QUOTE(Daddygirl @ 2008 07 02, 16:11)
zinau, kad apie tai jau buvo kalbeta..
bet siuo metu aktualu, tai vel apklausiu:
kokia apsauga nu saules naudojat?
bandau dabar ka issirinkti, baisu, kad nedirgintu odeles..

kokia apsauga nu saules naudojat?
bandau dabar ka issirinkti, baisu, kad nedirgintu odeles..

Mums dermatologas sakė taip - kūdikiams tokių kremų sudėtyje būtinai turi būti cinko oksidas ir titano dioksidas. Jų dėka kremas atspindi saulės spindulius (tai būtina kūdikiams, ypač sergantiems AD), o ne sugeria (tai nereiškia, kad jie neapsaugo nuo žalingo saulės poveikio - apsaugo, tik kitoks veikimo principas). Mes pirkom dermatologo rekomenduotą Spirig firmos kremą MicroSun Baby SPF 30.
QUOTE(Linuke. @ 2008 07 02, 17:58)
Losjonas geras, tokį, tik su SPF 25, naudoju pati, vyresnysis sūnus (14m), vyras, tačiau kūdikiui ir mažam vaikui, ypač su AD - netinka. Pažiūrėkite į sudėtį.
QUOTE(Daddygirl @ 2008 07 02, 23:59)
nu bet kas per daiktas ta alergija
21-am amziuj populiaru posaki turbut reiktu perfrazuot: 'neatsizadek tiurmos, terbos, lazdos ir alergijos'
praeita savaite mane irgi kad isbere
iki siol taip kartais berdavo tik dukryte: ant kunelio tokie kuno spalvos spuogeliai, nelabai net matos, jauciasi tik perbraukus per kuna ranka. jai tai uzeidavo, tai praeidavo. labai nekreipiau i tai demesio - neatrode, kad jai niezti, be to jie savaime dingdavo.
o man anksciau niekad taip nebuvo. o praeita savaite viskas atsirado kartu: paraudo dukrytes zandai, isbere tais keistais spuogeliais jos kuneli IR tokiais paciais spuogeliais isbere mano kuna
ir kaip cia dabar visa tai traktuot?
kad man atsirado alergija? ar kad ja visad turejau, tik ji nepasireiske? ir jei mus abi isbere vienu metu ir vienodai, tai gal mes alergiskos tam paciam dalykui?
nu bet kaip visad niekaip nesugalvoju kas tas dalykas galetu buti
ir aplamai po tokiu alergijos pasireiskimu as darausi dar didesne skeptike jos atzvilgiu. gal cia mes tik isivaizduojam, kad 'atrandam' kam vaikai alergiski. ta alergija svyruoja kaip koks potvynis ir atoslugis, ir mums gal tik susidaro ispudis, kad kaltas vienas ar kitas sutapes dalykas.
gal cia tikrai koks akumuliatyvinis procesas...
nes jei butu viskas paprasta, tai gydytojai nesakytu, kad tyrimai tik 30%-tu tikslus. tai jei tokia pazengus siu dienu medicina nesugeba 70% alergijos paaiskinti, tai cia matyt sudetingesnis nei priezastis - pasekme mechanizmas..
nu cia siaip, mano pasvaiciojimai
o kas belieka?..
o gal kam panasiai buvo, gal turit kokiu minciu?..
o geroji puse ta, kad isberimai ant kuno tiek man, tiek dukrytei dingo savaime
o jos zandukai vel pasviesejo tepant taukmedzio sviestu ir jojobos aliejum. turbut reiktu dziaugtis, kad bent vaistu neprireikia 

21-am amziuj populiaru posaki turbut reiktu perfrazuot: 'neatsizadek tiurmos, terbos, lazdos ir alergijos'

praeita savaite mane irgi kad isbere

o man anksciau niekad taip nebuvo. o praeita savaite viskas atsirado kartu: paraudo dukrytes zandai, isbere tais keistais spuogeliais jos kuneli IR tokiais paciais spuogeliais isbere mano kuna

ir kaip cia dabar visa tai traktuot?

