Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(Dileta @ 2008 07 02, 17:54)
Galbūt ir tiesmukas.Bet suprantat,pagal tokią logiką tai išeina,kad savo sūnų iš namų išvaryti aš turėjau dar antroj klasėj,kai mokės jis tragiškai, kuprinę susidėti išmoko gal trečioj,dantis sukandus kentėjau,bet už jį nedėjau-pats turėjo išmokti ir viskas.Na skirtumas gal toks nuo autorės sūnaus,kad jis manęs įžeidžiančiais žodžiais nevadino,nevartojam mes jų su vyrų,tai ir jis jų nežinojo.O autorė šaunuolė,kad ieško išeities,tik išeitis ta labai paprasta-pamilti savo vaiką ir pamatyti jame ne monstrą,o išsigandusį trokštantį meilės vaiką.Na ir kas kad jis ūgiu galbūt jau lenkia temos autorę,vis tiek jis vaikas,kuriam reikia meilės.

viska gerai zinojo, tik nevadino. Galimybe, kad is viso nevartojo. tokius zodzius vaikai jau darzeli zino.

Labai daug kalbama apie meile. Bet kai yra problema argi reikia meiles? blink.gif
Pirmiausia reikia sustatyti viska i vietas kas kur ir kaip. Ir tik tada kalbeti apie meile
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 02, 16:55)
Taip jam buvo pasakyta, jei baigsi 6-tą klasę taip, kad nebūtum paliktas vasaros pataisoms (bandom net mažų žingsnelių siekti), tuomet ir nupirksime tavo norimus riedučius. Deja, sūnus vis dėl to buvo paliktas pataisoms. O mes kaip žadėjome, taip ir padarėme.

O man įdomu ,kiek mama sėdėjo kasdien su vaiku prie pamokų???Ne korepetitorius ax.gif Na va tų , dėl kurių paliko pataisų ax.gif Kiek pati darbo įdėjo???
Daliai mokytojų visai vienodai ar vaikas supranta ,ar ne,o jei nesupranta jis atsilieka nuo programos ir reikia daug darbo įdėti ,kad prisivytų tuos dalykus ,kurie neįdomūs, todėl ir nesiseka.Ar skaitė kartu su juo kasdien ,ko jis nesuvokia?
Atsakyti
O susidomėjimas šia tema labai pagirtinas dalykas,žiūrėkit-kiek čia mūsų:daugiau,nei skudurėlių temose lotuliukas.gif .Ačiū NV,kad nepabijojo kritikos savo adresu-užtat kiek mamų susirūpins ir pasimokys jau dabar.
Manau,kad NV tiesiog perfekcionistė,o vaikis aukštos kartelės neįveikia,tai "ant to pykčio" nebesistengia įveikti jokios.
Pirma-geras mokymąsis ir aukštasis Lietuvoje neduoda šviesios ateities garantijų (pati žinau).Kitas klausimas,kad tėvai dažniausiai sieja kad ir to paties santechniko darbą su alkoholiu,atitinkamais draugais ir t.t.Nepergyvenkit-yra ir profesorių alkoholikų,ir rimtų motyvuotų santechnikų.
Šiuo atvėju-dzin tie mokslai,vaikis savo vertingumo neberanda,skubiai reikia gelbėti.
Antra-jeigu jis vis dar šnekasi su jumis,eikite kartu i vandens parkus,baseinus,tikrai išsiplausite kelis kilogramus sunkumo.Žinau,kad širdy gali būti baisu,kad jis tam baseine vėl kokios scenos neiškeltų.VA ŠITA BAIMĖ ir išbalansuoja jį labiausiai.Vaikai,kaip žvėriukai intuityviai jaučia tą nerimą (net kai žodžiais neapibrėžiama),jį pasigauna ir keleriopai "užaugina".
Trečia-niekur nesiūskite,gana greit jis pats nuo jūsų "nusisiūs",o tada nebebus progos nei pasakyti,kad myliu,kad ir pati buvau kalta,taip susiklostė,stengiausi,maniau,kad bus geriau.
Ketvirta-išsirinkit dar didesnį nabagą iš "Kikos" savanorių siūlomų beglobių-šuniuką ar kačiuką,jeigu jis norės ir nėra alergiškas.Turės ir draugą,ir atsakomybę,ir pasijuoksite kartu iš "zbitkų".
Muzikos lai klausosi su ausinėm.
Mano draugė,kai sulaukė antro vaikiuko pasakė:man gaila ne to pirmo,o antro-pirmasis nors kelis metus buvo VIENINTĖLIS,o antrasis net nežino,ką tai reiškia.
Viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 02, 13:28)
Ačiū, tikrai atsirinkome su vyru dag gerų idėjų. Jau net geriau gyventi pasidarė. Aš dar bandysiu išlaikyti šeimą. Kažkur skaičiau, kad paauglystės košmarai turėtų baigtis su 15-tuoju gimtadieniu. Nedaug vilties turiu, bet bandysiu kaip nors iki to laiko išsivartyti  ax.gif

