jog ir jus butumete klystkeliais nuejusi, jei nepastume jus butu i aktyvu gyvenima. Tai gal ta pati dabar darykite su sunumi? Sudarykite galimybes, pasitikekite juo ir irasykite i koki vadovaujanti posta kokioje organizacijoje? Skaustuose, zaliuosiuose, raudonojo kryziaus, nezinau, kokie dar...
2. Jokiu budu nesantazuokite:tu blogai mokaisi-dviracio nebus. Nu kas cia per zodziai mamos? Dviratis PRIVALO buti nupirktas jau vien todel, kad sunui ne tik pyktumas nekiltu, bet ir turetu uzsiemima. Tai geriau, nei su inirsiu slaistytis gatvemis ir stoti draugysten su netinkamais draugais.
3. Sunus jus vadina DEBILAIS. O kaip pati kreipiates i sunu? Ar cia ne atsakas i jusu paciu kreipinius? O gal deretu bent jau syki kreiptis i ji paprasciausiai-suneli?
4. Darbas, darbas, darbas. Bet koks. Bet kartu su seima.
5. Daznai girkite. Uz bet ka. Uz diena be kaimynu nusiskundimu, uz isnestas siuksles, uz pasidetas kojines i skalbykle. Nors ir jums sunku tai atlikti.
6. Gal idarbinkit vasarai nesioti laikrascius? Ar siaip i koki darba? Mano sunus uzsidirba dirbdamas pas mus (dedam plyteles, tai per diena, kol vyras darbe, jis turi iskasti griovius, atvezti zvyriaus, paruosti viska plyteliu dejimui-uz tai mokam pinigus)
7. Nemanipuliuokite tuo isvarymu is namu. Vaikas ne suo, kad ispirtume, kai prasikalto. Ne jis kaltas, kad yra hiperaktyvus ir dar paauglys. Viskas susidelios savaime, ir sunus jusu bus bei pasieks gyvenime daug, tik nenusisukit nuo problemos siuo metu, bukit jam atspirtis-ir viskas susidelios savaime. drinks_cheers.gif
As irgi buvau hiperaktyvi, ir man taip pat surado megiama uzsiemima-buvau pionieriu tarybos pirmininke(tais laikais). Man patiko. Jauciausi svarbi. Norejosi gauti pagyru. Daug, daug, daug... Ir aciu mamai, kad ji mane girdavo kasdien uz maziausia darbeli(nors nepamirsdavo ir kasdien lupti uz prasikaltima, beje, lupe iki 14 metu kasdien.)
Atsakyti
QUOTE(saulutes mama @ 2008 07 02, 10:30)
Kas blogiausia, jie nepavargsta, pavargsta tevai, paaugliai tada  ignoruoja............

Niu gerai, gal ne 14, gal ne 15, bet gal 16 ateis laikas, kai i viska bus pazvelgta kitomis akimis.. O gal but , tik 26... As pati save paaugle atsimenu, visada man mama buvo priesas, nes liepe mokytis, nes mane lygino su kitom laiptines mergaitem, kokios jos geros, o as ne, su savo bendradarbes dukrom - kaip joms pasiseke, o jai ne.. Niu ir ka.. buvo prazuvo, dabar musu santykiai visai neblogi, dabar galiu suprasti, kad ji man linkejo gero ir tiesiog tai buvo jos metodas, psichologu nebuvo, knygu irgi ne per daugiausia...bet giliai sirdy randas likes. Situ klaidu su savo sunum nekartosiu... Nieko nera skaudziau , kaip isgirsti, kad visi kiti yra patys geriausi, bet tik ne tu, nesvarbu, kad stengiesi- is to gimsta neapykanta tiems su kuriais lygina ir maištas, bei pyktis...Buvo minciu ir nusizudyti - juk vis tiek niekam tikus esu..
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 02, 11:33)