nu bet kaip visad niekaip nesugalvoju kas tas dalykas galetu buti

ir aplamai po tokiu alergijos pasireiskimu as darausi dar didesne skeptike jos atzvilgiu. gal cia mes tik isivaizduojam, kad 'atrandam' kam vaikai alergiski. ta alergija svyruoja kaip koks potvynis ir atoslugis, ir mums gal tik susidaro ispudis, kad kaltas vienas ar kitas sutapes dalykas.
gal cia tikrai koks akumuliatyvinis procesas...
nes jei butu viskas paprasta, tai gydytojai nesakytu, kad tyrimai tik 30%-tu tikslus. tai jei tokia pazengus siu dienu medicina nesugeba 70% alergijos paaiskinti, tai cia matyt sudetingesnis nei priezastis - pasekme mechanizmas..
nu cia siaip, mano pasvaiciojimai

o gal kam panasiai buvo, gal turit kokiu minciu?..
o geroji puse ta, kad isberimai ant kuno tiek man, tiek dukrytei dingo savaime

Mano vyresnysis augo su griežta dieta nuo pat gimimo. Pati nemaitinau visiškai. Mišinukus keitėm vieną po kito - rezultatas nulinis. Anksti pradėjau primaitinti, nes vaikui gyvastį reikėjo palaikyti kažkuom. Augom, kaip aš sakau, ant bado. Man lengviau buvo pasakyti ką jam galima valgyti nei ko negalima (čia pagal alergologės sudarytą dietą). Vaikščiojom pas alergologę apie metus, vėliau darėm tyrimus alergijai nustatyti. Alergijos nerado niekam. Maždaug iki 1,5 metukų AD dingo, liko tik pasausėjusi oda įvairiose kūno vietose. Ilgą laiką buvo labai sausa rankų oda, prausdavosi tik su Sebamed muilu. Dabar viskas gerai, jokių liekamųjų reiškinių nėra. Tfu tfu tfu.
Antrasis sūnus su ta pačia problema. Pradėjo berti praktiškai nuo gimimo. Pradžioje smulkiais spuogeliais visą veiduką. Iš naudojimo išėmėm visas vilnas, nustojau maudyti ramunėlių nuovire - manėm, kad gal tai sukėlė alergiją. Spuogeliai pranyko. Mėnesio laiko gavom skiepą - po dūrį į abi kojytes. Vienoje dūrio vietoje atsirado pakietėjimas, bet neparaudęs. Taip buvo kelias savaites. Vėliau tokių pakietėjimų ėmė rastis ir kitose vietose. Būdami trijų mėnesių gavom pakartotiną skiepo dozę. Ir pošlo pojiecholo... Po truputį išbėrimai ir pakietėjimai, pleiskanojimai ėmė plėstis. Kentėjo abi kojytės. Vėliau atsirado dėmė ant veiduko - ant žanduko. Pradžioje balta, vėliau ėmė rausti, išbėrė ir kitą žanduką. Dabar "džiaugiamės" raudonais žandukais ir plėmuotomis kojytėmis. Matau, kad jau atsiranda išbėrimų ant kaktytės, rankytės, pilvuko. Odą drėkinam po dešimt kartų per dieną. Kelis kartus ir rimtesnius vaistus naudojome. Dabar mums 7mėn. Va tokia situacija. Pediatrė liepė duoti HA mišinuką (aš maitinu pati, bet MP neužteko pilnam maitinimui nuo gimimo), iš daržovių - bulvę, kopūstą, cukiniją, lietuvišką agurką. Mėsa - kalakutiena, žvėriena, nuo 8mėn - kiauliena. Vaisiai - duodu tyreles Milupa ir Hipp: obuolių, obuolių su moliūgu, bananų, obuolių su bananu, geriam obuolių sultis Hipp. Iš grūdinių košių - Milupos ryžiai be nieko. Darau su vandeniu ir dedu tyrelių. O vat dermatologas liepė nekankinti vaiko jokiomis dietomis ir duoti valgyti viską, nes AD yra išaugama liga, o ne alergija. O alergija neišaugama niekada. Jei vaiką dusina nuo žuvies, tai ir po 50 metų jį nuo žuvies dusins. Dermatologas sakė - norit, galit tampyti vaiką pas alergologus, profesorius, galit kankinti su tyrimais, niekas nuo to nepasikeis - vistiek vargsite iki 2-3 metų, maximum iki 5-6m. AD sirgusius vaikus lydi šienligė ir bronchinė astma - 50proc tokių vaikų serga šiomis ligomis. Bet tai ne AD pasekmė. Vienintelis vaistas sergant AD - rūpestis vaiko oda, drėkinimas.
Va tokios nuomonės dėl šios ligos. Tai ir galvvoju - ar mano vyresnysis sūnus pasveiko nuo tos dietos, ar tiesiog išaugo AD.