Baigiu jau perskaityt temą, ir džiaugiuosi, kad jau mintys keičiasi ir Jūsų 4u.gif Pamirškit principus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(x Samane @ 2008 07 02, 17:07)
O man įdomu ,kiek mama sėdėjo kasdien su vaiku prie pamokų???Ne korepetitorius ax.gif Na va tų , dėl kurių paliko pataisų ax.gif Kiek pati darbo įdėjo???
Daliai mokytojų visai vienodai ar vaikas supranta ,ar ne,o jei nesupranta jis atsilieka nuo programos ir reikia daug darbo įdėti ,kad prisivytų tuos dalykus ,kurie neįdomūs, todėl ir nesiseka.Ar skaitė kartu su juo kasdien ,ko jis nesuvokia?

Na, nesedejo, neskaite, prisipazino klydus. Dabar ji labai dziaugtusi jusu konstruktyviais patarimais, ka jus darytumete atsidurus jos vietoje. Priesistore smulkiai jau papasakota. Dabar kibkime i konstruktyvius patarimus mirksiukas.gif

[quote=Irmavi,2008 07 02, 17:25]
Pirma, antra,... ketvirta...

As irgi pratesiu saraseli minciu, kurios man kilo ir siuo metu kirba. Ka as daryciau, jeigu...
Prie "generalinio plano"
Autorei ir jos vyrui reiketu susesti abiem ir konstruktyviai aptarti ir susirasyti koki sprendimu planeli, kaip jie pasidalintu savo sunaus "atradimu".
Surasytas strategijas aptarti su savo psichologu.
Pradeti pamazu igyvendinti zingsniukus.
Prie detalaus plano:
Jei vaikas megsta pasileisti garsiai muzika, kas tokiame amziuje suprantama, as pasiulyciau mamai pabuti vel "kultmasinio" organizatore ir paleidus jam garsia muzika islinkti i jo kambari ir pakviesti ji sokti arba pati be jo pradeti sokti, tiek kiek pilvukui nekenktu. Vaikas neteks amo. Pasukios pirsta ties smilkiniu, susinepatogis, gal ir pavadins jus kaip nors. Apsimeskit, kad nekreipiate demesio. Pagirkit, kad jis labai graziai moka sokti ir galetu jus pamokyti lengvu hip hopo ar kokiu ten populiariu zingsneliu. Jums bus lengva mansktyte, o jam bus proga pabuti "mokytoju" ir aiskintoju, kaip jus nieko nesugebate.
Sios "garsios muzikos" nenurasykite vienkartiniam "pasibendravimui". Kita karta susitarkit su vyru ieiti i jo kambari, kai jis paleis muzika ir paprasykite pabuti jusu diskotekos DJ, nes "butent kaip tik si daina teciui/mamai labai patinka". Pasisokite kartu su vyru. Jei sunus pasijuoks, paprasykit pamokyti jusu zingsneliu. Tuo paciu, jei muzika tikrai per garsi, paprasykite mandagiai s-i-e-k t-i-e-k ja patildyti. Ir taip palaipsniui kas karta patildykite iki visiems priimtino garso.
Po kiek laiko, po tokiu "seimos diskotekeliu", pasiulykite jam pasidaryti namuose diskoteka su draugais. Te jis buna DJ. Jei jis tam sutiks, susitarkite, kad pirmas sokis bus tevo ir mamos, o paskui vaikus palikit. Jei "jaunimui" pasiordysite COOL tevais, sunus nesigedins ir jusu buvimo ten. Svarbu nesikisti ir reguliuoti per daug.

