Pienių medus:
800 žiedų, užpilti 2 litrais šalto vandens ir per nakti tegul pastovi išspausti žiedus ir išmesti, o tą vandenį perkošti ir įdėti 3 kilogramus cukraus ir virti pusė valandos baigent virti dėti 1 šaukštelį citrinos rūgšties arba išspausti 2 citrinas . Bus 6 puslitriniai stiklainiai. P.S. neuždenkti puodo, nes medus išlips, labai putoja
Seniai galvoju apie pieniu vyna
Gal kas gali pasakyti, kaip jo skonis??? Ir dar, gal kas zino, kur gauti butent vynui skirtu mieliu?
na ar gavosi jums vynas?
kitąmet norėčiau pabandyt, tik kad daug receptų, neišsirenku
kitąmet norėčiau pabandyt, tik kad daug receptų, neišsirenku
QUOTE(a-liberty @ 2006 10 04, 21:37)
na ar gavosi jums vynas?
kitąmet norėčiau pabandyt, tik kad daug receptų, neišsirenku
kitąmet norėčiau pabandyt, tik kad daug receptų, neišsirenku
As siemet dariau, labai skaniai gavosi...
Skonis panasus i balto sauso vyno
QUOTE(Pigalica @ 2006 10 05, 12:43)
Na ir as siemet bandysiu daryti pieniu vyna, tik idomu koki recepta rinktis,
Papildyta:
O vietoj cukraus ruosiuosi deti medu bus pieniu midus. Tikiuosi kad bus skanus.
nezinau gal ne i tema paklausiu, bet as noreciau kitokiu receptuku is pieniu ziedu, gal turit kokiu ideju, vyna geriu jau kelinti metai, o medus nepatinka, nes jame yra cukraus
QUOTE(sii @ 2008 05 02, 20:54)
nezinau gal ne i tema paklausiu, bet as noreciau kitokiu receptuku is pieniu ziedu, gal turit kokiu ideju, vyna geriu jau kelinti metai, o medus nepatinka, nes jame yra cukraus 
Pieniu medus labai gerai nuo kosulio.As darau specialu sirupa vaikams nuo kosulio:i skysti nuo pieniu idedu siauralapio gyslocio ir raktazoliu (netrestu!) ziedu,viska paverdu ir darau toliau pagal medaus recepta,bet dedu cukraus 700-800g/1 l tirpalo.Daug gyslocio nereikia ,nes jis duoda gleivingu isskyru.
Dar is pieniu ziedu darau salotas-ziedai su greifrutu ir jo sultimis,arba su apelsinu.
Man skanus ir tas kartumas nuo ziedo zaliosios dalies(ziedsoscio).
Dar darau salotas su pieniu lapais-ju galima deti i visokiu zalumynu salotas.Vienas is galimu receptu:agurkas sviezias,kinietiski kopustai,smulkiai tarkuota morka,pieniu lapai+aliejus ar kitas megstamas padaziukas.
Dedu pieniu lapus ant buterbrodu,kartu su svelniais liepu lapais.Tiesa,dar darau liepu lapu-ridikeliu lapu-pieniu lapu salotas su grietine.
Nezinojau,kad ridikeliu lapai valgomi,reiks pabandyti:)
Kątik išviriau pagal šį receptą:
http://skanaus.visad...wp/archives/376
Tik nesitikėjau, kad gausis toks skystas kaip sirupas. Tikėjausi tokio tirštumo kaip medus. O gal dar sukietės atvėsdamas?
http://skanaus.visad...wp/archives/376
Tik nesitikėjau, kad gausis toks skystas kaip sirupas. Tikėjausi tokio tirštumo kaip medus. O gal dar sukietės atvėsdamas?
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 06, 16:14)
Kątik išviriau pagal šį receptą:
http://skanaus.visad...wp/archives/376
Tik nesitikėjau, kad gausis toks skystas kaip sirupas. Tikėjausi tokio tirštumo kaip medus. O gal dar sukietės atvėsdamas?
http://skanaus.visad...wp/archives/376
Tik nesitikėjau, kad gausis toks skystas kaip sirupas. Tikėjausi tokio tirštumo kaip medus. O gal dar sukietės atvėsdamas?
aš pernai dariau pagal labai panašų receptą
berasydama ir vėl užsimaniau - einu,bent su batonu pakaposiu
QUOTE(inesasim @ 2008 05 07, 12:42)
aš pernai dariau pagal labai panašų receptą
pastoves ir tikrai sutirštės - o ir saldumas kaip medaus - savaitgali atidarem paskutinį stiklainį ir valgem su blyneliais
berasydama ir vėl užsimaniau - einu,bent su batonu pakaposiu
berasydama ir vėl užsimaniau - einu,bent su batonu pakaposiu
O, ačiū už idėją su blynais
QUOTE(studija @ 2008 05 05, 17:47)
Nezinojau,kad ridikeliu lapai valgomi,reiks pabandyti:)










