QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 07 02, 15:15)
Skaitau ir pikta darosi, kad dauguma mamu knisasi sios seimos praeityje.Aiskinasi, ka blogai dare, kaip dabar negerai elgiasi. Juk ne to jusu praso.Praso padeti, duoti patarimu, o ne teisti!!!!! Kas buvo- prazuvo, pasakykit, ka daryti dabar!
Labai pritariu siai pastabai. Gaila, kad ateina cia moterys pasiknisti po svetimus seimos baltinius ir skaiciuoja mamos auklejimo klaidas "cia klaida", "o cia dar viena klaida", ir "vel klaida". Stengiates irodyti siai mamai, kokia ji negera ir kaip ji turi savo sunaus mazus pasiekimus girti, bet pamirstate pagirti pacia mama, kad atejo su savo problema ir ja cia atvirai isdeste, atsako i klausimus be jokiu pykciu ir barniu, be jokios keiksmazodziu ir vainojimo beleatristikos, i kuria taip lengva isivelti sioame forume. O dar ypac tokioje slidzioje temoje, kur "mama visur kalta".
NAUJAS VARDAS yra aukstos kulturos moteris ir labai mandagiai bendrauja su "ciocemis" kurios ja rakineja is desines ir kaires.
Suzaveta esu NAUJO VARDO bendravimo kultura sioje temoje.
Pati paauglio sunaus tema dar negaliu pasisakyti, nes abiems mano kiskiams-piskiams dar toli iki paauglystes. Bet ruosiuosi, nes zinau, kad ji ateina visai "nepastebimai"
Musu vyresnelis yra irgi super aktyvus ir judrus. Pamokose nenustygsta, su draugais irgi bando savo autoriteto issikovojima ir musu kantrybes limitus. Jaunesnysis elgiasi visai priesingai, nes matome, kad stebi vyresni broli ir mokosi nesamoningai is jo klaidu.
Abu esame dirbantys tevai: vyras turi savo versla, o as turiu savo versla,kuri operuoju is namu. Vaiku auginima dalinames per puse. Mano puse yra daugiau siuo metu organizavcine ( visi bureliai ir mokykla, maistas, miegas), nes vaikai mane mato labai daznai. Tad ugdomoji puse perkelta yra ant vyro peciu: jis juos darznai pasiima i darba, savo darbo pertraukos metu PRIVALO rasti laiko vaikus pasiimti is mokyklos kas antra diena. Savaitgalius organizuojame taip, kad ir kartu butume, ir po viena su vaikais, one-to-one, ir as pasiimu savo day off, pailseti nuo seimos. Aukles atsisakeme, tad vyrui salyga buvo iskelta nuo to laiko aktyviai dalyvauti vaiku auklejime. Dziaugiuosi, kad nors ir vyro darbas labai sunkus, jo prioritetas yra seima ir musu berniuku gerbuvis.
Zinau, kad viskas cia skamba labai graziai surasyta. Taciau mums abiem kainuoja daug laiko ir jegu kalbetis tarpusavyje. Kalbames pirma tarpusavyje, aptariame kaip pasielgsime ivykus isdaigai ir tada "veikiame" palaikydami vienas kita.
Nieko nenoriu patarti, nes nors ir myliu savo seima, nevadinu jos idealia, nes dar neizengeme i berniuku paauglyste.
Linkiu jums stiprybes ir butinai rasyti, kaip jums sekasi kartu atrasti vienas kita: vyras-zmona rysyje per paauglio problemas ir tevas-sunus, motina-sunus rysyje.
Nepabekit, nes analizuojama problema yra isties daugeliui mamyciu aktuali ir verta demesio is jusu pasimokyti.
ACIU!
QUOTE(Ramunita @ 2008 07 02, 15:17)
norint rasti priežastį ir sprendimą,reikia rasti jos šaknis
Atrodo, kad si mamyte savo problemos saknis labai gerai yra apmascius. Dabar jau jei reikia sekancio lygio: problemos sprendimo lygio. Ka konstruktyvaus jus turite pasiulyti?