Toks mano pasiulymas del garsios muzikos.
O siaip siulyciau prisiminti daug "super rimtu" situaciju, kurias galetumete paversti "cool" ir nustebinti savo sunu smaikstumu, ne sarkazmu ar replikomis, izeidinejimais, zeminimais vienas kito. Stenkites pabrezti jo lyderiavimo savybes: jis puikus sokejas, kantrus mokytojas rodydamas zingsnelius, turi gera muzikos skoni parenkant dainas ir t.t.
Priverskite vyra pasireiksti sunaus gyvenime. NEsvarbu, jei vyras ramus, tylus ir niekur nesikisa. Tai gali sunui pasirodyti geros tevo savybes, jei jis siek tiek isileis savikritikos, prisiminimu is vaikystes, kaip jis isdykavo ir pan.

Stenkites i situacija ziureti ne is "grieztu" ir "per krauja uzsitarnaujanciu tevu autoriteta, bet leiskite paversti kai kurias situacijas juokais, be jokiu zeminimu ar ikandimu.
Gal mano mintys ne visai rislios ir ne i tema, tuomet vadovaukites kitais cia parasytais patarimais, nes ju cia yra tikrai labai geru pateikta. mirksiukas.gif
Atsakyti
Atisedau parasyti nauja tema apie savo dukra,kad as jauciu ,kad pradedu ja nekesti ir...pamaciau pirmos temos pavadinima pradejau skaityti ja.Ir kas baisiausia skaitydama pagalvojau ,kad tikrai panasi situacija i manaji,tik ,kad mokosi ji super gerai ir as ne nescia..Perskaitydama beveik iki galo supratau ,kad mano situacija dar netokia gyli ,kaip sitos autores,bet ne kuo geresnia.Pasiskaiciau daug patarimu is kitu mamu ir tikrai net jau nepasakodama apie savo problema,pabandysiu save pakeisti.Aciu ,kad yra tokios supratingos mamos ir linkiu kad autorei irgi pavyktu viska sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Laura1975 @ 2008 07 02, 19:21)
Atisedau parasyti nauja tema apie savo dukra,kad as jauciu ,kad pradedu ja nekesti ir...pamaciau pirmos temos pavadinima pradejau skaityti ja.Ir kas baisiausia skaitydama pagalvojau ,kad tikrai panasi situacija i manaji,tik ,kad mokosi ji super gerai ir as ne nescia..Perskaitydama beveik iki galo supratau ,kad mano situacija dar netokia gyli ,kaip sitos autores,bet ne kuo geresnia.Pasiskaiciau daug patarimu is kitu mamu ir tikrai net jau nepasakodama apie savo problema,pabandysiu save pakeisti.Aciu ,kad yra tokios supratingos  mamos ir linkiu kad autorei irgi pavyktu viska sutvarkyti.

labai gerai, kad is daugybes pasisakymu issirinkai kas tau priimtina ir tavo manymu butu geriausia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2008 07 02, 18:25)
O susidomėjimas šia tema labai pagirtinas dalykas,žiūrėkit-kiek čia mūsų:daugiau,nei skudurėlių temose lotuliukas.gif .Ačiū NV,kad nepabijojo kritikos savo adresu-užtat kiek mamų susirūpins ir pasimokys jau dabar.
Manau,kad NV tiesiog perfekcionistė,o vaikis aukštos kartelės neįveikia,tai "ant to pykčio" nebesistengia įveikti jokios.
Pirma-geras mokymąsis ir aukštasis Lietuvoje neduoda šviesios ateities garantijų (pati žinau).Kitas klausimas,kad tėvai dažniausiai sieja kad ir to paties santechniko darbą su alkoholiu,atitinkamais draugais ir t.t.Nepergyvenkit-yra ir profesorių alkoholikų,ir rimtų motyvuotų santechnikų.
Šiuo atvėju-dzin tie mokslai,vaikis savo vertingumo neberanda,skubiai reikia gelbėti.
Antra-jeigu jis vis dar šnekasi su jumis,eikite kartu i vandens parkus,baseinus,tikrai išsiplausite kelis kilogramus sunkumo.Žinau,kad širdy gali būti baisu,kad jis tam baseine vėl kokios scenos neiškeltų.VA ŠITA BAIMĖ ir išbalansuoja jį labiausiai.Vaikai,kaip žvėriukai intuityviai jaučia tą nerimą (net kai žodžiais neapibrėžiama),jį pasigauna ir keleriopai "užaugina".
Trečia-niekur nesiūskite,gana greit jis pats nuo jūsų "nusisiūs",o tada nebebus progos nei pasakyti,kad myliu,kad ir pati buvau kalta,taip susiklostė,stengiausi,maniau,kad bus geriau.
Ketvirta-išsirinkit dar didesnį nabagą iš "Kikos" savanorių siūlomų beglobių-šuniuką ar kačiuką,jeigu jis norės ir nėra alergiškas.Turės ir draugą,ir atsakomybę,ir pasijuoksite kartu iš "zbitkų".
Muzikos lai klausosi su ausinėm.
Mano draugė,kai sulaukė antro vaikiuko pasakė:man gaila ne to pirmo,o antro-pirmasis nors kelis metus buvo VIENINTĖLIS,o antrasis net nežino,ką tai reiškia.
Viskas bus gerai.