1. Manau, kad vaikas perimęs tavo bendravimo modelį g.gif Tu rėki, o jis dar aršiau. Paauglys juk smile.gif Nebūna taip, kad šaukia: Ko tu čia rėki? Visada rėki ir rėki. Ką, normaliai pasakyti negali? Jis jau nebe labai vaikas, tik truputį, tai ir nori elementarios pagarbos sau. Negauna pagarbos sau, neduoda ir kitiems.
2. Viena labai protinga, daug gyvenime mačiusi ir pastbai moteris man yra sakiusi - visada stebiu kaip jauni žmonės bendrauja. Jei jie valgo kartu, bent arbatą kaičiasi kartu ir geria, vadinasi, viskas tarp jų gerai. Valgymas, tai intymumas ir artumas kartu. Nebūtina vakarieniauti tris valandas kaip graikams ar įvedinėti taisykles: Stop! Nuo šiandien valgysim tik kartu. Kartkartėmis pasiteirauk, ko sūnus norėtų vakarienei, kai valgys, prisėsk šalia, nes "ir aš kažkaip užsimaniau. Tėveli, ar tu nori?". Nubėgs vieną kartą, nubėgs kitą, trečią gal užsiraukęs pasėdės, o aštuntą gal jau pakalbėsit ramiai be moralų, atsiras bendrumas ir artumas.
3. Neišskirk vaikų! Arba važiuojate kartu, arba vežiuoja vieni tėvai (mama, na būna juk situacijų visokių). Jei baudi, tai bausk per malonumų atėmimą, pinigus, bet nebausk per bendravimo su šeima ribojimą.
Atsakyti
QUOTE(*sandriukas* @ 2008 07 02, 11:41)
Niu gerai, gal ne 14, gal ne 15, bet gal 16 ateis laikas, kai i viska bus pazvelgta kitomis akimis.. O gal but , tik 26...  As pati save paaugle atsimenu, visada man mama buvo priesas, nes liepe mokytis, nes mane lygino su kitom laiptines mergaitem, kokios jos geros, o as ne, su savo bendradarbes dukrom - kaip joms pasiseke, o jai ne.. Niu ir ka.. buvo prazuvo, dabar musu santykiai visai neblogi, dabar galiu suprasti,  kad ji man linkejo gero ir tiesiog tai buvo jos metodas, psichologu nebuvo, knygu  irgi ne per daugiausia...bet giliai sirdy randas likes. Situ klaidu su savo sunum nekartosiu... Nieko nera skaudziau , kaip isgirsti, kad visi kiti yra patys geriausi, bet tik ne tu, nesvarbu, kad stengiesi- is to gimsta neapykanta tiems su kuriais lygina ir maištas, bei pyktis...Buvo minciu ir nusizudyti - juk vis tiek niekam tikus esu..

che kad vyktu kalba apie 18 - meti, tada taip, bet jam dar tik 14........ tevams jis dar vaikas, nors noretu kad butu suauges....... sau jis irgi suauges ir dar koks suauges , nors mastymas vaiko...........
Atsakyti
Naujas. Vardas, dar norejau apie savo MB pasakyt : jis jaunystej tikrai sunkus vaikas buvo, hiperaktyvus, visur isisveldavo, mokyklos baubas buvo, begdavo is pamoku, neklause mokytoju, bet jautrus. Pats pasakojo, kad mokykloje visi mokytojai buvo pries ji nusiteike ir is karto nurase, todel kaip kersta jiems (juk nesuprato kad blogiau tik paciam) nesimokydavo, taciau atejus naujai mokytojai, kuri jame pamate tiesiog vaika, jam pasidare geda i jos pamokas ateiti nepadarius namu darbu.. Paauglysteje atrado boksa, treneris tapo didziausiu autoritetu ir auksciau uz teva, santykiai geri iki siol. Uz tai, kad mama (naslaitis liko 15 m) ji mylejo toki koks jis buvo, ji jam buvo pati svarbiausia ir isliko auksciau visu iki siol. Taip, jis aukstosios nebaige, bet be galo jam svarbi seima, del musu galetu bet ka padaryti, sukure versla, stengiasi ir jam neblogai sekasi.
Nenurasyk savo sunaus, jam dar visas gyvenimas pries akis, tikrai atras kelia, o diplomas dar ne viskas, ypac vyrui.... labai linkiu jums ramybes seimoje, kazkada tai atrodys, kaip blogas sapnas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*sandriukas* @ 2008 07 02, 10:58)
Paauglysteje atrado boksa, treneris tapo didziausiu autoritetu ir auksciau uz teva, santykiai geri iki siol.

va čia tai ko tam berniukui trūksta -- vyriško autoriteto. nes autorė jau davė suprast, kad tėvas šeimoj niekas. jei būtų Tėvas iš didžiosios raidės, tai šitokių problemų kažin ar būtų.
Atsakyti