Siaip pora pastebejimu

1. Suprantu ir vaika ir mama.
2. Lengva kitoms sakyti, kad tevai patys kalti, ka uzaugino ta ir turi. Is salies zinoma viskas gerai matosi. Matosi ir, kad vaikui meiles truksta ir kad tevu reikalavimai per griezti ir kad elgiasi ne taip. Viskas matos. Bet jiems su juo reikia gyventi ir kenteti. Palyginimui galiu pasakyti, pvz. gyvenant su alkoholiku irgi puikiai supranta visi, kad jis silpnas, jis ligonis, jam reikia pagalbos, jam reikia gydytis, juo reikia rupintis, kad nedegraduotu, nes pats psichologiskai nebepajegia su tuo susitvarkyti, zodziu nelaimingas, uzuojautos vertas zmogus, visos tai supranta is salies ziurint, o jei gyvent kartu? ir dar mylet? imanoma? lengva? pagalvokit apie sita paprasta pavyzdi, cia panasi situacija...
3. Suprantu ir vaika. Tikriausiai jo ir toks charakteris (jei jau 4metu ismete is burelio uz nepakenciama elgesi), bet manau bent jau del mokslo, tai daug ka duoda lyginimas su sese. Mano liudniausi vaikystes prisiminimai susije su mamos lyginimais: "Onutes dukros tai aukseliai, ir mokos vien desimtukais, ir chorus lanko, ir namuose tvarkos, o jau Marytes, visi trys vaikai VU medicinoj ir dar papildomai patys uzsidirba vaje vaje, nu ir sekas kai kuriems zmonems su vaikais" net dabar rasant sirdi suspaude.. ir zinok, ne kiek nesinorejo but panasiai i tuos "aukselius", atvirksciai nekenciau ju visa sirdim, net nepazinodama... (manau, tai paaiskina jo elgesi su sese..)..beje, kai man taip sakydavo ir mane skaudindavo, as netyledavau, pasakydavau ironiskai "o kiti turi gerus tevus, kurie viska leidzia , i keliones vezioja ir viska perka! " as net negalvodavau taip! nei man to reikejo, tiesiog mane iskaudino - iskaudinsiu ir as, tai gal is dalies paaiskina ir tai, kad jis negerbia Jusu...
4. Siaip aisku nezinau, nepazistu jusu mergaites,nezinau jos budo, bet man atrodo, kad darot jai meskos paslauga ja aukstindami ir girdami zeminant jos broli (gal jus to samoningai nesuvokiat, bet jus ji zeminat prie sesers sakydami, tu va blogas ir negausi, ka sese gaus). Nebijot, kad is jos uzaugs moteris, kuriai kitu zmoniu menkinimas asocijuosis su jos gera savijauta ir pasitenkinimu?
5. Siaip nemanau, kad jusu sunus blogas zmogus, jei dar ir paklausia, kas patinka mergaitems tai rodo, kad jis net nera nutoles nuo jusu, daugelio tevai juk net nezino apie savo vaiku draugystes, juo labiau patarimu ju neklausia

6. Pabaigai noreciau pasakyti, jaukinkites ji po truputi, nelyginkit su seserim, nei su niekuo, maziau juo rupinkites, tegu pats savarankiskai stengias spresti savo problemas, nes kol jus uz ji tai darysit, tol jam jos nerupes. Jei neiseina pasikalbeti, gal parasykit jam ilga nuosirdu laiska? kad jis jums rupi, kad jums skaudu ir liudna, kad jus norit jam geriausio, bet gal nezinot, nesuprantat, kai ta jam duoti, ir svarbiausia paklauskit, ko jis tikisi is jusu, kas ji pykdo, kas jam patiktu, ko jis noretu, kaip turetumete elgtis, kad jis jus myletu ir gerbtu ir t.t. patys turbut geriau zinot, apie ka kalbet, tik be pykcio, be priekaistu, tiesiog toki kaip dienorasti-susirasinejima... gal pavyks

sekmes ir stiprybes jums visiems , visai Seimai