thumbup.gif pritariu
Atsakyti
QUOTE(reniote @ 2008 07 02, 18:56)
Stenkites i situacija ziureti ne is "grieztu" ir "per krauja uzsitarnaujanciu tevu autoriteta, bet leiskite paversti kai kurias situacijas juokais, be jokiu zeminimu ar ikandimu.

Labai labai protinga mintis 4u.gif Ir sakyčiau ne kai kurias situacijas,bet daugumą konfliktinių situacijų.Ir labai greitai paaiškės,kad pyktis nėra dėl ko.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 02, 19:50)
Labai labai protinga mintis 4u.gif Ir sakyčiau ne kai kurias situacijas,bet daugumą konfliktinių situacijų.Ir labai greitai paaiškės,kad pyktis nėra dėl ko.

Būtent. Reikėtų atsipalaiduoti visai šeimai. Mano mamos draugė savo dukrai, kuri ją pavadino durne atsakė "visi mes daugiau ar mažiau durniai". Viskas baigėsi abiejų juoko protrūkiu.
Išvažiuokit visa šeima į kokią kelionę, palikę visas problemas už durų (žinoma, šiuo metu tai sunkiau dėl nėštumo, bet galima pasirinkti, kad ir kokius Druskininkus ar Kuršių Neriją, pasyvų poilsį - ilgas vakarienes kartu su visa šeima). Nemanau, kad jis asocialus, pati mama sakė, kad panelę myli ir gerbia (jis jai duoda tai ko neduoda (ir negauna) namie?)
Mano pačios mama dirbo kelis metus kitoje šalyje. Buvau vaikas, buvo labai sunku morališkai, nes mamos reikėjo ir reikia. Man dar gyvenimą sunkindavo močiutė, kuri dėl prastesnio mano pažymio (penktoje klasėje!) norėjo uždrausti vienintelį mylimą dalyką - šokius. Taipogi buvau nelengvas vaikas tuo metu.
Atsakyti
Siaip pora pastebejimu smile.gif

1. Suprantu ir vaika ir mama.
2. Lengva kitoms sakyti, kad tevai patys kalti, ka uzaugino ta ir turi. Is salies zinoma viskas gerai matosi. Matosi ir, kad vaikui meiles truksta ir kad tevu reikalavimai per griezti ir kad elgiasi ne taip. Viskas matos. Bet jiems su juo reikia gyventi ir kenteti. Palyginimui galiu pasakyti, pvz. gyvenant su alkoholiku irgi puikiai supranta visi, kad jis silpnas, jis ligonis, jam reikia pagalbos, jam reikia gydytis, juo reikia rupintis, kad nedegraduotu, nes pats psichologiskai nebepajegia su tuo susitvarkyti, zodziu nelaimingas, uzuojautos vertas zmogus, visos tai supranta is salies ziurint, o jei gyvent kartu? ir dar mylet? imanoma? lengva? pagalvokit apie sita paprasta pavyzdi, cia panasi situacija...
3. Suprantu ir vaika. Tikriausiai jo ir toks charakteris (jei jau 4metu ismete is burelio uz nepakenciama elgesi), bet manau bent jau del mokslo, tai daug ka duoda lyginimas su sese. Mano liudniausi vaikystes prisiminimai susije su mamos lyginimais: "Onutes dukros tai aukseliai, ir mokos vien desimtukais, ir chorus lanko, ir namuose tvarkos, o jau Marytes, visi trys vaikai VU medicinoj ir dar papildomai patys uzsidirba vaje vaje, nu ir sekas kai kuriems zmonems su vaikais" net dabar rasant sirdi suspaude.. ir zinok, ne kiek nesinorejo but panasiai i tuos "aukselius", atvirksciai nekenciau ju visa sirdim, net nepazinodama... (manau, tai paaiskina jo elgesi su sese..)..beje, kai man taip sakydavo ir mane skaudindavo, as netyledavau, pasakydavau ironiskai "o kiti turi gerus tevus, kurie viska leidzia , i keliones vezioja ir viska perka! " as net negalvodavau taip! nei man to reikejo, tiesiog mane iskaudino - iskaudinsiu ir as, tai gal is dalies paaiskina ir tai, kad jis negerbia Jusu...
4. Siaip aisku nezinau, nepazistu jusu mergaites,nezinau jos budo, bet man atrodo, kad darot jai meskos paslauga ja aukstindami ir girdami zeminant jos broli (gal jus to samoningai nesuvokiat, bet jus ji zeminat prie sesers sakydami, tu va blogas ir negausi, ka sese gaus). Nebijot, kad is jos uzaugs moteris, kuriai kitu zmoniu menkinimas asocijuosis su jos gera savijauta ir pasitenkinimu? g.gif
5. Siaip nemanau, kad jusu sunus blogas zmogus, jei dar ir paklausia, kas patinka mergaitems tai rodo, kad jis net nera nutoles nuo jusu, daugelio tevai juk net nezino apie savo vaiku draugystes, juo labiau patarimu ju neklausia smile.gif
6. Pabaigai noreciau pasakyti, jaukinkites ji po truputi, nelyginkit su seserim, nei su niekuo, maziau juo rupinkites, tegu pats savarankiskai stengias spresti savo problemas, nes kol jus uz ji tai darysit, tol jam jos nerupes. Jei neiseina pasikalbeti, gal parasykit jam ilga nuosirdu laiska? kad jis jums rupi, kad jums skaudu ir liudna, kad jus norit jam geriausio, bet gal nezinot, nesuprantat, kai ta jam duoti, ir svarbiausia paklauskit, ko jis tikisi is jusu, kas ji pykdo, kas jam patiktu, ko jis noretu, kaip turetumete elgtis, kad jis jus myletu ir gerbtu ir t.t. patys turbut geriau zinot, apie ka kalbet, tik be pykcio, be priekaistu, tiesiog toki kaip dienorasti-susirasinejima... gal pavyks smile.gif
sekmes ir stiprybes jums visiems , visai Seimai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(stewie @ 2008 07 02, 17:09)
na, o ar jau paskambinote savo vaikui?

Paskambinau. Kažkokių švelnumų išspausti iš savęs nepavyko (kažkoks blokas manyje yra), bet draugiškai pakalbėjome ir baigėme pokalbį geroje nuotaikoje abu. Na šiokia tokia pradžia
Papildyta:
QUOTE(x Samane @ 2008 07 02, 18:07)

Kiekvieną dieną sėdėjau iki vėlaus vakaro (dabar vasaros atostogos), o jei reikėjo, tai ir ilgiau. Jau net vyras skandalus pradėjo kelti, kad jis norėtų kitų temų šeimoje, nei sūnaus istorija, geografija ir pan...
Papildyta:
QUOTE(Laura1975 @ 2008 07 02, 19:21)
Atisedau parasyti nauja tema apie savo dukra,kad as jauciu ,kad pradedu ja nekesti ir...pamaciau pirmos temos pavadinima pradejau skaityti ja.Ir kas baisiausia skaitydama pagalvojau ,kad tikrai panasi situacija i manaji,tik ,kad mokosi ji super gerai ir as ne nescia..Perskaitydama beveik iki galo supratau ,kad mano situacija dar netokia gyli ,kaip sitos autores,bet ne kuo geresnia.Pasiskaiciau daug patarimu is kitu mamu ir tikrai net jau nepasakodama apie savo problema,pabandysiu save pakeisti.Aciu ,kad yra tokios supratingos  mamos ir linkiu kad autorei irgi pavyktu viska sutvarkyti.

O galvojau aš tik viena čia tokia nenormali smile.gif
Sėkmės jums
Atsakyti